Червените ескадрони в Сандански не отстъпват! Не искат спуснатия им от "горе" Младен Тимчев за кмет! Лидерът Сн. Стоянова си направи отвод от всички номинации, а ако противоуставният кандидат се регистрира подава оставка

19 септември 2019 15:44   10 коментара   12425 прочита


На събрание снощи Стоянова отново бе подкрепена единодушно, емоционални изказвания доказват БСП - Сандански няма да работи в кампанията, ако решението за Тимчев не се отмени..

Люта е битката на БСП Сандански срещу спуснатия им от националното ръководство на партията кандидат-за кмет Младен Тимчев, снощи на събрание на градската структура на партията за пореден път делегатите са подкрепили лидера Снежана Стоянова като кандидат-кмет.

Емоционалното събрание даде да се разбере, че червените няма да работят за Тимчев в предизборната кампания, а лидерът Снежана Стоянова след прочувствена реч се отведе от всички номинации до момента и заяви: "Ако противоуставният кандидат Младен Тимчев се регистрира за кампанията, то неговата регистрация е моята оставка. Няма да водя БСП в избори", категорична е Стоянова, която изненадващо, въпреки крехката й физика, се оказа истински желязна лейди.

Снощното събрание бе извънредно свикано, на което БСП Сандански трябваше да изрази гласно дали ще подкрепи Тимчев, наложен от червената централа.

Според наши източници на събранието, с часове е имало изказвания, в които се твърди, че местните социалисти се чувстват обидени, че са неглижирали и не признали изборът им на кандидат-кмет, направен официално на конференцията им на 3 август. Тогава единодушно бе подкрепена Стоянова за кандидат-кмет, другият номиниран Тимчев имаше едва няколко гласа.

Изненадата дойде от София обаче, когато на заседание на националния съвет бе решено, че Тимчев ще е кандидатът на БСП. Това решение предизвика бурно недоволство у местната структура, а лидерът Стоянова бе категорична, пред struma.com, че съпартийците и няма да отстъпят и подкрепят наложената кандидатура.

Затова след снощното събрание на столетницата в курортния град, тази сутрин е пристигнала депеша от София, в която се канят представители на структурата за обсъждане пред ръководството на партията, възникналия проблем. Така, че все още не е ясно Тимчев, кандидат ли е или не е на БСП.

Официално известните претенденти за кметския стол са Кирил Котев, издигнат от ПП ГЕРБ и Атанас Стоянов, издигнат от ВМРО. В неделя ще стане ясно дали националният съвет на БСП ще смени кандидатурата на Тимчев, след така възникналото масово недоволство.

П. Костадинов

10 коментара
19 Септември 2019 17:47 | 1
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Кой ще приеме Добрев и Нинова да приберат парите на Тимчев/ТотеВ/, а другарите като овце да гласуват за него.


19 Септември 2019 17:50 | Петя
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Нали БСП претендираха да се демократична партия!


19 Септември 2019 19:02 | БСП-Сандански
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Снежана е пример, че трябва политиците да се съобразяват с хората които ги избират. На първо место да е волята на хората, а не парите и личното благоденствие!!! Дано да има повече такива хора.


19 Септември 2019 20:22 | старогражданин
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

В Сандански се прави опит левунската чума да довърши града! Част от този план са всички мизерни същества и лизачи на Доньо КРАДЕЦА, в това число и дребното на тяло и душа човече с псевдоним Мравката. С теб сме, Снеже.


19 Септември 2019 22:18 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

БСП нямасоциалдемократически традиции и не вярвам да се държи адекватно в случая. Предполагам, че контрастите на Сандански са най-болезнени в Югозапада, но много сте малко за да коригирате работата на съвета. Някой даде преди дни съвет да гласувате само за листата. Опитайте. С подаване на оставки рушите колектив, който с години не може да се създаде след това. А дали го има тоя колектив-трябва време и преодоляване на трудности.
Градът срещу курорта Сандански е тема, която тепърва ще ви вълнува. Курортната мафия си е мафия.


19 Септември 2019 22:52 | Дон Домат
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Дедо Дончо е уж пенсионер но сянката му е тук - парите му купиха К. Добрев и Корнела, а децата му Янчо с 4000 дка. общински ливади на Пирин и Мравчо, които си го вдигаше за ушите го направи председател на съвета...


20 Септември 2019 09:29 | бате ти Тимчев
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

Снеже не се напъвай, а ми заповядай на гости


20 Септември 2019 10:19 | Анонимник
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Конфликти в руската мафия . Голям кеф. БСП няма да има кмет в Сандански и комунистите ще се избият с брадви.


20 Септември 2019 10:27 | Кирил
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Най демокраДичната партия във вселената


20 Септември 2019 18:29 | 666
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

извинете, некой мое ли да ми изясни лафа - "" Аве, ти да не си от Левуново? ", разпространено е по северна България




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар