Братоубийствената война за червения престол! Конгресът на БСП извади на показ грозното и страшно лице на старото комунистическо статукво и функционерите му, обявили се против К. Нинова!

16 юни 2019 19:27   44 коментара   24364 прочита


Жестоки маньоври, интриги, силов натиск и заплахи върху делегати, белязаха предконгресните совалки. В Пиринско против декларация в подкрепа на Нинова гласуваха - Емил Костадинов и Й. Слатинска от Благоевград, Д. Капитанов от Петрич, Д. Ризов от Сандански - останалите 25 подкрепиха лидера си.

Корнелия Нинова остава председател на БСП. Това стана ясно след проведения днес 45 -ти конгрес на партията, на който противниците на Корнелия Нинова възлагаха големи надежди. Нинова подаде оставка след евроизборите, заради загубата, но не очакваше такава мощна подкрепа от структурите по места.

Партията се разжужа като кошер, заваляха декларации в нейна подкрепа, членове хвърляха партийни книжки, ако Нинова не остане на поста си. В същото време противниците и ходеха като месии да проповядват колко вредна за партията е Нинова. В опитите си да я детронират, манипулирайки хората да подкрепят оставката и динозаврите в столетницата, използваха позволени и непозволени средства.

Според наши източници, враговете на Нинова заплашвали делегати, с изключване от партията, когато "вземат властта", плашили обикновените членове, че ще направят кредитите им предсрочно изискуеми, та стигнали до там, че в навечерието на днешния конгрес били ангажирани футболни агитки, които да крещят под прозорците на хотелските стаи на делегатите от страната, пристигнали в София за конгреса.

Всичко това мобилизира до краен предел поддръжниците на Корнелия Нинова,които заявявайки искрената си подкрепа, всъщност определиха и решението и да оттегли оставката си пред най-важния партиен форум. "Тези хора, всички, които ме подкрепиха върнаха надеждата ми за "живот", дадоха ми сили и вяра, че си струва да се боря, за да променим старите правила и работим по новому, с нови сили ,каза развълнувана пред Struma.com Корнелия Нинова.

Окрилена от силната подкрепа на редовите членове на столетницата днес тя изненада опонентите си, озверелите си врагове, със силно мотивирана реч и оттегли оставката си . "БСП не е за продан, БСП е кауза! Другари ,някои от вас се събираха в ресторанти ,карахте се как да разпределите наследството оставено ви от Нинова. Да ви кажа, още не съм умряла и наследство не е открито, каза в силната си реч Корнелия Нинова

Шок! В залата един от нашите делегати, нервно потривал ръце, повдигайки се от стола си, разярен от изненадата, която им поднесе лидерът Нинова. Размазани си тръгнаха от конгреса враговете на Корнелия Нинова ! Не очакваха такъв ход и правиха сметките си -без кръчмар.

Затова пък лъсна грозното и страшно лице на вътрешно партийната опозиция. Лъснаха ченгеджийските им методи на манипулация ,долните интриги и политическа злоба.

В Пиринско срещу декларация в подкрепа на Нинова на областното събрание на партията ,което се проведе завчера, гласуваха бившият депутат Емил Костадинов и Йорданка Слатинска от Благоевград, Димитър Капитанов от Петрич и Ризов от Сандански ,останалите 25 делегати подкрепиха лидера си.

Както прогнозирахме преди няколко дни, Пиринско харесва Нинова и тя ще получи на конгреса силна подкрепа. И това се случи днес. Нинова бе депутат от нашия регион и независимо, че не е местна успя за кратко да опознае областта ,която обикаляше неуморно по време на мандата си.

Tя е и червеният депутат ,който остави трайни следи в региона по време на представянето му в народното събрание. БСП продължава да се ръководи от Корнелия Нинова ,въпреки жестоката братоубийствена война в партията.

Оттук нататък предстои стягане на редиците на столетницата и подготовка за местните избори, а дотогава се очакват действия на лидера по отношение на някои от ръководителите на партийните структури в областта, показали слаби резултати във всеки избор, но силна интригантска и манипулативна способност, водеща до сериозен партиен катарзис.  

Двете най-големи партии ГЕРБ и БСП са раздирани от сериозни вътрешнопартийни противоречия . Въпросът е оттук нататък кой пръв ще излезе от сериозната политическа криза,за да се срещнат на местните избори през есента,когато ще избираме кметове по места.

П. Иванова


Още от: Политика

Принтирай статия
44 коментара
16 Юни 2019 19:34 | Никола
Оценка:
25
 (
37
 гласа)

Сега Емил Костадинов, Скатинска, Капитанов и Ризов да се скрият в миша дупка и да не могат да заемат никакви ръководни позиия в бсп.


16 Юни 2019 19:36 | Никола
Оценка:
9
 (
41
 гласа)

Нинова успя да разкажа старата номенклатура, дано успее да оправи и България, че тиквун от Банкя докара хората до просешка тояга.


16 Юни 2019 19:37 | Никола
Оценка:
21
 (
35
 гласа)

Гергов ще връща парите на Бойко, не успя преврата му.


16 Юни 2019 20:01 | Народа
Оценка:
13
 (
47
 гласа)

Успех госпожо Нинова! само вие останахте надежда на хората да се справи с мафията герб-дпс-и хората като Станишев, Гергов, Пирински и др. Дано Господ да ви пази.


16 Юни 2019 20:24 | до Нинова
Оценка:
19
 (
31
 гласа)

БСП НЕ СЕ ПРОДАВА, НИНОВА Е СИЛЕН ЧОВЕК-ОК, АМА:
Председателя на БСП Благоевград е на хранилка и работи във фирма, приближена до ГЕРБ
Проверете къде работи този хубавец и ще разберете нещата
Е, "другари" и "другарки", какви резултати очаквате от този зависим човек???


16 Юни 2019 20:28 | Божка
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

работи в агромах всички знаят крие се там шушумигосва се, хем е с герб хем е с бсп а иначе е с балито абе майката си трака


16 Юни 2019 20:38 | МО на БСП
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Чух на Конгреса, че МО на БСП имали цели ..... 2 мероприятия за кампанията за Евровота. Едното при това на национално ниво-някаква конференция, а другото по места-инициативата гласувай разумно. По принцип това е безкрайно малко и слабо ниво.
В задачката се пита къде обаче беше МО на БСП в Благоевград. Отговора е нито едно мероприятие, нито едно заседание на обединението за разпределение на задачи, отговорности и дейности, а само претенции за постове и облаги от "лидерите на младежите в бл-д". Само за информация някои от т. нар. младежки лидери в Бл-д заемат по 6-7 поста в партията-супер са, нали.....
И после искаме резултати-е нема как да стане с тези кухи структури и тези 4-5 човека


16 Юни 2019 20:48 | $$$
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тук имаше коментар, нарушаващ правилата за публикуване. Запознайте се с правилата непосредствено под коментарите.



16 Юни 2019 20:55 | !!!
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Тази др. Слатинска, която е и собственичка на шивашка фирма, още ли си мисли, че ще е някакъв фактор в БСП? Ветропоказател и нагаждач. С. Станишев повече няма да е фактор в БСП и такива като Слатинска и Е. Костадинов е най добре да се пенсионират и да не пречат на структурите в региона.


16 Юни 2019 20:58 | А МиленкOOOFFFF?
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

цел живат тоя се навърта около БСП. Било в листата, било да прави курсчета с частната си фирма за превози и екскурзии на БСП. И сега-хоооооп-на Евровота в коалиция с Марешки, а от 2-3 работи като зам. директор на театъра т. е. назначен пряко от министър на ГЕРБ???? И сигурно отново глади панталони за листата за местните избори-Евала бе, ашколсун-Само такива видни личности требат на БСП и ке спечели сички избори


16 Юни 2019 21:04 | Капитанов
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Не бе аз нарочно направих така, за да видя ако бе сменена Нинова на къде да се ориентирам. А иначе аз съм от партията От Де Капе


16 Юни 2019 21:13 | Атанас
Оценка:
-5
 (
31
 гласа)

Струма. Ком, сигурно Курнелия добре ви е платила за статията.


16 Юни 2019 21:16 | Петрич
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Госпожо Нинова, в Петрич махни цялото ръководство. Капитанов се продава като долнопробна лека жена.


16 Юни 2019 21:19 | Кройф
Оценка:
3
 (
29
 гласа)

Как може да се вярва на човек, който има толкова къса памет?
Как може да вярвате, че утре няма да се отметне от всичко обещано, когато е във властта?
Това ли е новия морал?
Това ли е “приятелката на истината”?
Не станахте ли съучастници на една гавра с устав и партия?
Не се ли срамувате от себе си другари делегати?
Къде остана чест, истина, достойнство, морал, равенство?
Защо подменихте истината?
Защо се изгаврихте с избирателите си, медиите и обществото?
Как народа да ви даде доверие след, като позволихте Нининова да се държи с вас, като слуги и да ви лъже?
Да се кълне и отмята през час...
Да ви диктува дневен ред, писма, решения и дори да ви превръща в публика на своя политически климакс? Така ли ще управлявате, ако вземете властта?
Така ли се печели доверие?
Няма да ви карам да мислите днес показахте, че едва ли го можете!
Но вие нормалните, безпартийни, леви, социално слаби и социалисти се за мислете дали да дадете гласа си за БСП-Техноимпекс!
Идват ме


16 Юни 2019 21:39 | Никола
Оценка:
14
 (
36
 гласа)

Герб е най голямото зло сполетяло България в последните 30 години.


16 Юни 2019 21:47 | Никола
Оценка:
10
 (
28
 гласа)

19 години управлява герб и все някой друг им е виновен, направиха българите най бедни в Европа, през тези години над 2 милиона умни, млади, работливи хора ЕМИГРИРАХА заради некадърното и пълно с корупция и кражби управление. Бсп, Радев и евентуално проект на Трифонов могат да ни спасят от крадливата шайка герб.


16 Юни 2019 21:47 | Никола
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

10 години управлява герб....


16 Юни 2019 21:54 | Добри Атанасов
Оценка:
17
 (
29
 гласа)

Борисов плати на Гергов и други стари комуняги да свалят Нинова, но удари греда. Преди Нинова, на предишните Евро избори бсп имаше 4 евро депутати, сега имат 5 и около 120 000 хиляди гласа повече, Корнелия победи Боко и на президентските избори, според мен е правилния човек.


16 Юни 2019 22:10 | Ценко
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

Днес е видов ден, Корнелия им даде домашно на гарваните (и от бсп и от герб)


16 Юни 2019 22:31 | смях в залата
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Ваня Маникатева кандидат за кмет на БСП
тя е вечниат кандидат за всичко само за кмет не се е пробвала
беше кандидат за общ. съветник, за евро избори, за зам. областен управител, за депутат - ама горката никъде не я избират и никой не я взима насериозно


16 Юни 2019 23:09 | народен
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

БСП, ще се оправи, когато Нинова изгони всички АГЕНТИ на ГЕРБ от партията, а, ТЕ" не са малко. Сега е момента да се, ОТЪРВЕ" от най-върлите. ако направи това, ще получи НАШАТА-НАРОДНАТА подкрепа двойно повече. УСПЕХ в жестоката борба !!


17 Юни 2019 02:20 | Злобил
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ама не разбирате ли същината на проблема на БСП - уж е лява, но профила и говори друго. ГЕРБ уж е дясно-центристка, ама на - не прилича по действията си на такава. Патриотите - какви ти патриоти??? ДПС - либерали, ама нанай - лидерство без край. "Воля" - лекарствено-петролната манипулация. И какво - тези си играят игрите, а ние плащаме масрафа. Ай сиктир...


17 Юни 2019 06:31 | старогражданин
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Лично мнение-има сценарий за консолидиране на БСП около Нинова и Паскалев. С участието на Президента.
Не им прави чест нито на Томислав Дончев, нито на Лиляна Павлова да се занимават с анализ на "лявата " проруска какафония. Герб си има проблем-Цветанов и цветановчетата. Аз ли да го решавам???


17 Юни 2019 06:53 | Мдаааааааа
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

ТЕХНОИМПЕКС - това са капки за приспиване на усещанията и бдителността, понижаване на тревожността и снижаване силата на зрението. Нъл тъй? Мнозинството наистина има решаваща сила във всички случаи, но то не винаги е носител на положителните тенденции в развитието.


17 Юни 2019 07:07 | джоро
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

интересно, когато отново изгуби следващите избори, как ще се оправдава?! и тия, които я хвалят, как ще коментират?!


17 Юни 2019 07:42 | Никола
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Интересно е ти, както много гербери, като падне Боко дали пак ще се боядисате (няма да ви е за първи път).


17 Юни 2019 08:08 | социалист
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

С др. Капитанов, нема как БСП да вземе даже и един съветник.


17 Юни 2019 09:03 | Пенсионер от Петрич
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Харесвам Корнелия Нинова и начинът и на управление на БСП. Мъжко момиче, което винаги има позиция и я отстоява в ПАРЛАМЕНТА, ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГОТО МЪЖЕ ДЕПУТАТИ, на които дори не сме им чули гласовете, НО ние редовните данъкоплатци им плащаме издръжката. В НАШИЯ ГРАД разпядя на БСП започна още от ЧОПАКОВ, след това КАПИТАНОВ И ПОСЛЕДНО ЙОРДАНКА БАЛАКЧИЕВА. Не говоря за пенсионерите, но н града и общината има много младежи, соито споделят лявата идея и по-скоро за социалдемокрация. ВСИЧКИ СМЕ ОТВРАТЕНИ ОТ НОВОБОГАТАШИТЕ ОТ БСП В НАШЕ ГРАД. Споделят уж левите идеи за справедливост, но всички, които придобиха ЗАВОДИ НЕ СПАЗВАТ ТРУДОВОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО - ОСИГУРЯВАТ РАБОТЕЩИТЕ НА МОД, НЕ ПЛАЩАТ ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД, КАКТО Е ПО КТ И ОЩЕ ОЩЕ..... ДА СЕ НАМЕРЯТ МЛАДИ ХОРА, НО ДА СЕ ОТСЕЯТ КАРИЕРИСТИТЕ, КОИТО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ ВСИЧКИ ПАРТИИ, ЗА ДА СА НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА.


17 Юни 2019 10:52 | До Струма
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Много мазна статия. Струма вие защо не се прекръстите на ГЕРБолизачи?? Прости средношколници


17 Юни 2019 11:50 | $$$
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

или не ти харесва, че шефа на твоето обичано НОИ, който е от герб, има топла връзка със съветничката от БСП Янчева. Това е ясно за половината град, освен това е на ясла във фирма на герб, но се прави на социалистка, а иначе е кариеристка и маша на Е. Костадинов и Ю. Гошев. Приятен ден.


17 Юни 2019 13:49 | Мими
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

БСП за сетен път доказаха, че нямат никакъв морал.


17 Юни 2019 14:19 | РНЕЛИОС
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Нинова лъже ! Тя заплашваше делегатите да гласуват за нея!


17 Юни 2019 14:34 | Никола
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Така ли ти казаха да пишеш в офиса на герб?


17 Юни 2019 15:22 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Да ми се обесите на клепките-БСП няма потенциал в Югозапада за прелом на местно ниво. Дори аргументираните критики срещу Камбитов бяха осъществени от хора, които нямат нищо общо с БСП. Всички други, от Паскалев чак до недоразумението от Костовата партия плямпат общи приказки до втръсване. Къде у бивш или сегашен номенклатурчик усет за обществена претенция? Коне с капаци джопат и по форумите ..


17 Юни 2019 15:25 | Никола
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Най големия комунист от всички действащи политици е Боко от Банкя, бивш член на БКП и охранител на другаря Живков. Сред депутатите, които са били членове на бкп най много има в парламентарната група на герб. Мий си крачетата и лягай, герберче.


17 Юни 2019 17:03 | старогражданин
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Не членувам в Герб. Публична тайна е, че Борисов е моя компромис с Герб. Но не Цветанов. Не изпитвам удоволствие, че всички десни партии са бъкани с бивши комунисти. Реалности. Гласувам за Герб и имам личното основание за обществена претенция. От мен подкрепа от Вас.... голи обещания. При мен не минава. Видно е и от този форум, че съм със собствен поглед върху нещата. Това е, Никола. Върти латерната.


17 Юни 2019 19:33 | Пирински Георги
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Тези от областа против Нинова са системните превратаджии и предатели. Ризов ченгето от ДС е най -невзрачният от групата, другите имат макар и лоша, но следа!
Всички да бъдатизключени от БСП!


17 Юни 2019 23:55 | Разкарайте цялата партия
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Разкарайте цялата партия


17 Юни 2019 23:57 | Никола
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Бсп и Радев са алтернативата на ГЕРБЕРСКОТО робство.


18 Юни 2019 06:26 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БСП и Президентът разчитат на нов срив на доверието в Герб. "Партията е на Цветанов". Някой да вижда рестарт и изрязване до корен. По-скоро пилета в кълчища. Преживял съм много отличници от СДС и ДСБ. Аман от себевлюбени.


18 Юни 2019 11:09 | адвокат
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Браво на Кройф! Много точно!!!


18 Юни 2019 12:48 | РЕАЛИСТ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

СЕГА КОРНЕЛИЯ ДА НАПРАВИ КОРЕНА ЧИСТКА В БЛАГОЕВ ГРАД. НА ЧЕЛО С БОЖКИЛОВ И СИЕ.


18 Юни 2019 15:51 | НЕ НАИВНИК
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БОШКИЛОВ СЕ ОКАЗА НАЙ-НЕБЛАГОДАРНИЯТ КЪМ КОРНЕЛИЯ, РАЗДАВАШЕ ПАРИ ЗА СТАНИШЕВ ВЕДНО С ДВАМАТА СИ БРАТЯ И ОНЯ НИКОЙ МИЛЕВ ОТ ГЪРМЕНСКО.
ТРЯБВА ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ БСЕПЕТО.


19 Юни 2019 19:50 | НЕГОВАНЦИ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Всяка организация се нуждаее периодично от почистване. Време и за БСП в област Благоевград. Действайте г-жа Нинова.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар