Борисов с ясен намек: той може да е президентът

31 юли 2016 12:38   6 коментара   14207 прочита


Няма да е кандидат само ако намери друг такъв - политик, с характер, познат за хората и да има рефлекс

Доскоро имал други 2 фигури, но в тази критична ситуация те не могат да удрят по масата

Премиерът Бойко Борисов е вероятният кандидат за президент на ГЕРБ, макар че не го обявява отсега, защото има работа, а и за да не започнат да го питат кой тогава ще е премиер.

Това стана ясно от думите на министър-председателя пред журналисти днес.

“24 часа” написа още в броя си в четвъртък, че Бойко Борисов е вече най-сигурният кандидат за президент на ГЕРБ. А в петък косвено го потвърдиха и заместникът му и лидер на ПГ на партията Цветан Цветанов, и парламентарната шефка Цецка Цачева, и вицепремиерът Румяна Бъчварова. И двете са членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

“Президентът е и върховен главнокомандващ.

Що за партия си, ако признаеш, че лидерът ти не става за президент?

А трябва да търсиш дали е гражданин, селянин, интелектуалец, военен? Сиреч в твоята партия нямаш кандидат. Или си толкова лош, че ще търсиш нещо друго, различно от теб, за да го изберат?”, натърти Борисов. И настоя - президентските избори са лидерски.

Единственият с основание да се колебае бил самият той като премиер, защото сегашният му пост е с повече власт и отговорност. “Когато бях кмет, не се явих на президентски избори, защото казваха: “Ще остави проблемите на София”, напомни как се е отказал през 2006-а той.

“Имах двама кандидати, прекрасни, допреди две седмици, когато видях какво чудо става по света. Тези ми хора, с тези си качества, в критична ситуация не могат да се справят. Те са прекрасни във всяко едно отношение, но при стресова ситуация, когато трябва да отидат да тропат на масата - дали на комшиите или в Европа, те този характер го нямат”, сподели Борисов.

Иначе и ректорът на Великотърновския университет бил прекрасен за президент, с всички качества, но не било сигурно ще се справи ли като върховен главнокомандващ.

“Вероятно ще кажа през септември, дотогава искам да се ориентирам дали може да намерим нещо, в което да съм сигурен”, заключи той.

“За някои август може да е отпускарски, за нас е най-критичният месец. На Бузлуджа нямат работа - карат колела, самолети. Цял август имат да си говорят за президентски избори. Аз имам да правя блокове, улици, депа. На тяхно място и аз нямаше да се съобразявам с другите - избирам най-силното и се сбивам”, описа Борисов тактиката на БСП.

На въпрос има ли по-силна кандидатура от самия него, каза: “Аз не мога да си давам сам оценка. Това е нескромно, неправилно, а и да се предопределят изборите, това означава винаги да ги загубиш. Почнеш ли да говориш, че нещо е сигурно и че ще стане, гарантирано губиш. Ако мога да намеря такъв - и политик, и експерт, и с характер, и да го познават хората, и да има рефлекс в ситуацията...”

“Всички виждат, че около нас е толкова критично, че само действително, колкото и не можем да се обединяваме, но чувството ни за съхранение като народ, ако се задейства, 1 - 2 години поне трябва да се опитаме да опазим спокойствието”, каза още той.

Ако на 1-ия тур на изборите за президент пред ГЕРБ се класира друг, Борисов разпуска кабинета

Спечели ли партията, продължава да управлява, обясни премиерът.

17 санирани блока в Търново, по 1 млрд. лв. на година дава държавата

По 1 милиард лева на година подарява държавата на хората за саниране на блоковете, каза днес премиерът Бойко Борисов във Велико Търново, където заедно с кмета Даниел Панов откри изцяло реновирана жилищна сграда. “Така, както съм обещал, ако не разклатим държавата по някакъв начин, по милиард на година ще отиват подарък за хората на практика през санирането на блоковете”, напомни ангажимента си министър-председателят. Макар че в другите държави живеещите участвали с определен процент, понеже собствеността е тяхна, у нас държавата всичко покривала.

“17 блока се правят тук, още 40 чакат в града. Като направим този, а съседния не, ще внесем разкол в града”, обясни той. Разходите за енергия в обновените падали с 56%, а цената на жилищата се вдигала с 20-30 на сто.

През юли в хазната са събрани с 200 милиона повече, отколкото същия месец м.г. “Минаваме 3 млрд. и 200 милиона. Затова си позволяваме всичко това да правим”, заключи Борисов. И изреди новите придобивки за региона - освен саниране, транзитен път, депо за 33 млн. лв. - “оттук до Елена и от Лясковец до Горна Оряховица”. “Най-голямата инвестиция е в здравето на хората, а всички подпочвени води, бунища и зарази от въздуха ни правят най-болната нация”, допълни той.

Р. Андонов

6 коментара
31 Юли 2016 13:56 | Ердоган
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

По моите стъпки:Кмет! Министър председател ! Президент!?? Президентска република!!?? Като заиграе мечката при комшиите ...Гоце ще го подкрепи.


31 Юли 2016 14:16 | бб
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Абе, ти за политик ли се мислиш бе марионетко, ти си един дупедавец който се опитва да се прави на мъж само по телевизиите, достоен президент и политик е ОРБАН, ама ти от него си на милиони години, ти ли ще тропаш по масата бе мен, по коя маса бе, по тая в кухнята на БАНКЯ ли?


31 Юли 2016 14:30 | кико
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Ти ТИКВО колко още искаш да си на власт? Колко време мина само за магистрали бръщолевиш, магистрали които днеска ги правиш и след няма и месец почват ремонти, същото е и със блоковете които санираш, почнаха да се люпат, тоя народ няма ли да прогледне най-после, ама ти си си сигурен, искат не искат пак за мен ще гласуват, ама тоя път искам хората така да те изпраскат, че да ти държи докато си жив, 30% гласували за тебе, от тях15 си купил и се хвалиш, че хората ти имат доверие-----ти малоумен ли си, ама тия където гласуват за теб са по-малоумни


01 Август 2016 09:03 | до 66
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Точно така. На нас ни трябва президент като Орбан. В противен случай България ще изчезне много бързо не само като територия, а като народ, населяващ страната и като религия. Мюсулманите ще ни изколят като прасета за нула време.


01 Август 2016 17:11 | ДОКТОРА
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

МУТРАТА БУДА С ДИПЛОМА ЗА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ПОЖАРНИКАРСКАТА ШКОЛА Е ИЗБИЛ БАЛАНСА И СЪНУВА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО !!! МУТРО, МУТРО, ВЕЧЕ ГО НЯМА БАЙ МИЛЕ И ЙОСКО СРЕТЕН ДА ТИ КУПУВАТ ДЛЪЖНОСТИ?!?! МУТРО, СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ КАНДИДАТИРАШ И НАРОДА ДА НАРИТА НАСРАНИЯ ТИ ЗАДНИК !!!БОКЛУК, ЕЛА НА МИТИНГА НА ОРЛОВ МОСТ И ОТ СТРАХ, ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ НАСИРАШ, А ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ЗАПЪТИШ КЪМ ОТВЪДНОТО!!!!! 1


02 Август 2016 11:09 | 1212
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, ТОЗИ ЧОВЕК ИПОТЕКИРА ДЪРЖАВАТА. ЗАГУБИХМЕ НАЦИОНАЛНАТА СИ НЕЗАВИСИМОСТ ЗАРАДИ ДВЕ МАГИСТРАЛИ И ОЩЕ ДВЕ МЕТРОСПИРКИ В СОФИЯ, СТАНАХМЕ НАЙ-БЕДНИ, НАЙ- БОЛНИ И НАЙ-ПРОСТИ В СВЕТА. СТРУВАШЕ ЛИ СИ ВСИЧКО ТОВА.
НАДЯВАМ СЕ И СИЛНО ВЯРВАМ, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА СИ ИЗФАБРКУВАТ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ, ЗАЩОТО ХОРАТА ВЕЧЕ ОТДАВНА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ТЕЗИ БЛИЗКИ ДО ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар