Без конкуренция инж. Хр. Коларов избран за СДС лидер

28 юни 2010 00:18   19 коментара   13972 прочита
Делегатите на синята конференция гласуваха явно за председател и тайно за общинско ръководство и членове на общинския съвет на СДС
Делегатите на синята конференция гласуваха явно за председател и тайно за общинско ръководство и членове на общинския съвет на СДС


Делегатите на синята конференция гласуваха явно за председател и тайно за общинско ръководство и членове на общинския съвет на СДС

7-те номинирани си направиха отвод, д-р М. Циканделов разочарован, отказа да се кандидатира

Инж. Христо Коларов е новият председател на общинското ръководство на СДС в община Петрич. Той бе единствена кандидатура и с явно гласуване бе избран на провелата се отчетно-изборна конференция на синята структура в южната община.

Номинациите за председателския пост бяха на Георги Атанасов, Васил Божанин, д-р Митко Циканделов, Христо Коларов, Стоян Николов, инж. Вельо Илиев и Христо Батев. Всички последователно си направиха отводи и остана само кандидатурата на бившия лидер инж. Христо Коларов. Така на практика се сбъдна на 100 процента прогнозата на “Струма”.

Конференцията избра седемчленно общинско ръководство. В него освен председателя бяха избрани Георги Атанасов, кмет на село Рупите, инж. Васил Божанин, шеф на СБА - Петрич, заместник-кметът по икономическите въпроси на община Петрич Христо Батев, Елка Стоянова и председателят на Общинския съвет Стоян Николов. Съгласно действащия устав на сините през тази седмица новоизбраният председател на общинското ръководство ще предложи един от членовете на общинското ръководство за секретар на организацията. Мястото на секретаря в общинското ръководство ще бъде запълнено от Георги Кузманов, кмет на село Старчево, като член.

Синият форум избра и 10-членен състав на общински съвет на СДС. В него влязоха Елка Стоянова, Кръстьо Кърцелски, Йордан Златински, Христо Батев, Георги Георгиев, Кристияна Петрова, Аспарух Велев, д-р Кирил Цонев, Анатолий Цветков и Господин Михайлов. Съгласно устава тези, които са избрани в общинския съвет и в същото време са и в общинското ръководство, остават в общинското ръководство, а общинският съвет ще бъде попълнен със следващите по получен брой гласове. Христо Батев и Елка Стоянова са в общинското ръководство, техните места в общинския съвет на СДС ще заемат Димитър Георгиев и Борислав Тренчев.

Конференцията започна с отчет на досегашния председател д-р Митко Циканделов за периода 2006-2010 година. От изказването му пролича нотка на обида и разочарование.

Въпреки че през тези години са постигнати сериозни успехи от синята структура, имало е моменти, когато не съм получавал достатъчно подкрепа като председател, каза д-р Циканделов. Не успяхме да привлечем достатъчно нови личности, получавахме недостатъчна подкрепа от хората, не успяхме да обновим младежката организация, имаше хора, които лъкатушеха и не работеха за СДС, резултатите на миналите местни избори за Общински съвет не кореспондираха с получените резултати за общински кмет, каза д-р Циканделов.

Той обаче е убеден, че истинските седесари занапред ще се върнат и отново ще подкрепят каузата. Няма да се кандидатирам, успях да съхраня СДС, през този период имаше и достатъчно натрупано разочарование в мен и не желая да оглавя синята структура отново, заключи д-р Митко Циканделов и благодари за подкрепата, която му е оказвана досега.

Градоначалникът инж. Вельо Илиев, който бе на форума в ролята на заместник-председател на централното ръководство на сините, прочете поздравителен адрес от националния лидер Мартин Димитров. Вельо Илиев заяви, че през последните години е имало негласно два обособени лагера в СДС, това е повлияло неблагоприятно, отблъснало е част от членовете и симпатизантите на сините и може би това е едно от разочарованията на досегашния председател д-р Митко Циканделов. По негово време се проведоха няколко избора - за Европарламент, местни избори, парламентарни избори. СДС - Петрич се представи достойно. За следващите местните избори следващата година се очертава да има Синя коалиция ПЛЮС. Както е известно, досега в нея бяха ДСБ и СДС. За в бъдеще са изразили готовност да се присъединят различни земеделски формации, “Гергьовден” и други, така на практика се връщат на едно място старите демократи и отново ще отстояват каузата в тази тежка за България ситуация, каза градоначалникът и апелира към новото ръководство да направи инвентаризация на клубовете и да бъдат един екип.

Васил Божанин заяви, че д-р Митко Циканделов е прекрасен лекар, но не е съумял да прехвърли своя безспорен авторитет върху организацията.

Бившият депутат Иван Будимов не сподели напълно казаното от Васил Божанин. Според него д-р Циканделов се е справил като председател, но други фактори са повлияли за неговото разочарование. Трябва да бъде изработена местна програма, която да бъде в помощ на хората, които не искат вече лозунги, а дела, в тази икономическа криза правителството на ГЕРБ на няколко места издиша и не оправдава очакванията. Трябва да бъде изграден язовир “Беласица”, който ще бъде от полза на жителите на южната община, заключи Иван Будимов.

Шефът на “Енвиронман Тео България” инж. Асен Опренов апелира да бъдат избрани в ръководството неизчерпани хора. Да не се получава повече срив в навечерието на изборите. Митко Циканделов е безспорен авторитет в региона, ако сега той се кандидатираше отново, щеше да бъде избран. Той е прагматик човек, но не беше разбран от някои, заключи Опренов.

19 коментара
28 Юни 2010 07:56 | Симпатизант
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Хубаво е, че виждаме някои нови имена в общинското ръководство, дано нещата потръгнат защото гербаджиите издишат, а СДС ще продължи дясната политика на България. Само малко ме притеснява новия председател...той май няма да е от полза!


28 Юни 2010 08:18 | СДС
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Трябва да бъде изграден язовир “Беласица”-" Слончо " явно този председател сериозно се е насочил към мястото ти.Почвай по-бързо да строиш, защото ако дойде този един лев няма да можеш да откраднеш.


28 Юни 2010 08:25 | аз
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вярвам ,че новото ръководство ще съомее да консолидира и обнови общинската структура и ще бъде отново лидер на политическия терен в общината.


28 Юни 2010 08:56 | dsb
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

малееееееее колко апаши на едно място


28 Юни 2010 09:20 | гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

РАЗЛИКАТА Е В ЦВЕТА ТИЯ НЕ СА ЧЕРВЕНИ А СИНИ БОКЛУЦИ .....А ПЪК МИТКО ГЕНИЯ НЯМА КВО ВЕЧЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА ИЗЧЕРПАХА СЕ ДУМИТЕ


28 Юни 2010 09:22 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А ИНЖ КРАДЬО ИЛИЕВ СИ Е ЧИСТ КОМУНИСТ ДОБРЕ ЧЕ ГО КРЕПИ ПЪРВАНКАТА ТА ОЩЕ Е КМЕТ


28 Юни 2010 09:37 | рокаджия
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


ЦИКАНДЕЛО - ВУВУЗЕЛО !!!


28 Юни 2010 10:28 | Неразбиращ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много стронно - всички знаят, че Хр. Коларов е един елементарен крадец, а тук какви коментари чета - възлагали му надежди да направи нещо хубаво.. Ами да - ще направи нещо хубаво, ама за себе си и то на наш гръб. И на ваш - седесари. Ама всички ние си заслужаваме съдбата. Така че - няма за какво да ревем.


28 Юни 2010 15:51 | макето
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

леле мале каква простотия бог да ги пожали


28 Юни 2010 15:58 | СЕДСАР
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ТОВА ЛИ СА НОВИТЕ ВИ ЛИЦА?ОСТАВА ДА СЛОЖИТЕ И ВРЕТЕНЦЕТО С ЯЗОВИРА ВЪТРЕ И ДА СЕ ИЗДАВИРЕ.ЕГАТИ СРАМОТАТА ЕГАТИ.


28 Юни 2010 17:02 | Петричанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво правят в ръководството Коларов, Божанин и Николов не ми е ясно, много слабо вкарване на нови лица!


28 Юни 2010 17:52 | наздраве
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

наздраве и вечна им памет каде е туфчо и вретенцето?????


28 Юни 2010 18:09 | 777
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Егати смешниците.И как само се заблуждават,че някога пак ще вземат властта.Още повече пък със саморазпадналото се движение "Георгьовден".Тия настина са замръзнали в 90-те години.Догодина пада и Вельо като кмет и айдеееее- "сички у ряката" и по родните села от Огражденския Белток.


28 Юни 2010 18:49 | Духи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

хахах Ицо КоларО " Ки ГИ опраЕ всички само да се наъчЕ да говорЕ"


28 Юни 2010 23:40 | Белтоко Долене Богородица
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Малееееее Колко Огражденски Терикати :)
Като свински черва са се наварзали :) хаххаа горкоти Петрич с такива политически ЛИДЕРИ


29 Юни 2010 09:38 | градски
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ТВА ПЪК МЕНДОВСКО ГОВЕДО НИЕ ИЗЛОЖИЛ ОТТУК ТА ЧАК ДО БАДЕН БАДЕН КРАЛО КРАЛО ТО СЕ О....О


29 Юни 2010 10:34 | Киро от Кукуряхцево
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какво СДС, какви пет лева.. Преди 10-12 години СДС имаше абсолютно болшинство в общинския съвет, но нямаше кмет. Сега има кмет-слънце - инж. Азис Нафтата, но има 2 съветници ??? Толкова има и изчезващата царска партийка и Съюзът на комунистите. Ако инж. Туффчо-Пуффчо не е гладен секретар на общината, СДС и един съветник няма да има, а инж.Азис ще духа супата... Да живее Стоян Мендовското Говедо - сивия кардинал на СДС-Петрич !!!


29 Юни 2010 21:14 | митко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

браво на тиа хора че се усетиха да го махнат тоиа кумонист ОПРЕНОВ които се правеше на политик иначе на две магарета сено не моге да даде и смо интриги варти но на краиа сам изиаде дарвото селиак


30 Юни 2010 19:18 | vivi
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

всички са лапачи и апаши




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар