Благоевградските парламентаристи си гласуваха да паркират безплатно в “синята зона”

30 октомври 2010 00:16   1 коментар   28763 прочита

Общинските съветници в Благоевград взеха вчера решение да паркират колите си безплатно в “синята зона”, когато имат заседания на ОбС или на комисиите, контрола при раздаването на талоните ще се упражнява лично от председателя Костадин Хаджигаев, такава привилегия си гласуваха благоевградските парламентаристи на вчерашнота заседание.

Първоначалната идея бе с тази привилегия да се ползват селските кметове, и то само на общинския паркинг при “Кончето”. Накрая обаче бе решено и съветниците, и кметовете да паркират безплатно в цялата “синя зона”. А как ще се проверява дали съветникът има заседание, или просто се ползва от привилегията, не стана ясно. При всички случаи практиката най-вероятно ще наложи безплатно паркиране за селски кметове и съветници целогодишно без ограничения.

Не бе прието предложението собствениците на автомобили, които живеят в обхвата на “синята зона”, да плащат годишен абонамент от 75 лв.

Съветниците на вчерашното заседание гласуваха да се отпуснат на 15 бездетни семейства над 70 000 лв. за ин витро процедури. По предложение на кмета Костадин Паскалев ОбС даде съгласие да се кандидатства по ОП “Регионално развитие” за проект, който има за цел да укрепи коритото на реката в землището на село Еленово, за да се предотврати опасността от бъдещи наводнения. Максималната стойност на проекта е 1 050 000 лв., от които собственото общинско финансиране ще е само 50 000 лв.


Още за: ОбС   синя зона   паркиране   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
01 Ноември 2010 17:16 | Мам
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как ги наричате?- ПАРЛАМЕНТАРИСТИ. А защо не- Сенатори?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар