Битката за ОБС председател в Благоевград провокира: Позиция на съветниците от ПП "Глас Народен": Искаме деен общински съвет, който да работи с кмета,но не и да е негова функция

13 ноември 2019 20:32   30 коментара   26222 прочита
Я. Неделчев
Я. Неделчев


Я. Неделчев

Ясен Неделчев, д-р Т. Велчев и тяхната група са категорични: Амбициите трябва да са свързани с работа, а не със заемане на постове и преследване на лични цели

Изборът на председател на ОБС Благоевград и развихрилите се в дните след изборите политически преговори и совалки, провокира новите общински съветници от ПП "Глас Народен " Ясен Неделчев, д-р Теодор Велчев  и тяхната група да излязат с открита позиция,.която  показва политически характер  и ясно осъзнаване на ангажиментите им като народни представители  в минипарламента на Благоевград. Ето какво заявиха съветниците :  

Позиция на съветниците от ПП "Глас Народен": Ние, съветниците от местната група, участваща в ОбС чрез ПП  "Глас народен ";след като проведохме разговор с останалите участници в нашата група, както и с жители на община Благоевград, заявяваме следната позиция:

Изборът на председател на ОбС е важен, но ние се интересуваме не от името му, а от политиките, които ще следва. Начинът на говорене трябва да се промени, a амбициите трябва да са свързани с работа, а не със заемане на постове и преследване на лични цели. На първата сесия

имаше предложени имена, но не бе казано как ще се работи през предстоящия мандат. За нас, а и за жителите на Благоевград е важна не личностната реализация на определени съветници, а това какво предстои да се случи в общината в предстоящия мандат 2019-2023г. Затова имаше и празни бюлетини, г-н Кмете. Празната бюлетина също означава позиция. И смеем да твърдим, ние имаме мнение и смятаме да го отстояваме през целия мандат.

Целта ни е не да си търсим кусури един на друг, а да търсим правилното и справедливото решение – в полза на нашия град. Основата, върху която трябва да градим, са конкретните цели и програми за управление на Общината. Искаме работещ общински съвет, който да работи с кмета,

но не и да е негова функция. Изразяваме готовност да участваме в преговори с другите формации в ОбС, но в преговори за начина и предмета на работа, а не в разпределението на постове.

Ето и една част от конкретните ни цели, които сме готови да реализираме заедно с всички. За да се чува гласът на хората:

1. Провеждане на допитвания до жителите на община Благоевград по значими теми /не е нужно непременно да са под формата на референдуми - в 21 век има множество съвременни начини да се направи и ние знаем как/;

2. Поставяне изказванията на жители на общината на първо място в дневния ред на

сесиите на ОбС;

3. Увеличаване на времето за изказване на граждани; 

Най-важна е икономиката и затова:

4. Икономически съвет към ОбС с покана към:

- 3-ма национални или европейски лидери в частния сектор;

- 4 търговски палати (Германия, Швейцария, Франция, САЩ);

5. При гласуването на структурата на общината, да се изиска създаване нова дирекция “Привличане на инвеститори”.

Разбира се, това е една малка част от нещата, които заедно можем да случим за града ни,

но считаме, че е добре за начало.

И накрая - На добър час! - на всички колеги в ОбС, които ще работят с мисълта за доброто на Благоевград. В този мандат Ви пожелаваме да надмогнете егото си, да поставите обществения интерес над личния и да търсим заедно справедливостта във всяко решение! 

Д-р Т. Велчев
 

Още от: Политика

Принтирай статия
30 коментара
13 Ноември 2019 20:57 | Леле
Оценка:
14
 (
24
 гласа)

Вдигат си цената, но защо ли прозирам сянката на водача на листата на глас народен в миналия общински съвет а от там и бъдеща подкрепа по линия на адвокатската гилдия. Но ще поживеем и ще видим, няма скрито покрито, все пак сме едно малко село...



13 Ноември 2019 21:32 | +
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

Взе да става забавно, браво момчета!


13 Ноември 2019 22:03 | Tupi
Оценка:
14
 (
32
 гласа)

Яд ме че гласувах за вас тъпаци


13 Ноември 2019 22:16 | Сигурен
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Пълни глупости и оправдания!!!! Хубаво е човек да има изисквания и претенции към друг, но дали самите те двамата отговарят на тях!?!?!? (със сигурност-НЕ)


13 Ноември 2019 22:37 | 123
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Оправдания, оправдания на "ЧИСТАТА" Ви съвест!


13 Ноември 2019 23:26 | така така
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

С тая кукла на конци, която си избрахте да ви ръководи, до никъде няма да стигнете. Идва момента за разпределяне на парчетата от предизорната баница.


14 Ноември 2019 05:05 | Ива
Оценка:
-9
 (
27
 гласа)

Браво. Много точно казано дано успее те да го осъществи те.


14 Ноември 2019 06:44 | Oo
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Браво, явно народният глас се оказа фактор и им разбута сметките на мераклиите за пост.


14 Ноември 2019 07:48 | 666хтм
Оценка:
11
 (
23
 гласа)

\"Глас народен\", от самото начало започнахте с лъжи и лицемерие! Само Вие не сте били запознати къде и защо отивате на първата сесия на ОБС?! Та Вие най-много ламтеете за лична изгода ! Няма нужда от фалшивия обяснителен режим в койте сте влезли!


14 Ноември 2019 08:24 | старогражданин
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Рестарт на Герб е първото условие за създаване на опозиционно поведение в ОбС. Зад Витков са хора от файтоните, които през годините стигнаха до... файтоните. Ние не знаем още до колко Герб е способен да стигне до реален рестарт, а кой има време за губене да размишлява за вечните дискусии по файтоните.
Умишлено ползва тавтология през тези дни.


14 Ноември 2019 08:36 | инж Веселински
Оценка:
19
 (
29
 гласа)

Смях в залата. Илко адвокатчето стои зад тези повярвали си смешници. Ясен потомствен комунист получил всичко на тепсия от общината да се прави на бейзболен собственик и президент. Велчев благодарение на вуйчо си шеф на здравната каса е в общинския съвет за сметка на Герб които го назначиха там. И това са борците за народа. Няма да обяснявам за останалите от групичката им, защото ще замирише be725


14 Ноември 2019 08:57 | старогражданин
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Такива като Камбитов и Цветанов заклещиха Борисов по цялата страна. Още не знаем размерите на бедствието. Бог да му е на помощ.


14 Ноември 2019 09:08 | Гербер
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Д р Велчев, радвам се за Вас и вярвам, че няма да се, \"изцапате \"продавайки съвестта си. Познавам Ви много добре, можещ и знаещ човек сте. Останете такъв и помагайте, действай те без вуйчовци и лели, те са вече изцапани, за съжаление. Дано Вие младите хора да прекратите потъването на кораба. На добър час. С теб сме, момче. Покажиим.


14 Ноември 2019 09:12 | Онзи
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Стягайте се и работете за хората ! Видяхте, че хората не спят и със сигурност вие сте следващите, които ще изхвърчат от общинския съвет. Да не се окаже само че това ще стане съвсем скоро !!!!


14 Ноември 2019 09:19 | Нострадамус
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

Пожеланията и вярванията са хубаво нещо, но за незнаещите. Велчев вече се е продал. Цената на влизането му в съвета е запазване на позициите на охранителнята фирма Алфа, където вуйчото е на хранилка. На ход е Томов. Гласувахме за него, за да спира такива схеми.


14 Ноември 2019 09:20 | МИШКАТА
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Тези момчета въобще знаят ли какви са правомощията и какво прави председателят на ОбС. Ако не знаят-жалко. Какви декларации, какви обещания от бъдещия председател. Той не може нищо да направи без съветниците, те гласуват всичко, не е председателя фигурата която ще им изпълни исканията в т. н. декларация. аДВОКАТА ПОНЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИМ ОБЯСНИ ТЕЗИ НЕЩА, А НЕ СЕГА - ДА СЕ ОПРАВДАВАТ ЧЕ НЕ СА УЧАСТВЛИ В ГЛАСУВАНЕТО. Ще мине един месец и съветане работи рационално, а идва края на годината, ще се приема бюджет и т. н. работа колкото щеш, но пустата жажда за власт не им позволи не само на тези двамцата и на много др. да мислят по-рационално и вече да имаше председател. Цял месец се пропуща, но сега ще си почесват егото всички комплексинари народни избранници. Да ни са честити.....


14 Ноември 2019 09:39 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Мишко, Председателят осигурява спокойствието на кмета. Не го пише в закона за местно самоуправление. Бягай от форума.


14 Ноември 2019 10:12 | 000
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

"ГЛАС НАРОДЕН" или по-точно казано "ГЛАС НА ИЛКО СТОЯНОВ", който чрез пионките си се цели на висок пост след време!


14 Ноември 2019 10:18 | старогражданин
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Щях да повърна като видях кандидат-листата на "Глас народен" в Дупница. Точка по въпроса.


14 Ноември 2019 10:38 | Гербер
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Там е болката, знаем всичко, че се гонят инят лични интереси/директор нс регионална каса на хранилка при.... Ами, защо е още директор??? Тези, които държат чадърите над такива управници са същите .Силно се надявам, младите хора да променят статуквото. Новия кмет да пришпори промяната за добро на града ни.


14 Ноември 2019 11:28 | до старогражданин
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

сигурно си от времето на днозаврите и с такова мислене, щом като не приемаш др. мнение, а дави председателя е този, който изпълнява т. н. декларации на съветниците, и като са толкова загрижени, защо не предложиха др. и да се проведе избор още тогава, а пускат бели бюлетини, какво ще измъдруват сега или просто правят совалки и поставят условия за гласовете си. Много от рано започнаха ти на мене, аз на тебе.....


14 Ноември 2019 13:37 | властнароден
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

не мога да възприема сериозно партия "Глас народен" с лидер Светослав Витков – музикант от„Хиподил“, пресен е спомена от негови предизборни ТВ изяви с оригвания и пърдене в студиата. Впоследствие същия пънкар се обзаведе с луксозен автомобил и обърна субсидията от изборното народно доверие в бизнес напъни напътстван от тъста си и политически ментор - генерал Атанасов


14 Ноември 2019 14:10 | ужас
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Щом и ясен неделчев е станал съветник и ми говори за позиция и принципи на всичкото отгоре, е нещата наистина са стигнали дъното. По-хлъзгаво същество от този не познавам.


14 Ноември 2019 14:24 | до гербер
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

вуйчото и лелите отдавна са изцапани, това доктора го знае. а защо герб търпи тези изцапани вуйчовци .герб трябва да се огледа и да махне тези, заради които изгубиха изборите. помислете трезво и действайте, непременно трябва да ги премахнете. а този д-р велчев също е оцапан, и герб да внимава.


14 Ноември 2019 14:34 | до инж.веселински
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

коментара ви е много точен. вуйчото му е изцапан до костите на мозъка. но всеки, ще си получи заслуженото. над всички е Бог, вижда и не забавя.


14 Ноември 2019 14:37 | До ужас
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Този Неделчев, стана общински, като не спази уговорката с другите от партията да влизат по броя на преференцийте. Той има 100 гласа и е на 5 място, и по уговорка с всички от партията много преди изборите, трябваше да е друг човек на негово място. НО помияра си е помияр при това крадлив.


14 Ноември 2019 15:52 | До до ужас
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Понякога когато печелиш, не знаеш какво губиш, и обратно когато губиш, не знаеш какво печелиш за това за всичко си има видов ден.


14 Ноември 2019 18:21 | Гербер
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Герб няма да ги поклати, ами дано новият кмет да вземе мерки, нали за това хора с надежда гласуваха за него дори и членове на ...


15 Ноември 2019 07:15 | Пич
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

За съжаление ОБС служи за интереси!!! Там 90 % от седящите са гнусни и жалки гниди!!! А сега пък този е направо феномен, Дони сводника напъва за председател !!! Евала


28 Февруари 2020 16:33 | Г-н Ясен Неделчев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Оставка на този платен мишмурок. Бейзболна легенда. Та той взима повече пари от АУБ какъв Общински съветник ще бъде. Как ще защитава интереса на гласоподавателите като има Годподари. Преплитане на интереси.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар