Б. Борисов: Държавата ще осигури 2.5 млн за изграждането на спортния комплекс в Благоевград, половин милион – кметът Камбитов

13 септември 2014 15:56   9 коментара   13678 прочита


Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се ангажира да осигури финансиране от държавния бюджет при изграждането на новия мултифунционален спортен комплекс в благоевградския квартал „Еленово”, който ще има закрит плувен басейн с олимпийски размери. Той беше вчера специален гост при откриването на модернизирания спортен интернат „Пирин” в Благоевград и поздрави кмета д-р Атанас Камбитов за пълното обновление на комплекса. Пред кмета на Благоевград и хората Бойко Борисов пое ангажимент при успешни избори за ГЕРБ и съставяне на правителство да бъдат осигурени от държавния бюджет необходимите средства за строителството на новия мултифунционален спортен комплекс. Лидерът на ГЕРБ потвърди това и при откриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ на пл. „Македония” в Благоевград.

„Ние с кмета Камбитов се пазарихме по пътя от интерната до тук за 3 милиона държавно финансиране за изграждането на новия плувен комплекс. Разбрахме се два милиона, два милиона и нещо да бъдат от държавния бюджет, половин милион от общинския”, сподели пред стеклите се на площада благоевградчани Бойко Борисов.

От своя страна кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов припомни, че през последната година и половина, въпреки спрените средства от правителството на Орешарски, градът продължи да се развива, изградени бяха паркове, детски площадки, спортни комплекси. „Всичко, което се изграждаше по това време, се правеше не заради, а въпреки държавното управление”, категоричен бе кметът д-р Атанас Камбитов. Той допълни, че благоевградчани трябва да мислят прагматично и да гласуват за тези, които правят нещо, а не за тези, които само обещават и не правят нищо.

„Благодарение на управлението на ГЕРБ община Благоевград реализира проекти на обща стойност от около 38 милиона лева. Това са проектите за модернизирана пречиствателна станция, нова детска градина в квартал „Еленово”, асфалтирани бяха десетки улици, онкодиспандер за 7 милиона лева, открит преди 2- 3 дни. Това бе важен проект, защото в областта има 8 000 души с онкологични заболявания. Диспансерът „Св. Мина” означава здраве, а няма нищо по- важно от здравето, но хората, за съжаление го оценяват, когато почнат да го губят. В момента изграждаме паркове за 5 милиона лева, развиваме спортната инфраструктура, миналата година открихме нова спортна зала, сега отвори врати изцяло обновеният спортен интернат, където възстановихме легловата база”, каза кметът Камбитов и допълни, че след 10 дни започва изграждането на мултифунционалния комплекс с басейн в кв. „Еленово”.

„Всичко това става благодарение на управлението, което ГЕРБ имаше”, категоричен беше д-р Камбитов. По думите му общината подготвя редица проекти, които ще осигурят комплексното й развитие през следващите години. „ През май- юни следващата година ще поканя г-н Борисов в качеството на премиер да открие в кв. „Еленово” новия закрит плувен басейн с олимпийски размери. Ние от ГЕРБ като правителство винаги сме показвали, че стоим зад спорта и подкрепяме подобни инициативи”, припомни кметът.

 

В. Стефанов


Още за: ЛИДЕР   ГЕРБ   Благоевград   Още от: Политика

Принтирай статия
9 коментара
13 Септември 2014 16:42 | адвокат
Оценка:
26
 (
46
 гласа)

Парите ще дойдат от бедния данъкоплатец, не от държавата тиквари и мафиоти. Лесно се раздава от кацата с мед. Дай от собствения джоб хитрецо...


13 Септември 2014 18:17 | анонимен
Оценка:
23
 (
39
 гласа)

Защо не за здравеопазване, на някоя закъсала болница, на бедни хора за лекарства и ХЛЯБ, а за спорт, за топки, за мачлета. Колко ниско си скроен, да не кажа по-силна дума, колко не можеш да мислиш и като гледам снимките ти и женските около теб, ми иде да си счупя компютъра, толкова бяс предизвиквате всички виеотгерб!


13 Септември 2014 19:35 | 077007
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Боуко е.....


13 Септември 2014 22:15 | мама Божка
Оценка:
-14
 (
24
 гласа)

Ей, мръсни комунисти-не спряхте да говорите против ГЕРБ! Дразнят ви и има защо!!!


14 Септември 2014 07:04 | re
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

ГЕРБ гради, БСП руши.


14 Септември 2014 12:13 | Калеата
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Огромен събор с конни надбягвания и народни борби за обрязването на двамата си внуци Берту и Симар организира общинският лидер на ДПС във Венец и председател на местния парламент в община Венец Бейзат Яхя. Специален личен гост на Яхя за събитието беше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пише шуменският сайт shmoko. bg.
http://glasove. com/politika/41751-borisov-dade-qsen-znak-za-bydeshta-koaliciq-s-dps


14 Септември 2014 15:49 | браво
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Браво на кмета, който постоянно се опитва да прави нещо за града!


14 Септември 2014 19:11 | no
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Парите ще са от замразените заплти и пенсии и
новите и повкишени данъци.
Т. е. ще вземате по-малко пари от заплатите си, за да има за нас за зали
да си цъкаме мачлета с приятели


15 Септември 2014 11:31 | пенсионер
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Все сте недоволни, каквото и да се направи.
Е, няма оправия !! Не е ли по добре децата и внуците ни да спортуват и карат автомобилите си по хубави магистрали, вместо да ни замазват очите и да ни купуват с по 3 лв. над пенсията, както правят долните комуняги.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар