Червеният лидер К. Ангелов: Първият, който се опълчи срещу Пл. Галев, бях аз, тогава П. Дангов мънкаше като наакано дете

24 ноември 2009 00:18   4 коментара   25879 прочита
Д-р Иван Ибришимов, Станислав Павлов, Кирил Ангелов и Асен Башленски /отляво надясно/ на пресконференция обявиха, че Първан Дангов лъже
Д-р Иван Ибришимов, Станислав Павлов, Кирил Ангелов и Асен Башленски /отляво надясно/ на пресконференция обявиха, че Първан Дангов лъже


Д-р Иван Ибришимов, Станислав Павлов, Кирил Ангелов и Асен Башленски /отляво надясно/ на пресконференция обявиха, че Първан Дангов лъже

Главният редактор на вестник “Дума” и член на Изпълнителното бюро Ивелин Николов: Чистят сметки с бившия кмет

Не съществува дългата ръка на Пламен Галев, заяви вчера лидерът на червените в Дупница Кирил Ангелов на официална пресконференция по повод изявлението на екскмета-съветник Първан Дангов за снемането на политическото доверие от него от съпартийците му. И продължи:

Първан Дангов не е плащал членския си внос от 7 месеца, на последното заседание даде само 5 лева. Членският внос се определя в зависимост от заплатата, която получава партийният член. Аз всеки месец внасям по 20 лева. Пресметнал съм, че средно на годината от джоба си давам пари за партията, с които може да се купи лека кола на старо. Първан Дангов заделя само 5 лева от заплатата си. По време на предизборната кампания всички от ръководството на БСП дадохме по 1000 лева, Първан Дангов обеща 200 лева, но не ги даде. За цялата 2009 година е дал едва 30 лева членски внос в касата на БСП. Да не припомням историята по време на кметуването му с джипа, който изпочупи по време на лов, инсценирания побой на Панчо Панайотов над един от пазачите на паркинга пред общината.

Първан Дангов е непочтен човек. Шаблоните, които използва, са на много ниско ниво, но толкова му е акълът. На няколко пъти му беше правена другарска забележка в партията, че не може да излиза пред медиите и да говори в разрез с политиката на БСП. Със снемането на политическото доверие от него никой от нас не иска да му запуши устата, но той петни, клевети и си служи с лъжи, заблуди дори и медиите. Първан Дангов бяга от разговори в партията, като го поставим натясно - бяга. Той има болни амбиции, но това не е политика, а икономическа борба, тъй като най-вероятно има засегнати икономически интереси. Говореше се за 15 000 лева, които му били дадени за предизборната му кампания за първия мандат като кмет, но ги няма отчетени никъде.

Политическата борба има различни идеи, но толкова наглост и безцеремонност никъде няма. В политиката трябва противоборство на идеи. Първан Дангов обеща да изнесе данни за групата общински съветници в комисията за конфликт на интереси, но не го стори.

Първият, който се опълчи срещу Пламен Галев, бях аз. Тогава Първан Дангов мънкаше като наакано дете. Асен Башленски, д-р Иван Ибришимов и Станислав Павлов са обект на лъжите му, че имат икономически интереси в общината. Лъжа е, че П. Дангов е водил социална политика по време на неговото управление. Тогава той се е борил за собствените си интереси. А вижте сега каква социална политика води ръководството на общината в Дупница.

На въпрос: “Като е бил лош кмет Първан Дангов, защо го издигнахте отново?”, отговорът на Кирил Ангелов бе:

Приехме решението на мнозинството на партията. Първан Дангов събра много гласове и имаше много поддръжници, затова издигнахме кандидатурата му отново. Днес получих писмо от фотографа Тодор Янков, на когото Първан Дангов дължи 1300 лева още от първата си кандидаткметска кампания. Тогава той събра от нас по 20 лева, от кандидат общинските съветници, за да бъде издаден плакат с нашите ликове, но вместо да ги плати на Тодор Янков, най-вероятно си ги е сложил в джоба, тъй като от 2003 година досега не се е разплатил. Тодор Янков в момента е на заплата в общината в Дупница като фотограф.

Д-р Иван Ибришимов, който присъства на пресконференцията, заяви: Ще съдя Първан Дангов и ще се види истината - дали имам конфликт на интереси в общината, или нямам. Досега бях лоялен, но повече не мога да търпя да се плюе моето име и да бъда компрометиран пред целия град. Не искам да смятате, че снемането на политическото доверие от Първан Дангов е по повод изявленията му в медиите за конфликти на интереси. БСП е демократична партия.

Присъствалият на заседанието за отлюспване на Първан Дангов от групата общински съветници на БСП в дупнишкия парламент Асен Башленски заяви:

Аз съм дал молба в комисията по конфликт на интереси към общината и ако се докаже, че нямам такива, ще дам под съд Първан Дангов за уронване на престижа ми.


Още за: К. Ангелов   БСП   П. Дангов   Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
24 Ноември 2009 09:45 | член на БСП
Оценка:
714
 (
732
 гласа)

Има една битка която БСП загуби отдавна и това е битката на морала.От тук се срина всичко.Докато тези господа са лицето на БСП няма да има промяна в партията и доверието в левицата ще крета към 4-те процента.Не може единия да получава честитки за Нова година от Красьо-Черния,а другия да крепи модела на Галевизация в Дупница.Визирам Добрев и Манолова.И те да са ръководството и лицето на партията.Обществото затова ни отхвърли и отхвърля вече 8 поредни избора.Нужна е промяна,тотална промяна в БСП,за да се върне,като основен фактор в политическия живот на България.Но тази промяна трябва да започне от ръководствата по места и това в София.


24 Ноември 2009 13:03 | Кристо
Оценка:
228
 (
240
 гласа)

Тази позиця е позиця на слабост и невежество.Проблема на днешното общество е че вие сте интелектуалците в него. Горко и на тази държава и бог да я пази от такива като вас да я управяват. Когато на вас ви даваше не беше лъжец когато вкара Ибришимов във вишия партие съвет не беше лъжеш,когато му даде хижата на паничище не беше лъжец, когато го провалихте на кмедските избори и го портехте на галев за всеки политически ход . Това ли заслужава човек които ви помага . Вие сте долни предатели и подмолни типове. Вие сте срам за народа .


25 Ноември 2009 18:04 | Григор
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Опсса,ново двайсе,нов герой ,пионер в борбата срещу Галевите.Нещо да си променил,другарю Ангелов с твоята позиция спрямо Галевите????Или да си последователен в своите действия,да си предложил алтернатива на управляващите , конструктивна опозиция??????Нищо,няма,освен безропотно съгласие и затваряне на очите за техните золуми.Това е вашата гражданска позиция.Но трябва да знаеш че колкото повече се навеждаш,толкова повече дупето ти се отваря.....


11 Септември 2011 16:48 | Ицо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз съм от АБВ !
Само АБВ ще извади читав кандидат.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар