Бурна сесия в четвъртък! Бизнесменът от село Плоски Георги Георгиев, кандидатът на ГЕРБ за председател на ОБС - Сандански и още

28 ноември 2017 12:17   4 коментара   14343 прочита


Собственикът на винарна в санданското село Плоски Георги Георгиев е номинацията на ПП ГЕРБ за председателският пост в Общински съвет, овакантен след напускането на Г. Синански. Георгиев ще се изправи срещу кандидата на РЗС, който обаче е забулен в мъгла и въпреки острата си декларация от днес от партията на Янев отказват да съобщят името на техния човек.

Мълвата спряга името на съветникът от Движение 21 Георги Батев, дали той е човекът на РЗС, обаче не е ясно. Съветниците в момента жужат като пчели, коментират, но няма никаква яснота как ще се гласува на предстоящата сесия в четвъртък.

Кандидатурата на ГЕРБ е силна, но Георгиев дълги години е живял и работил в София, което може да е мотив, той да не бъде подкрепен, въпреки, че до момента кметът Котев работи безупречно с избора на кадрите.

Припомняме рискът, който Котев предприе, издигайки като кандидат -депутат Александър Манолев, който също живееше и работеше в София.

Кандидатурата му предизвика гняв и коментари около това, че той отдавна живее в София, че не е запознат с проблемите на града, обаче тандемът Манолев - Котев показа невиждано добър резултат на изборите и Манолев бе с най-много гласове в областта. Така, мотивите, че Георгиев е живял в София, може и да не издържат; Освен това съветникът вече се върна в родното си село и Сандански, купил си къща и смени местожителството си.

Коментарите са, че най-вероятно той ще е следващия председател, като се има предвид, че съветниците от ГЕРБ и подкрепящите ги партии имат мнозинство в минипарламента. От РЗС обаче може да се очаква сериозен отпор и можем да станем свидетели на истинска политическа битка в общинския съвет на Сандански на предстоящата сесия.

Петя Георгиева

4 коментара
28 Ноември 2017 12:41 | питанка
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ами проверете батев преди движение 21 в коя партия беше и ще си отговорите на въпросите, кой на кой.


28 Ноември 2017 13:03 | Тотев
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Ужас! Този-председател! Та той едвам чете, компютър не беше виждал до като не стана съветник! Само той е със средно образование! Добър е в едно-да участва във далаверите и да гледа как да си пробута калпавото вино! Вече и в Плоски го разбраха! Иска му се да управлява и в селото, но не може да преде пред кметицата!


28 Ноември 2017 21:53 | Гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пожелавам успех на всички! Председателското място е едно! Питайте кои как посрещат тогава пишете. Ние се познаваме !И нека състезанието Започне!


29 Ноември 2017 06:39 | Плешивмишотплоски
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Котев издигнал Манолев за депутат!? Струма, вие съвсем изтрещяхте! А невиждано добрият резултат е платен, неразбрахте ли!? Вие, както и Котев сте галактически далече от истината и за това последният, ако някой го пита не може да извади по-добър кандидат, а и ад можеше, отново ще го бламират доскорошните съкооператори от ВМРО и кольомалчевите клакьори, на който отне баничката. За Кирето и всички останали от парламентарната му група политиката се оказа непреодолим рубикон, заради липса на управленско-комбинаторски капацитет.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар