Аграрният министър М. Найденов наклони везните за изборния разгром на ГЕРБ от ВМРО на кметските избори в с. Струма

15 март 2010 00:18   34 коментара   30835 прочита
Величка Каталска с лидера на ВМРО в община Сандански Атанас Стоянов
Величка Каталска с лидера на ВМРО в община Сандански Атанас Стоянов


Величка Каталска с лидера на ВМРО в община Сандански Атанас Стоянов

Читалищният председател, снаха от с. Лебница, В. Каталска прегази противника си К. Синански с 242:130 гласа, местните зеленчукопроизводители недоволни от подкрепата на правителството

С 242:130 гласа войводката Величка Каталска спечели кметския дуел в санданското село Струма срещу кандидата на управляващата партия ГЕРБ Кирил Синански. Смазващата преднина на ВМРО на частичните избори се дължи на силната структура на организацията, която е с най-голяма членска маса в общината. Макар че В. Каталска е родом от съседното село Лебница, тя е снаха в с. Струма. Хората застанаха зад нея най-вече заради политическите си убеждения й личните й качества и възможности. Каталска е счетоводител в читалище "Отец Паисий" в Сандански и преди месец бе избрана и за председател на читалището в с. Струма.

Срещу нея в изборния дуел се изправи Кирил Синански, издигнат от ГЕРБ. Той се занимава предимно със зеленчукопроизвоство. За да го подкрепят, в селото на крака пристигнаха аграрният министър Мирослав Найденов, депутатът от Пиринско Митко Захов и областният координатор Костадин Хаджигаев. Коментарите в селото са, че управляващите са загубили поста, от една страна, заради настроенията около разразилите се в последните дни скандални дебати между президента и върхушката на ГЕРБ. 525-те гласоподаватели в селото са сравнително млади хора, средната възраст е 45 години и те не са безразлични към белезите на политическия живот в страната. Те очакваха, но не получиха от министър Найденов отговор на болезнените въпроси, свързани със зеленчукопроизводството и преференциите за тях. Известно е, че над 80 процента от местните хора се изхранват от оранжерийно произвоство на ранни зеленчуци. Именно министър Найденов повлия на отрицателния вот срещу кандидата на ГЕРБ.

Изборният ден премина без проблеми, жалби, сигнали и съмнения за манипулиране. Макар че бяха направени опити да се внушат съмнения, че ще бъдат подменени бюлетини, ще се дават пари за купуване на гласове, ще бъдат изведени от домовете им хора, които не желаят да гласуват, не се стигна до нищо подобно. Изборният ден започна в 6.00 ч. Първи правото си на вот от кандидатите упражни Кирил Синански, към 10.30 ч. Час по-късно гласува и спечелилата изборите Величка Каталска. През целия ден на селския мегдан имаше групи симпатизанти на двамата кандидати. В селото от сутринта бе общинският лидер на ВМРО, който е председател на ОбС в Сандански. Към 16.00 ч. пристигна и ексдепутатът Борис Ячев и цялото общинско ръководство на войводите в курортния град. Още преди да приключи изборният ден, Ат. Стоянов бе оптимист, сигурен в крайния резултат. Той каза, че е категоричен и уверен в победата и очаква с интерес да се обяви крайният резултат.

На метри от тях бе координаторът на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев и членовете на партията Крум Аргиров и Емил Кехайов. На въпроса дали е сигурна победата на представители на тяхната управляваща партия Ст. Стоев отговори положително. Кр. Аргиров, обясни, че не са водили паралелно преброяване, но са сигурни в успеха на К. Синански. Към 17.30 ч. правото си на глас бяха упражнили 350 жители на Струма, а до приключване на изборния ден бюлетини пуснаха 372-ма, което прави 80 процента избирателна активност. Спечелилият изборите бе обявен към 20.00 ч. Тогава войводите с мощно ура и заря ознаменуваха победата си.

Недоволство изказаха членовете на секционната избирателна комисия, на които не бяха осигурени добри условия за работа. Комисията бе разположена в студения коридор на сградата на кметството. Неудобство бе и за възрастното население, което трябваше да се измъчва, изкачвайки високата извита стълба, за да гласуват. Въпреки неудобствата комисията и избирателите се справиха с вота без нарушения.


Още за: В. Каталска   избори   ВМРО   Още от: Политика

Принтирай статия
34 коментара
15 Март 2010 10:33 | Петър
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Г-н Хаджигаев,моля Ви обяснете на лекаря Найденов,че ако ще показва на земеделците,къде е плевнята и сламата и ще отваря и затваря вратата то по-добре да отиде в х Родина и се цани
за портиер там и добри бакшиши дават
Най-много фондове за усвояване има в неговото министерство и да си погони служителите,че
боносите вече може и накрая при одобрен и печелещ проект а заплатата навсякъде се заработва
същото мисля се отнася и за Областната служба
Би било добре да се поучи и тръгне в крак с Плевнелиев
Заменките да ги вкара в съда по АПК /Адм проц кодекс/.че и от там може да ядем шамари


15 Март 2010 11:20 | струмска невеста
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Така е в община Сандански. Способен икономист като тази невеста с протекциите на Тодор гикински я цанят за счетоводител в читалище "Отец паисий" в гр. Сандански, което е със затихващи функции - от 12-13 състава сега са останали 5-6, които бездействат. Тав на насрочено събрание от кметската администрация на Тотев избират за председател Наско Мравката - лидер на ВМРО. В знак на признателност за работата, която са й дали в ръцете въпросната невеста, става член на ВМРО. Прави самодейни групи в селото, в което е снаха, осакатява с неграмотността си в тази област малки деца, но хората я познават и голямата й рода й помага да стане и кмет. Няма съмнение, че от тук нататък тя ще се афишира като воеводка, но ще се наложи и други неща да върши като такава. Може би ще трябва да сподели опит с другите кметове на ВМРО в този край.
Това е пирова победа за лидера ГМО, за селото...
Всъщност по селата необходимо ли е да има кметове. Те само отежняват бюджета на държавата без да вършат нищо.


15 Март 2010 11:22 | кмет
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Признавам си, че нищо не работим. ама за тия пари толкова работа. Пък и ръцете са ни вързани. Имам колеги като тоя от Ново Делчево, които си докарват парички като работат на друго место. Вальо караше работнички до Петрич и по цел ден не се весваше в кметството. Така прават и другите ми колеги. В некои от кметствата канцелариите са прашасали, пък и кметовете защо да стоят там като немат работа.


15 Март 2010 12:55 | хирурург
Оценка:
19
 (
29
 гласа)

Който познава миро найденов знае ,че той е много алчен,артист и певец,който умее да омогъосва.Ей такива като него ще провалят Б.Борисов


15 Март 2010 14:23 | ачо
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

миро найденов е член на бкп от 18 годишен -какво очаквате от него?


15 Март 2010 14:32 | ИИИ
Оценка:
20
 (
28
 гласа)

ЗАГУБА НА Г Е Р Б ТОЧКА. Т Ъ П А Н А Р И като ББ.......


15 Март 2010 15:39 | Хаджи-Болтов
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

„Най-голямата грешка е да не поправяш старата си грешка.“
Конфуций (551 пр.н.е.-479 пр.н.е.)
Чувал ли си за него, Хаджи-болтов?


15 Март 2010 16:16 | браво
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

Дали читалището нямат зали ,та събранието си го провеждат в Австрийския?Или пак да напълним джобчето на Дончо-келнерчето с чужди парички.Скоро май и общинските служители ще ходят да спят на смени в Австрийския и да си плащат,за да има заетост.Даааа.ГМО.


15 Март 2010 16:37 | .
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

насе не барай градинката на с. Струма ,както направи в ново Делчево !!


15 Март 2010 17:52 | До Б. Борисов
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

- Г-н Борисов, от яловата ви структура в Сандански толкоз. Колко пъти трябва да ви се напомня, че тези нескопосници носят само негативи на партията ви.


15 Март 2010 17:56 | Гого
Оценка:
11
 (
23
 гласа)

опааа ГЕРБ-аджиите в Сандански се наакаха. От измислени мишоци като Аргировци, Стоянчовци, Бахановци това можеше да се очаква. Още не мога да се начудя как бяха избрани тези влагалища за лидери на местната структура.


15 Март 2010 18:04 | лампичка
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

и ако този изборен резултат не е светнал лампичката в централата на ГЕРБ в София, бат Бойко ще има да се чуди после защо в Санданска община от партията му е останало само едно полумъртво, безплодно формирование.
Още от самото начало си посади поражения тук с поставяне на измислени псевдо-лидери като ония травестит Стоян Стоев.


15 Март 2010 18:26 | .
Оценка:
10
 (
30
 гласа)

Защо НАП не провери дейността на главния архитект на Община Сандански и свързаните с нея фирми.Да се проверат какви проекти минават през общината ,кои фирми са ги изготвили - тези фирми какви данъци са платили.Прублична тайна , че на ІV етаж кипи трескава неправомерна проектанска дейност под ръководството на гл.архитект-тия хора просто не си гледат служебните задължения.От там идва и това кьораво подписване на явно завишени сметки.Янво тия хора се използват само за подписване и от там при евентуален пробив в системата за грабеж и разпределяне на откраднатото-тия хора да отидат пръво в следствието ,после в прокуратурата , а от там в съда и може и в затвора ,а кукловодите ще се отидат да си управляват заграбеното и да раздават акъли!!!!


15 Март 2010 19:03 | БРАВО
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

браво Вили !


15 Март 2010 21:05 | Знаещ
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Злобарите нямат стигане. Способни са да очернят всеки един, който е различен от тях, има визия за бъдещето си и иска да промени не само своя начин на живот, но и този на съселяните си от с. Струма в положителна посока. Познавам Вили и мога с чиста съвест да кажа - скромна, трудолюбива, нетърпяща несправедливост госпожа, мила и грижовна майка. Оказа се, че и жителите на Струма също я познават и за това и гласуваха доверие в аванс, което сигурен съм, че тя ще оправдае на 100 %. Браво, Вили! Напред и не обръщай внимание на злобарите и завистниците!!! Тях просто винаги ще ги има, но не те движат света напред...!


15 Март 2010 21:17 | За ГЕРБ
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

С каквито се събереш, такъв ще ти е рейтингът !!


16 Март 2010 03:57 | НЯМА фаКти АК
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

герб тепърва ще търпят поражения с такива лидери по места много ще губят аз гласувах за тях но единствено ДЯНКОВ е за реформи пожарникаря гаси пожари а друг ги обира реформа в болниците намаляване персонала тотално намаляване публи4ните разходии в държавата и в общините отнемане възможноста кметовете да правят разходе само за в-к струма от югозападна България се превеждат около 120000лв да не говорим за представителни разходи и др а


16 Март 2010 04:53 | За НЯМА фаКти АК
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

от къде ги знаеш тия работи !


16 Март 2010 08:00 | към знаещ
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

И как тази "трудолюбива" госпожа, която тошко гигински чрез кмета Андон Тотев уреди на работа в читалището в гр. Сандански ще промени живота на съселяните си? Та кметовете по селата не работят нищо. Какво зависи от тях, ако няма благословията на Общинския кмет и общинското ръководство.
А за справедливостта на тая госпожа, тя най-добре си знае как и с чия помощ попада в читалището в гр. Сандански, как и с чия помощ печели изборите в с. Струма. ГМО-то сигурно бая парички е профукал.
Кой от кметовете в общината е изпълнил обещанията си , пък и общинския, та е направил живота на хората по-добър. Стига глупости, стига високопарни слова. Това си е чист популизъм. Като е толкова добър икономист, що не се занимава с икономика, ами се свря в едно неработещо читалище, което чака от месец на месец да си получи заплатата.
Щела да работи с черковното и училищно настоятелство в селото. Ами там училище има ли? Там има хора, които са земеделски стопани и разчитат на това да си продадат продукцията


16 Март 2010 08:15 | секретар
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Ами разбира се, че е добра. Ние като си седнем в кабинета и молбед, молбед. То и без това работа нема както преди. Какво ти кажат от Кметството това правиш в читалището. Нали ни дават парите. Освен това какво е счетоводството в едно читалище. Работа за два часа. Големите фирми наемат частни счетоводни къщи за по 200 лв. на месец, а в читалището цял щат. Ама нали Наско мравката ни е председател той решава тия неща.
Иначе е добра. Говорим си по женски и т.н.


16 Март 2010 12:59 | хахаха
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Баханов и компания се издъниха, егати кефа.


16 Март 2010 13:01 | ВМРО
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Доказахме, че сме по-силни от ГЕРБ и след година на местните избори съвсем ще ги отвеем. Такива като Стоянчо не могат да бъдат заплаха за нас.


16 Март 2010 13:05 | гражданин
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

а бе нещастници, на следващите избори за кмет на община измислените селяни от ВМРО ще подкрепят издигнатия за кандидат от ГЕРБ Младен Тимчев. Всичко ще бъде отново под Тотевия знаменател и диктат. Разберете веднъж за винаги: в Сандански политици и политика няма, всичко се дирижира и ръководи само от един интерес - този на Андон Михайлов Тотев.


16 Март 2010 13:12 | Соня
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Санданчаните са се примирили вече с участта си. Келенерът ще управлява тук во веки, това е ясно.
а такива като ГМО-то Насьо мравката и такива като Баханов, Аргиров, Стоев ще си му останат само едни послушни придворници и нищо повече.


16 Март 2010 13:47 | войвода
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Я ги погледнете - Мравчо и кандидатката му. Ами та са си лика прилика. Еднакво просташко изпажение на лицето и задоволство от това, че родата е помогнала тя да стане кметица. Е, ще те видим какво ще направиш, "културтрегерке". За всеки случай се запознай и със занаята който практикуват други селски кметове на ВМРО-доходен е . А града ще го гледат през крив макарон.


16 Март 2010 21:14 | незапознат
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Безинтересни са. Говорят глупости и мислят, че народа им вярва. Е, некаи тая невеста си изкара мерака. Нека се прави на войводка и подлога на насето мравчицата. Така им харесва на ограничените жени. Некой да им помага, а те да се пъчат . Краката на Тошко гигински тая булка требва да целува.


16 Март 2010 21:40 | Бате
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Навярно хората за които пишете тук, са класи над Вас.Като ги разбирате нещата толкова,къде спите!


16 Март 2010 21:42 | КК
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Ако партийка като вмро си мисли,че е спечелила изборите в Струма,жестоко се лъже.Да е жив и здрав .....


17 Март 2010 09:23 | кака
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Моля, моля. Тая заблудена жена, която виждаме на снимката до ГМО-то на общината едва ли може да ни се хване на малкия пръст. Не е за вярване, че когато целия свят, цялата държава е под ударите на икономическата криза, една булка завършила ЮЗУ и имаща се за "Добър икономист" говори глупости. Как, бе джанъм, ще направиш живота на хората в село Струма по-добър, как? С какви пари, откъде ще ги вземеш? Що, бе маце, като си толкова кадърна счетоводителка, не се развиваш в тая област, ами се намърда на кметско столче? Що не намери парички да направиш банкет на самодейците в читалището, нали си факирчето на Мравката. Ама всичко е блъф, моме, всичко.
Лошото е, че финансовия министър не погледне какво става по хилядите български села и представителите на държавната власт там. 99% от кметовете по селата не работят, а само присъстват и се разписват под заплата. Ако тези длъжности в малките села се премахнат и секретарките им, и представителните, които им се полагат бюджета ще си отдъх не малко.


17 Март 2010 10:38 | певачка
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Знаеме я тая булка. Беше касиерка на бензиностанция, после Тошкото Гигински, близък на Тотев я уреди в читалището главен счетоводител. Там нема работа за половин щат, те назначиха човек на цял, касиер на щат и още бол длъжности. Там не само за гл.счетоводител за никой нема работа. Колко състави останаха? Разказаха играта на театъра с баба Ленка Тимушева, закриха Мандолинките на Борилов, закриха "Незабравките" на Марков и т.н. А бе, мижи кьорчо да те лажем е работата в тия читалища. Чудя се държавата защо си харчи парите за тех. Там е държава в държавата. Корупцията с наемите процъфтява и май това е единственото им занимание - да прибират наемите от останалите все още наематели.


17 Март 2010 13:21 | Георги Баханов
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Загубихме изборите в с. Струма, защото всички местни лидери на ГЕРБ сме от един нужник...


17 Март 2010 13:23 | смях
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

е бре Мравчо, кефи ме млаката ти модифицирана кратунка. с голямо удоволствие обаче позираш на снимки. ..това е за да се изфукаш колко сполучлив експеримент на генното инженерство си, нали.. :))))))))))))


17 Март 2010 18:38 | .
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

питане към Кмета Тотев !!

Вашият коментар
кмете твойте служитили са плъзнали навсякъде .............................кога работят !!!кога си гледат служебните задължения !
Струмяни от Димитрина. Славчева Попова, пълномощник на Иван. Илиев Дуков.Проектът се намира в ОбА. Струмяни, Дирекция “ОСБГ” , етаж 3, стая …
http://www.strumyani.org/Vestnik%20Strumyani/




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар