Анализът! Предизборното дерби в Сандански: Запазване на статуквото или краят на една епоха в Сандански

29 октомври 2015 16:00   44 коментара   13874 прочита


Вотът от 25 октомври показа, че идва краят на ерата Тотев. След 12 години управление Сандански се събуди и гласува наказателно срещу стария си кмет. За пръв път победител на първи тур е кандидат, различен от досегашния кмет Андон Тотев.

Кирил Котев получи 32.78% (7092 гласа). Лидерът на РЗС Яне Янев има 27,1% от гласовете .В типичният си стил ,той заложи на остра и директна предизборна кампания. Въпреки 12-те му грандиозни проекта за над 1млрд. евро и международния му авторитет, Яне Янев остана извън играта.

В началото кампанията сякаш бе лишена от интрига. Изборът на досегашния кмет изглеждаше предизвестен. Кандидатурата на Кирил Котев опроверга тези очаквания и младият депутат обърка сметките, както на Яне Янев, така и на Андон Тотев. Откритият, диалогичен и прагматичен подход към проблемите на хората им вдъхна надежда и ги зареди с очакване за нещо ново и различно. Кирил Котев беше получил на парламентарните избори през 2014 г. 7129 преференциални гласа, което го направи народен представител с най-висок вот в България. Партиите ВМРО и Реформаторския блок припознаха Котев за свой кандидат и му гласуваха доверието си. Добрият резултат на Котев му осигури подкрепата на втори тур вече на всички опоненти на Тотев и го превърна в единствена алтернатива на досегашното управление.

Старият кмет Андон Тотев получи на първия тур от местните избори 29.62% (6408 гласа), което му отреди второто място. Тотев реагира болезнено на определението за неговото управление, като време на застой на община Сандански. Фактите сочат, че по това време Сандански загуби позициите си на водещ туристически център на Югозападна България ,както хиляди работни места. Кампанията на Тотев в полза на статуквото е обезпечена отлично финансово. Мерцедеси с тъмни стъкла със софийски и пловдивски регистрации, често гостуват в предизборния офис на стария кмет.

„Кокалът не се пуска лесно“ коментират хората в Сандански и очакват битката на балотажа с нескрит интерес.

Нямаше никаква изненада в намалялата подкрепа за Тотев, след като нито една парламентарна сила не застана зад него на първия тур. Изненадите дойдоха заедно с резултатите от първия тур – появи се кандидат, който успя убедително да поведе пред стария кмет и логично да обедини всички останали опоненти на досегашното управление. За втория тур зад Андон Тотев застанаха единствено местните ръководства на Евророма и БСП.

Как точно ще се разпределят силите, ще стане ясно на 1-ви ноември. Ние пожелаваме избора на гласоподавателите да е свободен!


Още за: К. Котев   вот   тур   Още от: Политика

Принтирай статия
44 коментара
29 Октомври 2015 16:28 | за г-н КИРИЛ КОТЕВ
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

ЛЪЖИ, колкото можеш пък после всеки сам да се спасява. Така е във ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
Целия град е налепен с изборни агитационни материали - това е лудост ! така се замърсява града ! един плакат най- малко 5 лв. ! абе срама нямате ли ?!? това е виша форма на простотия ...прецакахте града ...острахте го ...
Котев, однеси по един стек вода на тия отровени ора от с. Кръстилци ! вместо да лепиш плакати по огради, сгради и кошчета за буклук ....ебати простотията ..

защо Общината не тури ред ....защо не определи места за лепене ...това е пълна простотия .....защо се усра града ...некой па сгомни нещата ...некой нема ли да поеме отговорност за тая лудост, лепенето на афиши ..... устра се града от ора дето искат Кметове да стават ....мераклии..... тъпанари .


29 Октомври 2015 16:36 | Санданчанин !!
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

НЕ ИЗПЪЛНЕНО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ
Решение №108/30. 06. 2003 год.
Относно:Взимане на решение за опазване на общшнски имоти
На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, Общинския съвет
Реши:
1. Задължава Кмета на Общината да предприеме съответните действия за запазване /възстановяване/ на следните имоти :
- Сградата в която до 30. 04. 2003 год. Беше настанена Общинската администрация
-Свободната площ зад упоменатата сграда плюс постройката /старата кметство/ представяваща общо 4 305 кв. м
-Паркинга /около 1 000 кв. м/ находящ се под ГУМ
2. В срок до 30. 07. 2003 год. Кмета на общината да уведоми Об Съвет-Сандански за стореното, като приложи съответните искове и други документи, удостоверяващи действия от страна на Общинска администрация, в противен случай да му бъде потърсена отговорност.


29 Октомври 2015 16:49 | за г-н КИРИЛ КОТЕВ
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Кръстилци - отровени хора мълчиш, незаконни продажби на земеделски земи мълчиш .....за това по главната улица мълчиш..... ти си срам за града.. що мълчиш ..???
ЗА НЕЗАКОННИТЕ ПРОДАЖБИ НА ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ КОТОВ ТРЯБВА ДА СЕЗЕРА ПРОКУРАТУРАТА
ЗА ОТРОВЕНИТЕ ХОРА И ЗЕМЯ И 100 ХИЛ. ЛЕВА ЗА ТОЯ ЩО ОТИШЛИ КОТОВ ТРЯБВА ДА СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА
ЗА ГЛАВНАТА УЛИЦА 200 ХИЛ. ЛЕВА ТАКА БЕЗСМИСЛЕНО ТУРЕНИ, НЯМА И ПРИЕТ БЮЖЕТ - ТОВА Е СЪЩО ЗА ПРОКУРАТУРАТА !

И КОТЕВ МЪЛЧИ .....ЩО МЪЛЧИ, АМАН ОТ МАЗНИ И БЕЗСМИСЛЕНИ МОАБЕТИ ..
и сега как станеш Кмет, що всичко това ще заметеш !


29 Октомври 2015 16:54 | за Кирчо
Оценка:
-9
 (
27
 гласа)

По-новата версия на чичо Дончо


29 Октомври 2015 16:59 | за ГЕРБ-Сандански !!
Оценка:
-6
 (
24
 гласа)

Вашия Кирчо имаше функции в общинския съвет да контролира актовете на Кмета ТОТЕВ, на пример - незаконните продажби на земеделски земи, за които Кирето мълчи, Вашто КИРЕ !!! мълчи .....що мълчиш КИРЕ ???що мълчиш КИРЕ ???
КОТЕВ, ТОТЕВ СЕ ТАЯ .....НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ ОТ БАЛОТАЖ ... они отдавна са се прегърнали ..нема да видат бел свет тия кражби на земеделски земи ...над 500 незаконни продажби на земеделски земи ..нема, нема, ке ги прикрие Кирчо ....нема смисъл от балотаж ..нема, нема у едно гърне пърдат со ТОТЕВ ....



29 Октомври 2015 17:31 | глопаци
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Защо Кирил Котев да говори няма ли съд прокуратура за тая работа. И ли само плуете на някои земите на на други незнайно си какво ами нека ви управлява които си иска тогава от вас народ не става.


29 Октомври 2015 18:06 | за глопаци
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

няма прокуратура, някой трябва да я сезира ----но Кирчо мълчи ...


29 Октомври 2015 18:10 | за глопаци
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ти наистина си глупак


29 Октомври 2015 18:13 | за г-н КИРИЛ КОТЕВ
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

за незаконните продажби -това са измами ! що мълчиш ....що мълчиш !?!що мълчиш ?!
Сделките с земеделски земи не са нито тъмни, нито светли, просто са незаконни и прокуратурата трябва да се самосезира или някой трябва да я сезира !! В случая става въпрос за организирана престъпна група .....като се почне от удостоверенияа !!! че,
няма влезли в сила решения за възстановяване на правото на собственост по реда Закона за собствеността и ползване на земеделските земи, доказващи реституционни претенции.
няма образувани и приключили производства за обезщетяване и възстановянане по чл. 10 от ЗСПЗЗ както и данни за образувани производства за възстановяване на собственост по чл. ж от ППЗСПЗЗ във връзка с пар. 27, ал. 2 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ .
Оценките -силно занижени, приемани от комисия от общински съветници, нагласените търгове .....пълен комплект измами !! кире дека си !!?!?!
и резултата лишени от правото на собственост хиляди наследници на земеделски земеделски земи..


29 Октомври 2015 18:15 | БОБ ФОС
Оценка:
31
 (
33
 гласа)

Защо говорите за модела Тотев, когато имаме модел Бабалев, реално управляващ града ни от 60 години. Стария Бабалев убиваше хора след девети и с кодошене съсипа съдбата на хиляди санданчани, младия и досега е водещ агент на Тотев, нарежда кой да печели в търговете и реално спира Тотев от желанието му да се оттегли. Миналата година излиза на два пъти за по няколко месеца в болнични. Самият Тотев има реално усещане за нещата и си знае и възрастта и здравето, но изглежда няма думата дори за правото да се оттегли с достойнство.


29 Октомври 2015 18:17 | ....
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

?????


29 Октомври 2015 22:02 | Христо Вангелов
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Говориме за ледена епоха.... Нищо смислено, нищо идейно.... В прегръдката на Тотев изсъхна всичко..... От София до Сандански има само една табела на пътя, да подсети хората, че някога е имало национален курорт Сандански..... В цяла България са утроени местата за настаняване и броя на нощувките, само в Сандански нощувките са намалели....


30 Октомври 2015 05:41 | за БОБ ФОС
Оценка:
-9
 (
23
 гласа)

добър коментар, но би трябвало да коментираш и мълчанието на Кирчо - над 500 незаконни продажби на земеделски земи ..нема, нема, ке ги прикрие Кирчо ....нема смисъл от балотаж ..нема, нема у едно гърне пърдат со ТОТЕВ ....!


30 Октомври 2015 06:25 | за Христо Вангелов
Оценка:
-11
 (
19
 гласа)

туризма, като цяло се разпадна в следствие политиката на ГЕРБ ....виж статистиката ....


30 Октомври 2015 07:43 | ???111
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

Мафията в Сандански трепери ! Пак ще се раздават луди пари, но дано този път не успеят !Хора, опомнете се !!


30 Октомври 2015 07:55 | .
Оценка:
-9
 (
21
 гласа)

за ???111- кой ще раздава и къде ???
Държавната машина работи за ГЕРБ !


30 Октомври 2015 08:57 | Христо Вангелов
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Имаме един ояден феодал, който прави кухи проекти и дели десетки милиони с 2-3 познати фирми. Направи Сандански Първи Частен град, Вельо в Петрич ряпа да яде пред нашия


30 Октомври 2015 09:52 | .
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

Христо Вангелов-прав си но и Кирчо е част от тая група ..


30 Октомври 2015 11:20 | да всички
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Какъв контрол упражни Кирчо спрямо чичо Дончо-никакъв, а я имаше тази възможност до миналата година, когато уцели съвпадението на номерата и отиде депутат, а дейността му в парламента е нула-натискач на копче. Кирчо, хотела плаща ли реални данъци и такси или се крият истинските печалби. Да сте правили дограмица по общинска поръчка. Зад чичо Дончо одавна стоят други хора, които изготвят проекти, казват кой ще спечели поръчката-изписват се 2-3 разходи от направените и така си прибират и делят много парици. Кирчо има нула управленцки опит и като кмет ще си го бъзикат както искат и ще е кукла на конци, която ще бъде управляване от същата мафия, но с нови фирми и лица. Общо взето и двамата нестават.


30 Октомври 2015 13:02 | за до всички
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

ПРАВ СИ !! на трябва никой да оди по избори ....да ги утепем с презрението си !


30 Октомври 2015 13:16 | Васил
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Независимо дали харесвате Яне, трябва да признаете, че намери сили да призове да се гласува за Кирчо ! Бъдете реалисти


30 Октомври 2015 13:29 | за Васил
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

РЕАЛИСТИ СМЕ - и двамата са от един дол дренки ...никой да оди по избори ....да ги утепем с презрението си !



30 Октомври 2015 13:36 | Добри
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Голем купон праиме на цела България !!!Имаме доказано уникални нови изборни практики в Сандански, БОРСА за купуване на гласове..... Има цял час вече записи за "Господари на ефира" с циганите и посредниците на Дон Домат, пардон дон Капо ди Тоти..... Излиза веднага след изборите! Ще има веселие.....


30 Октомври 2015 13:40 | Тариката
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Идете си вижте лозето, наберете си гъби, ич не се занимавайте со тие нови корумпирани политици, сите са едно..... Имате си доказан, изпитан, на место човек


30 Октомври 2015 14:07 | за тариката
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Вашия дон Домат е изпаднал до там, да си АФИШИРА САМ подкрепата от ЕВРОРОМА, като се освети напълно от къде му идва половината сила .... Станахте за смях..... Вместо борса за домати в Сандански, напраихте борса за цигански гласове.....


30 Октомври 2015 15:19 | до ГЕРБ-ерите
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Спокйно бре, стига сте цъкали минуси на трезвомислещите. Кирчо ще е кмет и ще ви вземе при него на хранилката. Дано на 01. 11. 2015г. повече хора излязат за да се направи така чаканата от повечето промяна в общината-и дано да е за доброто на всички жители и гости на общината


30 Октомври 2015 15:30 | до всички
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Кирчо и Дончо, че успяха да отсранят Яне от балотажа правейки 1300 невалидни бюлетини за избор на кмет, иначе щеше да лъсне подкрепата на Данчо към Кирчо на балотажа и да се разбере, че са от един отбор и че далаверите правени в общината ще си останат в миналото без да се търси итговорност на когото и да е.


30 Октомври 2015 16:14 | Боб Фос
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

до "до всички" Дон Домат мисли, че може да плъзне хората за гъби, като блъфира нас хората на РЗС, че са помагали на Кирчо. Дон Домате, не сме гъбки, извинявай, гледай си здравето човек, от здравето по важно нема !Добра борсичка за евроромски гласове си спретнал, но ще се веселиме на тая тема, след изборите :)


30 Октомври 2015 16:29 | за до всички
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

ПРАВ СИ !! на трябва никой да оди по избори ....да ги утепем с презрението си


30 Октомври 2015 16:33 | Тариката
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Идете си вижте лозето, наберете си гъби, ич не се занимавайте со тие нови корумпирани политици, сите са едно..... Имате си доказан, изпитан, на место човек!


30 Октомври 2015 16:38 | Кирчо
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Давайте, колкото повече минуси нацъкате, на толкова по-платена службица ще ви сложа в общината. Само от напъване да не ви излязат хемороиди, че няма да можете да си седите на обещаните работни места.


30 Октомври 2015 16:42 | за Добри
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

дали ще ти е весело как избереш Кирчо за Кмет, се окаже, че си гласувал за ТОТеВ !


30 Октомври 2015 16:45 | Боб Фос
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Дон Домат мисли, че може да плъзне хората за гъбки, за да се пласира с пазаруваните евроромски гласове ..... Абе не разбра ли, че вече си досаден! Дон Домате, не сме гъбки, извинявай, гледай си здравето човек, от здравето по важно нема !Добра борсичка за евроромски гласове си спретнал, но ще се веселиме на тая тема, след изборите :)
Много голям кеф, вече е решено - дон Домат, като бивш кмет на Сандански получава ЗЛАТЕН СКУНКС от "Господари на ефира" за уникални изборни практики с евроромски гласове и печатница на бюлетини от Гоце Делчев


30 Октомври 2015 16:56 | леля Веси
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Аз сметам, че Тотев какъв ида е, няма да си вземе тоя резил на стари години със златни скунсове, колко и да го тера Бабалев.


30 Октомври 2015 17:00 | за Боб Фос
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

разликата между Тотев и Котев е единствено в годините !!

Котев, однеси по един стек вода на тия отровени ора от с. Кръстилци ! вместо да лепиш плакати по огради, сгради и кошчета за буклук ....ебати простотията ..
с.


Кръстилци - отровени хора мълчиш, незаконни продажби на земеделски земи мълчиш .....за това по главната улица мълчиш..... ти си срам за града.. що мълчиш ..???


30 Октомври 2015 17:19 | Боб Фос
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Много голям кеф, вече е решено - дон Домат, като бивш кмет на Сандански получава ЗЛАТЕН СКУНКС от "Господари на ефира" за уникални изборни практики с евроромски гласове и печатница на бюлетини от Гоце Делчев!


30 Октомври 2015 17:25 | за Боб Фос
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

разликата между Тотев и Котев е единствено в годините !!
Котев, однеси по един стек вода на тия отровени ора от с. Кръстилци ! вместо да лепиш плакати по огради, сгради и кошчета за буклук ....ебати простотията ..
с. Кръстилци - отровени хора мълчиш, незаконни продажби на земеделски земи мълчиш .....за това по главната улица мълчиш..... ти си срам за града.. що мълчиш ..???



30 Октомври 2015 17:30 | Горан Велинов
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Тие от Струма са го утепали. Тотев реагира болезнено на определението за неговото управление, като време на застой на община Сандански. Фактите сочат, че по това време Сандански загуби позициите си на водещ туристически център на Югозападна България, както и хиляди работни места. Кампанията на Тотев в полза на статуквото е обезпечена отлично финансово. Мерцедеси с тъмни стъкла със софийски и пловдивски регистрации, често гостуват в предизборния офис на стария кмет.

„Кокалът не се пуска лесно“ коментират хората в Сандански и очакват битката на балотажа с нескрит интерес.


30 Октомври 2015 17:40 | за тариката
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Като гледа срещата на Боби Ваклинов от Господарите с благоевградчанката Календерска, Дон Домат да се готви ..... http://gospodari.com/%D0%B1%D0%BE%D0%B1%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%B8-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-video86856.html


30 Октомври 2015 17:51 | за тариката
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Дедо да гледа ромската тема и да се готви за гостите ..... :) http://gospodari.com/%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82-video86859.html


30 Октомври 2015 17:52 | за ЦИК !!!
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Кандидатите за съветници или кмет, които заемат държавна или общинска служба с ръководни функции или са пряко служебно ангажирани в произвеждането на изборите, прекъсват изпълнението и след регистрирането им и излизат в платен служебен отпуск.
Котев, тия активиските на ГЕРБ що ги турихте в службата по земеделие - гр. Сандански без нужното образование и са у листите на ГЕРБ за общински съветници .....що не са отпуска !
Котев, тия активиските на ГЕРБ що ги турихте в службата по земеделие - гр. Сандански без нужното образование и са у листите на ГЕРБ за общински съветници .....що не са отпуска !
Почвате с нарушение на закона за местните избори !! преди да сте станали Кмет ...егати гербаджийските изцепки ..

ЗАЩО общинската избирателна комисия не се само сезира ....

ЗАЩО централната избирателна комисия не се само сезира ....

тук няма нищо да стане .....всичко е гипсирано от страх .....това е положението, властта е у ГЕРБ ..е те си правят що си знаят ....това нарушение ...


30 Октомври 2015 18:13 | за господарите на ефира
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

защо не се заинтересувате от горния случай !! защо ??!?


30 Октомври 2015 18:31 | за Санданчани !!
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Кирчо, е част от модела Тотев и със това, че ще става Кмет е за да прикрие кражбите на земеделските земи - над 500 земеделски имота незаконно продадени и мълчание .....голямо мълчание ...


30 Октомври 2015 18:51 | Христо Вангелов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Говориме за ЛЕДЕНА ЕПОХА .... Нищо смислено, нищо идейно.... В прегръдката на Тотев изсъхна всичко..... От София до Сандански има само една табела на пътя, да подсети хората, че някога е имало национален курорт Сандански.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар