БСП, ДСБ и "разни" във фронт "АнтиТодоров"! С тайна завера подготвят свалянето на председателя на ОБС Благоевград

09 юни 2020 08:36   38 коментара   22337 прочита


В ход са совалки и договорки за детронирането на Андон Тодоров, превърнал се в заплаха за екипа "Томов "

Враждата между кметското ръководство и председателя на ОБС Благоевград  Андон Тодоров, която лъсна преди време, вече заема застрашителни  размери. В ход е секретна операция за свалянето на Тодоров, която цепи  и разбива общинския съвет, а емисари на БСП, ДСБ и разни проТомовци,  обикалят общинските съветници, за да договарят детронирането на  шефа  на минипарламента в областния център, научи struma. com.

Тесен стана циркът  за  множеството народили се палячовци в сградата на община Благоевград, в  която управлението с некомпетентност, хитрост, лукавост  и невиждан  реваншизъм, ни направи най-смешната и одумвана община в областта, в  която нищо не се случва, освен ежедневни свидетелства за  некомпетентност и интригантство на всякакви нива.

Според кулоарната  информация, от седмици, сред част от общинските съветници върви "процедура " по  детронирането на председателя Тодоров, заради силно влошените  отношения между него и  кмета  Румен Томов. Че нещо се случва между  тях лъсна отчетливо, след като Томов на пресконференции и в  телевизионен ефир уличи публично Тодоров, че е избързал да събере ОБС  и да изпълни решение на ОИК, с което го свалят от поста, и че по този  начин е създадена нелепата  ситуация  в града в момента да има двама  кметове, Румен Томов и Ясен Попвасилев.  

Не се  забави в отговора си ОБС шефът, който от своя страна обвини  градоначалника в лъжа и опит за манипулиране на обществото с подобни  твърдения. Тодоров обясни, че е спазил стриктно закона и отказа да  събере повторно съветниците, за да върне на поста Румен Томов . Последваха пресконференции и от двете  страни, на които враждата между двамата "Първи " в управлението на  Благоевград не остана скрита за никого.

Тодоров повдигна завесата и  начерта истински апокалипсис в развитието на общината, заявявайки  ,че 6 месеца новото управление не е свършило нищо, че няма нито един  лев, донесена инвестиция, че не се работи по проекти, а че се довършват  проектите на Камбитов и предрече : Скоро може тока и водата ни да  спрат, тъй като пари никакви в общината няма, няма да има и заплати за  администрацията през юни ".

Веднага след този вербален дуел се  заговори, че зъбатият Тодоров се превръща в заплаха за екипа Томов, не  само като действащ председател, но и като  кандидат за кмет в бъдещите  местни избори. Мълвата спряга Андон Тодоров като основен опонент на  Румен Томов в изборите през есента. Именно това породило истинска и  видима неприязън между хората на Томов и Андон Тодоров. Затова след  договорки се създал фронт- БСП, Демократи за силна България, земеделци  и разни други  , които обработват останалите си колеги да детронират Тодоров.

Да се въведе ротационния принцип на управление на Общинския съвет, за да се лиши основният опонент на кмета Томов от властта ,която същите тези хора пак след договорки делегираха на Тодоров при избора му за общински председател. Съветниците от БСП, които твърдо стоят зад кмета Томов отдавна влязоха във война с Тодоров, отношенията се опънаха след като лидерът  на общинската структура на партията Любен Милев претърпя истинско фиаско при избора за председател на съвета, за какъвто се кандидатира.

Не успя Милев да пребори Тодоров, но пък стана най-дългоочакваният зам. кмет на общината, който влезе в роля 2 месеца след публичното му обявяване от кмета Томов.   Демократи за Силна  България поддържат човека на БСП Румен Томов, тъй като си имат  заместник -кмет по културата и ангажиментът към тях бе спазен. Такова  обединение между демократи и  социалисти Благоевград не помни. Няма  партии, няма идеи има само интереси.  

От дни совалките се активизираха  и фронтът "АнтиТодоров"  привиква  един по един съветниците в местния  парламент, за да кроят планове за свалянето на председателя. Говори се  дори, че за поста бил канен ексшефът на ОБС от времето на кмета Ат.  Камбитов Радослав Тасков, основен опонент на Тодоров в предишния  общински съвет.  7 месеца след спечелването на властта БСП  показаха  начина си  на работа и съществуване.

Създадоха раздори и разцепление в  общинския съвет така както от години партията в Благоевград  се  разкъсва от крамоли, интриги, скандали и    дори физически сблъсъци  между отделни лидери.  Този стил лъсва и в управлението на община  Благоевград. От години червените драпат към властови позиции, до които  обаче, именно заради начина си на работа и обществено поведение, не  успяха да се докопат. С любезното съдействие на Андон Тодоров,  класирал се с трети резултат в кандидат-кметската надпревара миналата  година, и превърнал се във фактор на предишните местни избори,  червените влязоха в управлението на Благоевград.

Овълчени и озверели  в битката  да пазят съкровената си победа, днес БСП загърби  "помощниците си  ", бързо забрави коалиционните си партньори и търси  начин да се освободи от неудобните, застрашаващи властта им. Сред  неудобните е и  Андон Тодоров, който бе най-ревностният противник на  бившия кмет Атанас Камбитов и който   изведе най-негативната и  брутална предизборна кампания, на която сме ставали свидетели,  разчиствайки терена  на БСП и компания по пътя им към управлението на  Благоевград.

Политическият брак между Тодоров, Томов и БСП приключва  с  бурен развод, а срамните детайли  в крамолите между бившите  партньори ще лъсват оттук нататък с пълна сила. Ври и кипи в Общинския съвет. Кой с кого е скоро ще стане ясно. 

Хронично стана заболяването на благоевградската управа да се правят на жертви и да създават свой АД, за да търсят после  виновни  за действията, некомпетентността си и неумението да ръководят общината. Екипът "Томов " отново влиза в ролята на жертва, този път на Андон Тодоров!

 Затова виновникът трябва да  бъде отстранен. Познавайки прийомите и похватите на Тодоров обаче, на Томов и компания ще им бъде изключително трудно. На прага сме на поредното представление в залата на ОБС! Очаквайте... Циркът е безплатен..   

П. Костадинов   . 

38 коментара
09 Юни 2020 09:04 | от кукуряхцево
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Е па няма по големи помияри от ДСБ - ти да се вържеш в коалиция с БСП - ТОВА Е РАВНО НА САМОУБИЙСТВО - Не гласувам повече за ДСБ.


09 Юни 2020 09:11 | �� ����� � ����
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Томов си отива, Благоевград ще продължи по пътя надолу, ако Тодоров стане кмет


09 Юни 2020 09:14 | Фрико
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Айде шмръкач тръгваш си


09 Юни 2020 09:15 | Трима съдии
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград.


09 Юни 2020 09:15 | Боро
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Как Тодоров за кмет? Тойще затрие града


09 Юни 2020 09:17 | Калоян
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

И Томов и Дончо не разбраха, че общината не е баница от която се раздават парчета на близките


09 Юни 2020 09:21 | �� ������
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Много го изтърпяха. Тоя е луд с картечница. Докато това подобие на човек и политик е там, ще гледаме безплатни циркове. Тодоров е за изхвърляне и то немедлено


09 Юни 2020 09:23 | Трайков
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

И двамата са, хвани единия, удари другия


09 Юни 2020 09:28 | благоевградчанин
Оценка:
-12
 (
14
 гласа)

На кметските избори есента няма да спечели нито кандидат на ГЕРБ, нито кандидат на БСП. Няма да гласуваме повече за партии и за партийни марионетки.. Партийните марионетки се управляват от партийните централи в София и единствената им цел е да се облагодетелстват от властта чрез обръчи от свои хора и свои фирми. Видяхме докъде докара града - до дъното. Ще гласуваме за Атанас Киряков, човек с гражданска позиция, обичащ и милеещ за града.


09 Юни 2020 09:59 | хахах
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Пак ще го напиша и се надявам да го видят повече хора, преди този коментар да бъде изтрит отново. А и не ми е ясно ЗАЩО беше изтрит на първо време. В него нямаше ругатни, цинизми, или обиди от какъвто и да е род, като в други гнусни коментари, просто попитах гражданина СТАРОГРАЖДАНИН, БЛАГОЕВГРАДЧАНИН, БЛАГОЕВГРАД, БАЙ ЙОРДАН ГАЙДАРДЖИЯТА, ВОЙВОДАТА и още няколко прякора дали те самите не са г-н Атанас Киряков, който си прави кампания.
За думата кампания ли ставаше дума? Не разбирам какъв беше поводът за триенето на коментара от администраторите??
И стоя под твърдението, че това е точно той, но отново: това са само разсъждения, които ме карат да се чудя защо СТРУМА ком изтри коментара и какво се крие зад това действие?


09 Юни 2020 10:01 | Истината
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Струма, проверявайте си нещата или нарочно заблуждавате хората. Зам. кмет въобще не е назначен от ДСБ, а е експерт (това го знае всеки). ДСБ има само един общ съветник - много интересно как е толко влиятелно да назначава кметове. Дончо е пълен измамник и това го знае всеки. Ако се свали - супер. И една идея - плюенето по кмета от вас само го легитимира в очите на хората, както хваленето на Камбитов му провали изборите.


09 Юни 2020 11:22 | Стефанов
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Случващото се повод за изводи: 1. Няма идеи - има интерес. 2. Партиите са основното средство на тарикатите да манипулират и ограбват хората. 3. Политиката е по срамна от проституцията. 4. Вярващите на политиците сериозно да се замислят. 5. По-полезно и здравословно е да отидете на риба или за гъби вместо да отидете да гласувате. 6. Пуснат ли по телевизията политическо предаване не се плашете - изход има - я комедия, я мач или детско. Но не филм на ужасите - все едно едно на гледаш политика.


09 Юни 2020 11:44 | �� ����� � ����
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Благоевград загива. Томов го започна, Доньо ще го довърши


09 Юни 2020 12:05 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

г-н Томов, явно многото ангажименти не ти позволиха да проумееш още в началото, че най-добре беше Тасков да е председател или Рашко Динков. С всеки от тях щеше да работиш много по-добре отколкото с това момченце алчно за власт. Не проумя ли че веднъш предал ли си някой, вече си готов да предадеш и следващият. Късно се опомни, много поразии направихте и се вижда как града ни затъва... С този състав на общ. съвет от новаци и заплатаджии, които си повярваха че градът им е в краката, можеше да се справи само човек со опит- Тасков. Нещо др. Динков е по-умерен и същи ще работеше за консолидиране на съвета и добра работа с кметския екип. Ти направи възмажно най-лошият избор и сега си береш плодовете. Стига с този ротационен принцип, това ще е пагубно за работата


09 Юни 2020 13:09 | До Делян
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Не познавам такава Христина, каквато описващ, ама майка ти и баща ти явно са допуснали сериозни пропуски при възпитанието ти


09 Юни 2020 13:22 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Искам да подсетя бъдещият кмет на града Атанас Киряков да обърне специално внимание за приноса на постоянните общински съветници от които зависеше икономическото и културното състояние, и социалната стабилност на Община Благоевград. Техните действия са видими навсякъде - взривени и унищожени сградите на, Зърнени храни, унищожена градската минерална баня, застроени зелените площи в града, природното богатство на Благоевград минералната вода приватизирана, дрога в училищата и в общинските структури, обезлюден град и села, обезводнено плодородно поле и т. н. За да бъдат запознати гражданите, как е постигнато тяхното забогатяване и дали са редовни данъкоплатци. А за това ще трябва сериозно да се ангажира данъчната служба и прокуратурата.


09 Юни 2020 14:28 | Деляна, деляне
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Пий си хапчетата, Деляна, ще вземем скоро да те посетим в някоя лудница, тотално си сдала багажа, поршето колко струва? А майка ти как се сдоби с апартаментите, а верно ли че сестра ти ти чисти безплатно в къщата ти? Селянка, айде, разкарай се.


09 Юни 2020 15:18 | Относно Делян
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Делян е сдухал/а гарнитурата


09 Юни 2020 15:34 | Въпрос
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Къде е Мама Кажа в тази ситуация?
Той се мазни на всички поотделно за да не плаща задълженията си към общинската хазна. Това го прави от 20 години и е натрупал стотици хиляди задължения, както и стотици хиляди вече са отписани по погасителна давност. Няма ли кой да го накара да си плати, както плащаме всички ние?


09 Юни 2020 16:09 | Коко
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Дончо, Дончо, чип за зеле на става от теб, за това и томич не ти изнася. Толкова си комплексиран, че не знаеш жена ли е.. ш, мъж ли. Клипчетата с онова малкото момче, което ти духа къде са, ти си толко извратен и долнопробен, че ни се гади на целия Благоевград от теб.


09 Юни 2020 17:00 | Гега
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Яс ке си гласувам за нашта Роска од село Гега


09 Юни 2020 17:03 | чичко паричко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

както винаги мама кажа в разкрачена поза


09 Юни 2020 17:16 | така е
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Оно слет кмето бай ангел тасински до са градО никогаш не се е управлявал от гражданин винаги градО доса се е управлял од селяни ама баш селяни селяци од старчево от гега от белица от горно нанадолнище па и приоданци од перник от пазаржик од видин от каде ли не се натискат да управляват градО
Джумалиите спиат
Од сон далбок ме сабуди


09 Юни 2020 17:32 | Милиционеро
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Това е дело на милиционеро - тоя действа само така с интриги, доноси и мърсотии
Така прави и у БСП, ама скоро ще го правим на село при кокошките


09 Юни 2020 17:59 | ГОРНА ДЖУМАЯ
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Точно така. Такова за съжаление е положението в Благоевград. Селяните които дойдоха в града се поддържат, единни са и гласуват за селянин, никога за местен джумалия, за местен гражданин, докато гражданите си завиждат един на друг, и не гласуват за свой съгражданин. Затова и не може да се избере джумалия за кмет на Благоевград. И затова Благоевград ще бъде управляван от селяци от Никудин, Мечкул, и Добри Лаки.


09 Юни 2020 19:41 | чеч
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Администрацията на града е съставена основно от екзотични представителки и представители дошли в Благоевград от Долината на дългите гащи.


09 Юни 2020 20:13 | до съветниците
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Какво става с точката в дневният ред за минералната вода за частния хотел, Езерец,.? Нали щяхте да върнете водата на гражданите ? Защо мълчите по този въпрос


09 Юни 2020 20:28 | 123
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

калинките от администрацията напуснаха, работа, и коментарите спряха
администрацията е много раздута и трябва да се намали на половина
по цял ден пият само кафе и си клатят краката а работа не вършат


10 Юни 2020 04:25 | гражданин
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Както всички знаят -тоз мошеник беше дупе и гащи с доктора, докато бившия кмет не го отряза, и му спря всички проекти да строи - скочи срещу него, сега новия му е виновен.
БОКЛУК иска да стане кмет и да продължи да краде от нас - то от крадец какво може де се очаква, само плуе срещу другите - а той най-чистия БОКЛУК.


10 Юни 2020 05:03 | @@@@
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Дойде времето двамата- Томов и Дончо, под ръчичка и към дупката, от която изпълзяха. Политиката е к*рвенска работа, но не е да к*рви, а тия двамата се предлагаха наред и на всички. Дончо се усети, че минава в изолация, виж Томов все още не знае къде ходи и си мисли, че всичко е розово около него. Целият град му се подиграва, децата се бъзикат, че след него всеки може да е кмет хах
P. S. Относно зам. кмет Васи Пав-от чия листа беше, нали от ДСБ, т. е. предложена е от Калоян Тъпото в “широкия програмен кабинет”, който унищожава Благоевград и ни прави за смях пред цяла България.


10 Юни 2020 06:55 | Някой си
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За г-н Дядо Мраз (споменат в горния коментар основателно като Калоян Тъпото) назначаването на Павлова за зам. кмет беше като студен душ. Това, че е била в листата на ДСБ, не означава, че той я е назначил за такава. Избрана е от кмета. По други причини. Онзи (, художникът") се опита да си припише такава заслуга, за да се изживее като важен фактор, но уви ... пак не успя. Така че, не пишете глупости по сайта! И разберете най-после, че тоя никого не може да назначи, защото няма влияние никъде! А защо е така - горният го е казал!


10 Юни 2020 11:35 | Зъкова
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Дончо, стига си писал по форумите, стегни се, требе избори да спечелиш. Говори ли с маджо, ще те издържи ли още малко?


10 Юни 2020 17:17 | мама нищо не кажа
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тя е гей! Пардон тя е травестит! Облича се като жина, обачи е мен!


10 Юни 2020 19:17 | Шумантов@
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много обичам да куцукам по парка на даму Груев, който бе изграден от Камбитов


10 Юни 2020 23:13 | Точка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дончо е бъдещия кмет!!!


11 Юни 2020 00:18 | Gocho
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ало ти нямаш акъл колкото една муха а си взел ти да правиш конкурси. Ти с тях ли ще се мериш смешник


11 Юни 2020 09:54 | Йоана
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ама той я е зарезал отдавна бе, а тя се прави, че не знае


11 Юни 2020 11:30 | ��� ����
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

васи паФ-паФ да не се опитва да се дистанцира от дсб. кандидат за общински съветник от листата на дсб става зам. кмет, всичко е ясно от политическа гледна точка. а как е в действителност, няма никакво значение. срам и позор за джумайското дсб.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар