Българската делегация, водена от кмета А. Тотев, 5 дни бе гост в хотела на Стефан Шарлопов

30 април 2010 00:02   2 коментара   9104 прочита
Снимка обща на делегацията
Снимка обща на делегацията


Снимка обща на делегацията

Сандански и германският град Фройденщад се побратимиха

Сандански и Фройденщад сключиха договор за побратимяване. Това стана факт по време на визитата на 12-членната делегация, водена от кмета на община Сандански Андон Тотев, в Германия от 22 до 26 април. Поводът за посещението в гр. Фройденщад бе покана от кмета Юлиян Освалд. Делегацията от община Сандански върна визитата на германските си колеги, които бяха в курортния град през месец март тази година. Ето какво каза кметът А. Тотев след завръщането си:

Програмата ни бе наситена с много прояви - работни и културни срещи. Бяхме радушно приети от домакините. Кметът Ю. Освалд ни прие на 23 април в сградата на кметството. На приема присъстваха всички градски и общински съветници на Фройденщад. По време на срещата те показаха уважение към нас и подчертан интерес към бъдещите ни взаимоотношения. Общински съветници лекари, водени от д-р Димитър Станоев, председател на комисията по здравеопазване към Общински съвет, проведоха разговори с германските си колеги деца с бронхиални проблеми да се лекуват в Сандански. Обсъждахме и възможности за обучение през лятната ваканция на български ученици в Германия.

Най-забележителната проява, в която участвахме, бе откриването на Шварцвалския музикален фестивал, който приключва през месец септември. През всичките тези месеци площадите се превръщат в сцени за културни прояви. Посетихме пречиствателната станция на Мамбах, енергийната станция на кметство Фройденщад. Получихме ценна информация за преработката на биоотпадъците. Това, което видяхме, е изключителната чистота по улиците и дворовете. Къщите са подредени, има много цветя навсякъде. Всяка педя земя се обработва. Хората, които живеят там, са приветливи и спокойни. Въпреки че нямат минерални извори, така както ние, те наблягат на климатолечението. Мотото на техния туризъм е: Климатолечение. Разположението на град Фройденщад в елховите гори на Шварцвалд е благоприятно място за лечение на отдих не само на хората от района, но и на цяла Германия. Договорихме сътрудничество в областта на туризма и културата, да използваме максимално климатичните дадености и на двата района за укрепване на здравето на жителите и гостите на градовете ни.

Постигнахме договореност да черпим взаимен опит в образователната сфера чрез засилване връзката между училищата и обмен на гостувания им. За мен, като кмет, и за колегите от делегацията наред с всичко това, което казах и личните ми контакти, които установихме с кмета Юлиян Освалд, с председателя на Общински съвет на Фройденщад, с градския кмет Герхард Линк, както и с 27 те общински съветници, със задоволство мога да кажа, че срещите ни бяха ползовторни. От разговорите с управниците на геранския град, посетили Сандански, отзивите бяха повече от положителни.

Възхитени са от природните дадености и местоположението на града ни и условията, които се предлагат за развитие на туризъм, отдих и лечение.

Поканата за партньорство между двата града Сандански и Фройденщад дойде от кмета Юлиян Освалд, който заедно с градския кмет Линг бяха в Сандански по покана на председателя на БХРА Стефан Шарлопов, един от най-големите инвеститори в нашия град. Домакин на делегацията в германския град Фройденщад бе Стефан Шарлопов, ние бяхме настанени в неговия хотел във Фройденщад. По негово предложения бе осъществен контактът с мен при първото посещение на колегите от германския град в България.

2 коментара
30 Април 2010 11:08 | бр
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

значи заслугата е на гн Шарлопов,а не на кмета.


01 Май 2010 07:26 | послепис
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Шарлопов да вземе да ги накара да изчистят около петзвездния му хотел - по поречието на реката от парка нагоре и до хотела му е пълно с вонящи буклуци. Че дори и покрай пътя, водещ до хотела. Прилича на прекрасно обзаведен апартамент в олющен и похабен панелен блок. Ако не му е в задължението и финансовите възможности да вземе да стегне общинарите, а не да им върши другата работа.
Самият хотел показва индикации на западане - достатъчно е човек да пие едно кафе в лоби-бара - не е необходимо да знаеш фен шуй, за да разбереш, че посудата им отдавна трябваше да е излязла от употреба. Така е, Шарлопов не може да стои над главата над всяка сервитьорка и барманка, над всяка чистачка и хостеса. Съвест трябва, а не само жажда за заплати.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар