/Аудио/ Яне Янев: Ще осъществя цялостна ревизия на модела Тотев - Котев и ще превърна Сандански в проспериращ град на достойни хора!

04 октомври 2019 14:37   57 коментара   28476 прочита


Въпреки поройния дъжд и наводнените улици в Сандански, старта на кампанията на РЗС и коалиция тръгна като по вода. Пред препълнената зала в Дома на културата Яне Янев направи безпрецедентен политически ход като подписа клетвена декларация, която публикуваме без редакторска намеса.

Стеклите се над 600 човека въпреки мокрите обувки и дрехи останаха да аплодират докрай Яне Янев и екипа му от 29 общински съветници и кандидатите за кметове на кметства в община Сандански.

Ето и основните акценти от управленската програма:

Създаване на качествено нов и ефективно функциониращ модел на местно самоуправление;

Превръщането на Сандански в динамично развиваща се община, чрез устойчиво развитие на туризма във всичките му форми, подобряване на бизнес средата и създаване на благоприятни условия за привличане на инвестиции и значително увеличаване на обема на европейските финанси в публичната инфраструктура;

Модернизация на обществените отношения и възстановяване на връзката между местната власт и гражданите чрез въвеждане на референдумна платформа за допитване до гражданите по стратегически важните за града въпроси.

За целта е необходимо по съвършено нов начин да се преструктурира управлението на общината във всички секторни политики.

Ето деветте мега-проекти заложени в управленската програма „Сандански – модерен и богат град на достойни хора“, заяви кандидата за кмет на РЗС и коалиция Яне Янев и ги изложи пред голямата аудитория в Домът на културата в Сандански.

За да пресечем негативната тенденция семейства и техните деца да напускат Сандански и съставните села трябва да създадем

I. Фонд за насърчаване на образованата раждаемост, иновациите и интелектуалния капацитет.

До 7-и клас децата на Сандански са добре подготвени, но след това са принудени да отидат в Благоевград и София, завършват средно и висше образование и 90% от тях не се връщат в града ни.

Чрез фонда може да бъде стимулирана образованата раждаемост, с цел децата на родителите със средно и висше образование да бъдат стимулирани да останат тук в Сандански. От този фонд ще се отделят пари за допълнително материално поощряване на учителите с най-добри резултати и разбира се за иновации. Така ще се вдигне нивото на образованието и степента на доверие по веригата ученик — учител — родител. В рамките на мандата възнамеряваме да създадем средно софтуерно училище и университетски филиал с кампус в сградата до Манастирчето „Св. Св. Козма и Дамян”. Фондът ще се финансира от европейски финансови институции, чужди инвеститори и от общината, като 10% от местните данъци и такси ще се привеждат директно в този фонд.

За да възродим и утвърдим славата на Сандански като най-добрия балнеологичен център трябва да създадем

II. Модерен здравен комплекс за следболнично лечение, профилактика и рехабилитация.

В рамките на новия комплекс, в партньорство с израелски болници пенсионноосигурителни фондове, ще създадем модерна клиника за диагностика и лечение на всички видове белодробни заболявания и алергии. Целта е рационално да се използват природните дадености – минералната вода, въздуха и съчетанието им със здравен комплекс, който предлага най-съвременните методи за диагностика и лечение.

Такъв здравен център ще позволи да бъдат привлечени и интегрирани висок клас здравни специалисти, чрез които ще се повиши качеството на здравните услуги, както за туристите, така и за гражданите на общината. За децата на Сандански в новия здравен комплекс профилактиката и рехабилитацията ще бъде безплатна и ще се покрива от бюджета на общината.

За да се развива спорта и спортния туризъм, трябва да изградим

III. Спортен парк

На територия граничеща с регулацията на гр. Сандански, между селата Поленица и Лешница, ще бъде обособен цялостно разгърнат спортен парк, включващ:

Различни видове спортни съоръжения на открито и закрито за масов и турнирен спорт

Специално обособени спортни площадки и терени за професионален и масов спорт с прилежаща спортна база и инфраструктура

Атракциони и специално обособени места за забавление на децата

Алеи за разходка, тичане и колоездене

Здравето, възпитанието, спортния дух и изграждането на спортни надежди в Сандански ще бъде приоритет на общината през 2019-2023 г. Общината ще бъде домакин и съорганизатор на спортни събития, турнири и състезания.

За да покажем, че искаме да съхраним за поколенията това, което Бог и природата ни са дали, трябва да

IV. Разширим и реновираме градския парк

От основаването си през 1916-1919 г. до днес територията на парк Св. Врач само намалява. Чрез мораториум общинският съвет ще наложи през идните 20 години никой да няма право да строи на територията му. Ще положим специални грижи за цялостното освежаване и разширяване на парка ни.

Резиденцията в момента е собственост на фалиралата КТБ, т.е. на държавата. Това дава възможност уникалният парк да бъде деактуван в публична общинска собственост и чрез зелен байпас да се свърже със Сандански. Паркът така многократно ще се уголеми, доизгради и обогати със нова растителност и съоръжения за отдих и с гордост ще носи името паметник на културата и градинското парково изкуство и ще се превърне в уникално съчетание от възможности за разходка, отдих и културни развлечения.

За да съхраним общинските и частните гори и за да запазим естественото биоразнообразие трябва да създадем

V. Общинско горско лесничейство

Цели се цялостна инвентаризация на общинския горски фонд, пресичане на незаконната сеч и приемане на план за многофункционално управление на общинската горска територия.

Дейността му ще бъде съсредоточена основно върху европроекти свързани с лесокултурната и противоерозионна дейност.

То ще се грижи за биологичното разнообразие и ще осигури технологии за превенция на горските пожари. Ще има база за семепроизводство на широколистни, иглолистни, декоративни и ландшафтни видове.

Ще се грижи за поддържане на речните корита и за добив на дърва за огрев за местното население на по-достъпни цени. Ще стопанисва общинските язовири и канали и ще кандидатства по програмите на ЕС за рибарство и аквакултури. Така ще запазим нашата природа и ще осигурим нови работни места.

За да имаме модерно екологосъобразно промишлено производство и с цел привличане на трайни инвестиции, като се възползваме от автомагистрала „Струма” - част от новия паневропейски транспортен коридор №4, на еднакво разстояние от София и Солун, трябва да изградим

VI. Индустриална зона с логистичен център.

В която ще бъдат ситуирани новите производствени мощности, фабрики, цехове, работилници, складове, транспортни и спедиторски фирми. Така ще се насърчат чужди инвеститори, които да строят фабрики на преотредени терени с цялостно завършена инфраструктура. Проектът ще доведе и до разкриване на високодоходни работни места. Ще разтовари пренатоварените градски улици и ще обезпечи транспортно-комуникационното обслужване на територията на целия регион около Сандански. Обекта включва и изграждане на пътни връзки и съоръжения, пешеходни алеи, осветление и цялостно ландшафтно оформление.

За да модернизираме и гарантираме развитието на земеделието и животновъдството в региона трябва да построим

VII. Общинско тържище със складова и хладилна база

Проектът ще даде възможност за изкупуване, окачествяване, съхранение, експорт и ре-експорт на земеделска и животинска продукция с прилежаща преработвателна, сортировъчна и хладилна база. Общината ще потърси съдействието на световни корпорации за потвърждаване и гарантиране на качеството и цената и застраховането на експорта, чрез компании като SGS и Buro Veritas. Тържището ще бъде основен дистрибутивен център за пресни плодове и зеленчуци. Екологично чистия ни регион дава да се изгради и лаборатория за окачествяване на био-продуктите от региона и специализиран магазин на едро за растителна и животинска био-продукция.

За да върнем туристите в Сандански е нужно да изградим

VIII. Мега паркинг за автобуси и автомобили на туристи

Градът ни има нужда от голям и модерен паркинг за автобуси и автомобили с хубав съвременен санитарен възел. От години проблема с невъзможността многобройните автобуси с туристи да спират и да бъдат обслужвани на удобно място стои нерешен, което доведе до отлив на туристи в града което е пагубно за малкия бизнес в Сандански. Трябва да има туристическо бюро тип „компас“ със професионален гид който да поема туристите, за да ги напътства и да представя основните забележителности в Сандански и региона. Този паркинг ще бъде изграден от моста на трето основно училище до Техномаркет чрез покриване на речното корито.

За да облекчим придвижването в града и престоя на туристите е трябва да направим

IX. Център за градска мобилност

Синята зона в гр. Сандански очевидно има множество недостатъци и не реши тежките проблеми с паркирането и придвижването в града. Нужен е Център за градска мобилност, който да промени начина на работа на синята зона с въвеждането на нови правила за хората в централната градска част и обществените сгради. Има съвременни и ефективни решения използвани в градовете в западна Европа, които ще бъдат приложени така, че да се решат един път завинаги проблемите с паркирането и движението в града.

Предизборна публикация.Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: РЗС   декларация   екип   Още от: Политика

Принтирай статия
57 коментара
04 Октомври 2019 15:04 | Ъ
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

родните на кандитатите и тва е


04 Октомври 2019 15:09 | Пад
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Събрал бабите и дядовците от селата под команда, за да има некой в залата.


04 Октомври 2019 15:10 | Веско
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

Яне надяваме се да не ни предадеш! Успех.


04 Октомври 2019 15:13 | Тотьо
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Бравос! Над 600 човеко беха. Харесвам те Янчо. Политическите ти опоненти скърцаха със зъби от яд.


04 Октомври 2019 15:14 | До пад
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Никой от града освен лелите му, а на бабите от селата им е дал по некой лев тия му номера са известни на целия град. Накрая ще си влезат с Коцето съветници и такива като пръча ще реват


04 Октомври 2019 15:16 | Едно
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Какво и да правите Атанас Василев е на балотаж и там ке го подкрепите, гледан филм от преди


04 Октомври 2019 15:22 | император Бидонус
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

дарт Кретус и ученичката му дарт Васа ще те бият бе дарт Яна, а също и оня отцепник дарт Мравус


04 Октомври 2019 15:24 | император Бидонус
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

забравих да допълня: Нека парите и далаверата бъдат с нас


04 Октомври 2019 15:46 | Георги П.
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Тоя е способен да обещае всичко само и само да спечели някой глас.


04 Октомври 2019 15:47 | Турбото
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Мравката е чатбот маняк. Наема инвалиди да ми пишат тъпи коментари


04 Октомври 2019 15:47 | Азис
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Ех Яне Янеее твояа лудост и глупост не стихват. Препоръчвам ти вече да влезеш във лудница, че нещата са сериозни
Къде видя 600 човека бе неориентирани ми приателю, защо въобще си мислиш че имаш шанс за нещо.
Седи си на село цалим с приятеля ти и се крийте защото хората ве разпознават и ве сочат със пръст. Немалко хора си излъгал със какви ли не кражби на ниви, парцели завличане със пари.. Ти дори си за затвора беее неориентирани ми приателю.
Събирай си крушите и се крий по баирите на село че иде деня на страшния съд


04 Октомври 2019 15:53 | хихихихихих
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Атанас Василев ми прилича на Джордж Клуни по скоро отколкото на кмет на Сандански


04 Октомври 2019 15:55 | Гражданин
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Видяхме Котев и хората му как работиха- само за тях. Имаме шанс за промяна. Да не повтаряме грешките си! Съграждани, осъзнайте се! Тези, коуто ви агитират чакат топли местенца. Вижте листата за общински съветници- хора, близки на кмета и обкръжението му! Стига вече ГЕРБ!!!


04 Октомври 2019 15:55 | ИРОДИРАНА ЛИЧНОСТ
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Яне направи ревизия първо на мозъка си, това ще е най доброто за теб.


04 Октомври 2019 15:57 | Мравуняка
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Мравките са от семейство насекоми с пълно превръщане от разред Ципоктили. Те са обществени насекоми със силно изразен полиморфизъм (различни форми индивиди, в рамките на същия вид, изпълняващи различни функции). Живеят в гнезда и колонии – мравуняци.


04 Октомври 2019 15:57 | Гражданин
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Колкото и да не вярвате, Янев сигурно ще направи промяната!


04 Октомври 2019 16:01 | до гражданин
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Промяната ще я направи Атанас Василев с бюлетина номер едно. За хезависимия НОВ кандидат


04 Октомври 2019 16:36 | мнение
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Точно така мосюто е истински, голям и силен, а не кат тоя с нежните ръчички и лакираните нокти. Нещо повече думата е тежка и сериозна, докато нежния лъже като дърта циганка.


04 Октомври 2019 16:49 | 11
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

не вярвам на човек, който казва ще направя това, ще направя онова, или го правиш, или не, обещание всеки може да даде, но не всеки може да изпълни и един съвет, след 4 г. пробвай пак, може да си по-узрял, защото обещанията по-горе са празен балон


04 Октомври 2019 16:57 | Йордан
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Не очаквайте коментари и минусчета през уикенда, защото администрацията на котеф са почивка. Идва Ви края мръсни крадци.


04 Октомври 2019 17:13 | дедо Мраз
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

В залата са отишли не повече от 200 човека роднини на кандидат общинските съветници.
На изборите за Я. Янев ще гласуват не повече от 700-800 човека. Никой не го взема на сериозно. това е.


04 Октомври 2019 17:28 | така е
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

даже и краси прача нема да гласува за него, ще гласува за Наско мосюто нали му е комшия, живеят врата в врата


04 Октомври 2019 18:02 | Валяка от РЗС
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Цялата измамна политическа класа на Сандански се тресе от ужас!
Лъжесоциалистите на Тотев-Тимчев, Лъжепатриотите насекоми с паспорти и Лъжедемократите на Котев вече няма да спят спокойно, защото народа вече иска промяна!


04 Октомври 2019 18:05 | lsa
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

xepa миcлeтe kaто глаcyвате, нали не иcкaте обратни и xepo c пpиcъди за изнacилвaния дa влязaт в общинатa да управляват



04 Октомври 2019 18:19 | Смях
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Шефе е това го говори преди 4 години дай друго


04 Октомври 2019 18:26 | Васи
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Котев няма ли най -накрая да изхвърли Красо пръча от главната! Тоя подмолен тип


04 Октомври 2019 18:57 | Ради Тодоров
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Голям интерес от гражданите на красивия град Сандански, към срещата с всеизвестния стожер на законността и правовия ред, Яне Янев, който е всепризнат ерудит, с висок интелект, познавач на елементите на местното управление и местната власт, с многообразна програма за управление на балнеокурорта Сандански, и издигането му под негово ръководство, за водеща община област Благоевград.
Всеки глас в Сандански за г-н Яне Янев и издигнатите общински съветници от ПП РЗС. Успех на изборите на 27 октомври 2019 година.


04 Октомври 2019 19:01 | йййайй
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

по главната е пълно с осъдени от янка рупкина


04 Октомври 2019 19:09 | Костадинка Петрова
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Не коментирайте кой е бил на събранието, защото много хора ходят от любопитство и никой не ги е задължил. Отвратена съм от драсканиците ви, неосъзнати хора. Някой се подиграва, че коси трева, друг коментира полова ориентация и тем подобни, които са без значение. А колкото до лъжите като слушам всеки кмет какво обещава, доста труден е изборът. Мисля, че със управленски познания, със професионализъм и компетентност е достоен Янев. На БСП на срещата няма да отида, защото Тимчев вече е бил, а на ГЕРБ не зная кога ще имат събрание, а пък и Котев вече излъга цял град по телевизията, за да защити Манолев а, ИСТИНАТА ни помага да вървим напред.


04 Октомври 2019 19:57 | Плейбой
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

А стария гъзар и Плейбой Атанас Василев нещо го пропускаш а именно той е основен претендент за титлата


04 Октомври 2019 20:44 | Яни
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Чудя се на балотажа кой да подкрепим. Аз съм за Тимчев, Пръча не е решил още, а Снежка е за Котев.


04 Октомври 2019 20:52 | Прогнозата
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

КРАСО ПРЪЧА пръв ще ходи да го л... е на КОТЕВ на балотажа барабар с т..... те !100 процента истина


04 Октомври 2019 21:04 | Крум Тренков
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Яне ми е приятел, ама нема кво да се лъжем - нема шансове. Котев ще е пак кмет.


04 Октомври 2019 21:23 | Колко Москов
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Нема да е Атанас Василев ще да е


04 Октомври 2019 23:39 | Патриот
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Като го слушам този, мравки ме полазват. Добре, че кмета напръска града против вредители и насекоми.


05 Октомври 2019 00:18 | Атака
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Волен ще дойде да посрещне Джамбазки в Сандански и да го пита лично какви глупости е гласувал в Брюксел и защо сега излиза против Фандъкова с фиктивно кандидатиране за кмет!


05 Октомври 2019 01:33 | Валяка на РЗС
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

С присъединяването на цялата организация на БСП Сандански към новата мощна коалиция РЗС, Атака, Воля се оформи новият фаворит в изборната надпревара!
Социалната отговорност и местния патриотизъм обединиха всички участници в коалицията за промяна и ново начало в Сандански!
Гражданите на Сандански застанаха твърдо зад своите местни представители РЗС, Атака, Воля и цялата структура на БСП, в противовес на генералите без армия - креатурите носещи гръмки табели, спуснати по благоволение от дебелите чичовци и лелички от София!
Заедно са истинските патриоти, социалисти и доказани демократи на Сандански срещу лъжата на Лъжесоциалисти, Лъжепатриоти и Лъжедемократи!


05 Октомври 2019 07:16 | иван
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Победата е с бюлетина 69!


05 Октомври 2019 08:55 | Петър
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Мравката е схемаджия по-голям и от Яне, не го забравяйте .


05 Октомври 2019 09:09 | Читател
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Този г-н Яне Янев не го знам колко е свестен като човек и политик, но поне казва и показва на заспалата нация в България, докато другите измислени политици си трайкат..... само си трайкат и си прават игрите.


05 Октомври 2019 09:49 | лайк
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Не знам ама Наско Мисюто ше има повече гласове от Янето всички дет беха около янето преди сега с него


05 Октомври 2019 10:37 | До наивниците
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО АЗ МОГА ДА ВИ ОБЕЩАЯ


05 Октомври 2019 10:44 | Галя
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

аз не присъствах, защото Яне не ми плати и затова не му пожелавам успех


05 Октомври 2019 11:51 | Атака
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Тази седмица Волен Сидеров ще разкаже на санданчани за произхода на фамилията си от съседния гр. Сидирокастро днес в Гърция. Ще запознае съгражданите ни с връзката на рода си с революционното движение и.... разбира се ще даде възможност на опонента си Каракачанов да направи същото!
Ново начало на патриотизма в Сандански!


05 Октомври 2019 12:19 | чичо Пешо
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Никога няма да гласувам за бандата на Яне Янев.

Ще направя това, което ще направят масово моите съграждани - гласувайки с бюлетина №43 за КИРИЛ КОТЕВ.


05 Октомври 2019 12:23 | Сидирокастро
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

През Средновековието Сидирокастро, Валовища е гранична крепост между България и Византийската империя, която често попада в границите ту на едната, ту на другата държава. Според гръцките историци именно в околностите на Валовища при село Рупел се е състояла решителната Беласишка битка през 1014 година между войските на българския цар Самуил и византийския император Василий II Българоубиец. Тъй като районът е богат на природни изкопаеми – желязо и лигнитни въглища населението се препитава предимно с рударство и железарство, откъдето идва и името на града – Сидирокастро и Демир Хисар означават желязна крепост.



05 Октомври 2019 12:25 | Модел
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Тотев -котев-янев алтернативата е ясна


05 Октомври 2019 12:29 | Крум Тренков
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Янко да не се прави те затова му избегнаха и хората и той е част от модел Тот


05 Октомври 2019 12:35 | Запознат
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Доколкото знам, войвода с име или прякор на влечуго, гризач или насекомо няма, а войводата, чието има носи града ни е ЯНЕ!


05 Октомври 2019 12:39 | Aлтернатива
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Алтернатива та е ясна с бюлетина НОМЕР ЕДНО за обаятелната и пленяваща персона Атанас Василев


05 Октомври 2019 15:21 | Волен войвода
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ново начало за патриотизма!


05 Октомври 2019 16:26 | като по мярка
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

тоя номер на бюлетината много им подхожда от първия до последния


05 Октомври 2019 19:34 | Васко Варницата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да се надяваме


05 Октомври 2019 22:16 | Валяка на РЗС
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Днес Лъжепатриотите успяха да напълнят залата почти изцяло с външни хора, докарани с автобуси от Благоевград и Петрич Това показва, че успешно консолидираме патриотичния вот на Санданчани!
Вече реално сме фаворити!
Експресната социология показва, че имаме подкрепата на 90% от избирателите на БСП и повечето избиратели 60-70% от досегашните избиратели на ВМРО и Герб в община Сандански.


05 Октомври 2019 23:32 | Патриот от РЗС
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

В рамките на очакваното днес Джамбазки изобщо не се появи в Сaндански, за да си спести въпроси свързани с избягването на военна служба...


06 Октомври 2019 11:17 | Петко Войвода
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Лично го познавам този човек, бяхме съученици и той беше комсомолски секретар, и тогава си беше лопоторко .
От партия в партия, тоя човек не си знае мястото днеска е с тия утре е с ония .
Ако някой му вярва на глупостите трябва да е много прост и наивник .
Той е за цирка, но нали Българина си пада по циркаджии и има и такива които го гледат и слушат, смешки


07 Октомври 2019 09:19 | Гювеза
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Гръмки обещания и от Яне Янев и от Мравката. Само че, никой не казва, откъде ще дойдат парите. Говорят за инвестиции, но нищо конкретно.
Единствено кандидатът за кмет Атанас Василев, с присъщия си бизнес нюх и контактите, които има в Европа, посочва реални източници на ресурс за общината ни и разкриване на нови работни места. Доверете му се и гласувайте за него.
Помните ли приказката за таралежа и лисицата? Хитрата Лисана бе победена от Ежко. "Имам тринки, но са добринки".
На града ни не ни трябва за кмет политик, а бизнесмен. Общината е като едно голямо семейство и не политикът ще я направи едно по-хубаво място за живот.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар