Братя бизнесмени от Америка искат да строят в Сандански къщи за туризъм, US тип

18 февруари 2012 00:20   26 коментара   26688 прочита
Кметът А. Тотев посреща американските строителни предприемачи
Кметът А. Тотев посреща американските строителни предприемачи


Кметът А. Тотев посреща американските строителни предприемачи

Кметът на община Сандански Андон Тотев се срещна в кабинета си с американски строителни предприемачи - братята Алън и Луй Динеф от Чикаго. По време на срещата двамата американци са заявили пред градоначалника намеренията си да инвестират в Сандански. Те са представили и инвестиционните си намерения - строеж на малки еднофамилни къщи, тип американски, за туризъм и за продажба, и са пояснили, че цените им ще бъдат многи приемливи. С инвестицията си те ще разкрият нови работни места и се надяват да раздвижат икономическия пазар в региона. Освен това ще работят в посока за привличане на нови туристи от далечна Америка в Сандански.

От своя страна, кметът Тотев е дал гаранция, че всичко, което е в рамките на закона и което зависи от него, ще го направи, без бюрократизъм и пречки, защото за община Сандански е много важно да влязат инвестиции и да се отворят нови работни места. Той даде уверение, че винаги е готов да подкрепи нови и интересни идеи в полза на жителите на общината. А. Тотев не пропусна да презентира Сандански и региона като водещ туристически център, включващ СПА, конферентен, културен, религиозен туризъм.

В края на срещата, която бе инициирана от строителния предприамач от Сандански Румен Махлелийски, който от дълги години живее в Чикаго, кметът и американските предприемачи си стиснаха ръцете и си обещаха отново да се срещнат през месец юни за подробности по проекта.

26 коментара
18 Февруари 2012 08:42 | Да
Оценка:
8
 (
34
 гласа)

Браво кмете, така се работи в интерес на гражданите от общината. Всички добри инициативи трябва да се подкрепят. Тези дни са добри за общината - тези намерения; финансиране на проекта за пречиствателна станция; скоро ще започне строителството на "Кауфланд" и др. Това неминуемо ще раздвижи строителния бизнес.
А тези, които след малко ще започнат да те плюват и заливат със злобни коментари си ги сложи на оная работа!


18 Февруари 2012 09:09 | sandanski
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

За съжаление ДА е прав _тези, които след малко ще започнат да те плюват и заливат със злобни коментари_


18 Февруари 2012 09:27 | БГ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

само дано не са еквивалента на братя Диневи....


18 Февруари 2012 11:02 | 1
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Хубаво е, че в това тежко време се намират инвеститори и хора с идеи. Дано изпълнението бъде на ниво и да има положителен ефект за дълъг период от време!
А кмета... кмета е длъжен да подкрепя разумното и всякакви фалцетни вопли във възхвала на лице, което по закон трябва да служи на гражданите е излишно. Просто си върши работата, за която е избран и за която му се плаща. Иначе трябва да бъде "санкциониран" на следващите избори :) Това трябва да е отношението към всички в общинските структури, независимо от коя партия са.


18 Февруари 2012 11:35 | тотото
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

браво


18 Февруари 2012 11:37 | пази боже
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

аманнн !!! ще строим Кауфланд, откриват се работни места, ами заща няма открит магазин от голяма верига в Банско, който е в топ 4 на световните зимни курорти !!! ами ние сме колкото един микрорайон в Люлин !!! ами малките магазинчета !!! какво ще ги закрива ме ??? нямало да има бюрократизъм- защо сега има ли или няма, значи има двоен стандарт, с кмет със старческа дименция, корумпиран, с нулев исказ, просташко държание, как мислите ще се върнат ли американците, а ма нада ли !!! Тотев, Терзиева и там подобните им вместо вече да са в панделата Лилето Костова им прави пиар !!! и същите малоумници от общината - със полагане на венец на загиналите във войните община Сандански отбеляза 139 годишнината от обесването на Апостола и на снимката олигофрен до олигофрен, написана па от Лилето, какви войни, какви пет лева, какъв келнер, и името на Апостола !!! в града няма ме паметник на Васил Левски, а тази гнида е трети мандат кмет, вземето му едно чукало за кабинета за да не се нааква там !


18 Февруари 2012 12:31 | До Да
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

ЛЛевунският задник и тебе те е сложил на оная си работа, глупако. Така че, стой си там и не обиждай хората, които не лижат задници, а имат мнение.


18 Февруари 2012 12:40 | ????
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Ялова ще излезе и тая работа, както и инвестициите на нигерийците на градския стадион. А преди това пък италианците. Абе мижи кьорчо, левунския крадец да те лаже.
Пък и туризма в Сандански като се е заразвивал, стой та гледай. 60 хотела, от който 5. 6 да имат посетители. Всичко е ала-бала.


18 Февруари 2012 12:53 | за Кмета
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

в община Сандански има поне 2 000 не продадени апартамента ! ако някой иска да прави нещо това е да прави производство ! магазини и те бол !! ако наистина дойдат да правят къщички нашите строители с построеното отиват на баня !! и защо е нужно да се срещат с Кмета - да им даде терен ли за строителство или да ги предпази от рекета упражняван от администрацията ! или и двете ! знае се за да ти минат проектите през кая фирма трябва да минат ! Кмете, аман от пияр акции ! англичаните дето купиха имоти по селата са тормозени и ограбвани от нашите по-тъмни братя и гледат да бягат ! с тия къщички няма да се създаде работа на местните !! поканете ги тук да се произвеждат !! а да ги строят където щат ! града се жестоко се презастрои - главната улица с тия високи сгради с по- един, два етажа повече .....се превръща в една фуния да се гонят ветровете ! що не разпоредиш една проверка кой колко етажа има в повече от разрешеното - града се унищожи, парка също - защо се застрои ????


18 Февруари 2012 13:26 | Кауфланд!
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Кауфланд ще се строи в Петрич, не в Сандански, само като добавка...


18 Февруари 2012 14:35 | Кмете - не барай
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

в парка дърветата - това на нищо вече не прилича ! минава всякакви законови и морални граници !
господин Кмете, тази лудост с така наречената корекция на река Бистрица е временно спряна !! в очакване в удобен момент пак да тръгне ....и 100-170 дървета да паднат жертва на твоето безумие ... Четата с ръководител г-н Атанас Чачев /откъде го изкопа този/ вече отрезоха 10-12 - 50-60 годишни дървета ... кой е отговорен за това което стана в парка! Кой се е разпоредил... кой сега ще поеме отговорност !!

Кмете, всички знаем, че при тази заспала опозиция водена от тоя заспалко -съд, прокуратура, полиция -пак знаем, че нищо не мърда -направо бездейства, ти и чинара да отрежеш никой нищо няма да предприеме срещу тебе и твоята вярна и сговорна дружина, но ако нямаш срам от хората имай поне страх от бога!!



18 Февруари 2012 17:02 | Кмете !!!
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

браво Кмете - "без бюрократизъм и пречки"
а за Нас другата писта - с месеци одене и докато не кандисаш да ти се направят проектите от ВАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ или фирмата свързана с гл. архитект няма пускане !Кмете, господ гледа що правиш ! що не разпоредиш проверка да се види кой що прави у тая община ! Ти си Кмета отговорен - е сега няма кой да ти поиска оттоворност но ще дойде и това време .....


18 Февруари 2012 17:13 | tano
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

браво Кмете


18 Февруари 2012 18:42 | кой я внася тая лудост !!
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

На основание чл. 25, т. 1 от ЗМСМА и чл. 56, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на ОбСъвет – Сандански,

С В И К В А М

Общинският съвет на редовно заседание на 20. 02. 2012г. /понеделник/ от 9. 00 часа при следния

ДНЕВЕН РЕД:

.....

14. Вх. № 139/02. 02. 2012г.
Молба от Поля Стойкова- управител на „Леано” ООД, относно изграждане на самостоятелен вход от южната фасада на ГУМ.

Ден на проверка - дали ще се намери некой общински съветник да гласува тая лудост !!




18 Февруари 2012 20:20 | Да
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

До Да написа:ЛЛевунският задник и тебе те е сложил на оная си работа, глупако. Така че, стой си там и не обиждай хората, които не лижат задници, а имат мнение.

А пък ако това твоето е мнение, наистина е добре да си го завреш отзад.


19 Февруари 2012 09:27 | Ивет Раденкова
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Браво на Кмета!!! А относно злобните и грозни просташки коментари - простотията и тъпотията никога няма да изчезне от хората!!!! И колкото и да си говорят и да плюят, истината е една и хората я разбраха и гласуваха правилно за най-достойния кмет на Община Сандански!!!!


19 Февруари 2012 09:55 | до Ивет Раденкова
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Най- достойно е "достойния Кмет" да си даде достойно оставката след тези простотии дето постоянно ги забърква


19 Февруари 2012 12:18 | до vsi4i
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Някой да е чувал или видял изсечени борове в района на Поленица?


19 Февруари 2012 14:26 | до vsi4ki
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Идете и вижте колко борова гора е изсечена в района на с. ПОЛЕНИЦА. Първо проверете на коя фамилия е върнатата земя. Това не са случайни хора. Сигурно много хора знаят кой е изрязал 20-30г. борове но не смеят да кажат. Почти всеки ден хора от селото които имат магарета ходят и режат поголовно боровите дръвчета. Пълна анархия. Да не говорим че гората около училището и къщите наоколо е заприличала на сметище. Не знам под чия закрила е гората но там кой каквото си иска прави. Реже се поголовно, изхвърлят се отпадъции..... Моля запазете гората чистия въздух на САНДАНСКИ.


19 Февруари 2012 14:52 | до до vsi4i
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

явно се разчистват терени за ново строителство - за новите ни другари - защо Кмета явно нехае и се прави на ни чул ни видял !ако този зелен пояс създаден 60-70 години на миналия век с труда на Нашите родители бъде оставен да се унищожи - както стана с градския парк- летно време ще настанат такива горещини в града, че и кучетата ще избягат, а камоли туристи да дойдат -егати простотията и бездушие !! Кмете прати полиция да се види кой реже - сумати народ си насъбрал на заплати !! побликувайте иманата им у вестниците и санкции до спукване ! Кмете тея поленишти тарикати явно от теб гледат - ти подбра дърветата у парка они у зеления пояс - дърводобив, як дърводобив- нема власт ...сичко яко спие ... а они си режат ли режат 40 годишни борове ..така лишаваме бъдещите граждани от чист въздух и превръщаме града о една голяма бетонова тоалтетна ...заслугата за това ще е и твоя Кмете . за тия дървета що се унищожиха у парка требваше вече да си на друго место!


19 Февруари 2012 15:57 | Ивет Раденкова ли?
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Коя беше тая звезда? На Ташевата ли Емилия грозната керка?! Е за нея и фамилията кмета е добър. Та нали това грозно пате го назначиха заради майка му и ... при албанеца. НЕ че толкова му отбира главата. Поркане и иху е тая госпоица. Друго нема. Пардон и един дебел задник.


19 Февруари 2012 17:52 | ПИТАНЕ ???????????????
Оценка:
2
 (
2
 гласа)


Гражданин от гр. Сандански - ПИТАНЕ ???
Кмете, не виждам смисъл от плащането на данъци- къде отиват Нашите данъци - в издръшката на една безумно надута нищо правеща администрация - в едни проекти свързани с лапане на пари от фирмите изпълнителки и самите проекти обслужват лица свързани с Вас. /безумието наречено корекция на р. Бистрица/- рота пенсионери на граждански договори- това е незаконно- рота хора провалили се от всякъде- друга рота работеща за частни фирми против интересите на общината, никаде го няма това -това е администрация за да печелите избори - до сега го правите успешно ! и всичко се плаща от нас гражданите на община Сандански !за какво да плащам - за да поддържам тази продължаваща лудост ! е няма да плащам ! общинските дружества, които са също хранилка на Ваши хора не отчитат печалби и не внасят нито лев в общинската хазна - е как става това Кмете, а искате от Нас да си плащаме данъците !!Защо !!ОТГОВОРЕТЕ МИ !!!



19 Февруари 2012 20:10 | пази боже от простаци
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

пази боже написа:аманнн !!! ще строим Кауфланд, откриват се работни места, ами заща няма открит магазин от голяма верига в Банско, който е в топ 4 на световните зимни курорти !!! ами ние сме колкото един микрорайон в Люлин !!! ами малките магазинчета !!! какво ще ги закрива ме ???

Абе простако кой ще построи магазин от голяма верига в Банско, където има няма три месеца сезон, през другото време няма кой да напсуваш по улиците. Ти наистина си много прост. А ако не ви харесва вашата главна архитектка да ви изпратим нашия от Петрич, та тогава ще плачете за нея.


05 Март 2012 17:56 | ;))
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кауфланд! написа:Кауфланд ще се строи в Петрич, не в Сандански, само като добавка...

Кауфланд ще се строи в Сандански, вече е минал ОВОС и предстои старт на строежа! Ето и повече информация: http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=1162511


12 Август 2012 15:04 | Сандански
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кмете, а на Вихрен собственик кога ще намерим? Или смяташ да си въртиш далавери с отбора? Нещасник дано умриш!


08 Юли 2023 22:12 | Махлелийски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тотев каза нито ще ви преча ни то ще ви помогна без сещаш се какво . А хората бяха готови го заявиха че имат желание да стартират с $200000 капитал първоначално.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар