Американски медицински колеж отваря врати в Дупница през 2013 г.

24 февруари 2012 00:11   46 коментара   20787 прочита
Пред служители от полицията, ДАНС, бизнесмени, граждани и част от Общинска администрация кметът Методи Чимев се отчете за свършеното през първите 100 дни
Пред служители от полицията, ДАНС, бизнесмени, граждани и част от Общинска администрация кметът Методи Чимев се отчете за свършеното през първите 100 дни


Пред служители от полицията, ДАНС, бизнесмени, граждани и част от Общинска администрация кметът Методи Чимев се отчете за свършеното през първите 100 дни

Изказване на екипа на кмета М. Чимев след 100 дни власт

2,5 млн. лв. от задълженията на община Дупница е успял да разплати кметският екип от 4 ноември миналата година до 14 февруари, а заради финансови трудности през 2012 г. ще икономисва по 270 000 лв. месечно. Това съобщи кметът на Дупница Методи Чимев в отчета си за 100 дни управление, който градоначалникът представи вчера заедно с тримата си заместници и председателя на Общински съвет Ивайло Константинов.

Дългът в размер на 18 140 161 лв. е стопен до 15 418 572 лв. Чрез редуциране броя на заетите в общинската администрация и намаляване разходите за издръжка кметството ще спести общо 1 300 000 лв. годишно. Финансов ресурс е освободен и от прекратяване на граждански договори, като действащите са били общо 701, по които са извършвани плащания за над 230 000 лв.

По отношение упреците за снегопочистването кметът Чимев подчерта, че заради финансовите спънки общината е била принудена да задели едва 50 000 лв., което е три пъти по-малко от харчените досега.

Като eдин от най-често задаваните въпроси от граждани и журналисти се откроява "синята зона". По отношение на "синята зона" можем да кажем, че част от улиците отпаднаха, а през пролетта започва нейното ясно очертаване с обособени паркоместа, както и монтирането на паркометри пред Учителския институт, за да се избегнат конфликтите с гражданите.

Получаваме упреци, че общината буксува, че няма нищо явно и т.н. Но нашият екип завари общината в едно катастрофално финансово състояние, а администрацията не смееше да предостави нито един договор, нито един документ, камо ли да съдейства. През тези 100 дни спряхме изтичането на средства и въведохме регулярност на плащанията към учители, доставчици, банки и т.н.

От вчера се подготвят и заповеди за освобождаване на 13 ръководни позиции в Общинска администрация - Дупница, съобщи кметът Методи Чимев. За длъжностите, които сега се заемат от най-верните на консултантите и екскметския екип лица - като Десислава Кючукова, шеф на търговския отдел, и всички останали, ще бъдат обявени конкурси. Градоначалникът обясни още, че има и служители, които са понижени в длъжност. Конкретните имена на освободените ще бъдат оповестени на по-късен етап.

Американски медицински колеж отваря врати в Дупница с първи випуск 2013 година. Това е първата наша инициатива, която е доведена докрай и е вече факт след серия срещи с представители на американското посолство в България и представители на посолството на България в САЩ, обяви навръх отчета за 100 дни управление на община Дупница председателят на Общинския съвет Ивайло Константинов.

Обикалям като цветарка от посолство на посолство, за да търся лобита за Дупница, да търся инвеститори. И знаете ли какво ми казват търговските представители и служители на посолствата? Първият въпрос, който ми задават, е: Вие от кои сте, от братя Галеви или от другия отбор? Казват ми в очите: Вие там вземате парите на бизнесмените, на инвеститорите.

Хората питат в Дупница дали не са започнали да ядат и деца.

Да ви кажа, много се срамувам. А хората от другия отбор наистина се опитват да ни спъват работата всячески. В Дупница има дефицит на кадри. Останали са хора без квалификация и пенсионерите. Всички кадърни хора отидоха да работят в Благоевград, Перник, София и в чужбина. Няма елементарни условия за търговия, за забавление, за работа, каза той.

Ивайло Константинов отправи критика към ръководството на ГУМ. Той каза:

Огромен магазин с близо сто търговци в него реализира печалба, по-малка от отсрещното малко магазинче. Това е недопустимо. Всички, които не си гледат работата, си заминават в най-кратък срок.

46 коментара
24 Февруари 2012 02:34 | Ега си ексик беее
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Ку ричи?


24 Февруари 2012 05:58 | 1111
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Само това да го финализирате е пожече от положителното което е направила Яневата чета..... за 4 години. Продалжаваите така за да има с какжо да се гордеиат дупничани а не да се срамужат.


24 Февруари 2012 08:53 | !?
Оценка:
-1
 (
25
 гласа)

АБЕ НЕ РАЗПРАВЯЙТЕ СМЕШКИ НА ХОРАТА, КАТО ЗНАЕХА КАКВО Е ФИНАНСОВОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА ОБЩИНАТА ЗАЩО ИЗПОЛЗВАХА И НЕПОЗВОЛЕНИ СРЕДСТВА ДА СПЕЧЕЛЯТ И СЕГА ДА СА ТАМ. ИВКОНИ Е ЗАТЪНАЛ В ДЪЛГОВЕ ЧИМЕ СЪЩО, НЕ СМЕ УЛАВИ И ЗНАЕМЕ ЗАЩО СА В ОБЩИНАТА, А ТОЯ ОТЧЕТ МОЖЕ САМО НА ХОРА ОТ БАРАКОВО ДА ГИ РАЗПРАВЯ НА ПО ЧАШКА. Е КЕФ МИ Е ЗА ДУПНИЧАНИ ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ


24 Февруари 2012 08:58 | ББ
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

КУПИХА СИ МЕДИЙНИЯ КОНФОРТ НАЛИ ИМАТ СРЕДСТВА И СЕГА ПИРУВАТ. КАЖИ ИМ ДА НЕ ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ ЗАЩОТО ХОРАТА ВИЖДАТ И НА ДРУГИ ИЗБОРИ НЯМА КОЙ ДА ГИ ИЗБЕРЕ ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА!


24 Февруари 2012 09:10 | 123
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

СТИГА БЕ ГЕРБЕРИ, КЪДЕ Е МЪЖКАТА ВИ ПРИКАЗКА, ПО-ЗЛЕ СТЕ ОТ МАХЛЕНСКИ КЛЮКАРКИ, САМО ПРОСТОТИИ РЪСИТЕ, НО ЗНАЕМ ЗАЩО..... ОТКЛОНЯВАТЕ ВНИМАНИЕТО ОТ ВАШИТЕ ОСОБИ, ИМА КАКВО ДА СЕ КАЖЕ И ЗА ВАС, И ТОВА ЩЕ СТАНЕ СКОРО И ТО ПУБЛИЧНО, ВИЕ ПРОСТО СЕ УЛЯХТЕ


24 Февруари 2012 09:24 | Иванчо
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

Кмете, кмете, какво е това Човешки ресурси ? като е видно, че кадри няма. Каво е това Секретар на Общината, като "тюфлеци"-бол на всеки етаж. Какво е шеф на отдел Култура-като Култура няма. Какво е Търговски отдел-като няма печалба. Какво е отдел Сигурност /ДС/-като Общината е "Аврамов дом". Ако Силвия Манчева и Веселка Монева не останат на работните си места-то ти си тръгвай, а и аз ще си тръгна.


24 Февруари 2012 09:44 | гербажия
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

А така ИВКОНИ изгони сите тръговци от ГУМО и го затвори и че ги пратиме у тВОЯ ПАМЕТНИК ПРИ БАНЯТА затова бръзаи да го направиш


24 Февруари 2012 10:01 | Наско
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

А така, плюйте другари, че аз съм в следствието и не мога.


24 Февруари 2012 10:29 | Дупничанин
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Като чета форума, наистина се убеждавам, че в Дупница е останал лош материал. Подкрепям кмета и новото ръководство да преоменят критериите при избор на длъжности. Предишните консултанти Галеви бяха хора с килийно образование завършили щанци и пресформи и купили дипломите си от ЮЗУ и заобиколени от съшо толкова неграмотни хора. Прогониха много умни и интелигентни хора от града .Наистина сега е трудно да променим имиджа на града и да се намерят подходящите кадри. Така, че моят съвет е ръководството да не се влияе от такива лумпенско площадни изказвания и да продължава в същата посока и да се огледат наоколо за да видят, че кадрите не се откриват само сред хората, които обикалят и се подмазват в общината.


24 Февруари 2012 11:09 | lll
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Само на снимката на левия фланг се виждат 2 от старите сега в новия бардак. Кой се е разграничил от Галевите ? Да не би с новия избор на шеф на ВиК (човек живеещ в едно имение да го начем с Галеви ?!), да ни би с нов шеф на пералнята Счетоводна къща Дупница


24 Февруари 2012 11:12 | Наско
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

До ІІІ. А така, давай още. Нищо че те изхвърлиха от бардака, на магистралата е по-добре.


24 Февруари 2012 12:53 | Наско
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Сега като разкарат лимонките от общината, очаквайте още един куп яки коментари. Всички имат в къщи по един цапцаросан общински лаптоп, много свободно време и богат, дупнишки речник.


24 Февруари 2012 13:24 | от лошия материал
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Хората "без квалификация и пенсионерите", останали в Дупница Ви подсещат, че рибата се размирисва откъм главата. И, г-н Председател, не обикаляйте като "цветарка", обикаляйте като Председател на Общинския съвет на Дупница!
От благодарните високооценени дупничани


24 Февруари 2012 14:10 | Георги Г.
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Не съм фен на Константинов, но това което казва си е ИСТИНА!!! Няма млади хора, кадърните бягат на където видят, само старите останаха! И балагодарение на теца и мината има още по някой човек... ако не са те бедна ви е фантазията на какво ще заприлича региона, не само града!
А ГАЛЕВЦИ олекнаха доста резко и мощно! Но има и въпроси... до колко новите са се разграничили от тях?! Защото има индикации точно за обратното, дано да става думи за случаиности!


24 Февруари 2012 16:29 | Ега си ексик беее
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Абе къд е "Казах ли ви аз...? " :-)


24 Февруари 2012 17:23 | Светлина
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

След "Статуята на Свободата" ще видим и Американски медицински колеж. В него ще се обучават кадрите от общината с купени дипломи и неграмотни. Направете колеж по български език и литература, та дано тръгнем на някъде.


24 Февруари 2012 17:34 | До Георги Г.
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Георги, и аз не съм фен на Ивайло, но кадърните не бягат, а просто ги гонят, за да се уредят неграмотни и посредствени хора от техните.
А що се отнася до Галевци индикациите са много точни. Не ти и аз се возим в джипа на Галев. Познай кой?....


24 Февруари 2012 17:34 | Ега си ексик беее
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Защо бе? Наската Янев ни направи Национална Спортна Акакдемия по която постигнахме видими резултати. Кадрите които привлякохме бяха преподаватели от цяла България, включително и от Дупница (Арбова), а пък наплива от студенти беше незапомнем, и то от чужденци! Сега един американски медицински колеж още повече ще затвърди имиджа на Дупница като университетски център. Според мен Благоевград да си бие отвод. Да си закрива смешните Вузове че иде Дупница и се изкачва из академичните висини. Чак по София се плашат вече от академичната ни мощ


24 Февруари 2012 19:28 | бай Ставри
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

в джипа се вози Йорданов. Задника му направо е приел формата на седалката. Резултат - един милион източени от Панелгруп и пет-шест милиона източени от парка. Наско не се вози вече там, за него има бусче на охраната на съдебната власт.


24 Февруари 2012 19:47 | Boris Niama
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Всъщност, никой не обръща внимание на заглавието на новината, а коментира някакво си съдържание там... Успех!


25 Февруари 2012 08:39 | до бай Ставри
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

не си познал.... Ивкони се вози по тъмно и други


25 Февруари 2012 16:08 | dum spiro
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

За сега само плана по медиен комфорт е изпълнен и преизпълнен! Нямало хора, нямало кадри... Има, ама са в "другият отбор", от прошляци се стои настрана, умните си гледат печалбата, а вие сте люзъри.
За образованието.... реисаджията и шивачо явно са светила за вас, а и мастиката да не забравяме, и той зорлем щанци избута!
Та да ви питам, коя беше тая писарица дето изгради образ на Дупница като град, в който ядем деца? Е, сега и Панелгруп изгонихте, и испанците от завода за боклук, пък се чудите че няма инвеститори... е, свиквайте, няма и да има!


25 Февруари 2012 16:53 | dum spiro
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Между другото за какви проблеми със снегопочистването споменават? Аз в Струма за такова нещо в Дупница тази зима не прочетох, а те като обективни журналисти няма как да не са писали ако наистина е имало? Хахахахаххахха Какво падение!!!


25 Февруари 2012 17:38 | до кмета
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Мисля, че хората ще повярват най-сетне че се прави нещо след като видят кадровите Ви промени. Имах наблюдения на работата на екипа на Янев, на ръководни постове све жини на баджанаците на Галевите. Прекъснете това и ще повярваме .Десислава Кючукова, Димиревските, Стефка Илиева, Силва Манчева, Цецка Михайлова, още да изброявам ли. Тия нямат работа в общината .Подлоги, подмазвачки и некомпетентни, но се пишат връзкарки и само плачат за удобни места.


25 Февруари 2012 17:44 | до Чимев
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Много ми е интересно какви конкурси си приготвил Кмете. Само като знам кои са в комисиите падам от смях. В града се знае вече кой на какъв конкурс ще се явява, облекъл се Илия пак у тия.


25 Февруари 2012 21:08 | Консултант
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ако бяхте гласували за нас сняг нямаше да видите, а дупките вече щяха да са оправени. И по сто лева на човек за 1 март щехме да раздадеме. Ама сте слепи и тъпи - страдайте сега :)))


26 Февруари 2012 10:47 | !?
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

В ОБЩИНАТА СЕ Е ЗАПОЧНАЛ ЕДИН СЕРИАЛ, ЧИЙТО СЦЕНАРИСТ НЕ Е ПРЕЦЕНИЛ ЧЕ ГЛАВНИТЕ ГЕРОИ СА ПАК СЪЩИТЕ, Т. Е. СТЕФКА, МАРИНА, ФИЛИПОВА, ПЕРУХОВ, ТЕРЗИЙСКА И ДР. ДА НЕ ИЗБРОЯВАМ.... АМА ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН ЗАПОМНЕТЕ..... НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВАШ НА ДВАМА ГОСПОДАРИ И В БИБЛИЯТА ГО ПИШЕ....


26 Февруари 2012 16:38 | Бишико
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Абе дреме ми кой баш работи у общината. У тоя умрел град вече нема много избор на кадри. Да махат политически назначените и това е. Кой е почнал по време на айдуците - вънка.


26 Февруари 2012 17:26 | До Бешико
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Само, че тези дето ги доведоха Галеви като Перухов, Терзийска, Стефка Илиева, Кацова и други се издигат и стават даже управители на дружества.


26 Февруари 2012 17:35 | Бишико
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Перухов го напъдиха от общината. Терзийска е от 20 години там. За другите се надевам скоро да се чуе.


26 Февруари 2012 17:51 | До Бешико
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Перухов го напъдха от общината и го направиха управител на В и К, а за Терзийска Галеви направиха счетоводна къща за да може да рекетира учителите....


26 Февруари 2012 18:18 | Бишико
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Глупости само пищеш. Перухов е временно до конкурс. Терзийска е от 20 години у образованието. Виж другите назначени от Наската и Явката до един требе да ги изритат.


26 Февруари 2012 18:19 | Ега си ексик беее
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

dum spiro написа:За сега само плана по медиен комфорт е изпълнен и преизпълнен! Нямало хора, нямало кадри... Има, ама са в "другият отбор", от прошляци се стои настрана, умните си гледат печалбата, а вие сте люзъри.
За образованието.... реисаджията и шивачо явно са светила за вас, а и мастиката да не забравяме, и той зорлем щанци избута!
Та да ви питам, коя беше тая писарица дето изгради образ на Дупница като град, в който ядем деца? Е, сега и Панелгруп изгонихте, и испанците от завода за боклук, пък се чудите че няма инвеститори... е, свиквайте, няма и да има!

Тоя па кадри тръси..., какви кадри като за предищните четири години града се е опразнил още толкова, колкото за последните 20 заради кадърно управление на черстния Наско и си е...


26 Февруари 2012 18:34 | ГЕРБ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Залагам, че конкурса за ВИК ще бъде спечелен от временния управител. Що кадърни хора има в ГЕРБ, ама лобито за този е много яко.


26 Февруари 2012 19:29 | Бишико
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Абе за мене едни са кадър, за тебе други, за думката па трети. Само не разбрах оти не се кандитираха за втори мандат и Насе и Явката и Даката, за оня с очилата и Ушатова па да не питам.


26 Февруари 2012 19:55 | Красе
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Георги Гущеров от ЖП депото ще спечели конкурса за ВИК.


26 Февруари 2012 22:25 | Бишико
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А стига бе! Са па Гушеро... у ВИК нафта за крадене нема, що че прави там? Не вервам.


27 Февруари 2012 08:15 | селянин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Подравления за ръководството на Общината за решението им за откриване на Американски медицински колеж! Най-после нещо да се открие и в Дупница, защото досега всичко се закриваше. Ще се задържат доста млади хора, ще има повече приходи и нови работни места в Общината!


27 Февруари 2012 08:45 | селянин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Не разбирам защо още някои продължават да имат лошо отношение към възпитаните, образовани и кадърни млади хора в Общината? Ал. Перухов е точно такъв и съм убеден, че ще се справи отлично като ръководител на В и К. Надявам се че ще намери начин да осигури средства по програми от Европейския съюз с оглед да се осигури подмяна на водопроводната мрежа в с. Бистрица. Разбира се това не може да стане без съдействието на отдел Евроинтеграция към Общината.


27 Февруари 2012 09:58 | !
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ЩЕ СИ ПИШЕМЕ СЛЕД ВРЕМЕ. ЗАПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА, ПРЕДАТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ НАМЕСТЯТ, ИМА ГО РАВНОВЕСИЕТО В ПРИРОДАТА. НИКОЙ НЕ ЗАЩИТАВАМ, НО КЪДЕ СА ИМ КАДРИТЕ НА ГЕРБ. РАБОТЯТ С ХОРА, КОИТО ПОСТОЯННО БЯХА С ЯНЕВ, НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ ПОНЕ МАЛКО, А ГО ПЛЮЯТ СЯКАШ Е ПРОКАЖЕН. ПЕРУХОВ, СТЕФЧЕ, ФИЛИПОВА, МАРИНЧЕ, МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ НЯКОИ ПОДРОБНОСТИ... ЧИМКА ЯКА ТИ ДУША БРАТКО ЕДНА ТЕРЗИЙСКА ДА ТЕ КОМАНДВА.....


27 Февруари 2012 10:03 | ГЕРБ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ама нали Перухов е временно до провеждане на конкурс или вече конкурса мина. Щото до сега този никъде не се доказа като професионалист в дългата му кариера като ръководител, където започна все интриги, то в Сапарева баня, то Чимев едва се оттърва от него. При Янев беше консултант с Галеви за парка.


27 Февруари 2012 10:11 | До !
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Прав си брат, останаха всички които ги доведоха Галеви на Янев в екипа, а си отиват хора като Диканска дето са от Панчово време и са доказани професионалисти, но сега професионализъм не се гледа, всичко е оплюване и ченгеджийница.


27 Февруари 2012 11:58 | гражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Кмете, действай както трябва, не се поддавай на пишещите тук лимонки. До сега всички си траеха, изведнъж станаха големи кадровици и са им ясни нещата.


27 Февруари 2012 18:27 | До гражданин от ГЕРБ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмета не действа, той само подписва, а други са кадровиците в общината. Като им се иска толкова да кадруват, защо отказаха да се кандидатират за кмет. Много лесно се вземат решенията, но отговорността да е на други. Гледате втора серия, т. е продължение на предишното управление Тодоров-Янев, сега И..... - Ч.....


27 Февруари 2012 22:20 | Минаващ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кмета си има екип с който работи. Ако седне да слуша всеки професор, къде ще му излезе края? И пак нема да угоди на всички мераклии.


27 Февруари 2012 23:21 | До минаващ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Минаващ, спри се и добре виж, че кмета няма екип, а всяко едно действие му е продиктувано от горния етаж




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар