50 000 души от Югозапада остават без работа, ако партиите и Б. Борисов не се обединят

17 февруари 2012 00:20   25 коментара   24577 прочита
Владимир Владимиров
Владимир Владимиров


Владимир Владимиров

Изказване на директорът-съветник Вл. Владимиров, който смрази местния парламент в Дупница

Над 50 000 души от общините Бобов дол, Дупница и Благоевград, пряко ангажирани като контрагенти, остават без препитание. Зловещата новина излезе на бял свят от устата на шефа на ТЕЦ “Бобов дол” инж. Владимир Владимиров навръх втората за годината общинска сесия в Дупница. Той поиска политическа подкрепа от всички партии и най-вече от депутатите от ГЕРБ, общинското ръководство, премиера Бойко Борисов и правителството, като каза, че 1 800 000 лева е загубата само за месец януари на ТЕЦ “Бобов дол” от спирането на втория от трите блока.

Условията, които са поставени от Европейския съюз, са заробващи. Според тях трябва да бъдат затворени и трите блока до 31.12.2014 г. Съгласно сключения договор това трябва да стане, ако не се монтират сероочистки за 120 милиона лева. Ние обаче нямаме 120 милиона лева, а само 70. Тези пари не са достатъчни, за да направим само на единия комин сероочистките, защото например офертата на “Сименс” е 78 милиона евро. Имаме и оферта на българска фирма за 66 милиона евро.

В момента изграждаме сероочистките на втори блок. Очакваме през април да бъдат готови и блокът да започне работа. От Европа обаче настояват ТЕЦ-ът да мине на газ. Тази програма няма бъдеще за нашия район, защото ел. енергията ще поскъпне много повече и няма кой да я купува. До броени месеци ще започне закриването на рудници в Бобов дол, Перник, Симитли и трябва да пристъпим към жестоки съкращения, които ще засегнат цяла Югозападна България, каза общинският съветник, председател на партия ЛИДЕР и шеф на ТЕЦ “Бобов дол” инж. Владимир Владимиров.

Председателят на Общинския съвет Ивайло Константинов прие декларацията и заяви: Трябва да помогнем.

След него микрофона взе бизнесменът Иван Шопов, общински съветник от БСП. Той съобщи, че собствениците на 10 фирми, които не са си получили парите от “Рила газ”, организират митинг на 1 март от 10 до 12 часа, защото имат да получават 300 000 лева, но били прецакани умишлено от фирми-подизпълнители по трасето на газификацията: “Митинга ще направим под лозунга “Стоп на италианската подигравка с интересите на град Дупница”. Той съобщи още, че в списъка на протестиращите са Александър Пешев, управител на “Автомагистрали Хемус”, Райна Георгиева - “Меридиан” - Дупница, и други.

От залата се чу глас: “Искайте си парите от кмета Атанас Янев и консултанта Пламен Галев, които организираха работата по трасето”.

На микрофона изскочи екскметът от БСП и независим общински съветник Първан Дангов, който попита: “Г-н кмете, колко пари са получили за газификацията на Дупница, а също и за други обекти фирмата на екскмета Атанас Янев “Специалремонт” и на неговата секретарка, управител на фирма “Кройс”? Само за тях всички фактури са осребрени. Имат неразплатена само една. Г-н Чимев, станал сте пъдар на обран бостан”.

Той отправи забележка и към Ивайло Константинов: “Не допускайте, прекъсвайте изказванията на бизнесмени като Шопов, които непрекъснато плачат за пари”.

Шопов обаче не се спря и взе отново микрофона за дуплика: “Настоявам като бизнесмен и работодател на охранителна фирма общината да задели повече пари за охрана на общински обекти. Заводът, на който съм управител, е “Авторемонт”, има да дава 40 000 лева на общината като данъци и такси. С удоволствие бих ги платил, но откъде да взема пари? Ако вие дадете на мен, ако държавата се разплати с бизнесмените, и за общината ще има пари, и Столична община има да дава на моя завод много пари. За миналата година една стотинка от София не сме получили. За 2010 г. има да ни дава 700 000 лева. Работниците от два месеца са в неплатен отпуск”.

Той поднесе приветствие към градоначалника във връзка с програмата за управление на общината до 2014 година: “Ако свършите 80 процента от това, което сте заложил, ще надминем Европа и даже отвъд Океана. Много ми хареса. Особено постоянният диалог с представители на бизнеса в Дупница. Бизнесът е в агония и се радвам, че сте заложили връзката с нас като ключов момент”.

Програмата беше приета с мнозинство, против бяха само от БСП.

78 000 лева от бюджета на община Дупница успя да измъкне Петя Арбова, председател на 13-те обединени спортни клуба. Тя ще разпределя парите между тях.

20 000 лева съветниците отделиха за фестивала “Мир на Балканите”, който се организира от собственика на ансамбъл “Дупница” Воин Войнов.

Почти без скандали мина приемането на бюджет 2012 г. Против финансовата рамка в размер на 19 392 000 лева бяха само съветниците от БСП и независимият Първан Дангов.

Страхотен скандал се развихри около отпускането на 1350 лева на тенисиста от Дупница Любомир Янакиев, който има покана за участие в световното по тенис на маса в Швейцария. Председателят на икономическата комисия инж. Владимир Владимиров, шеф на ТЕЦ-а, се противопостави на предложението на кмета Методи Чимев средствата да бъдат отделени от бюджета. Предложението не бе прието от икономическата комисия, общината няма пари за подобни мероприятия и не може да стане. Спортистът беше в залата, силно се притесни и от вълнение се разплака зад гърба на съветниците, без да го видят.

От конфузната ситуация успя да извади местния парламент председателят на групата на ГЕРБ Емил Панчев. “Ние, общинските съветници от ГЕРБ, решихме да съберем сумата от заплатите си. На световното в Швейцария нашият представител трябва да участва”.

Ядосан, на микрофона се хвърли Първан Дангов: “Намалете популизма у ГЕРБ, копирате Бойко Борисов и депутатите от парламента с милиони за бедствия от партията”.

Матей Попниколов отговори: “Даваме парите от заплатите си, популизъм е да правим с чужда пита помен”.

Намеси се и председателят на парламента Ивайло Константинов с оферта: “Г-н Дангов, ще бъде чудесно, ако и Вие се включите с лични средства”.

Любомир Янакиев се изправи в залата и успя да каже само: “Обещавам да се представя достойно”, и напусна силно разстроен.

Изненадващо беше създадена нова политическа група в местния Общински съвет от трима души. Към съветниците от коалиция “Промяна”, която обединява председателите на Демократи за силна България - Стоян Шушков, и председателя на “Атака” Методи Стойнев, се присъедини бившият кмет и общински съветник от БСП, сега независим - Първан Дангов. Решението си да се включи в групата Първан Дангов обясни така: “Това е чисто конюнктурно. Защото според правилника група могат да съставляват най-малко трима съветници. Групата има повече права и по-голяма тежест в Общинския съвет. Групата може да участва в председателски съвети, в провеждането на комисиите преди заседанията на Общинския съвет. Може да участва в комисии по провеждането на търгове и конкурси. Затова я сформираме - за по-голяма активност”.

Общинският съветник от БСП Иван Ибришимов разпространи на сесията 40 копия от писмо от семейството на актьора Димитър Герасимов. В него се заявява, че къщи от улица “Христо Ботев”, които в голямата си част граничат с река Бистрица, и особено домът -54 на актьора и неговата съпруга Вася Герасимова, са на брега, който не е укрепен и изцяло разрушен. Реката е изместила коритото и застрашава къщите. Молбата на семейство Герасимови е да се направи брегоукрепване и изграждане на стена, за да се избегне опасността пролетните води да ги залеят. Семейство Герасимови имат подобни молби от 3 години, депозирани в общината.

25 коментара
17 Февруари 2012 06:35 | .
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

излишни


17 Февруари 2012 08:51 | уф
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Като нямам пари не ми дават нищо в магазина...
Герб и партии да се обединяват за да ми помогнат.
Защо не го дадохте теца на гърците ?
Да сте чули нещо за КРЕДИТ ?
Или вие не знаете знака "-"
Теца открай време е символ на далаверата


17 Февруари 2012 09:12 | Иван
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Шопов да не реве, като ущипана мома за пари. Да продаде скъпия джип и неговият покровител да спре екзотичните екскурзии до остров Пикет и тогава пари, ще има


17 Февруари 2012 09:25 | кадърен
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

ТАКИВА КАТО ВЛАДИМИРОВ ВЪН! БЕШЕ ОТ БСП, СЕГА Е ОТ ЛИДЕР, А УТРЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ОТ КОЙ ЩЕ БЪДЕ! ТЕЦ ТРЯБВА ДА СЕ СТОПАНИСВА ОТ НОРМАЛНИ ХОРА, А НЕ ТАКИВА КАТО КОВАЧКИ И ДРУГИ ПОДОБНИ! ТОЙ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, КАТО КАКЪВ СЕ ЯВЯВА - КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ИЗБРАН ОТ НАРОДА ИЛИ КАТО ЧАСТЕН СЪВЕТНИК, ЗАЩИТАВАЩ СОБСТВЕНИТЕ И ИНТЕРЕСИТЕ НА КОВЧАКИ ПИТАМ АЗ! СТИГА ТОЛКОВА ! ВЪН ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ И ВЪН ОТ ТЕЦ БОБОВ ДОЛ! МАЙ ГО Е СТРАХ ДА НЕ ЗАГУБИ ГОЛЯМАТА СИ ЗАПЛАТА, А НЕ ГО ВЪЛНУВА ТОЛКОВА СЪДБАТА НА ДРУГИТЕ ХОРА!


17 Февруари 2012 09:41 | ууууу
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

ВЛАДИМИРОВ ИМАШ ЛИ ПОНЕ МАЛКО МОРАЛ. ЗАЩО НЕ ПОЛЗУВА ПРЕДИШНШЯ СИ ЕКИП КОИТО ТИ ПРЕДЛАГАХА ДОСТА УСПЕШНИ ПРОЕКТИ ОТ АВСТРИЯ И СЛОВЕНИЯ И ЧЕХИЯ ЗА ДА ПРЕДОВРАТИТЕ СПИРАНЕ ОЩЕ 2 РИ БЛОК. ПЪРВО СПРЯХТЕ НЕГО И ЗНАЕШ ЧЕ ТОВА БЕШЕ ПРАКТИЧНОТО РЕШЕНИЕ, А ТОГАЗ БЕШЕ ПРЕДПРИЯТИЕТО ОЩЕ ДЪРЖАВНО, НО ТИ ТОГАВА СЕ СЛАГАШЕ НА ПЕТРОВ И ХОДЕШЕ НА ОБЯД САМО ДВАМАТА И ДА ТОПИШ КОЛЕГИТЕ СИ ОТ ЕКИПА И СЕ НАМЪРДА И ОСТАНА САМО ТИ А ОТ ДРУГИТЕ СЕ ОСВОБОДИ ПО ДОСТА ПОДЪЛ НАЧИН И МЕРЗОС КАТО СИ ПРИПИСВАШЕ ЗАСЛУГИ КОИТО НЕ МОЖЕШЕ ДА РЕШИШБЕЗ ТЯХ .И СЕГА ПРЕСТАВЛЯВАШ НОВА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ КОЯТО ТИ ДАДЕ ДОСТА ТЛЪСТА ЗАПЛАТА И РАБОТИШ САМО ЗА ТЕБЕ СИ .ТАКЪВ БЕШЕ И В ЕНЕРГОРЕМОНТ НА ВРЕМЕТО СЪЩИЯ НАГАЖДАЧ, НО ЗНАЙ ЧЕ ВСИЧКО С ВРЕМЕТО СИ. ЖАЛКО ЗА ЦЕНТРАЛАТА ЩОТО МОЖЕШЕ ОТОДАВНА ДА НЯМА ПРОБЛЕМИ А ТИ ПРЕДАДЕ КОЛЕГИТЕ СИ И СЕ СЪЮЗИ С ЕМИЛ ХРИСТОВ КОЙТО СЪЩО СМЕНИ КАКТО НОВОТО ВРЕМЕ, СДС, НДСВ А СЕГА ЛИДЕР. ТИ ВИДЯ В ТЯХ КОНКОРЕНЦИЯ И ГИ ЕЛЕМИНИРА ПО ПОДЛИ И ПОДМОЛНИ НАЧИНИ. ТОВА НЕ Е ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ А СЕ НАРИЧА КА


17 Февруари 2012 09:43 | ууууу
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

НАРИЧА СЕ КАРИЕРИЗЪМ.


17 Февруари 2012 10:20 | до кадърен
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ти скъпа, работиш в общината и сега, и при дангов, и при янев. уж, си върла комунитстка, защото си закърмена с идеята още от дете, но в същото време, заради заплатката, която получаваш въртиш чернооките си очи и се усмихваш всякаш си паднала от марс и никога не си чувала за другарите ти...!!!! на изборите открито защитаваше и помагаше на бсп, мислейки си, че победата им е сигурна, но уви. герб все още те държат, но ти си знаеш за какво..... така, че не прави изказвания за владимиров, защото ти не си по-долу от него. с тази разлика, че той го прави за много пари и да прокарва интересите на ковачки както на местно, така и национално ниво. " а, ти за смешната си заплата..... истинският комунист е комунист, дори и обречен на гибел, а ти каква си ???


17 Февруари 2012 10:48 | анонимен
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

КАКВИ ПОМИАРИ КАКВА ПОМИЯ ХВЪРЛЯТ.


17 Февруари 2012 11:05 | краси
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

защо да помага правителството на тец Бобов дол били на загуба а защо не кажат какви заплати получават и колко купони за храна хората са безработни и получават заплати колко един тецаджия получава купони за храна Правителството до помисли за бедните и безработните .а не за тец Бобов дол защото некой от работниците се връщат от работа все едно от курорт бодри и засмени..... това говори колко са натоварени с работа.


17 Февруари 2012 12:20 | 333
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

БРАВО ТОЧНО ТАКА.....


17 Февруари 2012 12:31 | работник
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

В теца действително до 30% от хората работят и изкарват парите на всички. Другото е разни инжинерчета дето не знаят за какво са там а да не говорим за провсъюзите хем са смотани и си искараха живота по екскурзии и купони.


17 Февруари 2012 13:24 | ........
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

ТАМ РАБОТЯТ ПО ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА САМО КУПОНИТЕ ЗА ХРАНА ИМ СТИГАТ ДА СЕ ИЗХРАНВАТ


17 Февруари 2012 14:07 | грозно
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Не унижавайте така хората! Ако не може да се помогне на Л. Янакиев, не го викайте да дойде в залата, за да че чувства като просяк, след като такива хора са лицето на страната ни! А ако някой е искал да помогне, не е нужно да демонстрира по този начин дарението си, звучи грозно. Извикайте го след заседанието и му помогнете, защо трябва да се тупате в гърдите? Или това е целта?


17 Февруари 2012 14:09 | Коцев
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Г-н Владимиров е свестен човек. Попитайте някои от ТЕЦ-а какво мисли за него. ТЕЦ Бобов дол е най-хубавият и чист ТЕЦ в който сам влизал на територията на България. Ръководните кадри който работят са истински професионалисти честни и добросъвестни. Хора помислете малко преди да напишете нещо. Искрено желая на г-н Владимиров и неговият екип да построят очистващите инсталации и да заработят и трите блока. А на тези който искат да затворят ТЕЦ-а желая ПРОВАЛ.


17 Февруари 2012 14:38 | Петьо Ничев
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Коцев Сигурно и ти си от неговия антураж, на който последните години стандарта на живот хвръкна в небето! По новите коли на паркинга ви разпознават работниците!!! Боклуци крадливи!!! Сега плачат за Ковачки, който знаеше когато купува теца, че ще трябва да прави тези сероочистки, но си помисли, че ще му се размине!!! ТЕЦА ОТИВА ПРИ БРИКЕЛ!!! Но не го мислете, вие нали се уредихте с апартаменти по София (купени разбира се с честно гепени пари), та там ще си намерите работа


17 Февруари 2012 14:44 | НИК
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Ковачки се опитва да извива ръцете на правителството от доста време! И номера с липсата на бобовдолски въглища за отопление е част от тази схема! Само не знам докога ще го търпят този самозабравил се кретен! Крайно време е по почина на тавариш Путин, да ги затворят такива мошенници!!!


17 Февруари 2012 15:55 | 1
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

тЕЦА хе е ли ха Ковачки, и аз от моиат магазин триабва да осжободиа магазинерка ама не искам помо6т от Об6тината. Ако и на мен и на теб дадат 120 милиона, смиатам è 6те се справиме по добре от тиах.


17 Февруари 2012 16:50 | 123
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

до 1 .....Ей тъпако ако спрат ТЕЦа и Мините МАГАЗИНЧЕТО ти ще е сама спомен от миналото.....


17 Февруари 2012 17:12 | аз
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ивкони нека да не дава акъл кой колко пари да даде на този спортист, ами да дава достойни заплати на тези и малко останали работещи у така наречения вестника Вяра. Той освен да унижава подчинените си с налагане на какви ли не глоби друго не знае, а сега се прави на "великодушен". Ако беше много кадърен от "международен" бизнесмен- перач на пари нямаше да дойдеш у Дупница на заплата от 1000 лв. или тоя МОЛ иска покрив. Ще откраднеш..... ще го покриеш.


17 Февруари 2012 17:34 | :))
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Прав е човекът с магазинчето. Да, много хора остават без работа, ако го няма ТЕЦ-а. Но до закриването му няма да се стигне. Непрекъснатото подносяне на предстоящи масови съкращения там е просто един уж социален мотив Ковачки да изнудва държавата. Като е купил ТЕЦ-а, той е бил наясно с условията на европейските директиви. Сега да ги спазва и да не реве! Това доколко целесъобрзни са тези директиви на ЕС пък е друга тема.


17 Февруари 2012 18:13 | АААА!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

НИК написа:Ковачки се опитва да извива ръцете на правителството от доста време! И номера с липсата на бобовдолски въглища за отопление е част от тази схема! Само не знам докога ще го търпят този самозабравил се кретен

ВЛАДЕМИРОВ, ЗАЩО СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ Б. БОРИСОВ И ПАРТИИТЕ, А НЕ КЪМ МИЛИАРДЕРА И СОБСТВЕНИК ХРИСТО КОВАЧКИ. НЕ ВИ Е ЛИ СРАМ ДА ПРОСИТЕ, КОГАТО ХР. КОВАЧКИ Е ПОДСЪДИМ ЗА ИЗТОЧЕНИ И НЕПЛАТЕНИ МИЛИОНИ ДАНЪЦИ. НО И МНОГО НИСОКОМЕРНО И НАГЛО СЕ ДЪРЖИ ПРЕД ТЕЛЕВИЗИИТЕ- ТОЙ НЕ СЕ ЧУВСТВАЛ ВИНОВЕН ЗА НИЩО, ТОЙ ЛИЧНО НИЩО НЕ ДЪЛЖАЛ НА ДЪРЖАВАТА, А ЗАДЪЛЖЕНИЯТА БИЛИ НА ФИРМИТЕ МУ. А СЕГА ПРОСИТЕ МИЛОСТИНЯ ЗА НЕГОВИТЕ ФИРМИ. ИМАЙНЕ МАЛКО СЪВЕСТ И МОРАЛ!!!!!


17 Февруари 2012 22:16 | пика
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

защо плюете против ковачки, мениджърите му са некадърници, но и играчи, те го провалят, кога ли ще го разбере, дано не е късно, пито неплатено няма, тъй че търпение, ние сме овчедушен народ, газят ни тъпчат ни и траем. Къде са Великите синдикати, които искаха да взривят маришкия басейн, да видят какво правят лакеите на ковачки.


18 Февруари 2012 20:32 | 666
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

като работат 30% работниците в тец-а останалите да ги съкрати г-н Владимиров и ето парите за сероочистващата исталация некой станаха милионери в тоя тец


19 Февруари 2012 16:47 | иван
Оценка:
3
 (
3
 гласа)


Нали на всички е ясно, че ТЕЦ-а е издоената и мършава крава на Ковачки. Каквото можа до тук се взе. Поддръжката е никаква, а експлоатацията е бясна. Служителите са унижавани, плашени и дори бити от груби мутри. Следва доизцеждане и АКО имаме късмет препродажба на нов инвеститор за нарязване на скрап. Схемите са обмислени и приведени в действие. Синдикатите са най-големите предатели за това иначе много добро предприятие. До момента от тях не е проявена НИКАКВА грижа за съдбата на ТЕЦ-а. Не обвинявайте Владо. Той прави каквото може човека. ЗА СЕБЕ СИ разбира се. Работниците сами са си виновни, защото ги е СТРАХ. Проблемите бяха ясни още през 2006 год. Ама нали все си мислим, че ще ни се размине. НЕМА ЛАБОВО братя.



20 Февруари 2012 07:36 | Коцев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Г-н Петьо Ничев зная, че може би ви е много жал за сегашното ви положение, НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА. И МОЛЯ :”БОКЛУЦИ КРАДЛИВИ” КАЗВАИТЕ НА НЯКОЙ В ВАС. А САМО ДА ВИ КАЖА НЕ МИ ПУКА ДАЛИ ЩЕ ЗАТВОРЯТ
ТЕЦ-а, ЖАЛКО Е АКО ЩЕ СТАНЕ ПРЕДИ ВСИЧКО ЗАРАДИ ХОРАТА КОИТО ХРАНЯТ СЕМЕИСТВА И НА ВТОРО МЯСТО ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА НА ТАЗИ СТРАНА.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар