Братовчедът на Марио Минев - гл. инспектор Георги Минев, спечели конкурса за зам. началник на ГКПП - Кулата

05 януари 2010 00:18   7 коментара   32886 прочита
М. Минев
М. Минев


М. Минев

Реабилитираха човек на ексшефа на РЗБОП Ал. Костов

Главният инспектор на ГКПП - Кулата Георги Минев от Петрич спечели конкурса, обявен от Главна дирекция Гранична полиция за заместник-началник, шеф на КПП-то е Йордан Недялков. Другите двама кандидати за заместникначалническото място бяха служителите Георги Радев и Атанас Георгиев. Бившият заместник-началник на ГКПП - Кулата Ивайло Стоянов оваканти поста, тъй като бе преназначен на Аерогара София.

Георги Минев е братовчед на ексмитничаря Марио Минев, обвиняем по делото за побоя над депутата от “Атака” Огнян Тетимов. Георги Минев оглавяваше КПП - Кулата до 2001 година, когато бяха легендарните времена на контрабандата на горива и акцизни стоки. През 2001 година той бе командирован във Видин, където стана заместник-началник на КПП. Впоследствие се върна на Кулата. През последните години Георги Минев участва в няколко конкурса за началнически постове в Регионална гранична служба - Петрич. Според гранични полицаи за спечелването на конкурса му е помогнало близкото му познанство с бившия шеф на РЗБОП - Благоевград Александър Костов, който има добро лоби сред новите управляващи от ГЕРБ, заради изборни заслуги по време на парламентарни избори 2009.


Още за: Г. Минев   конкурс   ГКПП   Още от: Политика

Принтирай статия
7 коментара
05 Януари 2010 02:43 | Петричанка
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Какъв конкурс?Какъв зам.шефски пост?Та на Кулата и ГКПП не трябва да има?


05 Януари 2010 02:51 | ????
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

е са я фтасахме


05 Януари 2010 10:35 | Бивш служител
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Много ясно,че ще сменят сегашният началник.Нова власт-нов началник.Това са стратегически постове и винаги така става.Особенно сега когато Иван Костов командваот своите позиции-за сигурността и т.н.Г.Минев не е лош като човек и служител на МВР.Й.Недялков също.


05 Януари 2010 11:09 | Бивш служител
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

КОПИЕ:Секретното досие на митническия шеф Н. Шушков пратено анонимно в “Струма”, той: Това е сигнал, че ще ме сменят
24 август 2009 8 коментара 2431 прочит
...Документите в досието на Шушков са свързани с влизането му в системата на митниците през далечната 1990 г. Дотогава в биографията му са включени само членство в БСП от 1986 г. и серия партийни постове, сред които инструктор в ОК на ДКМС, партиен организатор в ОбС на БСП в Благоевград, кандидат-член в бюрото на ОбК на БКП в Благоевград, политически сътрудник в Софийския областен комитет на БКП /до април 1990 г./ и завеждащ предизборния клуб на БСП в Благоевград /май 1990 г./ Първата молба на Шушков за работа, различна от партийната, е от 24 юни 1990 г. и тя е директно с искането да бъде назначен за началник на митница Станке Лисичково. Към нея е прикрепено сведение от организатора в БСП - Благоевград Димитър Тилев...КОМЕНТАР:ЗАЩО ШУШКОВ НЕ ГО СМЕНЯВАТ?


05 Януари 2010 16:44 | Мустафа Ибрахим
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Алоо, Струма !!! Стига с тоя Марио Минев и неговите братовчеди... Погледнете автопарка на народния представител от А,ТАКА лицето Огнян Тетимов. Този селянин слезе от колелото и се вози в джип вече. Оправи алаброса и заглади косъм на народна сметка. Обрънете му малко внимание. В най-скоро време ще наддаде поне 50 кг.


05 Януари 2010 18:26 | за Мустафатаибрик
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Суз бре керата!Де кютек де, де патаклама де!Ай сиктер бре,...керата!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар