Бачево се изправи на крака и аплодира Красимир Герчев

22 октомври 2015 16:06   4 коментара   16566 прочита


Кандидатът на ГЕРБ за кмет на селото - уважаваната учителка Росица Чатлабашева направи презентация и с подробна програма начерта приоритетите на селото за следващите четири години

С „Мое родно село, мое Бачево” в изпълнение на Ивайло Стоянчев започна предизборната среща на ПП ГЕРБ, която откри кандидатът за съветник от село Бачево Николай Колчев.

Д-р Мария Копанарова представи поименно кандидатите за съветници на ГЕРБ – познати и авторитетни, доказали с работата си четири години всеотдайност при решаване на проблемите на община Разлог. На събранието присъстваха Д-р Емил Тончев, Петър Попов, Атанас Крънчев, Кирил Калоянов, инж. Георги Орозов, инж. Красимир Панков, Гергана Костова, Маргарита Захариева, инж. Георги Калоянов, Даниела Клечова, инж. Славейка Витанова, Фиданка Цирова, и Радослава Иванова. Д-р Копанарова не пропусна да благодари и поздрави досегашния кмет на село Бачево – Соня Кулинчева, която постигна много съвместно с ръководството на общината, и която също уважи събранието на ГЕРБ.

Росица Чатлабашева – в кратко експозе начерта принципите на управление и с подробно разработена програма, дефинираща проблемите на селото, пое ангажимент за много работа за родното си село. „Всяко предизвикателство идва в момент, когато си готов за него. Да бъда кмет на Бачево, ако вие решите, е най-голямото предизвикателство в професионалния ми живот до момента. За мен ще бъде чест, но и голяма отговорност да поема по този труден път.” – каза още тя и начерта основните приоритети: Бачево е прочуто с конните си бази, които предлагат вече и терапевтични програми, но имаме „Банище” и „Перивол“ - условия за развитие на алтернативен туризъм като ловен, селски, еко, кулинарен, културен и др.; Необходимо е да се популяризират възможностите на Бачево за привличане на инвеститори и туристи; Целогодишно почистване на коритата на реките, достъпни полски пътища и подпомагане на селските стопани и производители в опазване на селскостопанската продукция. Подпомагане на земеделските производители и животновъди за кандидатстване по европейските програми; Благоустрояване на улиците и тротоарите, ремонт на площада на селото – чрез кандидатстване по европейските програми, ремонт и поддръжка на валевицата, благоустрояване на парка в долната си част, изграждане на ограда на Гробищния парк, продължаване и завършване на водопровода; Съвместни действия с училище, детска градина, детска ясла, здравна служба и читалището за решаване на всички проблеми, изграждане на модерна детска площадка в двора на детската градина, популяризиране на селото и празниците Тодоровден, Бабинден, Гергьовден, Нова година и др. , подкрепа на самодейните колективи; Съдействие за отваряне на аптека в селото, привличане на лекари-специалисти за извършване на периодични прегледи; Модернизиране на спортното иглище, реализиране на проект за реконструкция и оборудване на физкултурен салон в училището, изграждане на нова спортна площадка, поддръжка на съществуващата в двора на училището, стимулиране на спортните изяви; безкомпромисно отношение към замърсителите на околната среда, активно противодействие на незаконната сеч; Засилване дейността на социалния патронаж, полагане на грижи за хората в неравностойно положение, гланост при отпускане на социални помощи и др.

Красимир Герчев подчерта, че програмата, която Росица Чатлабашева начерта за по-нататъшното развитие на Бачево е съгласувана с него и ще да стане факт. „ Бачево се превръща в атрактивен и уникален туристически продукт чрез конните си бази, но има Перивол, лековития извор Банище и мн. други. Ще продължаваме да го благоустрояване и развиваме, ще изграждаме пътища, ще инвестираме в спортни площадки, читалище, училище, ще го популяризираме на туристическата карта не само на България, но и в Европа.” – каза още Красимир Герчев и подчерта, че през изтеклия мандат са решени значими проблеми на селото. Реконструира се и се изгради нова парна инсталация в детската градина, в училището са модернизирани санитарните помещения, направена е нова отоплителна инсталация в училището, по проект е направена цялостна реконструкция на покрива на училището. Общината е с готов проект за модернизиране на физкултурния салон на училището. Предстои устройствено планиране на зона „ Перивол“ и сме поели ангажимент за съвместно решаване с Горско стопанство проблемите на пътя към Перивол. Имаме готов проект за благоустрояване на всички улици в източната част на селото.“ – каза още Красимир Герчев и предостави думата на събранието, а хората на Бачево поставиха въпроси, които ги тревожат: за тежкотоварните коли, които преминават през селото, за нерегламентираните сметища и др. Красимир Герчев подчерта, че проблемите не са маловажни и че хората винаги могат да добавят към програмата за развитие своите идеи за селото и общината. Той подчерта, че всички проблеми и възможности на Бачево са дефинирани, а това означава – решение и дългосрочно развитие.

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: Кр. Герчев   ГЕРБ   среща   Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
22 Октомври 2015 19:25 | бачевец
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

По-кротко!!! Тия в залата не представляват цялото село. Ако те са се изправили на крака, за да аплодират Красимир Герчев, голямата част на Бачево не споделя тези техни действия.


22 Октомври 2015 20:14 | Цвърчо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Абей, що не аплодирахате и Соня Кулинчева? Та те са си тандем с Красето.


22 Октомври 2015 20:46 | безпристрастен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Предизборна агония на № 3!


22 Октомври 2015 22:59 | разложенин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

На крака, та то сички са седнали, да ви имам и смотаната пиярка, едно заглавие не може да напрее кат хората! Балотаж-това е истината, трябва да премахнем този крадец и неговата свита!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар