"Благоевград-БТ" АД разработи програма за опазване на околната среда

21 юни 2012 00:09   1 коментар   6391 прочита

"Благоевград-БТ" АД води последователна политика по отношение на опазването на околната среда, в дружеството е разработена и утвърдена дългосрочна Програма за управление на дейностите по отпадъците, в която са предвидени мерки за намаляване и ограничаване образуването на отпадъци, за тяхното рециклиране и екосъобразно обезвреждане, както и за почистване на районите със стари замърсявания с отпадъци, съобщиха от цигарения гигант.

Основните цели са оптимизиране организацията за събиране и транспортиране на отпадъците с цел намаляване на вредните емисии и шума, екологосъобразно обезвреждане на отпадъците, саниране на стари замърсявания и недопускане на нови.

Заложените принципи в програмата се базират на концепцията за управление на дейностите по отпадъците и концепцията за устойчиво развитие, целяща да се осигури чиста и здравословна околна среда, рационално използване на наличните суровини, интегрирано управление на отпадъците и отговорност към хората и природата.

На територията на "Благоевград-БТ" АД съществува система за разделно събиране на отпадъците. Разделното събиране и рециклиране на суровини, извлечени от отпадъци, е една от най-ефективните стъпки за управление на отпадъците в дружеството.

1 коментар
21 Юни 2012 08:18 | !!!!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Чуденка, чуденка. Само не знам дали журналист от Струма е писал информацията и да вземе да си хвърли дипломата, или някои специалист от Цигарената - и той също да си я хвърли. Точно четири несвързани изречения са написани. Нима народът ни е толкова неграмонен. О, боже, опази.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар