Аз-ът му чупи рекорди! Инж. Томов обикаля медиите, едно си знае и бае : Общината се управлява от МЕНЕ! Аз съм Си кметът! Ще обжалваме решението на АС Благоевград, съдът не може да подмени вота на 19 000 души!

03 юни 2020 11:53   29 коментара   13237 прочита


АЗ не мисля, че дори и за това, което е, въпреки, че АЗ не мисля, че е така, но съда приема, че  не е спазен закона. АЗ не мисля, че това нарушение, ако е такова, е равностойно на това да бъде отстранен един кмет, за който са гласували 19 000 души,казва кметът в интервю по телевизията

"Адвокатът ми не е получил решението на Административния съд до вчера. По принцип, да ще обжалваме, там ще извървим процедурата до край, защото според мен не е нормално да се подменя вота на хората чрез ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА В  КАКВАТО И ФОРМА ДА БЪДЕ ТОЙ, ТЪЙ КАТО винаги ЕДНО НАКАЗАНИЕ ТРЯБВА ДА Е РАВНОМЕРНО НА НАРУШЕНИЕТО.

АЗ не мисля, че дори и за това, което е, въпреки, че АЗ не мисля, че е така, но съда приема, че  не е спазен закона. АЗ не мисля, че това нарушение, ако е такова, е равностойно на това да бъде отстранен един кмет, за който са гласували 19 000 души. Така ясно, точно и разбрано отговори на въпрос на водещ  в БНТ 2, единият от кметовете на Благоевград Румен Томов.

На въпрос, дали е вярно, че в момента общината се управлява от 2-ма кметове Ясен Попвасилев, избран от ОБС и  той като кмет по съдебно определение, Томов продължи : Не е вярно, легитимният кмет това съм АЗ, общината се управлява от МЕНЕ.. Има решение на АС, което спира решението на ОИК, законодателят е дал правото в тридневен срок то да се обжалва, съдът се е произнесъл, така, че АЗ управлявам общината.

Времето на съдилищата и народния съд, от преди 70 и няколко години, едни решения се изпълняваха веднага, но сега 2020-та  година, за хубаво, има демократични процедури и законодателят е дал право за обжалване. Изключително прибързано решение на ОБС, ако те желаят могат да си го отменят",каза Томов, коментирайки  предстоящото обжалване на   решението на Административен съд Благоевград от 21. 05. 2020 година, с което бе потвърдено решението на ОИК за детронирането му, а жалбата му  срещу това решение бе отхвърлена.

За пореден път инженер Румен Томов ни изумява със задълбочените си познания по отношение "Формата " на закона и нейното приложение у нас, както и с познаването на извършеното от него нарушение. Законът не може да бъде прилаган, ако са те избрали 19 000 души, в общи линии, това прокламира инженерът, т. е дори и да си нарушител, щом са те избрали, законът е безсилен. Това е разсъждението му по решенията на АС, ВАС и ОИК, с които го свалят от поста.

Обаче, по определението на съда, което го връща на поста Томов се сети, че "Законодателят " има право и законът си е закон. Е къде е истината за "Формата" на закона, ако е в негова полза законът  е закон, ако е против,   законът  не може да бъде приложен?!. Като проповедник Томов повтаря едно и също

Избрали са го  19 000 души и не може Съдът да си позволява волностите да го детронира. Нарушението си е нарушение, ама не е чак толкова "Равнострайно ", за такова наказание, а именно да му прекратят правомощията, това се опитва да внушава Румен Томов . 

Няма край тази сага благоевградска. Изненада ни Томов, почти бяхме сигурни, че сред 3 решения на АС, ВАС и ОИК  ще се откаже да обжалва, тъй като във всички решения нарушението му е доказано и неоспоримо. Още повече градът вече е настроен за избори и след като Томов "стъпва" на 19 -те хиляди благоевградчани, които са го избрали,  защо се правят всякакви опити да отлагат провеждането на избори. .

Но, не! "Ще извървят процедурата докрай ", за да бавят детронирането му. Адвокатът му не бил получил до вчера решението. И защо не го е получил, като решението  е изпратено преди дни?!, това е въпросът. Захапаха хората около Томов случая с кмета  на Ветово, който се разглежда в Конституционния съд, където съдии от ВАС поискаха промяна в текста от  ЗМСМА,   по който кметове, които не са се заличили в регистъра, следва да бъдат предсрочно освободени от постовете си.

Предвидливо,  адвокатът му депозира молба  до ВАС, с която иска ВАС да допълни и преразгледа решението си, с което прекрати правомощията му. До момента не е ясно дали ВАС ще допусне подобна молба, но е начин делото да се мотае още, да се печели време, докато КС  се произнесе по казуса  "Ветово".

Развявайки Конституционния съд, всъщност се правят опити за заблуда на обществеността, че Томов има шанс да остане на поста си КАТО СЕ ИГНОРИРА ФАКТА, ЧЕ КАКВОТО И ДА Е РЕШЕНИЕТО НА КС, ТО НЯМА ОБРАТНА СИЛА. РУМЕН ТОМОВ Е С ПРЕКРАТЕНИ КМЕТСКИ ПРАВОМОЩИЯ, С ВЛЯЗЛО В СИЛА РЕШЕНИЕ НА ВАС, И НЯМА СЪД, КОЙТО ДА ПРОМЕНИ ТОВА. ДОРИ И ДА ИМА ПРОМЯНА В ЗАКОНА, ТОМОВ МОЖЕ ДА  СЕ ОКАЖЕ  ПОСЛЕДНИЯТ КМЕТ, ОТСТРАНЕН ПО ТОЗИ ТЕКСТ ОТ ЗМСМА.

Решението на КС  ще важи занапред, а не за влезли в сила вече решения. ТОВА СА ФАКТИТЕ, ДРУГОТО Е ЗАБЛУДА И ХВАТКИ ЗА УДЪЛЖАВАНЕ ПРЕСТОЯ ВЪВ ВЛАСТТА. Правните абсурди, които се пускат в пространството вече умориха електората.  Хората сякаш очакваха Томов да се съобрази и уважи  решенията на   съда, да се оттегли и да започне да се  подготвя за предстоящи избори,след като заяви ,че не се страхува от тях . Това не се случи и дано не сме лош пророк, но цялата тази  бъркотия СЕ ОТРАЗИ ЗЛЕ НА ИМИДЖА НА РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД, КЪДЕТО В МОМЕНТА Е ПЪЛЕН ХАОС.

Пари няма, заплатите на служителите са застрашени, ставаме свидетели на вътредминистративни битки, които започват да приличат на ожесточени военни действия, а  атмосферата в администрацията е  нажежена до червено. Уволнения без мотиви, случайни назначения, крамоли между Общинските съветници и кметското ръководство, описват атмосферата ..  И "Дупките" в развитието на Благоевград зейнаха, за да ни покажат, че 7 месеца  в областния град нищо не се случва.

Кмет и председател на ОБС си разменят хапливи реплики, зам. кмет   напада по махленски и се разправя във Фейсбук, с хора, които не одобряват политиката и за правене на Култура  и на тоя фон, 5 -има пиари се надпреварват да заливат социалните мрежи със свръхактивността на градоначалника, защото все пак избори се задават.

Сагата с детронирането на Томов удължава агонията, в която политиците потриват ръце в очакване на техния миг за изява в изборите.   Благоевград стана национално известен с 2-мата си кметове и цялата тази неразбория от месеци. Бавно се превръщаме в град със затихващи функции, в който дерибействат призраци от тъмно  минало, от което се освободихме с революция.

Ситуацията в Благоевград вече не е смехотворна, случващото се плаши. Страхът от реваншизъм, такъв какъвто се вихри в общинска администрация, заема застрашителни размери, а начинът, по който се развива областния център  ни хвърля в зоната на здрача. Бъдещето е крайно неясно.и опасно. Благоевград сякаш се разпада пред очите ни .... 

П. Костаденов  


Още за: томов   избори   Благоевград   Още от: Политика

Принтирай статия
29 коментара
03 Юни 2020 12:19 | благоевград
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Добре, като сте толкова много компетентни по всички въпроси, кажете кой ще бъде новият кмет - Андон Тодоров, Валери Смиленов, Албина Анева, доц. Валентин Василев, Атанас Киряков


03 Юни 2020 12:22 | ��������
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Нито един от изброените


03 Юни 2020 12:26 | 123
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Грам дар слово няма. Един кмет трябва да може да говори и то по всякакви теми, без предварителна подготовка. Трябва да има компетентни хора около себе си, какъвто трябва да бъде и той самия. Трябва да спазва и някакъв етикет все пак при общуването с гости, медии, публика и т. н. И най-важното трявба да работи, но не за себе си и приближените си, а за тези 19 000, коит си мисли, че са го подкрепили, защото го харесват. Много е лошо човек да живее в заблуда, това ще му изиграе лоша шега на есен. Кмете, хората не искаха да преизберат стария кмет и затова сега си кмет, а не защото блесна с идеи. Не се навирай в очите на хората, защото това ти носи само негативи.


03 Юни 2020 12:29 | старогражданин
Оценка:
-18
 (
20
 гласа)

С най - много административен опит ( като Областен управител и като зам. кмет) е г-н Валери Смиленов. Той е най - подходящата кандидатура за кмет на Благоевград.


03 Юни 2020 12:40 | Хунтата
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Румбата си прави гаргара с гробарите, а те газ п*каят...


03 Юни 2020 12:55 | КоКо
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Благоевград, не разбрахте ли че НЯКОЙ ИСКА БЛАГОЕВГРАД ДА ЗАМРЕ.
Не започна ли това със Скаптопара, Булгартабак и другите предприятия в града.
БЛАГОЕВГРАДЧАНИ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ИМА ЕДНА ОПРЕДЕЛЕНА СИЛА КОЯТО ИСКА ДА РАЗРУШИ БЛАГОЕВГРАД, има задачата да намали цените на жилищата (защото покрай Американския Унив. Югозпадния Унив. и красивото и важно местополжение на града до София и Гърция цените са добри). След като паднат цените, имотите които КАМБИТОВ КУПИ/ПОСТРОИ ЩЕ СА С ПАДНАЛА ЦЕНА И ЩЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ КУПУВА. ИМА ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ ЗА ТОВА. И ТОВА СА ТЕЗИ КОИТО МОТАЯТ ПРОЦЕСА НА ТОМОВ.
НЕ ЗАБРАВЯЙИТЕ ЧЕ ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА, И ТОМОВ Е САМО ЕДНА МАЛКА МАРИОНЕТКА В РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ ДЕТО ДЪРПАТ КОНЦИТЕ. БАНЯТА, ВОДАТА НА ХОТЕЛИТЕ И ТЕМ ПОДОБНИ.... ИСКАТ ВСИЧКО ДА ПОЕВТИНЕЕ ЧЕ ТЕЗИ С МИЛИОНИТЕ ДА КУПЯТ ПОВЕЧЕ... НЕЩА ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ПАРИ.
кмета не е толкова важен, важни са тези които искат да затрият града и после да го купят наевтино - спиралата се върти от 30 години.. Иван Костов.


03 Юни 2020 13:14 | Димитрина
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

Герб мафия хората вече знаят


03 Юни 2020 13:47 | Теодор Тошев
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Господине съдът взе правилната преценка за вас, защо не вземете и да си отидете, за да могат от ръководството на ГЕРБ да оправят града от ващо безхаберие.


03 Юни 2020 13:54 | ВАРОША
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Без кмет от ГЕРБ, и без кмет от БСП на тези избори за кмет през есента.
И без приоданци от Пазаржик, от Видин, от Перник, от Горно Нанадолнище и т. н.
Аман се каза от приоданци които цел живот се опитват да управляват Джумаята.


03 Юни 2020 14:11 | Иван
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Тоя съсипа града


03 Юни 2020 14:16 | Шумантов@
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Стига бее
Стига го ядохте, ще ревна на център на града, не мога повече да куцукам


03 Юни 2020 14:24 | �� ����� � ����
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Томов си тръгва, кой. Ще дойде обаче


03 Юни 2020 14:39 | Васко гербаджията
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Ние ще ви оправим на всички, вярвайте ни.


03 Юни 2020 14:40 | запознат
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Томов е пълен шут!


03 Юни 2020 14:50 | Аврам
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

По-нагъл човек от този не съм виждал, да не говорим за пълната липса на достойнство! Мишок!


03 Юни 2020 14:54 | Феланкешията
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Значи, да се разберем едно, де юре Ясен е кмет, де факта томич подписва, е шо ке правим ся?


03 Юни 2020 15:07 | Васко гербаджията
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Да се знае, че от герберите по-нагли и по-крадливи няма! Гласувайте хора.....!


03 Юни 2020 15:21 | бай йордан гайдарджията
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

вече трийсе години само се руши и се краде


03 Юни 2020 15:27 | �� ������
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Вие сте подобие на хора. Средношколници, които за малко стотинки и майките ще си продават. Секна ви кранчето от Камбата и включихте лайнометката. Колко сте жалки само. Бързо на термитните бюра да щраката с кривите си пръсти.


03 Юни 2020 15:56 | Наско и Васко
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

На гербаджийте не им ли стигнаха кражбите та пак се натискат за кметския стол.


03 Юни 2020 16:08 | Иван Комитски
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кражбата е стабилна при жълтата власт


03 Юни 2020 16:19 | Браво
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Значи, наесен ще избираме за кмет между Дончо Тодоров и Атанас Киряков


03 Юни 2020 18:11 | Смешкии
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Ех, Румене, Руменее..... колко прост си само звездите знаят. И когато скоро всичко това свърши, и се заключиш в стаичката (докато и жена ти те чака да те пребие), помни едно: освен сам, нежелан и грозен, си и тъп!! Голяма бутка с "П" се оказа, омазал си се до шия... мани, ми цяла България ти гледа идиотизма. Тъпизъм до тъпизъм редиш, как не си прехапа езика от толкова фъфлене... Ех, дейба, изЕде те това пиен (И) е!!
Чупиш тъпомера, Румба. Даже тризначките задмина! Такъв талант като теб, веднъж в живота се среща..


03 Юни 2020 21:23 | да
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Албина кмет


03 Юни 2020 23:35 | 123
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Тези ПАЛЯЧОВЦИ Томов и Любен Милев от БСП верно надминаха и Тризначките по простотия


04 Юни 2020 00:06 | ���. K������� ������
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

ОБАДЕТЕ СЕ НА 112 ДА ДОЙДАТ ТЕЗИ С БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ С ДЪЛГИТЕ РАКАВИ И ДА СИ ПРИБЕРАТ ПАЦИЕНТА, КОЙТО СИ Е ВТЪЛПИЛ ЧЕ Е КМЕТ:)))
ДА ГО ЗАКАРАТ ПРИ НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР :)))


04 Юни 2020 00:54 | Шумантов@
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Екстра си е чичо Том, Арно ми е с него, не го закачайте, молим ви се


04 Юни 2020 06:17 | 123
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тц тц, бива да си тъп, но тоя чупи тъпомера. Няма едно логически свързано изречение, и пак си продължава да дрънка простотии.


04 Юни 2020 12:08 | Иван
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Тия struma. com за няколко месеца изкараха хубави пари от Камбитов. Продажници нещастни




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар