300 жители чакат 2 г. да озеленят и асфалтират квартала им, не помогна и окачен до иконата на Богородица лик на кмета Ат. Янев

19 април 2010 00:18   3 коментара   18582 прочита
Десетина жители, живеещи в жк “Елица” в Дупница, протестират за това, че от години нищо не е направено за квартала им от кметската управа
Десетина жители, живеещи в жк “Елица” в Дупница, протестират за това, че от години нищо не е направено за квартала им от кметската управа


Десетина жители, живеещи в жк “Елица” в Дупница, протестират за това, че от години нищо не е направено за квартала им от кметската управа

Ексградоначалникът П. Дангов: Оставих 150 000 лв. на наследника си, за да довърши благоустрояването, къде са потънали парите?

Жители в жк “Елица” в Дупница се събраха в събота да протестират, че от години са без осветление, асфалт и градинки. Комплексът е разделен на две части - в едната има обособени градинки, осветление и асфалтирани улици, защото там живеят лекари, стоматолози и други известни дупничани, заради които тази част е облагородена.

Върлият фен на кмета Янев, чийто лик е сложил до иконата на Света Богородица в дома си - Димитър Цветанов, бе сред негодуващите: Аз живея от 1982 година в квартала, оттогава нищо не е пипнато. Съседи са ми общинските съветници д-р Лорета Николова и Крум Милев от ГЕРБ. Откакто Милев стана общински съветник, поне изчистиха тревата от боклуците. Друго нищо не е направено. Написахме писмо до кмета Атанас Янев на 30 януари 2008 година, а получихме отговор на 8 септември същата година. В отговора ни уведомяваше, че общинското ръководство има намерение да озелени квартала и да постави катерушки за децата и осветление. Най-отдолу пише, че с краен срок не се ангажира. Вече две години чакаме някой от общината да се погрижи за над 300-те човека. Сега с подписка ще настояваме Атанас Янев да направи нещо и за нашия квартал. Лично аз съм гласувал за него, симпатичен ми е, но чиновниците, които работят около него, са мързеливи и не върви работата. Вместо на детски площадки, децата ни играят в локви и в кал, заключи Д. Цветанов.

Още по времето на Първан Дангов е асфалтирана едната част от жк “Елица”, когато били отпуснати от държавата 600 000 лева, за да се асфалтира целият квартал. Екскметът Първан Дангов по повод негодуванието на хората заяви: До края на мандата ми бяха изразходвани 450 000 лева, трябваше асфалтирането да стане поетапно. Оставих в общината 150 000 лева, за да се довърши и другата част на квартала. Но къде са отишли парите - не знам.


Още за: жители   протест   Дупница   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
19 Април 2010 15:32 | Дупничанин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

За Яневото избиране за кмет,довело до падението на Дупница,са виновни две от дупнишките прослойки.Едната е доверчивите избиратели,които му повярваха,а другата е голямата група на Галеви с паразитите около тях,които го предложиха като тяхна маша......Янев никога не е имал благородни подбуди,касаещи кметските му напъни,напротив,целите му са изцяло обвързани с неговите лични интереси и тези на тайфата му.....Той е изчерпан като управник,изчерпан е и общинският бюджет,което означава,че трябва да забравите лампичките и асвалта.


19 Април 2010 15:49 | До фенът с иконата
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Излишно е да протестирате срещу битовите несгоди,защото няма да постигнете нищо реално - ще дойде кметът или някой от мижитурките му,ще ви обещае с думи красиви и широка сърдечна усмивк и....толкос.Това,което можете да напривите е,чрез протеста си да подкрепите прокурорското искане за отстраняването на Янев.Той е предател и трябва да бъде наказан.


19 Април 2010 16:13 | Иванчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Мили мои!Сега общинското ръководство отново има намерения да озелени квартала и да постави катерушки,защото това е много изгодно "мероприятие",но впредвид неочакваните наказателни проблеми замразява намеренията си,без да се ангажира със срокове,поради неприятната политическа конюнктура.Ако това ръководство оцелее и ако вие сте така любезни да ги изберете отново за още едно мандатче,то ще поднови намеренията си и вие отново ще заживеете с надежда................Искрено ваш:Един друг прецакан.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар