Бившият зам. кмет В. Василев се връща асистент в ЮЗУ

16 април 2010 00:20   15 коментара   29652 прочита
К. Паскалев
К. Паскалев


К. Паскалев

Слухове опитват да свържат оставката му с посещението на министър Цветан Цветанов

Ще се отдам на преподавателската си работа в Правно-историческия факултет на ЮЗУ “Н. Рилски”, очаквам в понеделник кметът Костадин Паскалев да подпише молбата ми за напускане по взаимно съгласие, каза вчера пред “Струма” зам. кметът на Благоевград по хуманитарните дейности Валентин Василев. Както е известно, Василев е асистент в ЮЗУ и има докторска научна степен и е на крачка да стане доцент. Той не пожела да коментира причините за оставката си.

Според кулоарните приказки в Общинска администрация проблемите му дошли покрай последното посещение на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в Благоевград, когато връчи дипломите на завършилите Правно-историческия факултет, в който самият Василев преподава. Но тези коментари не бяха потвърдени и надделява версията, че мекушавостта на Василев е в основата на отстраняването му.

Любопитното е, че с кмета не са се карали и оставали приятели. Вчера Паскалев подписа молбите за напускане по взаимно съгласие на другите четирима служители, паднали в битката на администрацията с финансовата криза и стремежът към оптимизация на щата - главния експерт “Здравеопазване” д-р Антон Билев, старши експерта “Туризъм и спорт” Юри Джаджеров, младши експерта “Реклама и връзки с културни институции” Илиян Юручки и младшия специалист “Планиране и организация на културни прояви” Деница Георгиева.

Градоначалникът е привикал на разговор в кабинета си вчера преди обяд ръководителите на деветте културни инсттитуции, които се издържат от общинския бюджет - Кукления театър, Камерна опера, Ансамбъл “Пирин”, Младежки дом, Биг-бенд, ОДК, Центъра по изкуства, Исторически музей и Регионална библиотека. Той е дал да се разбере, че очаква повече от тях. На първо време им е поставил условие всеки да представи програма за участия в майските празници на града, а впоследствие и за всички културни празници в календара до края на годината.

15 коментара
16 Април 2010 06:56 | Мария
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Помогна ни да продължим и да вярваме в ДОБРОТО! Пожелаваме му каквото и да прави, да бъде негов избор!


16 Април 2010 07:07 | студент
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

абе ще позная аз кой ще е новият зам.декан сигурно???


16 Април 2010 07:08 | до валката
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво валка! Само така, злобарите няма да свършат никога!!!


16 Април 2010 07:12 | методи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

е как издържа това момче не знам. всички си мереха п......те през тия години. това е вредна среда за интелигентни хора. обърнете внимание - и двамата научни хора и граматиков и василев си тръгват сам, а чингова не я приемам за такава. кво ви говори това?! успех на този млад човек!


16 Април 2010 08:26 | ПИФ-овец
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Добре дошъл отново! Валентин Василев е страхотен пич! И аз чух че е в процедура за доцент! Стискам му палци! 4 курс ПА


16 Април 2010 09:34 | питанка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

какво пък ви пречи чингова ?


16 Април 2010 10:54 | ДО ВАЛЕНТИН
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Валентине как беше толкова луд да стоиш там не знам. Само злобари и интеразчий са в Общината. Просто вероятно си си отровил живота. Напред!


16 Април 2010 12:10 | верно ли?
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Верно ли Вальо Василев ще стане зам.декан? Най-после! То сега няма с кой дума да обелиш там. По-рано при Воденичаров поне ни помагаха замовете. Сега даже и не знам кои са, егаси. А дано! Ще е добро попадение!


16 Април 2010 12:11 | и аз така дочух
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

и аз така дочух.трябвало да стане доцент и той и станин и рая илиева до лятото.


16 Април 2010 17:19 | От децата
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Спокойно Василев съкращения в общината няма.......


16 Април 2010 17:21 | До Питанка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А, нищо не ни пречи Райка-Лудата, само това, че и тя се смята за "учена" само защото се води на щат в полу-средния т.нар. "колеж", а пък се намърда в съвета благодарение на "Мама-кажа" циганския политик, след като не успя от предишните опити с Янето Янев (кога бе "земледелец"), с Иванчо Амов и с не занм още кой... И понеже за нищо свястно не става никога няма да се откаже от съвета, че няма как пак да попадне там.


16 Април 2010 22:50 | ВЪЗМЕЗДИЕ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е са ше види тоя буклук с опашката кон боб яде ли...всичките мръсотии в общината, които е сторил...ЩЕ МУ СЕ ВЪРНАТ ДЕСЕТОКРАТНО!!! Колко майки е разплакал тоя буклук, а вие го съжалявате...не ви е срам! ДОЦЕНТ ЛИ...ЩЕ СЕ ВИДИ САМО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!!!


17 Април 2010 00:19 | Студент на който му оставасамодържавния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво Валка хубаво че напусна,ние твоите ученици те уважаваме защото ти си единствения който може да научи студентите на нещо,другите преподаватели и хабер си нямат от преподаване.Валката трябва да стане декан-стархотен човек с който всеки може да се разбере.


17 Април 2010 14:18 | Много неграмотност, бе!!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какви са тези възпитаници на "доц." Василев? Много неграмотни са. Много правописни грешки. Иначе се имат за "учени". Вероятно това не са негови студенти. Един студент знае, че е студент, а не ученик.
По отношение на решението на гл. ас. д-р Василев да напредва в научната област,смятам, че е правилно. Един млад човек следва да се развива и напредва в научната кариера.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар