5-имата депутати на ГЕРБ в Пиринско с новия управител В. Смиленов участваха в молебена в Гоце Делчев и седнаха на маса в клуб “Ванита”

17 август 2009 00:18   2 коментара   23272 прочита
Кметът на с. Мусомища Иван Ламбрев запали свещ за здраве
Кметът на с. Мусомища Иван Ламбрев запали свещ за здраве


Кметът на с. Мусомища Иван Ламбрев запали свещ за здраве

В 8 църкви и манастири многохилядната християнска общност от Гоцеделчевско почете големия празник Успение на Пресвета Богородица

Хиляди християни от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча в събота изпълниха до краен предел 8-те църкви и манастири в региона, които носят името на Света Богородица. В тях по случай храмовите празници освен празничните служби бяха раздадени и курбани. В селата Баничан, Добротино, Огняново и Илинден в чест на големия празник и тази година се проведоха традиционни събори с много музика, народни борби, кръшни хора, родови и наборняшки срещи.
В гоцеделчевската църква “Пресвета Богородица” почетоха Голяма Богородица и се поклониха и помолиха пред иконата на Божията майка пиринските дептати от ГЕРБ Атанас Камбитов, Георги Андонов, Димитър Захов, Любен Татарски, Георги Икономов и новият областен управител Валери Смиленов. След празничното богослужение те се събраха на празничен обяд в местния клуб “Ванита”.
Стотици жители на хаджидимовското село Илинден, повечето от които пръснати във вътрешността на страната и чужбина, в събота се събраха на големия традиционен събор с курбан и местния традиционен деликатес - домашно приготвен булгур по старата либяховска рецепта от най-възрастните и чевръсти баби Велика Икономова и Ангелина Калайджиева.

2 коментара
17 Август 2009 10:07 | Избирател
Оценка:
21
 (
189
 гласа)

Голяма Богородица е най-голямият християнски празник и дано нашите депутати,са се помолили освен за лично и семейно здраве и успехи,а така също и за просперирането на Областта,България и благоденсктвието на Народа.


17 Август 2009 12:53 | аха
Оценка:
-11
 (
221
 гласа)

само че като им слушаме коментарии на новите депутати по между си, тех ги интересува само как да изкарат някой лев... гади ми се ит всички




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар