Адвокатът на Р. Томов получи решенето на АС -Благоевград! Сблъсъкът БСП - ГЕРБ! Политическата "играчка" на Големите в партията на Б. Борисов, може да се превърне в "плачка" през есента

05 юни 2020 11:59   51 коментара   31283 прочита


Утопия, илюзии, бягство от отговорност и страх бележат някои политически совалки и маневри във водещата политическа сила. Благоевград шушука : Ще имат ли куража ГЕРБ да щурмуват кметския престол с партийна кандидатура или ще са нечия патерица, как правят политика, политиците в областния град?!

      

След няколко дни търсене, вчера адвокатът на Румен Томов, Милана Кривачка е получила решението на АС Благоевград, което потвърждава решението на ОИК  за предсрочно прекратяване правомощията на благоевградския кмет. От вчера започна да тече и 7 дневния срок за обжалване на решението пред ВАС т. е до средата на следващата седмица жалбата трябва да е внесена във Върховния административен съд, който следва да се произнесе в законния 14 дневен срок.

Въпреки мудното придвижване на казуса, се очаква най-късно до края на юни да благоевградската кметска сага да приключи и Благоевград да влезе в подготовка за предстоящи местни избори през есента. Хипотезата за избори и спечелване на властта в Благоевград  е златен шанс за някои партии и политици, а за други е плашеща отговорност. Изпитание, пред което лъсва страха от  политическо  безсилие и липсата на умения за организиране на избори.

Очаквано  основните претенденти за кметския пост ще са  кандидати на БСП, ГЕРБ, ПП Партия на Зелените, евентуално партията на Слави Трифонов  и Румен Томов, който единствен  заяви, че ще участва, ако има избори през есента. Традиционно битката, която всички очакват е между БСП и ГЕРБ. Според коментарите БСП ще участват  със собствена партийна кандидатура, а за ГЕРБ все още е неясно как ще се включат в тези избори.

В началото на юли в БСП ще се проведе партийна конференция, на която се очакват революционни промени в ръководството на партията и смяна на властта. Говори се, че червени лобита, които от години враждуват в БСП- Благоевград, са обединени в момента от идеята БСП да отиде на избори със собствена кандидатура, а не като не предишните избори  да подкрепят независим кандидат, какъвто е Томов. Дори вече се споменават и имена като евентуални техни кандидати, различни от досегашната им кандидатура.

Това изправя  Румен Томов пред алтернативата отново да търси инициативен комитет и партийна подкрепа, без която всеки индивидуален играч, е  обречен на провал.   Въпреки усилията на кмета Томов да изпълни ангажиментите си към БСП, допускайки във властта много червени кадри, запознати коментират, че градоначалникът не е успял до край да удовлетвори вълчите им апетити за власт и бизнесинтереси,   тъй като се издъни със заличаването си като търговец в Търговския регистър, и от месеци спасението на кметския пост ангажира вниманието му, повече от всичко останало.

Множество червени фирми и бизнесмени, гравитиращи около БСП и подкрепили Томов,   останаха излъгани в надеждите си за блага и вероятно на тези избори ще оттеглят подкрепата си, а индикации за това вече има. "Топката" попадна  в полето на водещата партия в държавата ГЕРБ. Герберите в Благоевград  получиха шанс, с който  хипотетично биха  могли  да си върнат  властта в областния център., след като я изпуснаха в местни избори 2019 -та.

Плашещо е обаче мълчанието им, което провокира страшни коментари за катарзис в  партията на Борисов  в Благоевград.   ГЕРБ Благоевград не анализираха официално причината и  спестиха голяма част от   истината за загубата на изборите, а именно разделението, разцеплението и вътрепартийните ежби и неразбории, започнали  година преди изборите през 2019 -та .. Разделението в партията бе видимо месеци преди местния вот.

Фактът, че за първи път от години имаше няколко яростни кандидатури за кметския пост от партията, светна червената лампа, че устоите на традиционно авторитарната и силно централизирана партия ГЕРБ се разклащат. И резултатът излезе наяве -почти 2/3 -ти от герберите не гласуваха за собствения си кандидат за кмет.   Голяма е  вероятността и някои от тях да са подкрепили и работили за  независимия Румен Томов, чийто победен резултат бе шокиращо висок. Томов спечели благодарение на вота  Анти Камбитов, зад който лъсна  вотът АНТИГЕРБ.

Кое е водещото?!  Отговорът е като във въпроса :"кокошката или  яйцето? ". Трябва да се признае, че стратегията на БСП да подкрепят независим кандидат в миналите избори, се оказа успешна. А ГЕРБ след изборите с  лека лъка прехвърлиха  отговорността за загубата на предишния кмет Ат. Камбитов, посочиха го като основен виновник за провала и се заровиха като щрауси, мислейки, че са скрили тежките проблеми в самата партия.     

 Месец след изборите като "козметичен" акт на политическа отговорност за загубата, бе сменено областното ръководство на ГЕРБ. Дотогавашният областен лидер Даниела Савеклиева депозира оставка и  бе сменена от евродепутата Андрей Новаков, а общинският лидер Бисер Михайлов, отстъпи мястото си на ВиК директора Росица Димитрова. И започнаха едни совалки, срещи и стенания, че всъщност новото областно ръководство се е изправило пред изключително  тежко наследство, забравяйки, че в 8 поредни години партията в Благоевград нямаше загубен избор. Нито в местни, нито в парламентарни, нито в евроизбори.

Новаков,който бе изстрелян директно от пиар службата на Камбитов в европарламента, започна да провежда срещи на всякакви нива с политици и емблематични лица  от областния център, за да опознае обстановката и хората. Представи се на медиите, начерта бляскаво бъдеще за партията  и заяви, че е готов да работи и помага на кмета Томов щом става дума за благото на Благоевград. И точно в този момент Камбитов ги изненада.

Решили, че загубата ще бъде "заметена под килима" и ще си отдъхнат от недотам изтощителната за тях изборната битка, екскметът Камбитов   им подаде топката " от воле"и тя попадна в полето им. - Томов е нарушил закона и се   изправяме  пред възможността за нови избори. Т. е идва време, в което ГЕРБ да покаже силата си и възможностите си за връщане във властта.

Смятахме, че новината ще зарадва и окрили герберите, пред които се яви златния шанс да си върнат силата и славата, още повече, че основният виновник за загубата го няма и идва тяхното време. Но  вместо това 6 месеца, на фона на серията гафове от страна на новото  ръководство на общината, отговорните лица в партията мълчаха. Нито дума за случващото се в община Благоевград - ни за уволненията на млади хора, нито за обидните и унизяващи уволнения на доказани специалисти, нито за депото и загубените милиони, нито за провалените проекти, нито пък за неистините и непризнаването на свършеното от правителството на ГЕРБ и кмета на ГЕРБ в Благоевград.

И докато новите обругаваха свършеното от правителството на ГЕРБ и Камбитов  герберите мълчаха, нямаше никаква защита на усилията на  лидера Б. Борисов и  на правителството, изсипало стотици милиони в областния град.

6 месеца мълчание, никакви пресконференции на фона на ежеседмичните такива на Томов и БСП, никаква ясно изразена позиция на водещата партия и нейните ръководители. Отсрамваха ги епизодично общинските съветници, които се заявяваха като опозиция на общинското ръководство. И всичко това, защото големците в ГЕРБ не вярваха, не им се ще да вярват и днес, че избори ще има,. и че този път отговорността за изборния резултат няма да е на Атанас Камбитов.   

Надеждата на Томов, че ще успее да се задържи на кметския пост, се оказа заразна и сякаш се превърна и в надежда на отговорни  гербери, които търсят,  анализират и най-малката възможност да говорят, че избори няма да има. Чуваме дори, и че се обзалагат публично, че Томов ще остане на поста си. Развяват конституционни и административни съдилища, мъчейки се да се самоубедят , че няма да им се наложи да покажат възможностите си в изборното състезание.

Затова и лутането им е видимо, бягството от отговорност също.. Видимо за жителите на областния център. Благоевград говори, че ГЕРБ не са готови за избори. Благоевград издига кандидати от ГЕРБ, вместо ГЕРБ. Първото име, което се спрегна бе името на   евродепутата и областен лидер Андрей Новаков. Но вероятността  да е кандидатът отпадна, тъй като той  вече  не е жител на  Благоевград.

В началото на тази година, няколко месеца след като бе избран за областен лидер, евродепутатът Новаков е променил регистрацията си и  вече е жител на пазарджишко село. Така че възлагането на отговорността, Новаков   да е кандидат  за кмет на Благоевград отпада категорично. Той не отговаря на условията за 6 месечна уседналост на кандидат за кмет., но както самият той казва  ще продължава да  " Носи Благоевград в сърцето си ".  

Спрегнаха се още имeната на   общинския  лидер, директорът на ВиК Росица Димитрова, на шефа на РУО Ивайло Златанов, на съветника от ГЕРБ Кирил Илиев, на шефа на НОИ Илиян Георгиев, а напоследък се заговори, че кандидат  може да е и депутатът Даниела Савеклиева. Все пак последната дума има премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.   Засега обаче всичко е в сферата на слуховете и всеки от "номинираните " отказва да потвърди дали ще е кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ.  

В интерес на истината не можем да отречем усилията на общинския лидер Росица Димитрова да заздрави структурите на ГЕРБ и да подобри комуникацията между лидерите и съветниците на партията в ОБС. Обединени около новия общински лидер, съветниците на ГЕРБ напоследък направиха няколко добри акции, заявявайки се като  стабилна опозиция.   

Виждаме, че се активизира приемът  на нови членове, твърди се, че герберите правят системни срещи със състава, нахъсват се членовете за обединение и мобилизация  и за провеждане на успешен избор. Новият  лидер  Димитрова осъзнава, че много лесно отговорността при евентуална загуба ще бъде прехвърлена на общинската организация и нейната работа. Похвална е амбицията и да доведе ГЕРБ Благоевград до победен резултат. "

Нямам съмнение, че следващият кмет на Благоевград ще е от ГЕРБ", заявява твърдо и неотстъпчиво Димитрова.  Няма да подминем  спокойствието и увереността, че ГЕРБ ще се справи с тези избори, които демонстрира и бившият областен лидер Даниела Савеклиева.   В  качеството и на организационен секретар на ГЕРБ и бивш областен лидер тя заяви, че ще помага на новото ръководство да се справи с нелеката задача за ренесанс  и успешното им излизане от предизвикателството -местни избори.  

Не можем да загърбим обаче и това, което се говори в Благоевград, а именно , че предвид натрупани  негативи ГЕРБ няма да спечели изборите с чисто партийна кандидатура, ако не влезе в коалиция по примера на БСП в предишните избори и не подкрепи успешен независим кандидат за кмет. Труден "мач" им предстои на хората на Бойко Борисов в Благоевград, за когото тези избори са много важни, тъй като ще покажат, къде е ГЕРБ за следващите парламентарни избори.

Залогът е голям, а най-важният тук въпрос отново остава   без отговор - Как ще участват ГЕРБ в местните избори, като патерица на друг  кандидат, или ще извадят силна партийна кандидатура?. Времето за доказване наближава и всякакви опити да се демотивира състава , с уклончиви твърдения, че избори може и да няма са опасни за партията и нейния стабилитет в бъдещите избори.

П. Костадинов.   


Още за: Герб БСП   избори   политика   Още от: Политика

Принтирай статия
51 коментара
05 Юни 2020 12:50 | Политик
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Чудесен анализ! Поздравления!


05 Юни 2020 12:57 | Благоевград
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

Новият кмет няма да бъде нито от ГЕРБ, нито от БСП, новият кмет ще бъде нашият съгражданин Атанас Киряков, Крайно време е да не гласуваме за партийни кандидатури, които са марионетки на партийните централи в София и които доведоха Благоевград до дъното. Община Благоевград ще бъде на гражданите на Общината, а не на партийните централи. Администрацията вече ще се избира с конкурс, а не по партийна линия. Край с корупционните схеми и друг криминал в общинските структури .Общината най-после ще бъде в ръцете на гражданите на Общината, а не на партиите.


05 Юни 2020 12:57 | Гражданин
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Браво за анализа!


05 Юни 2020 12:59 | До Благоевград
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Престани да подхвърляш космати неандерталци бе
Този Киряков е луд
Кмет да е гражданин, това е
Стига с тия селяци от Симитли, крупник, ляски и садово


05 Юни 2020 13:06 | Джак
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Герб могат да се закопаят някъде. Сами са си виновни!! След всичките машинации в последната година и половина, искат силен кандидат? Томов и Дончо ви плюят в устите. Не, няма да е от вашите марионетки кмета! Не защитихте кмета си, играхте срещу него, съботирайки го в коалиция с противниците му, сега ревете! Ами ще ревете. Кой би искал да го представлявате, след като си показахте продажността и "морала"? И само лидера на партията ще има думата сега, защото се видя че местното управление е нескопосана сбирщина от предатели. Защо трябваше човека, който И ВИЕ изгонихте да върши вашата работа?? Защото се биехте помежду си за парчета от новата власт?? Какво очаквахте, че ще се случи? Че от БСП ще ви приветстват за помощта в махането на Камбитов?? Е, браво за глупостта!! Само това ще кажа. ГЕРБ Благоевград пропадна. От тук излизане няма, докато не махнат всички продажни "ЧЛЕНОВЕ", а вие в момента сте МНОГО!!


05 Юни 2020 13:06 | Кочинките
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Е Бисер с неговото чанте и назначенията на жена му ще оправят работите хихихи
Новаков си е повярвал
Другите не искам да коментирам


05 Юни 2020 13:07 | Евала
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Евала джак


05 Юни 2020 14:37 | Смешкии
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

"Ако спечели Камбитов, печели цял ГЕРБ. Ако загуби Камбитов, губи само той! ".. Смешници! На чужд гръб и сто тояги са малко, ама сега няма чужд гръб, мишоци!


05 Юни 2020 14:42 | �� ���� �� ����
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Нещо смислено и издържано да прочета и на тоя сайт


05 Юни 2020 14:48 | будали
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

не разбрахте ли, че човека от Падеш няма как да стане вече тук кмет, да се пробва в София, сега нали е с Асансьора, да се пробва, 40 дни минаха от изборите


05 Юни 2020 15:09 | Цонка
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Дано накрая Благоевград се сдобие с МЛАД, ЕНЕРГИЧЕН, МОДЕРЕН КМЕТ, обичащ и милеещ за нашия град!!!


05 Юни 2020 15:37 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Искам да подсетя бъдещият кмет на града Атанас Киряков, да обърне специално внимание на приноса на постоянните общински съветници от които зависеше икономическото и културното състояние, и социалната сигурност на общината. Техните действия са видими навсякъде - разрушени сгради на, Зърнени храни, унищожена градска баня, застрояване на зелените площи, природното богатство на града минералната вода приватизирана и т. н. За да бъде запознато обществото как е постигнато тяхното забогатяване и дали са редовни данъкоплатци.


05 Юни 2020 15:52 | До старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Стига с това име. Има време, хората ще решат. Още не е решено кога точно ще са изборите и кои ще бъдат практически участниците. Недейте да подмятате имена толкова рано, безсмислено е - защото само си губите времето. Има т. н. инерция - като стане време - тогава споменавайте имена, а не като мишоци и безгръбначни или бабички да подмятате имена дето нищо не значат.


05 Юни 2020 17:05 | Да
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Мама Кажа ще е новия кмет, трябва само да си изплати дълговете на Общината и за всички ще има пари в изобилие.


05 Юни 2020 17:22 | 8888
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Ако спечели Камбитов, печели само Камбитов . Ако загуби Камбитов, печели цял Благоевград


05 Юни 2020 18:42 | Георгиев
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Изключително добър и подробен анализ.
Поздравления Костадинов!


05 Юни 2020 22:58 | Йън Джеймс Ръш до Цонка
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

има такъв човек-и той е адв. ИЛКО СТОЯНОВ


05 Юни 2020 23:39 | Христина
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

КАМБАРИОНЕ, КЪДЕ СЕ КРИЕШ! НИЕ РАБОТИМ ЗА ТЕБЕ, А ТЕБЕ ТЕ НЯМА! ЗАЩО НЕ ИЗПЪЛНИШ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ? И ДА ПЛАТШ ЗАПЛАТА КОЯТО НЕ СИ ПЛАЩАЛ ОТ МЕСВЦИ?


05 Юни 2020 23:40 | Христина
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

НЕГОДНИК ТАКЪВ! ИСКАШ ДА УПРАВЛЯВАШ А ДА НЕ СИ ПЛАЩАШ?


05 Юни 2020 23:42 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво доживяхме съселяни!


05 Юни 2020 23:48 | Наблюдател
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Наистина е НЕНАСИТНА, СИЛИКОНОВА И ГЛАДНА! ТЯ И СЕСТРА И!


05 Юни 2020 23:49 | Бучино
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ако искате ГЕРБ да спечели изборите, със сигурност трябва да смените общинското ръководство на партията. Росица Димитрова-Кенеди всички знаем как застана на поста шеф на ВиК и колко ограничен умствен капацитет има. Тя не привлича, а отвращава хората, така че ако искате ГЕРБ да спечели изборите, нейното място не е в структурата на партията. Ако не- ще получите втори и окончателен шамар от избирателите на Благоевград.


05 Юни 2020 23:53 | Мартин Задека
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ако чума по свинете удари Булгаристан в територията ще останат я има я нема 200 илядо чиляка!


06 Юни 2020 00:02 | СВАТ
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

КАМБИЧ КАМБИЧ, Я КАЖИ? ВИРИШ ЛИ ГО ОЩЕ ТИ? ИЛИ КАТО БОЙКО, ЗАСЛУЖАВАШ ТРОЙКА!


06 Юни 2020 01:19 | ���. K������� ������
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

НИКОГА ПОВЕЧЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ В НАШИЯ ГРАД!!!!
КАЗАХ


06 Юни 2020 01:20 | Джи пи груп
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Маре Грозданова и Зъкова, какво ще правите след септември, ум не ми го побира
Александра Лулеова да ви питам вас, как си купихте поршуто и как го обслужвате?
Къде работи мъжът на мара Грозданова? Как дъщеря и Виолета се сдоби с апартамент в София? От къде са парите на семейство Грозданови?
Въпросите са много, скоро ще ви попитат и от съответните институции.


06 Юни 2020 10:21 | Психолог
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Гледааам, четаааа и не вярвам на очите си!!! Под всяка статия, независимо за кой е, се пише за някаква си Сашка или Александра, която не я познаваме, не е фактор в града ни, не е работила с парите ни.... Явно много ви пълзи по нервичките? Казва му се: Завист! Със сигурност е много яка мацка! По избора и за кола, го съдя.


06 Юни 2020 10:33 | До голата Христина
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Зъкова, трън ви е в очите, защото ви напомня за вината! Признатйте си, че сте виновни, че голотата ви познава, Тя! Трън в очите ви ще бъде до края на жалките ви дни, защото ще сънувате кошмари, от които се не спи.


06 Юни 2020 10:36 | ХАН КУБРАТ
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

КАМБИТОВ ЩЕ Е НОВИЯТ-СТАР КМЕТ! ТОЧКА!


06 Юни 2020 10:37 | Левски
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Само Камбитов!


06 Юни 2020 10:59 | До коварната и гола птица
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

МАЛКО ХОРА УСПЯВАТ ТАКА, ЧЕ ПОСЛЕ ДА НЕ ГИ Е СРАМ И ДА НЕ ТРЕПЕРЯТ, ЧЕ УСПЕХЪТ СИ СА СЪГРАДИЛИ В/У ЧУЖДИТЕ СЪЛЗИ ИЛИ СЛУГУВАЙКИ НА НЯКОГО. ЛЕШОЯДИТЕ СИ ОСТАВАТ ТАКИВА И НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ С ОРЛИТЕ!


06 Юни 2020 11:16 | До зъкова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Красота, как си, с иш ли спокойно? Да ти дойда някоя вечер на гости в рилци?


06 Юни 2020 11:18 | Ина
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сано кандидат, който е гражданин и е подкрепен от герб ще успее, но герб малко трябва да се постегнат


06 Юни 2020 11:25 | До таня спасовата-пияната
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Танче, не се закачай!!! Пийни си бутилка, две та да се кротнеш и успокойш, че те уволниха от Доверие! Няма го твоя зет, за да ти помогне с работа и положение, което никога не си заслужавала. Та ти вечно си на черешата!


06 Юни 2020 11:26 | Чух
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Говори се, че Дончо ще е новия кмет!


06 Юни 2020 11:26 | !!!!!!!!!
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Само Томов!


06 Юни 2020 11:28 | хахах
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Основно Дончо си го говори това.. пак му потекоха лигите.


06 Юни 2020 11:32 | Герб
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Бат Бойко, къде си бе, брат? Я ела малко у нашия град, че си е... майката! То се не знае има ли ГЕРБ или не?! Савеклиева върви у дясно, Новаков у ляво, а Димитрова е най-добре-у средата!


06 Юни 2020 11:40 | Сиси кеч
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Зъкич*Грозданова, страшен тиим
И двете с дебели гъзове, неуяли се,


06 Юни 2020 12:37 | Топ преса
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Таня Спасовата е пияница, колкото е и Ясен Попвасилев :)


06 Юни 2020 17:32 | Калоян Ханджийски
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Васка паф движи нещата, всичко е точно, сега ще пийнем с нея в гаража у Грамада и всичко ще е точно. Само дето не ми става, та не мога да я оправя, ама...


06 Юни 2020 18:26 | Джи пи груп
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Скоро ще махнем протежето на пеевски


07 Юни 2020 00:41 | Коко динев
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Зъкова, ще ти разбия патрона само да те докопам


07 Юни 2020 09:42 | Делян
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ВЪРНИ СИЛИКОНО НА БЛАГОЕВГРАД!


07 Юни 2020 12:26 | Делян
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ХРИСТИНО, МАТОРИЦО ГРОЗНА КОСМАТА И НЕНАСИТНА! КАТО ТРИЕШ КОМЕНТАРИТЕ НЕ СТАВАШ ПО МАЛКО ГРОЗНА!


07 Юни 2020 12:27 | Делян
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

МАТОРИЦА ДОЛНА! УУУУШ МАРИ ДОЛНА СКОЧУБРО!


07 Юни 2020 14:33 | Кирил
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А Таня Спасовата дали е махната от доверие, това си е нейна работа. Тя ще се оправи, където и да отиде. Марето Грозданова и зъкова какво ще правят? Джи пи груп как е маре, виолетка как се сдоби с тоя апартамент в София? Зъкова, от къде и е къщата в рилци


07 Юни 2020 14:54 | Шумантов@
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А Стефан Дамянов е гей


07 Юни 2020 16:22 | Апостол апостолов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Вере, да направя ли още едно дете на Веселка или да се прехвърля на дъщеря ти Павлина, която пие по три бутилки водка на ден, само защото ти си и майка и не може да те понася.


07 Юни 2020 19:12 | До всички по-горе
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Лелеее, какви грозни и пошли коментари!


08 Юни 2020 13:11 | Някакъв
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Работници премахват офиса на БСП в Сандански, руската мафия вече е във фалит. Реших да се похваля, че в Сандански унищожихме БСП.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар