България върви към фалит, а Б. Борисов се прави на Дядо Коледа

12 ноември 2010 00:21   11 коментара   9289 прочита
Вл. Каролев /вдясно/ с Васил Иванов, областния координатор на НДСВ Кюстендил, направи изявление пред журналистите
Вл. Каролев /вдясно/ с Васил Иванов, областния координатор на НДСВ Кюстендил, направи изявление пред журналистите


Вл. Каролев /вдясно/ с Васил Иванов, областния координатор на НДСВ Кюстендил, направи изявление пред журналистите

Вл. Каролев продължи атаката срещу ГЕРБ

България бавно, но сигурно върви към фалит, ако премиерът Бойко Борисов продължава да се прави на Дядо Коледа, това повтори в Кюстендил ден след изявлението си икономистът от НДСВ Владимир Каролев. Не е работа на Борисов да се прави на добрия старец, нито да се занимава с раздаването на пари на този, който реве най-силно, справянето с икономическата ситуация по време на криза е работа на финансовия министър Симеон Дянков, който е изключително кадърен икономист, каза още Каролев, който направи и цялостна оценка на състоянието на България, както и на бюджета за следващата година.

Не знам защо финансовият министър Дянков, нарече парите на страната за 2010 година "малка постна пица", обясни Владимир Каролев. Пицата нито е малка, нито е постна, не се дели, както изисква икономическата наука. Парите и в бюджет 2011 въобще не са малко. Лошото е, че вместо за бизнеса или за механизми, с които да се намали тежестта на кризата, голяма част от парите отиват за публични разходи, които догодина ще са с над 1 млрд. лв. повече в сравнение с най-добрата финансова година на страната ни - 2008 г., обясни в Кюстендил членът на политическия съвет на НДСВ Владимир Каролев.

Според нас част от парчетата на "пицата" " държавен бюджет, отиват за дестимулиране на реформи. Пример за това е финансирането на тютюнопроизводителите. Той посочи, че лекарите, преди да искат повече пари, трябва да обяснят някои факти, като например защо сърдечните хирурзи в нашата страна получават повече от колегите си в Швейцария. С реформи и съкращения на около 1000 човека и закриване на някои ненужни спирки в БДЖ например може да се спестят около 150 000 000 лв., допълни Каролев, тъй като годишно тази структура "гълта" половин милиард лева, а това на практика е 50% от бюджета на МВР.

Постоянно от управляващите ни обясняват, че от Европа много ни обичат и много вярват на управниците ни и на правителството на ГЕРБ. Хубаво е да не вярваме сляпо на всичко, което ни казват, обясни Каролев.

В цял свят най-важният показател за това вярва ли се в една икономика е индексът на капиталовите пазари. Той показва какво мислят за дадена икономика не само правителството на една държава, а и обикновените купувачите на акции. Графиката от септември 2009 г. насам рязко пада надолу и показва как доверието на бизнеса върви само надолу, което не говори хубаво за нашата икономика и възможностите на България, заключи Владимир Каролев.

11 коментара
12 Ноември 2010 06:24 | и тук вече ...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

няма коментари, защото няма как "интелигентността" от форума на в-к "Струма" да дръпне едни дълги на Владо Каролев, както впрочем ги дърпа и той на опонентите си ... :)


12 Ноември 2010 10:07 | данчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЕХ КАРОЛЕВ, КАРОЛЕВ , СЪЩОТО ДЪРВО СИ БЕШЕ И КАТО СТУДЕНТ, ПРИ ТЕБЕ НИТО ЕВУЛЮЦИОННО НИТО РЕВОЛЮЦИОННО РАЗВИТИЕ!


12 Ноември 2010 10:43 | Българин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо се обръща внимание на Каролев от всички медии - защото няма журналисти.


13 Ноември 2010 00:42 | Ицо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ето го пак Владо Мотиката :)


13 Ноември 2010 10:56 | от резервоара
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И чешмата да пуснеш Владо Мотиката потича от нея !!
Страх ме е вече и консерви да отварям !!


14 Ноември 2010 08:13 | аман
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

тоя е гаси недоразумението... като много други от непреходния преход на милата ни родина


15 Ноември 2010 13:05 | ЕТОО
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

КАРОЛЕВ ПАК СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН. ВСЕ НЯКОЯ ГЛУПОСТ ЩЕ КАЖЕ ТОЗИ ЧОВЕК. НАЛИ ТОЙ НЕ МОЖЕ НИЩО И ГЛЕДА ДА ПЛЮВА ПО ТЕЗИ, КОИТО ПРАВЯТ НЕЩО ТОЕСТ ПО ГЕРБ.


16 Ноември 2010 10:05 | шивач
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Каролев сложи си вече ципа на устата вече.


16 Ноември 2010 10:08 | Дед Мароз
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

КАРОЛЕВ ТИХА ТИХА .... ЧЕ МОНИ МУСАЛА ДАЛЕЧЕ ЧАК В ИСПАНИЯ И ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ЧАК СЛЕД 800 ГОДИНИ ТА ДА МУ СТАНЕШ ПАК ЦАРСКИ ШУТ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар