300 поддръжници на кандидатурата на градоначалника на Пловдив Сл. Атанасов бойкотираха форума, водени от петричкия ексдепутат Б. Ячев

19 октомври 2009 00:20   35 коментара   20405 прочита
Б. Ячев
Б. Ячев


Б. Ячев

92-ма войводи от Пиринско напуснаха конгреса, ВМРО се разцепи

“ВМРО си тръгва, МВРО остава”, с тези възгласи 300 делегати на извънредния конгрес на войводите, от които 92-ма от Пиринско, вчера напуснаха форума, водени от бившия петрички депутат Борис Ячев. Така поддръжниците на кандидатурата за лидер на пловдивския кмет Славчо Атанасов бойкотираха конгреса. Останалите в залата 382-ма преизбраха само с един глас “против” и шест “въздържал се” Красимир Каракачанов за председател за още три години. С това практически организацията за пръв път от възстановяването си след 10 ноември 1989 г. се разцепи.
Напуснахме в знак на протест срещу легитимността на конгреса, ще обжалваме решенията на форума и избора на Каракачанов в съда, защото има няколко много груби нарушения, каза Б. Ячев. Той обясни:
Списъкът с делегатите бе разширен, без да е утвърден от централното ръководство, присъстваха делегати, които се разхождаха с карти без имена, за първи път от 20 години конгресът не прие отчета на контролно-ревизионната комисия. Разцеплението засяга на регионално ниво и Пиринско. Сред напусналите бяха делегатите от организациите в Петрич, Разлог, Сандански, Струмяни, Кресна, Симитли, Гоце Делчев и част от Благоевград. В същото време в залата останаха да гласуват осемте делегати на Банско начело с кмета Александър Краваров, младежката организация на ВМРО - Благоевград с лидера Георги Гоцев, лидерът на общинската организация Иван Стоянов, организационният секретар за Пиринско Огнян Узунов, Теодора Асланска, Иван Балджиев и Георги Васев. Ал. Краваров бе избран за зам. председател на Националния изпълнителен комитет на ВМРО заедно с Костадин Костадинов от Варна и Ангел Джамбазки от София. В Изпълнителния комитет влязоха благоевградчаните Иван Стоянов и Георги Васев, той получи пълно мнозинство от 380 гласа при вота, след като бе предложен от кюстендилския лидер на организацията Валери Ненов, който си направи отвод за поста. Кюстендилските делегати също останаха верни на Красимир Каракачанов.
Големият скандал на вчерашния конгрес, заради който 300 делегати напуснаха, стана, след като не се прие само с няколко гласа предложението на ВМРО от Гоце Делчев вотът за председател да е таен. Това бе най-добрият начин да се постигне обективно гласуване, защото Каракачанов е наложил атмосфера на реваншизъм, омраза и противоборство между съмишленици и хората се притесняват да гласуват открито, обясни Борис Ячев.
Не искам да има разцепление във ВМРО, затова ще работим за свикване на нов конгрес. На него трябва да се изберат реални делегати, а не нещата да се решават от кухите структури на Каракачанов от Северна България - Русе, Търново и Силистра. Това, в което съм сигурен, е, че без организациите от Пиринска Македония няма ВМРО, коментира още Ячев.


Още за: ВМРО   конгрес   бойкот   Още от: Политика

Принтирай статия
35 коментара
19 Октомври 2009 04:20 | !
Оценка:
7
 (
35
 гласа)

ВМРОВЕЦ -
Ячев ако наистана не осъзнаваш колко си жалък -толкова по зле за теб
Ти си един завършен измекяр който в други времена от историята на Организацията знаеш как щеше да е свършил
твоите делегати от кухи структури и онези честни и достойни български патриоти които се подведоха по една или друга причина от шантажа твой и на Б.Ват-в напуснаха конгреса мълчейки като..........
А скандиранията ВМРО бяха на оставащите. И докато се скандираше ВМРО онези които напускаха гледаха в земята
Убеден съм че някои от тях /даже повечето/ им се плачеше и ще дойде ден в който отново ще работим ЗАЕДНО ЗА КАУЗАТА с тях
но не и с теб гнидо такава!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
БОГ
НАЦИЯ
ОРГАНИЗАЦИЯ
Долу предателите и далавераджиите!


19 Октомври 2009 04:53 | Долу
Оценка:
14
 (
40
 гласа)

Долу Върховизма и ДС боклука!!!!!Македония на Македонците!!!!!!


19 Октомври 2009 05:09 | !
Оценка:
-1
 (
31
 гласа)

Клетва на ВМРО-БНД
„ Заклевам се в Бога, вярата и честта си, че ще се боря до смъртта си за свободата, добруването на българите в Мизия, Тракия и Македония и че ще защитавам българщината навсякъде, където тя е в опасност! Няма да предавам нито с думи, нито с действия идеите на организацията и не ще издавам поверените ми тайни.
В противен случай нека бъда наказан, както повелява традицията на ВМРО!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
ЗАКЛЕХ СЕ!!


19 Октомври 2009 05:11 | !
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

окръжно !
2. Да премахне всички пречки за успеха на организацията, а именно унищожаване на разбойничеството, контрабандата и шпионажа, наказване крадците, изнудвачите, рушветчиите и золумджии чиновници и др.;


19 Октомври 2009 05:32 | янчев писнани от тези гадни далавери !!
Оценка:
-7
 (
37
 гласа)

вижте и тоя случай!!!!!!!!!!!
pitane
за Атанас Стоянов -председател на общинския съвет при община Сандански Андон Лазов Янев, наричан Кьосето пита кой ще потърси отговорност за тези престъпни решения които се вземат от Общинския съвет при община Сандански,контрола е от Областния управител на Благоевградска област !! - Как стана така ,че градинката на с.Ново Делчуво Община Сандански се раздели на два парцела и единия го купи кмета на селото Вальо,голямите - голями даламери ,Вие малки далаверки …тази гадост е приета с решение на общинския съвет при община Сандански…осъзнайте се …! това решение противоречи на един куп закони и най-важния човешкия закон … в тази градинка има един запустял паметник на загиналите в войните и пред техната памет не се спряхте …
За Председателя на ОбНС Сандански- Насе това ли са идеите на ВМРО,да разпарчасате градинкака с паметника на загиналите във войните и направите парцел на кмета Вальо и после с поставен търг да го купи !!
А къде е Областния упранител ?


19 Октомври 2009 05:46 | До МВРОца по горе
Оценка:
9
 (
33
 гласа)

! написа:Няма да предавам нито с думи, нито с действия идеите на организацията и не ще издавам поверените ми тайни.
Какви тайни има МВРОто???? БОЛНА РАБОТА. Ако найстина има тайни и конспирации в идейте на МВРОто, то много му са и 0.72% от предишните избори


19 Октомври 2009 08:54 | браво
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

браво


19 Октомври 2009 08:59 | ВМРО
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Ей Ячев, махай се от тази организация. Ти си пълен боклук, окраде всичко. Заминавай си по Петричките села, от където си слезъл и не се появявай по улиците. Пълен интригант си, изпокара хората във ВМРО, никой не те иска. Използвач..


19 Октомври 2009 09:08 | ВМРО
Оценка:
27
 (
37
 гласа)

И само да добавя, кой по точно се е изнелъл от конгреса!! Боре със рускинята и пловдивчани. Тъй че ВМРО не се е разцепило!!!! Остана си истинското ВМРО!!!!!!!!! Без измекяри вътре.


19 Октомври 2009 09:14 | боре,
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

представителите на ВМРО в община Сандански ,само с далавери се занимават!!


19 Октомври 2009 12:57 | Войвода
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Ячев на боклука,там му е мястото.


19 Октомври 2009 13:24 | миро
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Най-после Ячев си показа истинската същност. Няма депутатско място и вече Каракачанов му е виновен.нали и той досега бе в ръководството. И по какъв критерий се избра да се строи сграда на ВМРО в Петрич? По искане на ЯЧЕВ!!! Щом той е от там и хоп сградата в петрич.


19 Октомври 2009 13:38 | до предателите на ВМРО
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

къде сте, бойни другари, които предлагахте повече да няма ченгета във ВМРО? Къде сте? Продадохте се за пари и постовете на Каракачанов! Вие сте загубени без хора, които милеят за идеята на ВМРО! Защото вашите резултати са ясни - 0. Благоевградското ВМРО е обречено да си умре от алкохолизъм! Клубът се исползва само за къркане! Банда алкохолици - НЕ ВИЕ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТЕ БЪДЕЩЕТО НА ВМРО! МАЛКО ИМАТЕ ВРЕМЕ ДА СЕ РАДВАТЕ НА "ПОБЕДАТА" СИ!


19 Октомври 2009 13:42 | 111
Оценка:
14
 (
24
 гласа)

ВМРО ИЗЛЕЗЕ - МВР ОСТАНА!!! КАРАКАЧАНОВ ОТ 24 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ Е ДОНОСНИК В ДС. ВСЪЩНОСТ ТОЙ Е ПОТОМСТВЕН ДОНОСНИК, ЗАЩОТО БАЩА МУ ДОНЧО СЪЩО Е ТЕХЕН КАДЪР! ВЪВ ВМРО ВИНАГИ Е ИМАЛО ПРЕДАТЕЛИ И ВИНАГИ ТЕ СИ ПОЛУЧАВАХА НАКРАЯ ЗАСЛУЖЕНОТО. ВМРО ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ!
ДОЛУ ЧЕНГЕТА! ДОЛУ АЛКОХОЛИЦИТЕ ОТ БЛАГОЕВГРАДСКОТО ВМРО!


19 Октомври 2009 13:46 | милен
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

Тие от ВМРО не са вред, щом търпят алкохолиците като Иван Стоянов, Огнян Узунов и Иван Балджиев! Заради тяхното пиене десетки хора не искат да се качат до клуба. Некадърниците погубиха ВМРО в Благоевград, некадърници! Колко хора се отказаха само защото виждат че нищо не става от тях... Преди време всички мои приятели заедно с мен минаха през младежката структура - ХОРА!!!!!! НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЕЗИ АЛКОХОЛИЗИРАНИ МАЛОУМНИЦИ!


19 Октомври 2009 14:16 | Митко
Оценка:
11
 (
29
 гласа)

ей, благоевградските неблагодарници! скъсвахте телефона на Ячев да ходи да ви оправя бакиите и да ви търси работа! а сега го плюете! няма ненаказано добро, това е доказателство! кой е направил от некадърника иван стоянов общински председател? кой е направил от този "титан на мисълта" член на ИК? пишите от страх, че тази измислена победа може после да ви изяде главата, нали?


19 Октомври 2009 14:48 | от Сливен и Ямбол
Оценка:
21
 (
35
 гласа)

С декларация за проведения в събота и неделя конгрес на ВМРО, делегатите от Сливен и Ямбол категорично заявяват, че Красимир Каракачанов няма моралното право да представлява ВМРО. Особено през последните години той превърна ВМРО от народна организация в нещо като масонска ложа. Извършена е гавра със свещените четири букви и подмяната им с ЕООД. Не желаем да сме част от апарат за политическо брокерство и лично облагодетелстване и за това ще продължим борбата за възвръщане на доверието към организацията, в която сме се клели и никога няма да напуснем.
Готови сме да станем свидетели, ако бъде заведено дело срещу легитимността на конгреса, защото Каракачанов и платения му апарат го манипулираха, поради страха му от това, че ще работи нещо друго освен лидер и че няма да изпълни неизвестни за нас ангажименти, , пише още в декларацията.
Бе нарушено решението за нормата на представителство на конгреса и за Нова Загора бе регистриран 1 делегат с протокол написан в Русе и без събрание за избор н


19 Октомври 2009 17:16 | дончо щипянчето
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

А вие къде бехте 20 години в крушите !


19 Октомври 2009 17:25 | миро
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

Не плюйте ВМРО-Благоевград!!!! Това поръчка от Ячев ли е? Той създаде интригите в Благоевград, заедно с рускинята, за да може Петрич да излезе напред и обединен. Сега се страхува , че Благоевград като цяло не го подкрепя и затова плюят против организацията. Не може да се плюят хората, които изнесоха на гърба си изборите в негова полза, защото макар че не стана депутат той пак се уреди с "топло" местенце при Янето. Ами да си замълчи, че хората знаят много негови неща.


19 Октомври 2009 18:29 | поздрав
Оценка:
2
 (
12
 гласа)


Възрожденски песни - Нещеме ний богатство l

Нещеме ний богатство, нещеме ний пари,
но искаме свобода, човешки правдини.
Нещеме ний богатство, нещеме ний пари,
но искаме свобода, човешки правдини.
Напред, напред, напред да вървим -
доста сме стоели, стига да търпим!
Напред, напред, напред да вървим -
доста сме стоели, стига да търпим!
Доста сме лежали във робски пелени,
време е да станем свободни хора ний.
Доста сме лежали във робски пелени,
време е да станем свободни хора ний.
Напред, напред, напред да вървим -
доста сме стоели, стига да търпим!
Напред, напред, напред да вървим -
доста сме стоели, стига да търпим!
Нещеме ний богатство, нещеме


19 Октомври 2009 19:18 | руски стандарт
Оценка:
-8
 (
32
 гласа)

Когато ВМРО-Благоевград без пари работеше Петрич да има депутат, на никой не му пречеше пиенето, нали? Даа, във ВМРО се и пие. Там пият обикновените членове на Организацията, които разчитат на скромните си доходи. Хората на Бобо ходят в "Санта Круз", комплекс "Вароша", "Римска баня" и т.н. и т.н. Ние знаем истината за Мейерхолд и къде отидоха парите за изборите, колежке!


19 Октомври 2009 20:56 | петрич
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

еееееее коя е тая рускиня на Бобето?Я ,раздуйте новината,Благоевград,за да го емнем и ние в Петрич тоя боклук Ячев.Че с кмета Велко ни изкрадоха града.......


20 Октомври 2009 10:10 | Петричанин
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

В Благоевград има действаща организация на ВМРО докато в Петрич само кръжок от 10-15 хлапета надъхвани от батко си Ячев да правят поразии по време на избори.На всички избори смешника Ячев си плащаше на гласоподавателите (с пари от далавери) а полицията си затваряше очите - нали бе депутат.


20 Октомври 2009 16:49 | екип
Оценка:
25
 (
31
 гласа)

В Благоевградското ВМРО има само алкохолици!!!!!!!!!


20 Октомври 2009 17:11 | ВМРО Елхово
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Скъпи приятели!
След администрирания и грубо манипулиран извънреден конгрес на ВМРО-БНД,спекулациите относно мотивите ни за напускане на Конгреса придобиват уродливи форми.
Искам ясно да заявя:
1.Дилемата на конгреса не беше Каракачанов или Славчо Атанасов,а бъдещето
на ВМРО,принципите на ръководство,политиката и морала.Дори самия начин на провеждане на Конгреса показа,че има срещу какво да се борим.От открита дискусия
между съидейници,форума бе сведен до среща на противници,единият от които се държеше като футболна агитка.
2.Ние настояваме всеки виновен персонално да поеме отговорността си и да не
се кандидатира за ръководни длъжности.
3.Да престанат внушенията за дисциплинираните членове на ВМРО,които безпрекословно се подчиняват.И в миналото и сега ние сме свободолюбиви и волни хора.Членството във ВМРО не е само членска карта,а състояние на духа.
4.Нас не ни интерес


20 Октомври 2009 17:11 | ВМРО Елхово
Оценка:
-24
 (
32
 гласа)

4.Нас не ни интересуват имотите на ВМРО.Ние-местните структури винаги
сме се самоиздържали и не сме работили за пари.Но факта,че в централата няма финансова отчетност и контрол е факт,който неможе да бъде скрит.
5.Ние не сме отделни делегати,а структури които са излъчили 57 от 101 общински съветници,35 от 53 кметове на населени места,ние сме реалните и работещи
Организации.
6.Не ние, а щатния персонал от „Пиротска”5, незнайно защо накичен с делегатски карти иска да разцепи ВМРО.
7.Ние не напускаме ВМРО защото не се напуска нещо което е в сърцето ти.
Но в същото време не искаме,под диктат и в нарушение на устава на ВМРО и всички
морални норми да продължим по-старому.
8.Знамето на ВМРО,ВЯРАТА ,МОРАЛА и РОДОЛЮБИЕТО са наши!
ОТГОВОРНОСТА за погазването им трябва да се понесе от виновните!!!
20.09.2009г.
Гр.Елхово Братски прегръдки!



20 Октомври 2009 17:15 | чети
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Каракачанов, шо ке правиш сега со... наденицата!?
„Събрахме се!", рекоха си чета от 700 воеводи от ВМРО. Едни, под Каракачановото крило, още със сядането си, се заоглеждаха дека е наденицата. Други, филибелиите и горноджумайците, им рекоха, че са дошли на конгрес, не на хапване и пийване. Банскалията рипна: "Е, шо ке праим сега без наденица, а!?”. И загледа навъсено като връх Вихрен зиме. Краси му даде знак да потрае. Да се понапъне дружината им, да вдигнат ръце пак той да я води. Пък после и чеверме ще извъртят.


20 Октомври 2009 17:17 | чети
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Да знае, че не пише за вариететна група, а за чета с воеводи.
Каква чета, какви воеводи, какъв конгрес на ВМРО, бе братя!? Един с делегатска карта не се намери, който да извади пищова си и да гръмне по този вариететен баш войвода Красито. Айде, с обувката си поне да беше го замерил! Да му тегли в очите една сочна македонска. Да му завре кокала, дето не иска да го пусне, в ........
Абе, филибелии, горноджумайци и др., не ви ли стана ясно, че тези, дето гледат на ВМРО като на наденица, с кворум и с призиви не се махат. А махни кърлеж с конгрес, че да се отървеш и от Каракачанов, де!
Тоя нагушил се поплювко срам няма. Вие искате от него и достойнство. Сам да си подаде оставката. То ако ги има, няма как да ги скрие. Срамът и достойнството се изписват на лицето на човек. А тоя вече няма лице. Само стомах. Вижте го, стомахът му е на сурата изписан. Каква ти ВМРО-кауза, каква ти народополезност?! Само лапачка и пачки.
Каракачанов се е занитил за лидерс


20 Октомври 2009 17:18 | чети
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Каракачанов се е занитил за лидерския си стол. Само дето в събота и неделя малко го попомръднаха. Не успяха да го изгонят. Остана. Като търговец в храма на ВМРО.
Гласувалите за него си искат наденицата. Да бъдат рахат! Краси сигурно я е поръчал. На тия, които му поръчват на него. Да превърне организацията във ВМРО-гостилница. Нали и те, яхнийката и наденицата, също са съществена част от българското национално достойнство.
Само дето от днес тези, за които българщината е кауза, пищов и евангелие, ке питат: "Дека е ВМРО, шо ке праим сега без воеводите!?".


20 Октомври 2009 18:30 | петрич
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

На мене пък хич не му пука ни за тъпия ви Каракачанов, ни за тъпото ви ВМРО.Петрич иска гадната,мазна свиня Ячев да потъне,ама мнооооого надълбоко, да я докара дотам да нема к`во да яде ........И да ни остави града на мира.Стига го е крал с оня кмет-плюнка Вельо-Зельо от Огражден планина....


21 Октомври 2009 10:42 | войвода
Оценка:
-37
 (
57
 гласа)

Ячев отново впрегна своите мекерета да пишат положителни коментари.. всички положителни коментари за Ячев и неговата дейност са плод на труда само на един човек представящ се с различни псевдоними.СТАВАШ СМЕШЕН ячев!


22 Октомври 2009 21:10 | Наивен
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Някой може ли да ми обясни достъпно каква е ползата от това ВМРО? Нещо хубаво досега да са направили освен да се боричкат помежду себе си?


24 Октомври 2009 22:28 | симпатизант
Оценка:
-10
 (
28
 гласа)

жалко ,че хора като Ячев изобщо са членове на ВМРО. Но не това е най-същественото-лошото е ,че този човек продължава да внася разкол сред редиците на организацията, манипулирайки редовни членове и да преследва свои лични цели , подпомаган активно от рускинята. В този моментхората от ВМРО нямат нужда от разделение , а от единство, защото само заедно ще успеят. Чудя се дали Ячев няма за основна цел именно разрушаването на ВМРО. Някой задавал ли си е въпроса кое кара еда рускиня да споделя ценностите на ВМРО ? И възможно ли е да милее ли наистина за организацията...


25 Октомври 2009 15:32 | ДЕКЛАРАЦИЯ
Оценка:
40
 (
44
 гласа)

ДЕКЛАРАЦИЯ
Днес 23.10.2009г. – деня на създаването на ВМРО, ние, членовете на ВМРО, които искаме да спасим единна и неделима свещената ни организация, събрани в сърцето на Пиринска Македония, декларираме:
1. Не приемаме решенията на нелегитимния конгрес на ВМРО-БНД, състоял се на 17-18 октомври 2009г.
2. Не приемаме избраното на този конгрес ръководство, начело с Красимир Каракачанов, което няма моралното право, няма воля, няма силата, а няма и намерението да осъществи жадуваната от всички членове на ВМРО промяна. Поради непреодолимото си желание за лично оцеляване, Каракачанов жертва целостта и авторитета на организацията.
3. Искаме нов честен, неманипулиран конгрес, подготвен прозрачно и гарантиращ единството на ВМРО. Условие за неговото провеждане е старото ръководство с достойнство и чест да понесе своята отговорност и бившите депутати на ВМРО БНД да се оттеглят от участие в новия изпълнителен комитет.


25 Октомври 2009 15:32 | ДЕКЛАРАЦИЯ
Оценка:
39
 (
47
 гласа)

В израз на нашата решимост, днес ние представители от Областите: Благоевград, Бургас, Враца, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Хасково и Ямбол създаваме Национален щаб на ВМРО- БНД, който да координира нашите усилия за спасяването и единството на ВМРО. Призоваваме всички наши съидейници към повече смелост и отговорност! Нека се обединим, за да сме силни и да постигнем целите, заради които сме в редовете на нашата Свещена организация!
Национален щаб на ВМРО БНД
Да живее България !




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар