3,50 писа за 100-те дни на ГЕРБ лидерът на КНСБ в Пиринско В. Чолаков и изпрати протест до финансовия министър С. Дянков срещу бюджет 2010

11 ноември 2009 00:20   7 коментара   13083 прочита
В. Чолаков
В. Чолаков


В. Чолаков

Синдикалист №1 разкри: 17 485 са безработните в Благоевградска област от началото на годината, не се набелязват мерки за запазване на работни места и стимулиране на бизнеса, само се говори за затягане на коланите и замразяване на заплатите

17 485 са безработните в Пиринско от началото на годината, което е 10,42%, особено тревожно е положението в общините Белица - 41,29%, Якоруда - 34,71% , Разлог - 12,83%, само в строителния бранш за 10-те месеца без работа в областта са останали над 6000 души, на този фон не можем да приемем проектобюджета за 2010 година, в който няма стимули за развитие на бизнеса, а се провежда само политика на затягане на коланите, обяви вчера председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Благоевград Васил Чолаков.

Синдикалното несъгласие с бюджета, оформено като декларация, вчера бе изпратено до финансовия министър Симеон Дянков, министъра на икономиката Трайчо Трайков, социалния министър Тотю Младенов, областния управител Валери Смиленов, до пиринските депутати и до президента на КНСБ д-р Желязко Христов. Регионалният съвет на синдиката категорично се обявява срещу “замразяването” на минималната работна заплата и на възнагражденията в бюджетния сектор.

7 коментара
11 Ноември 2009 09:43 | браво бе ...
Оценка:
10
 (
30
 гласа)

...Чолаков , не знаех , че и някаква работа можеш да вършиш. Някаква скрита лимонка ще излезеш :) . Давай в същия дух още имаш шанс за политическа кариера , млад си !


11 Ноември 2009 16:58 | Катерина
Оценка:
21
 (
35
 гласа)

Много им е и оценка 3.50 на правителството. И тези са, като предишните. За обикновените хора ще става все по-лошо. Намаляват парите в здравеопазването, социалната сфера и т.н. У хората остава впечатлението, че не само предишните и сегашните крадат, затова сме на този хал.


11 Ноември 2009 22:39 | До Катето
Оценка:
23
 (
53
 гласа)

Ами Кате, Люба или както искаш да те наричат, точно ти нямаш никакво право да си отваряш устата, защото продължаваш да папкаш от червената копанка, от която папка толкова годинки след като напусна същия този вестник. Този, де, който ти е любим за коментари. Липсва ти перото, а? Нека не забравяме, че преди Паскалев да те издърпа в София, ти му беше любимата репортерка (леглова), а не ресорната Тони Асенова.


11 Ноември 2009 22:40 | А относно Чолаков
Оценка:
71
 (
99
 гласа)

И да допълня по темата.
А относно "човечето" Чолаков. Не е лош, за маса става. Обаче играе по чужди свирки. Самият той е такава безгласна буква, ама това е положението. Идеалната професия - нищо не правиш, служебна кола, секретарка, кабинет, зала за смешните му пресконференции и накрая на месеца тлъста заплатка за "огромната" работа, която е свършил.


11 Ноември 2009 23:30 | Катерина
Оценка:
-21
 (
61
 гласа)

Съжалявам, г-не, или г-жо анонимна, но аз никога не сам членувала в която и да е партия, не съм била журналистка и не познавам нито Люба Спириева, нито Паскалев, както и никога не съм била на работа в Общината. Такава е моята гражданска позиция и аз я изразявам. За Вас, толкова ли е необяснимо, че един човек, без никакви облаги си казва мнението и отстоява позицията си. Никога не бих посегнала към червената бюлетина, заради хора като Масларова, Станишев и т.н. Даже за Ваше сведение от години, не ходя да гласувам, поради простата причина, че не вярвам на политиците, защото всичко е един фарс и предизборни лъжи. За Паскалев също на местните избори не съм гласувала. За мен е интересен факта, че всички тези, които му гласувахте доверие, сега когато БСП не е на власт, започнаха да го плюят. Всичко, което написах в този коментар е истина, а пък Вие, как ще ме класифицирате си е Ваш проблем.


15 Ноември 2009 01:45 | Hahah
Оценка:
-6
 (
30
 гласа)

Спириевица пак се прави на света вода ненапита, ахахаххах


15 Ноември 2009 09:34 | Катерина
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

До Hahah - Г-не, имате спешна нужда от преглед при психиатър. Преди известно време, бях Лидия Павлова, сега Люба Спирива. Имате раздвояване на личността. Обърнете сериозно внимание на здравето си.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар