Ал. Йолев гласен за директор на Държавното горско предприятие в Пиринско

26 март 2011 00:18   20 коментара   26187 прочита
В. Смиленов
В. Смиленов


В. Смиленов

Ексшефът на столичната общинска фирма "Озеленява Александър Йолев е готвената кандидатура за директор на Държавното горско предприятие за управление на горските фондове, което предстои да бъде открито в Пиринско, научи "Струма".

Структурата ще бъде създадена след обнародването в "Държавен вестник" на новоприетия Закон за горите, с който стартира мащабната реформа в сектора. Досегашните горски и ловни стопанства ще претърпят минимални промени, като на практика ще се трансформират във въпросното Държавно горско предприятие. В него ще работят "горски инспектори", които ще контролират спазването на закона от всички собственици и оператори. Очаква се новата структура да заработи следващия месец, обясни шефът на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Иван Гергов.

Александър Йолев е бивш шеф на столичното "Озеленяване" по времето на Стефан Софиянски, откъдето беше уволнен заради несправяне с работата. Тогава столичният Общински съвет го предаде на Икономическа полиция за финансови злоупотреби и некомпетентност. Едно от най-сериозните обвинения срещу Александър Йолев беше, че с негово знание частни фирми са се заели с почистването на 7 обекта в София, както и за незаконно изсичане на дървета във Витоша от частници под претекст, че се прави санитарна сеч на болни дървета. Преди да оглави апетитната столична фирма, Йолев е бил обикновен лесничей в горското стопанство в Пирдоп. Според запознати той е видян в Благоевград да оглежда база за новата структура.

Областният управител на Пиринско Валери Смиленов заяви, че не знае кой ще е директор, но е предложил новото Държавно горско предприятие да се помещава на третия и четвъртия етаж в сградата на горското стопанство в посока Бачиново. По думите му предстои Министерство на земеделието и храните да проведе конкурс за длъжността директор на Държавното горско предприятие.


Още за: Ал. Йолев   директор   фонд   Още от: Политика

Принтирай статия
20 коментара
26 Март 2011 05:31 | за г-н Смиленов
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

мостта при с. Вълково, община Сандански, се подкопа вследствие на бездействието на държавните органи които си затвавяха очите пред незаконното вадене на баластра- къде е областния управител неговото замесниче които се правиха на героИ по време на пропадането на пътя София - Кулата -бог да го прости това младо шофьорче що загина ...за какво, затова, че някой не се е разпоредил лятото да се почисти КОРИТОТО на р. Струма в този опасен учестък, сега също нищо не се прави и на пролет реката ще отнесе пак този участък и отново ще има геройчни пози на тези що сте назначили у убластта в Благоевград!! дано мине без жертви и пак пари народни на наши фирми аман .-----и сега комисия по бедствия и аварии, пак народни пари ....в една нормарна държава за този случай вече трябваше да има осъдени ..


26 Март 2011 08:23 | WRC
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Отново номерата на Герб! И как очаквате да печелите избори като слагате подобни хора на подобни постове, не си ли ги проучвате предварително:
Уволниха шефа на"Озеленяване" Александър Йолев за несправяне с работата, съобщиха от Столична община. В момента във фирмата тече финансова ревизия, каза зам. -кметът на София Борис Спиров. Според него Йолев е сменен, защото не е оправдал очакванията, а не заради извършени нарушения. СОС изпрати на Икономическа полиция данни за злоупотреби от страна на Александър Йолев, припомниха от кметството. От 1 юни е назначен нов шеф на "Озеленяване". СОФИЯ. Финансовата ревизия, която тече в общинската фирма „Озеленяване“, до момента не е установила злоупотреби, съобщи столичният кмет Стефан Софиянски. Доскорошният є шеф - Александър Йолев, е освободен поради изтичане на договора му. Не сме доволни от атмосферата, която той създаде във фирмата, и от резултатите от работата му като цяло, каза Софиянски. От 1 юни директор на „Озеленяване“ стана Симеон Димчев,


26 Март 2011 08:27 | горския
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

въпросният некадърник йолев е уволнен и разследван и от пирдоп, където започнал да прехвърля собствеността на камиони на горското на свое име. това е обида отвсякъде за лесовъдите от пиринския край.. горко на иначе добре създаденото мощно предприятие... за съжаление местните депутати изтъргуваха това тъпо назначение с депутата емил димитров "ротманса", който дефакто заедно със правешкия умник вальо златев ръководят сектора гори и лов... боклуци позор сте!!!


26 Март 2011 08:44 | горския
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

да припомня, че въпросното недоразумение беше уволняван неколкократно и от РДГ София, като при едно от уволняванията поради некадърност и интригантство - открадна 2 бюра от канцеларията си! но пък от друга страна е приятел с вуйчото на депутата емил димитров "ротманса" - радослав стоянов, който въпреки стотиците нарушения на закона за горите продължава да държи горското в етрополе на концесия.. и поради тази причина въпросния йолев получава назначението.. първия уволнен за срам на назначилите го ще е йолев.. дано някои хора се осъзнаят навреме!!!


26 Март 2011 12:57 | 009
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

скъпи гербери назначете някой от дпс ако искате да си пълните касата и джобовете всеки месец с кинти. вече имате готова схема в горско гърмен.


26 Март 2011 13:00 | kara dimo
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

АМИ ТО И ТЕМЕРУТА ГЕРГОВ БЕШЕ УВОЛНЕН ПРЕДИ ГОДИНИ ЩОТ ГО ХВАНАХА В БАЧЕВО С ДВЕ ПРАГИ КРАДЕНИ ТРУПИ АМА ГО ТУРИХА ШЕФ НА РДГ ОТ ПАРТИЯ ГРОБ.


26 Март 2011 13:06 | гърменец
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

НЕЗНАМ НИЕ ТУК ТОЛКОВА ТИЧАХМЕ ПО ИЗБОРИТЕ ЗА ГЕРБ АМА КАТО СЛОЖИХА НА РИФАТ ХОДЖА ПЛЕМЕННИКА ЗА ДИРЕКТОР НА ГОРСКОТО И ВСИЧКИ ДЕПЕСАРСКИ ФИРМИ ПОЧНАХА ДА ЛАПАТ ЯКО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ СЪМ ТОТАЛНО РАЗОЧЕРОВАН И НЕВЯРВАМ ВЕЧЕ НА НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ ПОЛИТИЦИ ОТ ГЕРБ.


26 Март 2011 14:25 | горски 76
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

ОООО... ПАК БАНДИТ НАЗНАЧАВАТ В ГОРИТЕ.... СТИГА ДЕ, В САТОВЧА БАНДИТ, В ГЪРМЕН РЕКЕТЬОР И КОМИСИОНКАДЖИЯ ЧЛЕН НА ДПС, В МЕСТА НЕВЗРАЧЕН НЕКАДЪРНИК В ДОБРИНИЩЕ ДОКАЗАН АПАШ, СЕГА РАЗБИРАМ ЧЕ И ГЕРГОВ Е КРАДЕЦ....


26 Март 2011 15:36 | xxx
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

гергов беше началник в бачево по време на големите кражби когато падна хеликоптера, брат му е полицай, а негов горски е т. наречаният "диярията" също от с. бачево- разложко. последния имаше две праги-частни камиони имаха само баш айдуците и крадяха с тях трупи. горските които четат тва много добре знаят за какво става въпрос.
един ден ги заловиха двете праги пъпка натоварени трупи незаконни, аврамов ги уволни и двамата намига, но ДПс след година го туриха шеф на парка.
затова той сега им връща услугата и тури на най-богатите горски стопанства- гърмен и сатовча директори на дпс.
честито на всички които гласуваха за герб и промяна, ха-ха


26 Март 2011 15:53 | пази боже
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

пак с парите от горите на благоевградска област ще финансираме ловните стопанства на емил димитров те затова го слагат йолев явно камбитов изтъргува задълженията които има към горските


26 Март 2011 16:49 | буда борисов
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

ЦЯЛАТА РЕФОРМА Е ДА СЕ ИЗСЕКЪТ ГОРИТЕ В БАГОЕВГРАДСКО, СМОЛЯНСКО И ПАЗАРДЖИШКО И С ПАРИТЕ ДА СЕ ФИНАНСИРАТ ДЕЙНОСТИ И ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ЛОВНИТЕ ПОЛЕТА КОИТО ВЗЕХА ОЛИГАРСИТЕ. ТОЕСТ ДА ГИ ВЗЕМАТ ПО ЗАКОНЕН НАЧИН ТАКИВА КАТО ЕМИЛ ДИМИТРОВ.


26 Март 2011 17:07 | абду рахман
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

абе и в горите като навсякъде при мутренското управление. далавери и безпринципност


26 Март 2011 18:41 | пороминец
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя софиискио апаш и нас ле че управлява. Каним го на Трифон оти е по чашката и жените.


26 Март 2011 23:09 | !за г-н Смиленов
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

за ГЕРБ
Удължиха срока за узаконяването на над 900 незаконни гаража, вили, тавани, каравани…
Обшинския съвет -ОБЩИНА сАНДАНСКИ не може да взима тАкива решения – има закони -това е демагогия !! Областния управител е длъжен да отмени това решение противоречашто на закона !!
Строежите извършени незаконно до влизане в сила на ЗИД ЗУТ, които не са заявени за узаконяване в срока до 25. 01. 2004 г. или за които производството по узаконяване е приключило с влязъл в сила отказ за издаване на акт за узаконяване, се премахват.
За целта се съставя констативен акт и се издава заповед за премахване.


26 Март 2011 23:13 | любов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Тази поголовна сеч и алчност ще ни доведе някое бедствие, ще ни отнесе някое наводнение и ще издави всички, но за жалост и невинни ще си отидат. Земята е жив организъм, не и сечете ръцете, за всяко отсечено дърво трябва да засадите две. Гората са дробовете на Земята, ние дишаме благодарение на нея, тя за нас е повече от това, вижте в народните песни как се възпява гората закрилница, това за нас е съдба и майка. Нямам думи, не съм аз която ще съдя, но не мога да не се възмутя от това, което става с гората ни. Моят дядо има гора, в селото му, но никой не я сече, за да прави пари от това. Но прииждат разни секачи мургави и по цял ден се чуват резачките, кой им дава това право да секат, да не са посадили . Не съм против сеченето на дърва въобще, но си има ред, а за това се изискват познания, имат ли такива тези лесничеи, та ги назначават от стопанство на стопанство? Не искам нашите планини да заприличат на голите ерозирали планини на Гърция. Ще останем и без вода, ако не се замислим и с


27 Март 2011 12:17 | ПОЖАРНИКАРЯ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ТИЯ МУТРИ ОТ ГЕРБ ПОЧВАТ ДА СТАВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАТРАПЧИВИ И ПРОТИВНИ В ОЧИТЕ НА ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН.
СКОРО ЩЕ ИМА МЕТЛА СПОРЕД МЕН.


28 Март 2011 03:08 | подпалвача
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе, пожарникарче, защо да метеш, когато боклуците не спират да валят. Ако не са с окраската на ГЕРБ ще са с някой друг нюанс на цветната палитра...


29 Март 2011 20:27 | Ела
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Всички горски, които пишат против г-н Йолев, е чиста завист


30 Март 2011 12:17 | Дупница
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Всичко, което е изписано за Йолев е от завист и от страх. Крайно време е някой, като Йолев да ги прати "зад борда"


26 Август 2011 15:20 | горски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Господин “пороминец“ софиянскио апаш и вас че управлява, докато не съсипе всичко. Тежко и на системата от такива некадърници. Дано тия дето го назчиха прочетат коментарите, провериат написаното и се осъзнаят какъв апаш са назначили.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар