Ал. Краваров посрещна в Банско колеги от планински общини и поиска създаване на взаимозастрахователна кооперация

19 април 2010 00:10   2 коментара   12061 прочита


Управителен съвет на Асоциацията за развитие на планинските общини в Република България /АРПОРБ/ се състоя в Банско. Срещата, на която присъстваха кметове на планински общини, бе открита от управника на община Банско Александър Краваров /в средата/, който е председател на асоциацията. Градоначалникът приветства гостите с "добре дошли" и каза, че се радва, че Банско е домакин на срещата.

На заседанието бе направен отчет за работата на Асоциацията за развитие на планинските общини през 2009 г. и бе обсъден планът за работата на управителния съвет през тази година. В дневния ред бе включен отчет за работата на управителния съвет след форума за устойчиво развитие на планинските общини, който се състоя през май 2009 г. в Пампорово. На събранието бе засегнат и въпросът за участие на АРПОРБ в национални и международни форуми и проекти, както и създаването на взаимозастрахователна кооперация, която да предоставя на населението в планинските райони финансови продукти по животозастраховане, здравно застраховане и осигуряване, специално разработени за тях.

В програмата за дейността на АРПОРБ през 2010 г. са включени няколко основни приоритетни области, на които трябва да се наблегне " лобиране за ново законодателство, подобряване компетентността, уменията и капацитета на общините за предоставяне на ефективни и качествени услуги, устойчиво развитие на АРПОРБ.

В края на заседанието всички присъстващи си обещаха в най-скоро време пак да се срещнат и да отчетат още по-добри резултати от работата им в полза на населението на управляваните от тях планински общини.

2 коментара
19 Април 2010 19:19 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Краваров е прост човек, щом е от ВМРО. Отблъсква много туристи!


02 Юли 2010 16:39 | 321
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

само ВМРО




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар