Бях в италианския парламент по време на гласуването на вота на недоверие на премиера Силвио Берлускони

27 декември 2010 00:10   17 коментара   22267 прочита
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов силно впечатли с автентичните подаръци от Неврокопския регион новия председател на Комитета на регионите Мерседес Бресо
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов силно впечатли с автентичните подаръци от Неврокопския регион новия председател на Комитета на регионите Мерседес Бресо


Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов силно впечатли с автентичните подаръци от Неврокопския регион новия председател на Комитета на регионите Мерседес Бресо

Президентът на НАЛАС, кмет на община Гоце Делчев, Владимир Москов: Демонстрантите бяха много по-агресивни и неконтролируеми от българските протестиращи

С две важни международни срещи и постигнати на тях добри резултати приключва годината кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който е и президент на Мрежата на асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа /НАЛАС/. Преди дни Москов и заместник-председателят Келмет Зиази се завърнаха от Брюксел, където бяха на специална среща на особено високо ниво с новия председател на Комитета на регионите Мерседес Бресо. Типичен за Балканите подарък за светлите коледни празници и специално от Гоцеделчевския регион подари на високопоставената дама кметът на община Гоце Делчев.

Г-жа Мерседес Бресо получи за Коледа ръчно плетени шарени чорапи, тъкана престилка, красива коледна свещ и герба на българската община.

Срещата в Брюксел беше по наша инициатива, съобщи за "Струма" градоначалникът на Гоце Делчев. Получихме уверението на г-жа Бресо, че е налице политическа воля за ускоряване на присъединяването към ЕС на страните от Западните Балкани, което е една от от основните цели на НАЛАС. С председателя на Комитета на регионите обсъдихме и идеята за откриване на център за енергийна ефективност на Балканите със седалище в София или Белград, който да улесни общините от Югоизточна Европа при подготвянето на проекти и усвояване на средства, свързани със саниране на сгради, алтернативни източници на енергия и други инициативи, които ще бъдат финансирани по нова европейска програма, свързана с глобалното затопляне, обясни Вл. Москов.

Г-жа Мерседес Бресо е потвърдила участието си в работата на първото изложение на общините, членове на НАЛАС, което ще се проведе в първата десетдневка на месец март в столицата на Босна и Херцеговина Сараево. В качеството на президент на НАЛАС кметът Владимир Москов е бил поканен от италианския депутат Джовани Деста заедно с изпълнителните директори на национални асоциации на работна среща в Рим с Националното сдружение на общините на Италия. Посещението в римския парламент на президента на НАЛАС Владимир Москов и изпълнителните директори на асоциациите съвпаднало с гласуването на вота на недоверие на премиера Силвио Берлускони и всички станали свидетели на разнопосочните и бурни реакции на италианците по повод събитието.

"Няма да забравя гледката, която наблюдавахме от парламента в Рим след обявяването на резултата от гласуването. Часове преди вота целият площад бе плътно блокиран от полиция, за броени минути се напълни с хиляди поддръжници и противници на италианския премиер. Те бяха далеч по-агресивни и неконтрулируеми от нашите протестиращи, което говори положително за нашия народ и държава", коментира кметът Вл. Москов след завръщането си от двете си посещения в края на 2010 година като президент на НАЛАС.


Още за: Вл. Москов   среща   Италия   Още от: Политика

Принтирай статия
17 коментара
27 Декември 2010 11:09 | до Москов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Италианците са много темпераментни хора, на всички прави впечатление, че те когато разговарят много се "палят", винаги тонът е повишен и създава впечатление, че се карат, емоциите са им в повече и не се въздържат да ги показват. Това не са покорните ви гласоподаватели, които под страх ги манипулирате. Вие оправихте града си, та по ваша инициатива тръгнахте за Брюксел. За каква енергийна ефективност говорите, колко проекта разработихте и спечелихте финансиране за това по европейски програми във вашия град? Тръгнал да оправя другите, а в дома му не вижда какво се случва.


27 Декември 2010 12:06 | Божик
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Моска, пошетай си до септември, това ще ти остате след това прокуратура, съд, затвор- ще повърнеш всичко какво си открал, изял и изпил- идва ти времето!


27 Декември 2010 13:41 | до кмета
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе кмете място ли си търсиш къде да отидеш защото вече града стана толкова красив и хубав пътя до Блгоевград е супер болницата ни е супер всичко ни е о кей та вече гледаме други хоризонти. Какво пак ще лъжеш тъпите селяни и твоите хора от махалата .Давай те ще ти вярват .Ноумните и работливи хора едвали. Ти прогони всичко живо което беше умно и кадърно. За кой ще правиш всичко това . Кой остана в този неработещт затихващ и умиращ град. Поне си стой мирно не шетай никъде да дразниш хората.


27 Декември 2010 15:12 | Ех,Владко....
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ех, Москов... Голям праз като си бил на екскурзийка... Поне се нашета по света. А нас-кучетата ни яли...


28 Декември 2010 02:15 | мб
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ей сел4о на кой ги дрънка6 тези глупости, бях в парламента на италиа .гледаи си твоята ко4ина стига си говорил глупости


28 Декември 2010 10:41 | офис
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Каквото и да си пишете тук злобарите Москов стига да поиска пак ще е кмет на Гоце Делчев . Просто няма кой да го бие и по интелигентност и по човечност пък и не малко направи за града трябва с ръка на сърцето да му го признаем . Аз съм зясно ориентиран избирател но за кмет гласувам за Москов защото е ЧОВЕК


28 Декември 2010 11:23 | :)
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Фактът, че е избран за президент на Мрежата на асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа /НАЛАС/, красноречиво говори че г-н Москов е добър управленец на който имат доверие и колегите му извън България. А относно проектите за енергийна ефективност, ще кажа че в момента се санират сградите на Болницата, а освен това чрез общината бяха санирани и няколко жилищни сгради в Гоце Делчев. Разбрах, че общината е спечелила и проект за саниране и ремонт на училищата в Общината, който ще стратира на пролет.


28 Декември 2010 11:44 | до 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В коментарите се дава лично мнение по темата, ако на вас не ви харесва прочетеното, "проблемът е във вашия телевизор", тук не е предизборна трибуна и никой не го предлага за кмет. Ако имате свое мнение по проблема изложен в статията, го напишете, без да давате квалификации на хората, които са писали. Това, което сте написал говори много зле за вас и пази Боже такива хора да правят оценка за интелегентност и човечност на останалите, вие сте пристрастен, но и по-зле, "едно си знае баба, едно си бае". Дайте си координатите на кмета, за да ви използва като негов PR, по форумите да му изнесете предизборната кампания. На мен ми е все едно кой ще управлява града ви, предлагайте го и си го избирайте. Аз съм обективна и ще ви кажа, във вашия град няма живот, опровергайте ме, имам база за сравнение, пътувала съм много из страната и ме боли за това, че пропилявате всички дадености, които имате, за да развиете града си и хората да просперират там, а не да слугуват по странство, за да оцелеят семей


28 Декември 2010 13:52 | № 3
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

МНОГО СИ ПРАВА НО ТОВА ПОКАЗА ДЕТСКАТА УЧИТЕЛКА ЗА ЧЕТИРИ МАНДАТА САМО РАЗРУХА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ


28 Декември 2010 16:46 | вихър
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Да му ядете ушите на Владо!!!!!


28 Декември 2010 17:53 | вихърчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

добър ДУПЕЛИЗЕЦ СИ,


29 Декември 2010 10:07 | 555
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Четри мандата не са малко. Нека някой се замисли, може ли да се спечели без народа да те удобри. Веднъж късмет, втори път късмет ама четри пъти здраве му кажи. Така че господа, да си признаем, това е профионализъм да накараш някой да те избере толкова пъти. Той ще се запише в изторията на този град за най дълго управляващ. Всички партий вода да му носят и да се учат от него. Той ще е последния кмет на БСП. Когато той си отиде БСП няма да спечели никога.


30 Декември 2010 11:49 | към 555
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

МАИ ТИЕ МНОГО КЪСА ПАМЕТА ЗА 3-ИЯ МАНДАТ ГО ИЗБРАХА, ЗА ДАНЕСТАНЕ ВЕЛИШАТА КМЕТ А ЗА 4-ИЯ ГО ИЗБРАХА ЦИГАНИТЕ И ПОМАЦИТЕ Е ДАВИЕ ЧЕСТИТ


31 Декември 2010 07:14 | чичи
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

екскурзийки естествено, а улиците които почнаха да асвалтират ги оставиха на половина, защото са свършили парите. КЪДЕ ЛИ ОТИДОХА ПАРИТЕ?


05 Януари 2011 10:40 | д чичи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

много си тъп за нищо не ставаш щом не можеш да мислиш нормално


21 Януари 2011 13:58 | 12
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В. Москов ще бъде избран за пети мандат защото е добър управленец не ма не гледате, че гр. Гоце Делчев се измени през неговото управление. Градът ни в който живеем стана красив подреден и чист не можете да си представите такива градове като нашият тънът в мрак и мизерия. Работната ръка от УКВ се пехвърли в завода на Ролман това е дело и на кмета. За да управляваш трябва някъде да си оцапаш ръцете не може на всеки да се угоди. В. Москов е бъдищият кмет пети мандат. Предричам го.


08 Февруари 2011 13:37 | до 12
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

СИГУРНО ГО ПРЕДПОЧИТАШ ДЕТСКАТА УЧИТЕЛКА МОСКАТА САМОЧЕ ИЗЛЕЗ ПО УЛИЧИТЕ ИЗ ГРАДЪТ САМО МРЪСОТИЯ ПРАХОЛЯЦИ ДУПКИ ТЪМНИНА И РАЗРУХА ГОНЕНЕ НА ИНВЕСТИТОРИ КОИТО ИСКАТ ДА ОТВОРЯТ РАБОТНИ МЕСТА С ПО ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ ЗА ДА МОЖЕ РОЛМАН СПОКОИНО ДА ЕКСПЛОТИРА НАРОДА СЪС МАЛКИ ЗАПЛАТИ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар