Бойкот на днешната сесия на ОБС! РЗС: Ще има протести и оставки, но болницата ще остане на Сандански!

30 август 2017 09:11   5 коментара   19191 прочита


Общинските съветници от РЗС ще бойкотират сесията насрочена за днес 30.08.2017г. в знак на протест срещу решението да се създаде ново общинско ООД с фалиралата общинска болница в Петрич с равни дялове – по 49 %, при абсолютно нарушение на закона. Котев и съветниците на Тотев на практика ликвидираха болницата. ,се казва в декларация ,разпространена от партията днес .

Тези петнадесет поръчкови играчи, които си позволиха да сложат край на болница със 77 годишна история ще висят на стената на позора докато градът ни съществува. Нашето място не е до тях. Нашето място е до хората от нашия град, които ни се обаждаха и спираха където ни видят през последните седмици с призив за протести, подписки, ако трябва и оставка на кмета, но безумното решение за ликвидация на „МБАЛ СВЕТИ ВРАЧ” ЕООД в гр. Сандански да бъде отменено. С основание жителите на Сандански питат:

1. Защо след като така или иначе Сандански управлява и петричката болница, е необходимо тяхното юридическо обединение с цената на закриването на МБАЛ “Свети Врач”?

2. Защо при тази схема Сандански и Петрич са с равни дялове по 49%, Кресна с 1% и Струмяни с 1%, като най-губещ е Сандански, без да има право на решаващ глас трябва да плаща за грешките на управлението на петричката болница и натрупаните дългове?

3. Защо не се направи публично допитване до гражданите на Сандански дали са съгласни болницата им да бъде закрита?

Ние приемаме призива на нашите съграждани и от 10-ти септември ще стартираме подписка и ще насрочим протест с цел провеждане на извънредно заседание на общинския съвет с точка единствена – отмяна на решението взето на 27.07.2017г.

ПГ Ред, Законност и Справедливост:
Яне Янев
Костадин Станоев
Калин Терзийски
Красимир Станков
Румен Гърчев
Илия Георгиев


Още за: Яне Янев   сесия   протести   Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
30 Август 2017 11:07 | възмутен
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

На днешната сесия трябваше да се изере управител на водното дружество в Санданск, единият от кандидатите е от Благоевград, а питам аз- разбрахте ли как ката това момченце се кандидатира, какво работи жена му във ВИК Благоевград и това не е ли журобаджанащина... и работа на шефката на ВиК благоевград...


30 Август 2017 15:20 | От Петрич
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Абе смотаняк - Петричката болница може и да има дългове който ще си плащат Петричани - а не гей парада на Сандански . Нашата болница има и доктори и медицински персонал и материална база за която вие може само да мечтаете . И понеже на тебе платка ти е ръждясала и не може да сметнеш коя болница с какъв актив влиза в дружеството си плямпаш глупости . Без наще доктори вашата болница отива а нивото на Катунско ДЖИПИ .


31 Август 2017 14:35 | Плешивмишотплоски
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Този жалък, долен, ляв палячо отново се опитва да фокусира общественото внимание върху себе си! Вчера, трябваше да се избере управител на ВиК, но ВМРО не успя да събере 15-те необходими гласа за да изберат тяхният кандидат, съботираха сесията. Иначе ще трябваше да обявят нов конкурс. На Янето некой му даде наклон напред с прави колене и палци на краката в длани и той си прибра глутницата от гладни мишки, афиширайки се с декларация за съдбата на болницата!? Та решението е от преди повече от месец! Къде беше до сега бе, миш? Смешник!


31 Август 2017 20:17 | Борис
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Яне, кои са съветниците на Тотев, бе? Не е удачно да говориш кой на какво е сложил край, защото ти си част от номенклатурата, дето сложи край на Държавата! Ай, сиктир!


31 Август 2017 21:19 | КРОМИДАР
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

...Е НЕМА ТАКЪВ ЛИЦЕМЕРЕН ПАРАЗИТ...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар