А. Антов от ГЕРБ се спаси от служебно изключване, връща се в Лондон

31 март 2012 00:06   6 коментара   7378 прочита
Зоя Димитрова чака резултатите от гласуването на съветниците за омбудсман
Зоя Димитрова чака резултатите от гласуването на съветниците за омбудсман


Зоя Димитрова чака резултатите от гласуването на съветниците за омбудсман

След две гласувания съветниците не избраха омбудсман, с хитър ход фаворитът Ив. Катърджиев се оттегли от предизвестения провал, за да се съхрани за новата процедура

Две гласувания се оказаха недостатъчни, за да бъде избран обществен защитник /омбудсман/ на Благоевград на вчерашната сесия на ОбС. За надпреварата се явиха само Зоя Димитрова, Любка Начева и Живка Юрукова, след като предния ден изненадващо смятаният за фаворит за поста Иван Катърджиев с писмена декларация се оттегли.

При първото гласуване най-малка подкрепа събра Юрукова - 7 гласа, Зоя Димитрова - 14, а Любка Начева - 10. За да бъде зачетен за легитимен изборът на обществен защитник, бяха нужни 2/3 от гласовете на съветниците, т.е. 25 гласа. Затова двете кандидатки с най-много гласове се явиха на балотаж, но за Зоя Димитрова бюлетините бяха 15, а за опонентката й Любка Начева - 14, 7 бяха невалидни.

Макар гласуването да бе тайно, в кулоарите се говореше, че съветниците от ЗП на Сашо Милчев са пуснали празни бюлетини като протестен вот. Така в крайна сметка ОбС прие да се проведе нова процедура.

С това обстоятелство мнозина свързаха странното оттегляне на Иван Катърджиев, когото очакват отново да се включи в битката на следващото наддаване за длъжността. Тогава двете му опонентки Димитрова и Начева, вече подлагани на гласуване, ще са с по-малки шансове и в чисто стратегически аспект неговата кандидатура ще има предимство.

Неосъщественият избор на омбудсман на вчерашната сесия бе очакван, повечето от съветниците го прогнозираха още в началото на заседанието, като се аргументираха, че не са правени предварително консултации между групите, което е обичайна практика в такива случаи.

На вчерашната сесия след дълго отсъствие от страната се появи съветникът от ГЕРБ Анатоли Антов, който в момента работи в Англия. Не съм обиден на никого, не съм избягал от Благоевград, не съм се скрил, няма за какво, каза Антов. Той обясни и историята около заминаването си за Англия:

Много близък приятел, с когото се познаваме от детските години, има строителен бизнес в Лондон. Съпругата му роди второ дете, в момента е в майчинство, а тя управляваше офиса. Приятелят ми ме помоли аз да поема офиса. Това е истината, всичко останало са слухове и спекулации, каза той и уточни, че още не е решил дали ще остане съветник.

Все пак след заседанието се разбра, че е депозирал оставката си пред председателя на ОбС Д. Савеклиева.

Според правилника за работа на местния парламент всеки съветник може да бъде служебно отстранен, когато, без да е уведомил председателя, отсъства от три поредни заседания на местния парламент без уважителни причини. Това щеше да се случи с Антов, ако вчера не се бе явил на сесията.

На вчерашното заседание благоевградските парламентаристи гласуваха да се отпуснат 17 900 лв. за закупуване на дефибрилатор, инфузионна помпа и респиратор за новата линейка, подарена на Спешен център на 19 януари.

6 коментара
31 Март 2012 21:37 | Доктора
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Катъра, омбудсман??? Навремено, Катъра от начален даскал, благодарение на партията хранилница-БКП, и способносто му да донася за всички, дори за собствената си майка, нашият герой стана МИЛИЦИОНЕР ! Но, дойде демокрацията и нашият герой стана прислуга на Незабравка/наистина, тя е добър професионалист и има нужда от прислуга/. БКП се прекръсти на ГЕРБ и Катъра е отново на сцената. Започна да сънува блянове комунистически и вече в празната му глава се върти идеята да става омбудсман, но за това се иска акъл и много познания, а не гега ! Катър, 2/3 е непреодалима летва за новите комунисти, вземи си гегата и си ходи в родното Петрово да пасеш козите на хората и да си полезен за нещо !!!!


01 Април 2012 02:11 | ХИП-ХОП
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А щЕРКАТА ХУБАВАТА ПЕВИЦА РУСИНКА? НЕЯ СИ Я БИВА.


01 Април 2012 09:36 | Запознат
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Ами Зоя Димитрова от БКП завърши с рабфаг право. Портията майка я изпрати да учми право без изпити. После обиколи всички партии и се слагаше на всички силни на деня. Където и да почнеше работа се проваляше поради голямата си некадърност. А за далаверите и в Митницата се носят легенди. Благодарение на тях си купи апартамент в идеален център с една заплата на държавен служител и сега пак се натиска за пост като лиже задниците на силните на деня.


01 Април 2012 15:38 | само Зоя
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Зоя прекрасен Човек, дано успухи Зойче! Ти си истинска., ти го заслужаваш.


01 Април 2012 20:50 | Справедливост
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И тримата са некадърни. Жалко, че способните хора са далече от политиката. Крайно времее ГЕРБ -аджиите да се обърнат към професионалистите иначе ще съсипят Общината


01 Април 2012 21:50 | Демократ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ГЕРБ, значи сбирщина на некадърници, неграмотни, доносници и криминални типове ! ГЕРБ, значи срам и посредсгвеност !ГЕРБ, Плочков, Окото, Меките китки, знайни и незнайни пропаднали типове от всеки калибър и на върха прост пожарникар -егати и формацията, егати и държавата ! Прости управници, трагедия за народа !!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар