Активистки на ГЕРБ и кадър на “Булгартабак” в битка за шеф на Бюрото по труда

17 ноември 2010 00:20   25 коментара   30447 прочита
М. Стругова
М. Стругова


М. Стругова

Три неврокопчанки подадоха документи за ключов конкурс в Г. Делчев

Стефка Сарандева, Димка Медарева и общинската съветничка от ГЕРБ Емилия Лукова са трите кандидатки за участие в конкурса за директор на Бюро по труда в гр. Гоце Делчев. Вчера изтече обявеният от регионалната дирекция срок за набиране на кандидати за освободената преди повече от месец от длъжност БСП лидерка Мариана Стругова от с. Гърмен.

Според условията за конкурса кандидатите трябва да имат поне три месеца стаж в институцията и в досегашния им трудов стаж да имат позиция с управленски опит.

От трите кандидатки единствено Димка Медарева е работила в Бюрото по труда в Гоце Делчев, но дали има въпросния тримесечен трудов стаж, не е ясно. Медарева е била и началник производство в бившето тютюнево предприятие “Булгартабак” - Гоце Делчев, което се счита за управленски опит. Димка Медарева е член на ГЕРБ от основаването на общинската структура.

Третият кандидат Емилия Лукова е икономист по образование и общински съветник в ОбС - Гоце Делчев от групата на ГЕРБ.

Преди повече от месец, както “Струма” писа, директорът на Бюро по труда в гр. Гоце Делчев Мариана Стругова бе освободена от длъжност. Назначението й преди години бе политическо, тъй като тя е общински председател на БСП в община Гърмен и съответно общински съветник от БСП. За назначението й лобираше тогавашният червен депутат, сега президентски съветник, Георги Юруков. Така след идването на власт на ГЕРБ Стругова по политически причини бе освободена. От Бюрото по труда в Гоце Делчев тя си тръгна с над 10 000 лева компенсации за неизползвани през годините отпуски и дни след освобождаването й със заповед на кмета на община Гърмен Ахмед Башев Стругова бе назначена в одиторския екип на общинската администрация.

Междувременно стана известно, че Стругова се е отказала от съветническата си длъжност в ОбС - Гърмен, за да запази работното си място като младши одитор. Нейното място бе заето от следващия в червената листа, председателя на РПК - Дъбница Георги Малаков.


Още за: кандидати   директор   бюро   Още от: Политика

Принтирай статия
25 коментара
17 Ноември 2010 08:42 | 1111
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Защо винаги има изисквания за заемане на дадено место да се правят изисквания спрямо кандидатите а не спрямо доказани качества като член на партия ГЕРБ. Мисля , че Емилия Лукова е достоен кандидат за заемане на длъжността има опита и като ръководител пък и се е доказала като член на ГЕРБ като съветник . Мисля , че ще бъде достоен ръководител.


17 Ноември 2010 09:09 | 2222
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Едва ли има по-тъпо и грозно парче от "Луковата глава"! Точно в тези институции, които са споменати, тя се е оакала тотално! Защо не се поинтересувате как е напуснала "Пиерик" и банката???


17 Ноември 2010 09:45 | до в-к Струма
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Алоо струмата нямате ли друга снимка тая каруда до кога ще я слагате на статиите за бюрото по труда.


17 Ноември 2010 09:59 | Познавач
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не познавам никоя от тия, но се хващам на бас, че ще спечели ГЕРБ-ерката, както навсякъде, където кадруват Хаджиболтов и Шапката (освен ако не е мно-о-о-го тъпа, като Данчо Окото от Благоевград)!


17 Ноември 2010 10:01 | 88
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Луковата е пълна измамница базира се , че била съветничка от ГЕРБ нахална като муха
петни идеите на ГЕРБ .


17 Ноември 2010 10:25 | До познавач
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абсолютно си прав.


17 Ноември 2010 11:04 | Борисов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Герб ли бе виж Плевнята как направи Тетимов от партията на костов за директор на второ училище в Гоце Делчев и мисли за тези боклуци тетима епрестъпник от международна величина за това го направиха ди ректо а може да попитате и вътрешния министър за връзките на титима и новия началник на полицията


17 Ноември 2010 12:24 | Нашенци
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ей, хора! Осъзнайте се! Не знаете ли каква е кандидатката Медарева на Плевнята! И между другото и тя е ГЕРБ активиска. Ха сега, познайте коя герберка ще надделее! ХА-ХА-ХА


17 Ноември 2010 12:36 | :)
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Лукова ще разкаже играта на Бюрото по труда


17 Ноември 2010 13:36 | КОЛЪО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пал ли бе хора отГЕРБ нямате свесен кандидат. Ето това ще ви свали от власт . Лукова с баща убиец но пък брат прокурор. Другата кандидатка пак неизвестна ами Тиганчев къде е Вили къде е дори да не е от ГЕРБ имате коалиция с други партии нямали от тях кандидати Защо бе всички назначения ви са от лоши по лоши Нарочно ли го правите незнам.


17 Ноември 2010 14:17 | impera
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

тия докато се наместят по разните държавни служби ще вземат да паднат от власт и ще ме скъсат оот смях. Иначе са абсолютно некадърни хората от ГЕРБ, това е безспорно...


17 Ноември 2010 14:43 | лукова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

а лукова в колко на брой конкурси за работа участва в момента? щото чувам, че е подала документи и кандидатства за работа и в една банка? тая жена често сменя работата и това е много ясен сигнал, че всъщност нищо не умее. един човек, като си вземе занаят, си бачка само в него, не тича да кандидатства в де що има обявен конкурс за работа, и то по възможност за шеф.


17 Ноември 2010 15:15 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

НЕ МОЖАХА ДА СЕ НАУЧАТ ЧЕ В ТОЗИ ГРАД ИМА МНОГО КАДЪРНИ ХОРА , МЛАДИ ОБРАЗОВАНИ И С ХЪС. ВЕЧНО СЕ ГОВОРИ САМО ЗА ЕДНИ И ТУК Е ВАЛИДНО ЕДИН БИЕ ТЪПАНА А ДРУГ СЪБИРА ПАРСА. СТИГА С ТИЯ БОКЛУЦИ ДЕТО ГИ НАВИРАТ. ТО И ДЕПУТАТА ТОЛКОВА МУ РАЗБИРА ТИКВАТА.....


17 Ноември 2010 15:43 | възмутен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Опомнете се ГЕРБ, стига с този натиск, който осъществявате по места. Поне като назначавате хората си гледайте да бъдат компетентни хора, защото досега назначенията ви са срам за партията, било ВИК, било полиция . Какъв позор


17 Ноември 2010 15:47 | 555
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

стига с тези гербаджийски боклуци


17 Ноември 2010 15:49 | до възмутен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това всичко е благодарение на депутатчето дето зорлен завърши селското


17 Ноември 2010 15:55 | Х
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Зарежете вече така наречената "луковата глава"! Няма спор, че ще е монополската изгора на Плевнелиев - Дима! Ясна е, че само с лижене на задници и ....стават нещата.


17 Ноември 2010 15:57 | Y
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Човеко Х, ама страшно си прав!


17 Ноември 2010 16:05 | 11111111111
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В тая държава нямя да се научим наред. Навсякъде където и да кандидатстваш все свои хора.
Но поне да бяха кадърни. Поне да бяха назначени с конкурси. За пореден път се убеждавам , че на държавата не и трябват кадърни хора..... Некадърност, маниполация.
Ей това ще свали от власт и тази политическа партия. Управия няма. Който е бил преди и сега ще бъде........


17 Ноември 2010 16:21 | Компетентен
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Защо се продължава практиката с политически назначения?! Така няма да стигнем до никъде. Смятам,че в Бюрото по труда има дългогодишни служители, с много опит, ерудирани, които могат достойно да заемат позицията "Директор" и да издигнат имиджа на тази институция. Защо трябва все "парашутисти" да спускат и след смяна на управата да ги издухат и така без край... Трябва да ви е срам, господа от ГЕРБ! Поне един път проявете здрав разум


17 Ноември 2010 16:35 | 1111
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Уважаема партия ГЕРБ, много скоро с тези действия кото предприемате ще ви гледаме сеира


17 Ноември 2010 16:40 | 123
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Какво можем да очакваме от тази партия погледнете кои хора са в ръководството


17 Ноември 2010 16:45 | ДО 123
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ААААА,,, стига бе там има толкова "кадърни" хора - Наташка, Мечкара, Гошето Стоев, ами Томополу къде я забравихте, също и Плевнелиев


18 Ноември 2010 18:00 | Id,d
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Абе тия кумоняги мръсни какво са се разшлякали тук . Ами назначението на Стругова не беше ли партиино . Тя беше ли компетентна а умна ли е да не би да е по стока от Лукова , Димка и Томополу . Я не говорете глупости че започвам да ви съжалявам . Дребни и нищожни душици сте родени само да произвеждате клюки и скандали . Ами така е , когато беше на власт тройната коалиция всички шефове бяха от ДПС , БСП и НДСВ . Сега други са на власт и естествено ще правят промени да не би депесарските кадри бяха по добри от прости , по- прости та най- просит. На всиччки стари комунисти децата , внуците и правнуците са уредени на работа за това никой тук нищо не пише . По това си личи от къде идват командите и колко си приличат определенията за новоназначените кадри от ГЕРБ . Какво му е на Капинча , шеф на ВИК та дрънка , хората там си отдъхнаха терориста Сарандев който ги тормозеше за щяло и не


19 Ноември 2010 08:40 | Аушвиц/БрАННИК/
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Стига сте плюли семейство ПлЮНчЕВцИ И ВИЕ ДОСКОрО СЕ ПИШЕХТЕ КОмУНИСТИ А СТЕ НАЙ ВЪрлИТЕ ФАШИСТИ ПО НАСлЕДСТВО!? На тебе и ОРИЩЕТО ти е много!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар