42 780 лв. отделя община Кресна за издръжка на 4-те читалища

27 януари 2010 00:20   2 коментара   12005 прочита
Ил. Кръстев
Ил. Кръстев


Ил. Кръстев

За културата общината в Кресна за тази година е предвидила в бюджета 42 780 лева, като 10 процента от тях са резерв. С тези пари се осигуряват заплатите на 6 щатни бройки в читалищата в Кресна, Долна Градешница, Сливница и Горна Брезница, в които все още се осъществява някаква библиотечна и фолклорна дейност. Този бюджет не позволява купуване на книги, но предвижда неотложните разходи като електричество, отопление и някои административни харчове.

Кметът инж. Илиян Кръстев поиска от бюджета 5000 лева за купуване на кола за Домашния социален патронаж. Институцията се грижи за над 100 пенсионери и инвалиди от Кресна и селата в района. Част от парите могат да дойдат и от продажба на стара лека кола на общината с марка “Форд Куриер”, колата е с повредени двигател и скоростна кутия и с много висока разходна норма на гориво и висока ремонтна поддръжка.


Още за: община   бюджет   читалище   Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
27 Януари 2010 20:06 | даниела
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

за теб предвиди ли илияне има ремонти много в твоя дом


27 Януари 2010 23:17 | ВИКИ
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

,,Този бюджет не позволява купуване на книги...,,
ЗА КАКВО ТОГАВА ИМА ПАРИ – ЗА САНИТАРНИ КОНСУМАТИВИ ЗА ЗАДНИЦИТЕ НА СЛУЖИТЕЛКИ И ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, ЗА ДА ИМИ Е ТОПЛО КОГАТО СЕР .... ЩО НЕ СИ НАПРАВИТЕ ЧИТАЛИЩЕТО ПАК ДИСКОТЕКА БАРЕМ ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ ИНВАЛИДИ , КОИТО СИ НЯМАТ И АБЕР ЩО Е КНИГА ДА СИ СЕ НАПИВАТ, БИЯТ И ПОВРЪЩАТ КАКТО СИ ИСКАТ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар