Андон Симонски се бетонира на директорския пост в пощата

13 септември 2010 00:20   15 коментара   26961 прочита
А. Симонски
А. Симонски


А. Симонски

Срещу 1500 лв. отстъпка от наема за офиса на ГЕРБ

Директорът на “Български пощи” в Благоевград Андон Симонски си е осигурил оставането в шефския стол срещу 1500 лв. годишно, които опрощава на партия ГЕРБ. Това става чрез офиса, който управляващата партия ползва в сградата на пощата от края на 2008 г.

Историята около даването под наем на помещението е доста любопитна. За него пощата обявява два пъти тръжни процедури. При първата интерес проявява само ГЕРБ и “случайно” се оказва единственият потенциален наемател, научил, че безценното помещение в идеален център на Благоевград, разполагащо с 2 изхода към площада, е свободно. При първоначално обявена цена от 480 лв. месечен наем, управляващата политическа партия се договаря с Андон Симонски за 360 лв. наем.

По същото време в града обаче се разчува, че пощата има свободен офис, и различни организации започват да звънят на А. Симонски с въпроси кое точно е помещението и каква е наемната му цена. Пощенският директор отговаря еднотипно - става въпрос за помещение, към което няма нормален достъп. Кандидатите се отказват. Един от тях е фенклубът на ФК “Пирин”, който си търси помещение за офис.

Аз бях разбрал предварително за кое помещение става въпрос и се срещнах с г-н Симонски, разказа председателят на “Пирин SS” Константин Капчин. Отговорът му обаче беше категоричен - пощата няма намерение да дава помещението, защото й трябва, искала да го ползва за свои нужди. Не се изненадах особено, когато малко по-късно там се нанесе ГЕРБ.

Това не е единственият жест на Андон Симонски към управляващата партия, припомнят запознати. Директорът Симонски дава на ГЕРБ безвъзмездно и място за рекламна площ. Според договор, сключен на 1 октомври 2008 г. между Калин Каменов като представляващ партия ГЕРБ и А. Симонски, държавното дружество отстъпва на партийците 6 кв.м площ на фасадната стена на сградата за срок от 1 година. Цената е символична - по 12 лв. на квадратен метър, или общо 72 лв. месечно без ДДС. Според чл. 3.3 на договора в период на предизборни компании договореното възнаграждение се завишава с 50%. Преди парламентарните избори през 2009 г. герберите окачат на стената предизборния си транспарант. Той стои там повече от месец, но до момента в “Български пощи” ЕАД не е влязла 1 стотинка по този договор, въпреки че той изтече на 1 октомври 2009 г.

В договора няма клауза за неплащане, ако дадената под наем рекламна площ не се ползва, затова наемателят е задължен да си плати всичко до стотинка за времето на контракта, тълкуват юристи. Дори и без оскъпяването от 50% за предизборни материали, в сметката на “Български пощи” ЕАД трябва да има постъпление от 864 лв. без ДДС само по този договор за реклама. В нея обаче няма нищо.

Андон Симонски е от Петрич и бе назначен за директор на държавното предприятие през 1997 г. от квотата на СДС депутата Орфей Дуевски. През 2001 година самото СДС, което го качи на поста, се опита да го уволни заради многобройни сигнали срещу него за лошо справяне с работата и нестандартни методи на управление, включващи грозни обиди на подчинените му, които директорът наричаше “хлебарки” и “мърлячи”. Симонски се спаси. През 2002 г. на власт дойде тройната коалиция и директорският пост в благоевградската поща бе първият, в който се прицели НДСВ. Този път жълтите успяха да уволнят Симонски, той обаче обжалва заповедта в съда и през ноември 2006 г. се върна обратно в кабинета си.

С жестовете си към ГЕРБ - Благоевград Андон Симонски, който е на 55 години, е на път да се пенсионира в директорския стол.


Още за: А. Симонски   наем   ГЕРБ   Още от: Политика

Принтирай статия
15 коментара
13 Септември 2010 06:37 | Колега
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

И аз ако бех разбрал че Пена е лека жена щех да хода да се нареда г-н Капчуков, ама нейсе ужени се и вече не е такава. Егати и прозрачните статии пише Любето Спириева вече я научихме и пренаучихме изтърква се вместо да си пази потенциала за преди изборите!!!


13 Септември 2010 07:09 | 13
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

А6Е,ТВА СПИРИЕВО КЕЛЕМЕ ДАЛИ НЕ Е НЕКВА ЛЪ4КА ПРЪ4КА?И АКО Е ТАКА, ОСТАВЕТЕ А , ЗЛО6АТА шА А ИЗДЕ ОТВЪТРЕ...


13 Септември 2010 07:32 | оле мале
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ебре, гербаджии, много сте ранобудни бе! Ама то хората са го казали - рано пиле рано пее. Затова сигурно само вие сте разбрали за офиса и сте побързали да го гушнете. Аз научих 3 дни, след като се бяхте намъкнали там, и затова съм си у покрайнините на града още. Грабете, щото не остана. Ай сиктир!


13 Септември 2010 08:13 | AS
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

НА ТОЗИ ОТ СНИМКАТА МУ ЛИЧИ, ЧЕ Е ОТ САМОНАГАЖДАЩИТЕ СЕ ЛАГЕРИ. ЕДИН И ДВАМА ЛИ СЕ НАВЕДОХА НА ГЕРБ ЗА ДА СИ ОСТАНАТ ИЛИ СЕ ДОБЕРЪТ ДО БЛАГИНКИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА. АМИ ТОЗИ П. ПОПАДИИН, НАЛИ БЕШЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ, ДОРИ ОТ ДПС. А СЕГА Е ШЕФ НА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА. А В ПОЩАТА ИМА И МНОГО ДРУГИ ДАЛАВЕРИ, НО БАТ,БОЙКО ОЩЕ НЕ Е ИЗПРАТИЛ ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ТАМ. НЕ ГО БАВИ ПОВЕЧЕ ТОЗИ КРАДЛИВ КЕФАЛ, Г-Н. БОРИСОВ, А ДЕЙСТВАЙ! ИНАЧЕ И МЕН ЩЕ МЕ ИЗГУБИШ КАТО СИМПАТИЗАНТ.


13 Септември 2010 08:38 | Дамяна
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Поздравявам г-н Симонски за отношението му към служителките. Те са не хлебалки, не мърли, ами нещо още по-гнусно. Нека да не се баламосваме, на всички ни са известни далаверите на пощенските служителки с въртенето на датата на пощенското клеймо. Ако някой е закъснял с подаване на данъчни декларации - тича при тях, ако някой е закъснял с обжалване на съдебен или прокуроски акт - пак при тях тича. Има две две мърли там и те някакви началнички се водят си имат определена тарифа. Време е го-н Симонски да ги изметете с голямата метла. Няма да можете да сеправите иначе с тях. Те са години наред пощенски служителки, знаят в детайли технологията и я ползват превратно за собствена изгода.


13 Септември 2010 08:45 | адвокат
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

ДО ПРЕЖДЕПИШЕЩАТА. ДАМЯНА, ЗНАЯТ СЕ ТАРИФИТЕ, МОЕТО МОМИЧЕ. ЗА ЕДИН ДЕН ЗАКЪСНЕНИЕ - 300 ЛВ., А ЗА ВСЕКИ СЛЕДВАЩ ПО 200 ЛВ. НАЙ-ЛЕСНО Е С ОБИКНОВЕНО ПИСМО, БИЯТ ТИ КЛЕЙМОТО, С КАКВАТО ДАТА СИ ПОЖЕЛАЕШ И ПЪТУВА. ИМА УСЛУГА ДА ПУСНЕШ ПИСМО С ОБРАТНА РАЗПИСКА, КОЕТО ВЪОБЩЕ НЕ ДОСТИГА ДО ПОЛУЧАТЕЛЯ. СЛУЖИТЕЛ НА ПОЩАТА СЕ ОБАЖДА ДО КРАЙНА СТАНЦИЯ ПОЛУЧАТЕЛ И ИСКА ВРЪЩАНЕТО НА ПОСМОТО. НАЙ-ЯК Е НОМЕРА С ПРАЗЕН ПЛИК. ПРАЩАШ ПРАЗЕН ПЛИК И НЕКА ДРУГИТЕ ДОКАЗВАТ, ЧЕ Е БИЛ ПРАЗЕН. ИМА И ДРУГИТЪНКИ МОМЕНТИ, НО ЗА ТЯХ ДРУГ ПЪТ..


13 Септември 2010 09:04 | ДАААААААААА
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ДО ДАМЯНА И АДВОКАТ...
ВИЕ СТЕ ПОЩЕНСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ДОНЧО СИМОНСКИ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СТЕ В ЧАС С ТЕЗИ НОМЕРА. А КАКВИ ГИ ВЪРШИТЕ В СЧЕТОВОДСТВОТО И ДРУГИТЕ ОТДЕЛИ.РАБОТИТЕ ЧАСТНО В ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ И ВЗИМАТЕ КОМПЕНСАЦИИ ЗА ТОВА . МНОГО СТЕ НАГЛЕ ДЪРТИ ГОСПОЖИ!!! А ОНЗИ НИКОЛОВ, НА КОЛКО ФИРМИ ДВИЖИ СЧЕТОВОДСТВОТО СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ??? НА МНООООГО. Е. ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ МАЗНИТЕ НА ШЕФА.


13 Септември 2010 10:49 | бивш съобщенец
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Дончо Симонски е най-големият бояджия в Български пощи- то не бе СДС, Демократическа партия, НДСВ , приятел с Харманджиев от БСП, а сега и ГЕРБ. Аферим, машалах /браво, чудесно Дончо


13 Септември 2010 15:42 | AZ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ДО КАК ЛИ НЕ.
АЛО КАКАТА С ДЕБЕЛИЯ СИ ЗАДНИК. АЗ ЛИЧНО ПРОВЕРИХ ПРЕДИ МАЛКО ЗА ДОГОВОРА ЗА РЕКЛАМА И НЯМА ПОСТЪПИЛИ ПАРИ, ЗАЩОТО ДОРИ НЕ СМЕ ПОДПИСАЛИ ТАКЪВ ДОГОВОР С ГЕРБ. А МИ ИЗПРАТИХА И СНИМКОВ МАТЕРИАЛ ЗА НАЛИЧИЕТО НА ТОЗИ ТРАНСПАРАНТ НА ФАСАДАТА НА ПОЩАТА ТОЧНО ДО ВХОДА НА ОФИСА НА ГЕРБЕРИТЕ.ЕЕ МНОГО ФЕЛАЦИО, МНОГО!!! АУУУУ!


13 Септември 2010 20:53 | Катерина
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Целта оправдава средствата. Решил е човека да си запази поста.


14 Септември 2010 04:47 | кирчо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

само не му казваите произхода че е срамота.......
ки си помислиат че всички са такива...


14 Септември 2010 09:05 | крайно време
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Крайно време е мазния нагаждач от снимката да бъде изритан най-после.
Не се ли разкарват такива като този държавата ни няма как да се оправи. Млади , умни и образовани хора има колкото щеш!


17 Септември 2010 15:03 | андреа
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Този Симонски е абсолютен идиот. Той е решил,че пощата е негова а персонала си мисли за животни. Само някои засукани имат предимство при него.


28 Февруари 2011 13:17 | пирончев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вероятно днес ще ти бъде ден в пощата пследен. Не забравяй да се сбогуваш с любовниците си.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар