Ал. Йолев седна в шефското кресло на новото Югозападно държавно горско предприятие

06 май 2011 00:20   18 коментара   31353 прочита
Ал. Йолев
Ал. Йолев


Ал. Йолев

Съветникът на ГЕРБ Анатолий Антов избран за председател на управителния съвет на новата държавна структура на 4 области и София-град

Директорът на новото Югозападно държавно горско предприятие, чието седалище е в Благоевград, Александър Йолев официално седна вчера в шефското кресло в базата на Горското в Благоевград и обяви, че ще работи под мотото "Без нарушения, с минимум вложени средства и максимум печалба". Йолев е назначен за директор със заповед от 3 май на земеделския министър Мирослав Найденов.

Първият му ангажимент вчера беше заседание на управителния съвет на предприятието. На него за председател е избран общинският съветник от ГЕРБ Анатолий Антов, а за директор - Александър Йолев. Както по-рано "Струма" писа, в УС влиза и началникът на Регионалното управление на горите в Кюстендил инж. Петър Савев.

Новата икономическа структура в горите ще се управлява изключително с решения на УС. В тази връзка предстои да се приеме проект за правилата за организация на дейността в новото държавно предприятие.

На практика 37 горски и ловни стопанства от Благоегврадска, Софийска, Кюстендилска, Пернишка област и София-град минават под шапката на новата структура.

Основно ще се занимаваме със стопанска дейност и залесяване. Предстои кадрова реформа, намаляване на щата, както и подобор на елитни специалисти за ръководители на горските стопанства. Тези, които не са се справили добре до момента, съответно ще бъдат сменени, коментира пред "Струма" Йолев. Той изрази мнение, че когато ситуацията е кризисна и нещо куца, е по-добре да бъде направена смяна и да остане елитът.

Следващата седмица Ал. Йолев ще се занимава с регистрацията на предприятието по Търговския регистър. Едва след това ще се проведе самият подбор и назначаване на служителите на работа в предприятието.

На въпрос защо Благоевград е избран за седалище на структурата, Йолев заяви, че това е реверанс към един красив град, като реално целта е децентрализация на управлението. Големите градове, като Варна и Бургас например, не са домакини на структурите на предприятието, каза Йолев.

Той е бивш шеф на столичната общинска фирма "Озеленяване" по времето на Стефан Софиянски, преди това е работил в Горското стопанство в Пирдоп.

18 коментара
06 Май 2011 07:45 | родопей
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

Абсолютно излишни структури. Ще продължите да съсипвате гората. Отделно народа с данъците ще ви издъжа. Целта не е децентрализация а просто депутати са предложили на министъра така да стане. Вятъра ще продължи да духа посечената гора, а ние ще продължим да храним хрантутници


06 Май 2011 08:57 | ПАТРИОТ
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО РОДОПЕЙ !!!!!
НЕ СТИГАТ ДОСЕГАШНИТЕ РАЗБОЙНИЦИ, АМИ СЕГА НАЗНАЧАВАТ И НОВИ !!!!!
ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!!!


06 Май 2011 09:11 | малката
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Още в началото си показа рогата, като в изказването си в студиото на радио Благоевград каза, че ще съкрати 200 човека, а дори може да стигне и до съкращаване на половината от сега работещите, които по негови думи са 1700. И ако назначи елитни специалисти като него... то горко за системата... Не ми стана ясно какъв е неговия толкова голям управленски опит, но ако е толкова добър специалист то защо не се е задържал в системата, а е прелитал като пчеличка от цвят на цвят и защо не се чу поне една добра дума за него


06 Май 2011 09:12 | 2222
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

нови чантаджии и ликета процентаджии


06 Май 2011 09:12 | Горски от доброто време
Оценка:
-12
 (
16
 гласа)

Ех"Струма", "Струма" стига с тая целенасочена дезинформация. Йолев е бил и директор на горското в Пирдоп, както и Главен директор на РДГ София. Напишете и за това.


06 Май 2011 10:00 | ЗАПОЗНАТ
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

не се ядосвайте, не се е задържал в системата, защото не е плащал и не е крал естествено .
но ако беше горски от петричка община щеше да се задържи даже и до по-голямо кресло


06 Май 2011 10:12 | петрич
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Аз предлагам проверките и уволненията без които няма как да мине да започнат от Първомай и Петрич.
тук горските и подвижната охрана ще научат новия шеф как да се задържи по-дълго време на поста си и да бъде полезен не за държавата а за себе си.
Тук горските знаят как да отцеляват във всички правителства, а цената за това плаща гората, в която от 25 год не е засадена нито една фиданка .
ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ УСПЕХ Г-Н ЙОЛЕВ


06 Май 2011 16:12 | 0000
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Г-н Йолев не да съкращава а да назначава хора които милеят за гората и не я продават тогава ще успее.


06 Май 2011 18:10 | бай ганьо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

не съм разбрал с какво ще се занимава тази структура. нали горските стопанства си имат шапка-регионалната дирекция. дали нея ще я премахнат.


07 Май 2011 08:02 | ПАТРИОТ
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

ШАПКИ ДА ИСКАШ В БЪЛГАРИЯ !?! НАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ БЕШЕ ИЗБРАНО С ЛОЗУНГИТЕ ЗА ЧЕСТНОСТ, ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ И СПРАВЕДЛИВОСТ, Е НА ВИ СЕГА ЧЕСТНОСТ, НОВИ СТРУКТУРИ И ШАПКИ И НОВИ ЛАПАЧИ !?!
СЕГА ГОРСКИТЕ СТОПАНСТВА НЯМА ДА МОГАТ ДА ПРОДАВАТ ДЪРВЕСИНА, А ЩЕ Я ПРОДАВАТ 6-ТЕ СТРУКТУРИ В СТРАНАТА И ЕДИН ОТ ТЯХ Е Г-Н ЙОЛЕВ. КАТО СЕ ВЗЕМАТ РУШВЕТИ ДА СА ОТ 6 ЧОВЕКА НЕ ОТ 306. ДОСТА ОПАСНО Е.
А И Г-Н ЙОЛЕВ ИЗОБЩО НЕ КРАЛ КАТО ДИРЕКТОР В ПИРДОП И СОФИЯ, А ВЪВ ФИРМА "ОЗЕЛЕНЯВАНЕ" ПРИ СТЕФАН СОФИЯНСКИ..... ИЗОБЩО !?!?!?! ТОЙ Е ВОДА НЕНАПИТА.....
ЦЯЛАТА РАБОТА Е ДА СЕ ПРИБИРАТ КОМИСИОННИТЕ ОТ ПО МАЛКО ХОРА, КАТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО В ДЪРЖАВАТА
СВАЛЯМ МУ ШАПКА НА ПРЕМИЕРА И НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, НЕ КАТО ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ..... И КУЦО, СЛЯПО И САКАТО ПРАВЕШЕ ДАЛАВЕРА.....
ПОВЕЧЕ ПАРИЧЕН РЕСУРС /ПОДКУПИ/ СЪСРЕДОТОЧЕН В ПО МАЛКО ХОРА !!!!!


09 Май 2011 09:23 | до патриот
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ше ги назначават по старите критерий пияница, син на пияница,
крадец, подлизурко или топач. Ако не отговаряш си вънка.


09 Май 2011 18:00 | ***
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

и сега какво?? иван герБов от руг благоев духа супата


10 Май 2011 08:42 | ПРОВИДЕНИЕТО
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

ЙЛЕВ ВИЖТЕ ГО ТОЗИ МИШОК ген. КОТУЗОВ ОТ СИМИТЛИ СЛАГА СЕ НА ГЕРБ А ЯДЕ И ПИЕ С КОМПАНИЯТА НА ПОЛИ ! ВЪН ТАКИВА МЕКЕРЕТА !ЦЯЛАТА СТРУКТУРА В ДГС СИМИТЛИ Е КАДРУВАНА ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ!


10 Май 2011 18:24 | агент гора
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Г-н Йолев, информирам Ви, че и ДГС Белово, което единствено е отцепено от РДГ Пазарджик попада под вашата шапка?! Едва ли са чакали Вас, защото кадровата/политическа/ реформа започна с пълна сила.


19 Май 2011 16:48 | Горския
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Господин родопей.
Като цяло подкрепям че няма смисъл от тези нови предпирятия а трябва да е само едно и да е национална горска компания, както е в повечето европейски държави. Горския сектор се самоиздържа. А вие нищо не издържате защото горите са сектор който вкарва в държавата годишно 250 млн лева. Така че като не сте запознати недейте мн да плямпате глупости.
Издържате хрантутниците земеделци в министерството, които са една камара народ а земеделието е замряло и няма никакви приходи.


02 Юли 2011 23:13 | горския
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Съкращения, намаляване на разходите и увеличаване на приходите! Странно от вашата уста се чува за намаляване на разходите9като бяхте началник на РДГ дълго време стояхме без заплати така ли мислите да намалявате разходите? Увеличаване на приходите-на каква цена и за чия сметка пак ли на заплатите на служителите и работниците! Ние ще лапаме мухи а вие ще увеличваате приходите и ще живеете като симеончовци.


28 Юли 2011 16:46 | коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ние от герб сме пичове


26 Август 2011 11:38 | горски
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кога и колко бреме е бил директор на горското в Пирдоп? Кога и колко време е бил Директор на РДГ София? От кога не е в системата на горите? Може ли един човек озеленител да бъде назначен за директор на ЮЗДП? Какъв е бил критерия по които е назначен? ЮЗДП тръгна здраво надолу и ще бъде съсипано тотално. Господа от ГЕРБ вземете спешни мерки ВИЕ вървите срещу себе си.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар