Бившият областен управител Н. Шушков обяви кандидатурата си за независим кандидат- кмет на Благоевград! Влиза в надпреварата с внушителен инициативен комитет и сериозна заявка за победен резултат

30 август 2023 12:41   1 коментар   28084 прочита


Над 45 емблематични имена на хора от бизнеса, общественици, граждани се включиха в инициативния му комитет,  акумулирал невиждана до момента гражданска енергия. Кандидатът  показа компетентност и експертност. Председателят на инициативния му комитет Лазар Причкапов заби гвоздеят на представянето му със силни думи: Днес е важен ден за Благоевград. Николай Шушков отдавна трябваше да е кмет! Кольо, посвети се на изцяло на хората, никога не казвай "Да" за нещо ,което не можеш да направиш! Трябва да спрем движението на Благоевград надолу, това трябва първо да направиш....Гледай хората в очите и работи за тях, живей с тях !...

На пресконференция днес спряганият отдавна за кандидат-кмет на Благоевград, Николай Шушков, обяви официално кандидатурата си за кмет на областния център. Бившият областен управител влиза в надпреварата, издигнат от внушителен инициативен комитет , в който са включени над 45 известни благоевградчани, експерти ,успели бизнесмени и емблематични имена ,оставили трайни следи в развититето на града.

Комитетът ще бъде председателстван от легендарния благоевградски градоначалник Лазар Причкапов. Шушков започна представянето си, изброявайки поименно всеки един от хората, декларирали подкрепата си за него, и включили се в инициативния му комитет.

Дълъг е списъкът на респектиращите имена като арм.генерал Любен Петров, Руска Стоименова, Мая Нешкова,   професор Костадин Динчев, бизнесмени като Иван Чапов,  Георги Димов, Милен Врабевски- основател и председател на фондация „Българска памет“, легендарния футболист Петър Михтарски, бившият депутат Емил Костадинов, лекари, банкери,  общественици, работници са заявили подкрепата си за Шушков, включвайки се в безпрецедентния до момента силен инициативен комитет - истинска изненада, свидетелство за огромната енергия ,която акумулира кандидатурата на Шушков

След като изброи и отдаде заслуженото на всички в комитета, Шушков накратко се представи, показвайки завидна биография и  респектираща кариера. Роден и израснал в Благоевград Николай Шушков завършва висшето си образование в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна. Бил е заместник-кмет в екипа на Лазар Причкапов, време ,в което благоевградска община, бе емблематична с развититето си и финансовите си резултати ,призната за община № 1 в страната по оценявани важни показатели.

Притежава опит и професионални умения, придобити от работа му в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. 

Създател на Районна митница Благоевград, два пъти областен управител на Благоевград и заместник министър на регионалното развитие. Завидна експертиза и управленски опит. Семеен, с три деца ,има и 2 внучета. 

Това, което Шушков показа днес, е че влиза в надпреварата подготвен, запознат с проблемите на областния център,  със заявка за достойно представяне в изборното състезание. Обяви ,че се отнася с особено уважение към останалите кандидати, сред които има действащ кмет, двама бивши кметове ,двама депутати, кандидат с опит във важна държавна комисия и т.н .

" За мен е голяма чест да участвам в надпреварата с такива кандидати. От мен лоша дума за никой от кандидатите няма да чуете,  каза Шушков, призовавайки за толерантна предизборна кампания - сблъсък на идеи и решения в името на Благоевград.

Той определи като един от  най-важните за решаване въпроси пред града безработицата, липсата на инвестиции и работни места, които са обезличили един от най-хубавите градове през годините, приближавайки го до второразряден областен град . 

"Участието ми в изборите е  голяма отговорност ,най-важното решение ,което съм взимал в живота си, но ме стимулира голямата енергия на хората ,които застанаха зад гърба ми и желанието на всички ни да работим за този град. Шушков не пропусна да благодари на президента Румен Радев, който два пъти му е делегирал доверие да управлява област Благоевград, познавайки го от години, когато Шушков беше част от инициативния му комитет, издигнал го за държавен глава. 

С компетентност, кандидатът за кмет отговори на поставените му журналистически въпроси и съобщи нещо много интересно. Един от участниците в инициативния му комитет инж.. Панчев, безукорен авторитет в средите си, притежава ноу хау за изграждане на така мечтаната индустриална зона, която ще осигури работни места за хората от няколко района от Симитли - Благоевград - Дупница.

Гвоздеят на днешното представяне на канидидата за кмет Н. Шушков заби легендарният благоевградски кмет Лазар Причкапов. "

Днес е много важен ден за Благоевград. Издигаме кандидатурата на  Николай Шушков, който  отдавна трябваше да е кмет !  Кольо, посвети се на изцяло на хората, никога не казвай "Да" за нещо ,което не можеш да направиш! Ако се умориш качи се горе на "Кръста" погледни надолу към града и си дай сметка, че там живеят хората, които ти вярват и се нуждаят от теб. Работи за тях, отговаряй на въпросите им, гледай ги в очите, живей с тях . Знай ,че трябва да спрем движението на Благоевград надолу, това трябва първо да направиш,.каза Причкапов, който със словото си развълнува присъстващите.  

На днешната пресконференция освен журналисти, присъстваха и общественици, подкрепящи кандидатурата на Н. Шушков. Шушков е поредният обявил се кандидат за кмет. Официално кандидати за кметове са действащия кмет Илко Стоянов, бившият кмет Румен Томов, Методи Байкушев и Кирил Габеров от НДСВ. 

Петя Колева 

1 коментар
30 Август 2023 12:53 | Пинко
Оценка:
-19
 (
101
 гласа)

Това е най-сериозната кандидатура, заедно с тази на Байкушев, но тук подкрепата е доста по-голяма.