60 десни ренегати основаха в Благоевград “ново” ОДС на Ст. Софиянски

09 юни 2011 00:20   15 коментара   18106 прочита
Ст. Софиянски
Ст. Софиянски


Ст. Софиянски

60 души от Югозападна България в понеделник вечерта са се събрали в Благоевград да основат регионално представителство на най-новата политическа формация ОДС /Общност на демократичните сили/, с чиято бюлетина лидерът на ССД Стефан Софиянски ще атакува кметския стол на София, съобщиха присъствали на срещата. В сбирката са участвали представители на почти всички партии, които до момента са потвърдили участието си в ОДС - БДС-радикали, ССД, движение “Гергьовден”, Демократическата партия, БЗНС “Н. Петков” и клуб “Сенатор”.

Действително такова събиране имаше, аз бях домакин, очаквах 10 души, но се събраха над 50 и се наложи да затворим заведението, където ги бяхме поканили, потвърди информацията Любим Пранжев, който е председател на БДС-радикали в Благоевград.

На срещата присъствали бившите кметове на Кресна и Хаджидимово Георги Иванов и Георги Аврамов, които са членове на партията на Стефан Софиянски, съпартийката им от Дупница Лорета Николова, председателят на “Гергьовден” в Благоевград Динко Трайков, на Демократическата партия - бившия зам.областен управител Николай Куколев, председателят на Координационния съвет на ОДС Иво Ценов, зам. председателят на ССД Янко Янков, зам. председателят на “Гергьовден” Ася Михайлова и др.

Това беше първо събиране, на което не стигнахме до избор на регионално ръководство, взехме само решение да опитаме да създадем през лятото по места структури на ОДС, без да разваляме сегашните десни коалиции, където ги има, уточни Л. Пранжев. Другото решение на ОДС е най-късно през юли да се избере ръководство и предизборен щаб, който да започне преговори за предстоящите местни избори с всички дясно ориентирани партии. Самостоятелни съветнически листи в някои общини в Пиринско на тези избори и сериозно участие на следващите парламентарни избори е генералната идея на новата дясна коалиция ОДС.

В неделя, 5 юни, беше последният срок, в който ОДС очакваше от Синята коалиция разрешение и техни кандидати да участват във вътрешнопартийните избори за кандидат-президент, които са насрочени за 12 юни. Лидерите на Синята коалиция Иван Костов /ДСБ/ и Мартин Димитров /СДС/ отхвърлиха протегнатата от Ст. Софиянски ръка за единна президентска кандидатура, което на практика означава, че и по места ОДС няма да може да влиза в договорки с двете най-десни партии СДС и ДСБ.

ГЕРБ ще участват самостоятелно на изборите, останалите 4 земеделски партии засега се очертават също солови играчи или коалиционни партньори с ДПС, затова най-вероятно ОДС ще остане в този формат и ще бъде поредният участник в изборите, който ще се бори за гласовете на десните избиратели.

15 коментара
09 Юни 2011 09:50 | До одс
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

стига с тоя динко трайков бе-нищо не става


09 Юни 2011 10:21 | до всички
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

защо ползвате лицето на стефан софиянски, хайде като сте толкова десни, явете се сами, или всичко е борба за участие в изборите за съветници, това са все отпаднали от Обс, и вече мислят дясна коалиция, ще влезете в ОбС както и миналият път.... срамота...


09 Юни 2011 10:51 | мушанов
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Добре е, че по-малките десни партии се обединяват. В тях все още има доста читави, опитни и свестни хора. Дано и Синята коалиция не се правят много на важни, за да се направи една добра обща листа за съветници. Че аман от комунистическо управление в тоя град!


09 Юни 2011 12:04 | Пожелаващ
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Успех, момчета, и хич да не ви пука от злобата на соцкомунята


09 Юни 2011 12:16 | До Иван Костов- лично
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Костов и ти ли се нагоди на бойко да те клати бе балък? Още не можеш да си избиеш комплексите от загубата през 2001г. Скрий се някъде че не моа та гледам.


09 Юни 2011 12:42 | ЧАВДАР
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

пранжев, лорета ...абе. хората се погнусиха от вас .не можете ли да упражнявате други професии .кой ли глупак ще метне бюлетината на лалугера софиянски.. мишоци такива ..нагли и миризливи.. вие забихте пироните в ковчега на синята идея


09 Юни 2011 13:11 | ДП
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За сведение на в-к "Струма": Георги Иванов е член на Демократическа партия


09 Юни 2011 13:14 | дабе
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

л еле а ле ле собрале се двама бес трима и некой случаен миновач и они ке ми прават партиа и митинк на плоштадо


09 Юни 2011 13:15 | сдс
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Щом Динко Трайков е с вас "ще имате успех"


09 Юни 2011 13:19 | .
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Динко, Ти повече общински съветник няма да станеш бе леке такова.
Виж търсеха портиер в общината


09 Юни 2011 15:23 | Дин трай
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ДИНК трайк е най големия политически помияр


09 Юни 2011 16:30 | !!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кметът на Сандански глобен за нарушение в обществена поръчка
09 Jun 2011 / 03:37 pm :: Sandanski1. com
Андон Тотев е нарушил разпоредбата, като е разгледал офертата на участник, който е трябвало да бъде отстранен
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи нарушение в решение на кмета на Сандански Андон Тотев за класиране на участниците в обществена поръчка за реконструкция на мостово съоръжение над река Струма на пътя Кресна - Сандански.
КЗК наложи санкция на кмета в размер на 105 946 лева. Производството е образувано във връзка с постъпила жалба от страна на столичното дружество „Мостремонт 97".
Комисията е установила, че възложителят е нарушил разпоредбата, като е разгледал офертата на участник, който е трябвало да бъде отстранен и незаконосъобразно е сключил с него договор за възлагане на обжалваната поръчка.


09 Юни 2011 16:43 | мушанов
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Вярно е, че има и някои хора, които нямат особен принос към местната демокрация, но в това ОДС има и почтени и опитни местни политици като Гошо Иванов от Демократическата партия в Кресна, Петьо Фетфов от Перник, Кольо Куколев, Гошо Аврамов от Хаджидимово, Ицо Георгиев от "Гергьовден" в Петрич. На такива хора може да им се гласува доверие, защото досега имената им не са свързвани с далавери и политическа некоректност, Радвам се, че има такава алтернатива.


09 Юни 2011 16:51 | Дупничанин 2
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Помияра има много пари и сега ще хвърли някои и друг милион. Но няма да има никакъв резултат. В София нищо не остана за крадене .


10 Юни 2011 15:19 | ХАХО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БОЖЕ ОПАЗИ НИ ОТ ТИЯ АЛЧНИ КРАДЦИ. СОФИЯНСКИ СИГУРНО СЕ Е ПООХАРЧИЛ ДОСТА И ОТНОВО ИСКА ПОСТА. АМАН ОТ ТОЯ КОЖОДЕР И ЛИГЛЬО, НЯМА ЛИ МЛАДИ ХОРА В ТАЯ ДЪРЖАВА ИЛИ ВСИЧКО СВЯСТО СЕ ИЗНЕСЕ ОСТАНА НИ САМО ЧАЛГАТА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар