БСП-Благоевград в пълен колапс! От 50 номинирани само 3-ма, начело с Любен Милев, искат да стават депутати!

03 февруари 2021 11:26   8 коментара   21126 прочита


Досегашният народен представител Н. Бошкилов се отказва от парламента, отдава се на бизнеса си  

 

Пълна немощ на БСП Благоевград, това показаха номинационните им събрания и направените номинации за депутати в предстоящите параментарни избори. От 50 номинирани, 47 са заявили, че се отказват от включване в кандидат-депутатската листа, останали са само 3-ма мераклии, начело с общинския им председател Любен Милев.

От надпреварата за депутатско място се отказва досегашният народен представител Николай Бошкилов, който прекратява кариерата си и се отдава на частния си бизнес, който занемарил заради работата си в парламента. За това, че в БСП Благоевград нещата никак не са наред алармирме отдавна. Две крила в партията враждуват с години, а антагонизмът им се засили  с избирането на Милев за общински председател.   

Правиха опити да го детрониран, но на противниците им не достигна малко, за да изпълнят намеренията си. Сега "крилото" над Милев разчиства "терена " за депутатски постове, като целта е да остане само той като кандидат, макар, че с 2 номинации София Гълъбова също ще търси място в листата им, както и стоматологът Вангел Арабаджиев.

Всички останали 47 са се отказали. 30 са номинациите за Любен Милев, 12 за Владимир Пандев, 11 за Гергана Янчева, 10 за Николай Бошкилов, 8 за Костадин Паскалев, 8 за Корнелия Нинова, 5 за Ваня Маникатева, 5 за ексдепутата Емил Костадинов, Кирил Добрев е с 4 номинации, Валери Сарандев -4, Вл. Москов с 2  и т. н.  Битката за власт при червените е ожесточена от години.

Целта в момента е общинският председател Милев, ако е възможно да стане депутат, мястото му да заеме, активният общински съветник д-р Владимир Пандев.   Въпреки усилията и совалките обаче шансовете БСП да има депутат от Благоевград са минимални. Структурата е изключително слаба, а гоцеделчевци този път са се заканили, че ще вкарат 2-ма от техния район. Банско  също са заявили, че работят активно да имат депутат.

Така, че битката при червените предстои. Предполага  се, че каквато и да е листата им, то ще се играе с преференции и подредбата ще бъде нарушена. В момента битката е кой от червените лидери ще заеме първото място и дали ще има водач от София. БСП в Пиринско няма да вкарат в парламента повече от 2-ма депутати, прогнозират политически анализатори.

П. Попов   

8 коментара
03 Февруари 2021 12:21 | ок
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

БСП Благоевград е в колапс откакто Любен Милев е председател
Този човек гони само лични амбиции и ще затрие БСП


03 Февруари 2021 12:26 | Борислав Юруков
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Да ме предложат мене, аз съм пенсия и мога да си дремя в Парламента, а и опит имам с кражбите и подлостите!


03 Февруари 2021 13:52 | Пандев
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не, не! Мен, мен ме предложете! Аз тея работи имам също опит!


03 Февруари 2021 14:26 | Росена
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А Росен Георгиев не иска ли да е водач на листа или ще си остане в Джумаята, че да не му вземе не кой друг любовницата.


03 Февруари 2021 16:23 | яяя
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Кой нормален човек ще иска да става дупетат от БСП. Абсолютно импотентна партия. Не че и другите са цвете.


03 Февруари 2021 20:19 | Хитлера
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Аз пък имам мерак да набутам комунистите в урановите мини. Те са нагли идиоти, които вечно ламтят за власт. Не са елит, а селяци.


03 Февруари 2021 21:42 | Юлк
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Нинова ви натресе водач на листа, професор Михайлов, със свален имунитет депутат и го разследват за укриване на данъци и далавера в болницата на която е бил шеф


04 Февруари 2021 09:51 | Кирил13
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо не искате да ми чуете мнението ? Не сте мръднали 1 микрон от 44 г.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар