Бизнесменът Ст. Николов е новият председател на ОбС - Петрич, А. Маркова изненада съветниците и сама хвърли оставка

01 август 2009 00:20   2 коментара   17735 прочита
Новият председател на Общински съвет - Петрич Стоян Николов
Новият председател на Общински съвет - Петрич Стоян Николов


Новият председател на Общински съвет - Петрич Стоян Николов

Смяна на властта в южния град

Стоян Николов е новият председател на Общински съвет - Петрич. Той бе избран на вчерашното заседание на местния парламент. Досегашният председател Атушка Маркова изненада колегите си, като сама депозира оставката си. Точката за смяна на председателя бе внесена като извънредна и бе заложена последна в дневния ред под -53. Когато настъпи моментът за дискусия по тази точка, Атушка Маркова взе думата и заяви: Подавам си оставката не защото имам някакви притеснения. Омръзна ми с мен да си правят пиар някои хора и периодично да внасят подписки и искания за отстраняването ми. Аз съм от ДПС и си оставам от ДПС. Но тук, в тази зала, има политически метреси, тръгнали са навремето от БКП, преминали са през няколко вълни и сега са стигнали до вълната ГЕРБ. Тук има хора, които искат да си запазят бизнеса и да работят за себе си, а не за хората от Петричка община. Нивото на този Общински съвет е най-ниско от всички досега.
Валентин Парапунов от “Ред, законност и справедливост” поиска от Атушка Маркова да подаде оставка в писмен вид, а не устно. Две минути по-късно Атушка Маркова написа оставката си и я депозира.
От присъстващите в залата 32-ма от общо 33-ма общински съветници за Стоян Николов гласуваха 21 съветници, “против” - двама, останалите бюлетини бяха недействителни.
Стоян Николов е общински съветник от СДС няколко поредни мандата. Той има собствен бизнес, преди години бе изпълнителен директор на фирма “АВВ контрол”. Неговата кандидатура бе издигната от д-р Митко Циканделов, който заяви, че Стоян Николов е с много богат управленски опит, консенсусна фигура е и ще бъде от полза за Общинския съвет и за хората.
Циканделов бе председател на комисията по тайния избор, останалите членове бяха Георги Зарков, Албена Златкова, Славчо Чакалов и Пламен Чолаков.


Още за: ОбС   Петрич   Ст. Николов   Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
01 Август 2009 17:07 | Петричанин
Оценка:
14
 (
166
 гласа)

След като е избран от мнозинството г-н С.Николов,му честитя,но той трябва да работи за Общината и нейните граждани,а не за СДС,трябва да го знае много добре,защото ни омръзна този град да се командва от СДС и да се раздава на техни хора.ГЕРБ явно е ипуснала този фронт,но ги съветвам да не се заиграват със СДС,както на местно така и национално ниво,защото милиони избиратели не искат това.СДС са известни със своите далавери в града ни,на границите ни,на централно ниво.Ако се прави нещо ново в тади Държава,в Петрич,те трябва да се променят,но аз лично не вярвам.Въпреки,че не одобрявам ДПС като партия участвала във властта толкова години,Атушка Маркова е права в своето изказване,публикувано тук.Петрич,трябва да е град за всички хора,а не за някои тарикати,защото ми писна само те да пприватизират и крадът.-Ще има справедливост,на всяка цена.Искам като данъкоплатец и избирател На ГЕРБ,да се направи цялостна ревиция на приватизацията в града ни.


10 Февруари 2011 13:00 | 1
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

браво маркова само така надхитриги тези апаши а мендовски е толкова прост ште го видие да ви е 4естито този тапак




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар