200 войводи от Сандански преизбраха за 3-и път лидера си Ат. Стоянов и събраха един срещу друг водача Кр. Каракачанов и отцепника Б. Ячев

08 февруари 2010 00:22   199 коментара   32991 прочита
Делегатите на конференцията
Делегатите на конференцията


Делегатите на конференцията

Отчетно-изборна конференция на ВМРО в курортна община

Войводите от Сандански дадоха за трети пореден път вота си за настоящия си лидер Атанас Стоянов по време на отчетно-изборната конференция, проведена в “Интерхотел Сандански” вчера. Номинацията за лидер бе само на Стоянов и той получи подкрепата на присъстващите, близо 200 делегати. Освен новия-стар председател Ат. Стоянов в ръководството влязоха още: зам. председател – кметът на с. Ново Делчево Валентин Апостолов, секретар - Николай Шаламандов, настоящ общински съветник, членове Георги Миталов, Светослав Иванов, общински съветник, Димитър Караиванов, началник-отдел в „Медика”, Панчо Панчев, председател на младежката организация, Ивайло Пензов и Еленко Тикьов, бизнесмен. Мандатът на новоизбраното ръководство по устава на ВМРО е три години.

Конституиран бе и нов консултативен съвет от 15 членове, който ще има функциите на съвещателен орган към общинското ръководство и ще подпомага неговата дейност. Въпреки конфликтите, възникнали след конгреса през октомври миналата година около лидерския пост на войводите, организацията в Сандански за пореден път доказа, че е единна. По думите на новия-стар председател Ат. Стоянов, организацията в рамките на изтеклия мандат е утвърдила и развила своите позиции на общинско ниво. Само за две години членската маса е била удвоена и в момента наброява над 300 членове.

Поетапно и системно са създадени дружества в почти всички населени места в общината и са основани нови 4 дружества в града. Доказателство за това според Ат. Стоянов са изключително добрите резултати на последните местни избори през 2008, където ВМРО се утвърди като водеща политическа сила. На следващите избори за евродепутати и за народни представители организацията на войводите в община Сандански успя да постигне най-добрия резултат в страната за ВМРО.

В отчета Ат. Стоянов сподели пред делегатите, че организацията и занапред ще работи за възраждане и съхранение на българщината, ще подпомага развитието на културно просветната дейност чрез народните читалища, библиотеки, църкви и други, които са в основата на българския дух и морални ценности. Целта е през следващия мандат ВМРО да бъде основен двигател в обществено-политическия живот не само в община Сандански, а и в Пиринска Македония. Ат. Стоянов е завършил право в СУ, в момента е председател на Общински съвет - Сандански, председател е на читалище “Отец Паисий” в Сандански. На конференцията присъства лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Костадин Костадинов и ексдепутатът Борис Ячев.

Кр. Каракачанов в своето слово се обърна към делегатите с призив да се запази единството на организацията. Отцепникът Б. Ячев в своето обръщение отбеляза, че 15 години работи с ръководството на ВМРО в Сандански и застана зад взаимните успехи през тези години. Той не пропусна да обясни, че е депозирал пред централното ръководство искане от членове на организацията за насрочване на извънреден конгрес заради ситуацията след редовния конгрес. Както е известно, в момента текат съдебни процедури за легитимността на извънредния конгрес и новоизбраното ръководство.


Още за: ВМРО   конференция   отчет   Още от: Политика

Принтирай статия
199 коментара
08 Февруари 2010 06:55 | !браво!
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

добър избор


08 Февруари 2010 08:14 | ОМО ИЛИНДЕН
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

*** 1990 - 2010 *** 20 години ОМО ИЛИНДЕН *** ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СИТЕ МАКЕДОНЦИ И МАКЕДОНКИ ОТ ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ И ОТ БЪЛГАРИЯ ***


08 Февруари 2010 08:23 | Петричанин
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

ВМРО се разпада,защото няма истински воеводи и патриоти в тази организация.Както в др.партии и във ВМРО има лидери и членове,които имат първостепенна задача за лична изгода.


08 Февруари 2010 08:37 | ОМО ИЛИНДЕН
Оценка:
-29
 (
43
 гласа)

Благодарим на Бога, че сме се родили Македонци ,на Македонска земя, под Македонско небе, в прекрасният Пирински дел на Македония. Горди сме, че по националност сме Македонци и ,че нашата Родина е Македония. Да си Македонец е гордост, чест и достойнство в целия свят. По-скоро ке умреме, но никогаш нема да станеме блъгари.


08 Февруари 2010 09:14 | войвода
Оценка:
49
 (
61
 гласа)

ако вмро не купуват гласове на изборите нямаше да съществуват като организация.. поставям паралел със социалдемократите на томов.време е подобни измислени партий да изчезнат от политическия живот на страната!


08 Февруари 2010 09:21 | Четете книги
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Жал ми е за тебе" омо илинден" , още тънеш в заблуди или пък още ти пълнят джобовете да поддържаш измислените нация и език. Не благодари на Бог , за теб той не съществува. Няма по-лошо от това да отстъпиш от рода си и да отречеш корените си . Рано или късно ще се разкаеш за действията си, ще дойде справедливостта за нашите братя българи в Македония.


08 Февруари 2010 09:28 | мравката
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

А бе, аз не съм завършил СУ, а ЮЗУ. Ще ме избират, защото аз на тези хора им давам хляб. Татко ми е толкова богат, че има пари да изхраня 250 души.
А че нямаме никакъв интелектуален потенциал, това се вижда от сбирщината в залата.
После др. Каракачанов е ярък пример как да се задържиш на власт 45 години. Така че аз ще съм си председател на общинската ВМРО. Нищо че съвсем скоро тази партия/организация ще осатне в историята.
А дали съм патриот това се вижда от делата ми. Направих много за Кмето на Ноно Делчево, дадох му два общински парцела без парички, на бълдъзата на Боби Ячев също...


08 Февруари 2010 09:31 | Четете книги
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

"омо илинден" колко ти плащат да пишеш по форумите


08 Февруари 2010 09:37 | Четете книги
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Древните македони били част от многобройните тракийски племена , наричали себе си гърци и се претопили още в Римската империя много преди да дойдат славяните а после и и българите на Балканския полуостров. Четете повече книги бе братя !


08 Февруари 2010 09:41 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

"омо илинден" колко човека сте във вашата "партия"?
колко човека ви издържа Белград?


08 Февруари 2010 10:07 | Четете книги
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК омо илинден
20 години си пълните джобчетата с сръбски парички
20 години карате бабите и дядовците ви да се обръщат в гробовете
20 години безбожие и родоотстъпничество
20 ГОДИНИ СТИГАТ
Ха сега да ви е честит юбилея


08 Февруари 2010 10:31 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Много войвода - малко четник в Св.Врач. Не можах да разбера "войвода" Бобчо Ячев що му прави на "войводата" Каракачанов на тази конференция ?
Що се отнася до ХОМО-Илинден трябва да си некакъв изрод да членуваш тази сърбоманска организация. Преди се продаваха за 100 марки годишно, сега вече и за 5 лева правят пълна програма...


08 Февруари 2010 11:38 | .
Оценка:
-10
 (
20
 гласа)

А къде е Областния упранител ?
воеводо ,как те пита бай Доне ,кажи му нещо ?
pitane
за Атанас Стоянов -председател на общинския съвет при община Сандански Андон Лазов Янев, наричан Кьосето пита кой ще потърси отговорност за тези престъпни решения които се вземат от Общинския съвет при община Сандански,контрола е от Областния управител на Благоевградска област !! – Как стана така ,че градинката на с.Ново Делчуво Община Сандански се раздели на два парцела и единия го купи кмета на селото Вальо,голямите – голями даламери ,Вие малки далаверки …тази гадост е приета с решение на общинския съвет при община Сандански…осъзнайте се …! това решение противоречи на един куп закони и най-важния човешкия закон … в тази градинка има един запустял паметник на загиналите в войните и пред техната памет не се спряхте …
За Председателя на ОбНС Сандански- Насе това ли са идеите на ВМРО,да разпарчасате градинкака с паметника на загиналите във войните и направите парцел на кмета Вальо да го купи !!!!


08 Февруари 2010 11:39 | възмутена
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

искам някой от ОМО да ми отговори,защото аз не знам на сегашния македонски език ли са говорили ФИЛИП иАЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ,защото като ги слушам сегашните македонци се родеят с тях???


08 Февруари 2010 11:47 | .
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

"Никога няма да ви търсим едва един месец преди избори! Тормозете ни постоянно с въпроси и искания!", призова новият стар първи войвода на ВМРО в Сандански


08 Февруари 2010 12:37 | нищожество
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Този послушник ли. По-скоро би му прилягало място в мансатир. Че ако не слушкаше, кой би го направил и Председател на Общинския съвет, пък и вече три години да е председател на ВМРО. Мравчо е просто покорен и верен слуга, обградил се с нискообразовани хора, които по никакъв начин, ама по никкакъв не могат да му пречат. А че лъже и прави далавери е доказано. Нека публикува дипломата си от СУ, за което пише че езавършил. Кое СУ, обаче. Да не би Средно училище в с. Склаве.


08 Февруари 2010 16:30 | член на ВМРО
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Истината е, че всичко е въздух под налягане. Няма идея, няма патриотизъм, има интереси.
Праи и мераци за властта.
Това е ВМРО днес.


08 Февруари 2010 18:03 | към 8 февруари 2010 @ 16:30 | член на ВМРО
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

ами що гласувайте за него бе четници зашаматени !!!


08 Февруари 2010 18:51 | иво
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

историята е ясна , македонци нема , гова са измислени историй - дайте да спрем и накажем крадците щото младите ке бегат !! крадци апаши се таея !!!!


08 Февруари 2010 18:52 | Склавлия
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

нищожество написа:Нека публикува дипломата си от СУ, за което пише че езавършил. Кое СУ, обаче. Да не би Средно училище в с. Склаве.
Моля,моля не обиждай Склавското училище.От там излизат само интелигентни и учени хора.


08 Февруари 2010 19:14 | иво
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

У Склаве сите са пичове !!! ама оставиха да се открадне стопанския двор !! Одете и питайте Тотев кой го открадна !!?


08 Февруари 2010 19:31 | насе,
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

За кой бай Доне става въпрос,ако е за тоя що си мисля .........отговори му ....он не е лош човек , ама му знаеш пофатока му !!отговоримо со кротко со благо замотай го нещо , оти он е малко неврак,лесто се пали ... от малко ,такъв е ............


08 Февруари 2010 20:34 | Четете книги
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Абе човек за какъв македонски въпрос от векове пишеш бе?
Кажи парите по - важни ли са за теб от рода ти?
При положение че бабите и дядовците ти са се наричали българи и са се жертвали за националното ни обедиение, ти какъв може да си?
Аз като ти казвам че само подмяташ тук там по някой израз ,ти не вярваш.
Погледни облеклото на прабългарите тогава говори ама не ти стиска.
Само с празни приказки се доказва съществуването на език нация
Има документи - има история , няма документи - няма история
ти май не правиш разлика между македони и македоци


08 Февруари 2010 20:40 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Ти си македонец ,както в Пловдив са тракийци, а в Добрич - добруджанци
София - шопи и т.н
Ама всички сме българи
За пари утре можеш да се наречеш и нигериец и със същите "доазателства" да пишеш п форумите


08 Февруари 2010 20:46 | Четете книги
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Я представи се с истинското ти име "драмски"
Аз съм Димитър Николов от Гоце Делчев


08 Февруари 2010 20:54 | воеводо !!
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Що стана с училищната нива в м.Нишан таши/м.Бански пъэт/ поленишко землище,община Сандански Що стана ???????????????


08 Февруари 2010 20:58 | Четете книги
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Понеже "драмски" цитираш понякога Л.Мойсов я кажи кой е той.
А не да повтаряш писаниците на измисления вестник народна воля


08 Февруари 2010 20:59 | има,
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

ЕДНА КНИЖКА ЗА КРЪСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ ПРОЧЕТЕТЕ Я !!


08 Февруари 2010 21:03 | Четете книги
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Една книжка, без издателство- без автор -без оценка от научната критика
ама има една книжка ха сега иди спори с този


08 Февруари 2010 21:11 | Четете книги
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

И понеже не знаете кой е този Л. Мойсов
да ви помогна
Лазар Мойсов
Този човек и много като него клаха българския дух в Македония
Прокурора по делото за обинените че са българи и Борци на ВМРО
Мойсов, чиито родители са убити от СРЪБСКИЯ кралски режим, защото са би ли български учители, е класическият пример за българската и балканската драма.
Тя ражда хора с промити от сръбския хегемонизъм мозъци; хора, изпълняващи „правилата" със средновековна жестокост...
Ама така е Мойсов после става чак президент
Ха сега да ви е честит именития автор който цитирате


08 Февруари 2010 21:14 | има,
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

АВТОР ВЕСЕЛИН ТРАЙКОВ,ИЗДАВА мАКЕДОНСКИ НАУЧЕН ИНСТИТУТ - СОФИЯ


08 Февруари 2010 21:14 | Четете книги
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Тълкувате както ви изнася историята на кръсте мисирков
ама не сте с промити мозъци вие не не
вашето е за пари


08 Февруари 2010 21:18 | Четете книги
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Абе човек поинтересувай се за биографията и възгледите на Веселин Трайков и после го размятай насам натам


08 Февруари 2010 21:23 | !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Син на участника в Илинденското въстание от 1903 г. Никола Трайков, авторът на настояще­то издание Веселин Николов Трайков е роден през 1921 г. в Румъния.


08 Февруари 2010 21:24 | !
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Досега Веселин Трайков има над 600 публикации, като най-много трудо­ве е посветил на живота и делото на основоположника на българското орга­низирано национално освободително движение Георги Стойков Раковски. Издал е 13 тома с документи от Българското възраждане. Значителни усилия пола­га за издирването на неизвестни документи от чуждите архиви в Румъния, Гърция, Франция, Великобритания, САЩ и др. Участвал е в десетки между­народни конгреси, конференции, симпозиуми !!!!!!!!!!!!!!


08 Февруари 2010 21:25 | !
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Напоследък основните му уси­лия са съсредоточени в ръководството на Македонския научен институт, на който е научен секретар; сътрудничи и в Научния център за българска наци­онална стратегия. Взима участие и в дейността на различни обществени организации: българо-гръцки, българо-румънски (председател), зам. председа­тел е на Българския комитет за балканско сътрудничество, на българо-индийския комитет и др.


08 Февруари 2010 21:26 | Четете книги
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

абе човек виж какво е работил и правил по нататък
прочети всичко за крсте мисирков и после разсъждавай


08 Февруари 2010 21:28 | Четете книги
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ама не ми копирай всичко от гоогле
виж как разсъждава за личността на мисирков


08 Февруари 2010 21:30 | Четете книги
Оценка:
-12
 (
16
 гласа)

И се представи с истинското ти име


08 Февруари 2010 21:34 | !
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

НАКРАЯ ОБАЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА НЕ ОТБЕЛЕЖИМ ,ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ НЕГОВИ СТАТИИ НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ СМЪРТА МУ "УЧИЛИЩЕТО И СОЦИАЛИЗМА4 и "църквата и училище" говорят определено и категорично за самоосъзнаването като БЪЛГАРИН.


08 Февруари 2010 21:39 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

на кой бе


08 Февруари 2010 21:40 | !
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ
Аз съм българче, и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.
Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам -
първа радост е за мене.
Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
сичко българско и родно
любя, тача и милея.
Аз съм българче, и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.***


08 Февруари 2010 21:42 | !към четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

коментираме Кръсте Мисирков


08 Февруари 2010 21:45 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Абе кажи че си срещу македонизма
Защо трябваше да си мисля че го защитаваш (македонизма имам предвид)


08 Февруари 2010 21:45 | симитли
Оценка:
-10
 (
12
 гласа)

Аз съм македонец и си подадох документи за македонски паспорт. Сега имам два паспорта и български и македонски. Конституцията ми го позволява.


08 Февруари 2010 21:50 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Много ясно че и Трайков а и Мисирков са работили само и единствено за българската кауза
дори и с цената на това последния да излага противоречиви мнение, но само за да изпълни заветната цел - Национално обединение


08 Февруари 2010 21:51 | !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Обречено родолюбие. ВМРО в Пиринско 1919-1934
Димитър Тюлеков


08 Февруари 2010 21:51 | Четете книги
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Абе ти нещо си се заблудил
Я кажи как се казваш?


08 Февруари 2010 21:52 | !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ИЗДАНИЯ НА МАКЕДОНСКИЯТ НАУЧЕН ИНСТИТУТ
І. "ОТДЕЛНИ КНИГИ".
ІІ. "МАТЕРИЯЛИ ЗА ИСТОРИЯТА НА МАКЕДОНСКОТО ОСВОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ".
ІІІ. "МАКЕДОНСКА БИБЛИОТЕКА".
ІV. "КРАЕЗНАНИЕ".
V. "СПИСАНИЕ "МАКЕДОНСКИ ПРЕГЛЕД".
VІ. BULLETIN "MACEDONIA".
VІІ. БЮЛЕТИН "МАКЕДОНИЯ".
VІІІ. ДОКЛАДИ ОТ НАУЧНИ КОНФЕРЕНЦИИ
ІХ. "ОТ АРХИВА” (Специално за нашите посетители в сайта)


08 Февруари 2010 21:52 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Абе ти въобще чел ли си ги тези книги или коментираш чужди интерпретации


08 Февруари 2010 21:53 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

И кажи как се казваш


08 Февруари 2010 22:06 | към 8 февруари 2010 @ 21:45 | симитли
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ти си сръбско мекере !


08 Февруари 2010 22:14 | Стоян Костадинов
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

по вьпроса за Македонския вьпрос ,откривам блог за бьлгарските ни интереси и общност, бит и култура -фигурирал основно в Македония , и поставим под внимание главните вьпроси 1. Македонизьм равно на внушения от Сьрбия и Гьрция-които са асимилирали бьлгарите 2. Защо след Балканските( Междосьюзническа) войни ,поробеното население в егейска и вардарска Македония се вдигат масово на бунт ,за да защитават бьлгарската си кауза 3.Защо основноположниците на бьлгьрската литература и език са от областа Македония -защото сме си Бьлгари и 4.-то ВМРО никога не трябва да играе политически , а да е фактор за бьлгарската общност и техен закрилник


08 Февруари 2010 22:21 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Трайков и Мисирков са членове в ВМРО-то на Атанас Попов , на което симпатизира и историка Божидар Димитров. Вьв ВМРО-то на Каракачанов има лидерство и власт, лакомия за разпределение и апатия. Трайков а и Мисирков наистина работят за бьлгарския вьпрос в македония , и са подкрепани от самия Иван Михаилов


08 Февруари 2010 22:21 | ! за salvadre
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

ВМРО е кауза тия измислени воеводи са золумжии чиновници , както се казва в едно окръжно.Там по надоле можеш да прочетеш и какво се полага !! за това що правят !!!


08 Февруари 2010 22:25 | ! за salvadre
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

историята не я коментирай много щото явно не я познаваш !! но хубаяво е че имаш хъс !!виж куписи некоя книшка "Македонски преглед"


08 Февруари 2010 22:26 | зрител
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

мрави,за какво ти трябва да се правиш на изтривалка бе пред този дебел боклук за които ни поведе на конгреса да сменим и сега даде да стъпи при нас. пое дело което те смачка пред нас хората от струма.


08 Февруари 2010 22:26 | Стоян Костадинов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

до ! . Да Кауза е и аз разкривам сьщноста на ВМРО. а не ВМРО-БНД тия дето тука критикуваме , наистина са измислени мак(г)ерета , който тука са само лакумни за медия и власт


08 Февруари 2010 22:27 | ! 932
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ИСТИНСКИЯТ ОБРАЗ НА НЕУРАВНОВЕСЕНИЯ КР. МИСИРКОВ
Иван Михайлов, 1969


08 Февруари 2010 22:32 | Стоян Костадинов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

до ! . Всьщтност Колко ВМРО организации има и в Бьлгария и в Македония


08 Февруари 2010 22:34 | !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

едно е ВМРО , това що го носим в сърцата си !!


08 Февруари 2010 22:34 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

абе "!" ти освен да преписваш заглавия на книги, на които дори корицата им не си виждал друго не можеш ли бре
Я кажи кои си от къде си
Анонимен глупак


08 Февруари 2010 22:35 | Стоян Костадинов
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

! . ВМРО са фалшификати и комунистически организации, според Атанас Попов !


08 Февруари 2010 22:36 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

118 страници бившия ръководен член на ВМРО и сегашен на Възстановената Македонска Родолюбива Организация излива прозренията си относно бившата си политическа организация и сегашен конкурент не само за власт, но и за имотите на революционната организация.“Заблуда е това, че преди 16 години, през 1989 година в България е създадена ВМРО, която съвпада с историческата организация”, каза проф. Атанас Попов. Според него настоящата организация е наследник на онези, които са преследвали и гонели македонското общество и промакедоноориентираните. “Комунистите направиха това с цел, заемане на стратегически позиции и овладяване емоциите на тези, които се бореха за македонската идея”, допълни още Попов.


08 Февруари 2010 22:38 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ЕДНО Е ВМРО
ПАЗИТЕЛ НА БЪЛГАРЩИНАТА В МАКЕДОНИЯ
РЕВНОСТЕН БОЕЦ СРЕЩУ ГРЪЦКИТЕ И СРЪБСКИТЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА НАД БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ


08 Февруари 2010 22:39 | !
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Вътрешната македонска революционна организация (ВМРО) е национално-освободителна организация на българите в Македония и Одринско от края на 19 век и първата половина на 20 век.
В различни периоди от своето съществуване формацията носи различни имена. Според Устава от 1896 година името ѝ е Български Македоно-Одрински революционни комитети (БМОРК). През 1902 година с цел привличането и на другите народности в Македония тя е наречена Тайна Македоно-Одринска революционна организация (ТМОРО), а по-късно Вътрешна Македоно-Одринска революционна организация (ВМОРО).


08 Февруари 2010 22:41 | Стоян Костадинов
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

През февруари 2000 г. в Благоевград е учредена нова организация, наречена ВМРО-БДД. За лидер е определен проф. Атанас Попов от Югозападния университет. документите за регистрация на новото ВМРО в съда пише, че ВМРО / БДД/ са възстановена македонска родолюбива организация, а БДД означава Българско демократично движение.


08 Февруари 2010 22:41 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

АБРЕ "!" ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ СИ МАЛКО РАЗДВОЕН
ТИ ЗА КАКЪВ СЕ СМЯТАШ БРЕ


08 Февруари 2010 22:42 | Пиринска Македония
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

тука живееме само македонци тука българи нема


08 Февруари 2010 22:42 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

! написа:!
Браво тва го знаеш


08 Февруари 2010 22:42 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А ТОЯ АТАНАС ПОПОВ Е СЪЩАТА ОТРЕПКА КАТО ВСИчКИ ОСТАНАЛИ НЕДЕЙ МИ ГО ХВАЛИ САЛВАДРЕ


08 Февруари 2010 22:44 | Стоян Костадинов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

то някой са мн раздвоени ама и омотани


08 Февруари 2010 22:44 | ! тоя ли Попов цитирате постоянно !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Проф. д-р Атанас Попов: “Царете на лъжите” от фалшификатите на ВМРО се разцепиха, няма ли да мирясат лъжепатриотите от “Пиротска” 5, които ламтят за чужди имоти, използвани за охолен и разгулен живот


08 Февруари 2010 22:45 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ОБЪРКАНИ ХОРА СТЕ ВИЕ
ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ И ПОРАСЪЖДАВАЙТЕ ЗА ПРОИЗХОДА СИ
НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВЯЙТЕ С ИСТОРИЯТА


08 Февруари 2010 22:46 | ! към Четете книги
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Корена на Атанас Попов е от с.Либяхово Гоце делчевско ! и ти се пада малко градски !


08 Февруари 2010 22:48 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

аз го уважавам зарад внучката му;) Четете книги и вьзгледите му , и за още нещо брат . Ако си истанки македонец и с бьлгьрско сьрце те признавам и ако си един от нас , бьди с нас


08 Февруари 2010 22:49 | ! към Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Не е лошо да прочетеш историята на това революционно село дало е много комити !!


08 Февруари 2010 22:51 | ! към Четете книги
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

българин !


08 Февруари 2010 22:54 | Четете книги
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

пичове аз съм българин каквито са всички споменати по- горе
а за атанас попов от юзу, разберете плаща му се да поддържа промити мозъци
македонски език и нация няма
както има тракийци и шопи така има и македонци, ала все българи


08 Февруари 2010 22:56 | аз съм македонец
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

аз не съм българин


08 Февруари 2010 22:59 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

то какъв си не зависи за какъв се мислиш
а какви са родителите ти, а в твоя случай май трябва да стигнеш да бабите и дядовците си


08 Февруари 2010 23:01 | ! към salvadre
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ДПС и ВМРО са фалшификати и комунистически организации, според Атанас Попов !
Обвинението идва от проф. д-р Атанас Попов. “Сегашното ВМРО е фалшификат на историческото”, каза днес пред журналисти, на които представи книгата си “Истината за фалшификатите на историческото ВМРО”.!! ЗА СЕГАШНОТО ВМРО ГОВОРИ ПРОФЕСОР ПОПОВ - ЗА ПОДМЯНАТА НА ЦЕННОСТИТЕ !!


08 Февруари 2010 23:02 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

то все сме Бьлгари но някой Макета им се плаща като на гогутки от СС да цвирят само за Пари


08 Февруари 2010 23:03 | Четете книги
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

абе попов за какъв се мисли за македонец ли


08 Февруари 2010 23:03 | ! към Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Говориш пълни глупости за професор Попов , той е истински българин !!


08 Февруари 2010 23:05 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

попов беше в вмро при управлението на одс
ама нещо не му тръгна далаверата и чак тогава реши че дс е създала вмро след 1989


08 Февруари 2010 23:06 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

" ! " ти какъв си ,че цяла вечер си противоречиш


08 Февруари 2010 23:07 | ! към Четете книги
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

чел ли си нещо от професор Попов,ако не си прочети ! иди и до с.Либяхово поразпитай наследник на кои родове е ! Иди в музея в Гоцето при уредничката питай и там !!


08 Февруари 2010 23:09 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

! а видя ли че знаеш , и кьм Четете книги на всеки втори младеж , дядовците ни са се борили за ВМРО и отстоявали за бьлгарския си дух . Призовавам младежта 18-35 г за наша федерация и ако може за в бьдеще да федерираме Мизия, Тракия , Добруджа , Вардарска и Егейска Македония в целокупна Бьлгьрска Федерация !!!!!!!!!!


08 Февруари 2010 23:12 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

това, че е наследник на именит род не го прави безгрешен, чии интереси обслужва
и си напиши името най - сетне


08 Февруари 2010 23:13 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

салвадре кажи и ти кои си и от куде си


08 Февруари 2010 23:16 | ! към Четете книги
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Чети! То сляпото окато прави!...


08 Февруари 2010 23:18 | ! към salvadre
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Европа без граници !!! Това е решението !!


08 Февруари 2010 23:18 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

тьй като сьм регистриран лесно ще научиш името ми , а и сьм от скаптопара ;) а и безгрешни хора няма, всеки род си има издьнка


08 Февруари 2010 23:20 | Стоян Костадинов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

! прав си ама и Бьлгария трябва да е фактор, но граници винаги ше има


08 Февруари 2010 23:20 | Четете книги
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

глупак, взимай си новия паспорт и заминавай за БЮРМ
почакай малко там и скоро пак влезеш в границите на България, доброволно разбира се


08 Февруари 2010 23:22 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

македонска нация няма както няма македонски език така ли е


08 Февруари 2010 23:23 | аз съм македонец
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

аз не съм българин


08 Февруари 2010 23:24 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ей тука стана политически симпозиум само сапун за макетата няма(НО ПОЛЕ е ОН)


08 Февруари 2010 23:26 | ! към четете книги !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

европейското виждане за националността е това което носиш в себе си ! и всички равни пред законите ! Единни в различията !


08 Февруари 2010 23:26 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

федерации правят комунистите, как ще правиш федерация на един и същи народ


08 Февруари 2010 23:27 | Стоян Костадинов
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Четете книги прав си с тва и е само диалект , и си се разбираме отатак вардар с една дума


08 Февруари 2010 23:28 | Четете книги
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

какви различия бе
различия има само в промития ти мозък


08 Февруари 2010 23:28 | ! към salvadre
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

граници ,като геотрафско понятие !!


08 Февруари 2010 23:30 | Четете книги до !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

баба ти и дядо ти са българи а ти ако искаш се мисли за ескимос
но това не означава че носиш в себе си духа на ескимосите


08 Февруари 2010 23:32 | Стоян Костадинов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

брат федерации са щатите т.е. САЩ , а аз казвам обективно , ако се кооперираме младежта в структората на общините , дори и в сьседните страни в областите кьдето сме 80 % бьлгарско население и имаме прогрес , може и да станем ефектино- струторни области


08 Февруари 2010 23:32 | без име
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ѝко стана член на ВМРО,дали Атанас Стоянов ще ми даде другата част от градинката в село Ново Делчево.Мисля,че първи си я заплювам.


08 Февруари 2010 23:32 | и баба и дедо
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

са македонци


08 Февруари 2010 23:34 | ! към Четете книги
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Македонският език или македонска езикова норма е южнославянски език[1] и една от трите книжовни норми на българския език, т.нар. македонска писмена норма.[2] Това е официалният език на Република Македония, като този статут не е официално признат от правителствата на Република България и Република Гърция. Кодифицираната норма на македонските диалекти, така нареченият македонски литературен език, се разглежда от повечето български езиковеди като трета книжовна норма на българския език, успоредна на българския книжовен език и на банатската писмена норма. Като основа за създаването на нова писмена норма е взет югозападният български а-говор. [3]


08 Февруари 2010 23:36 | Четете книги
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

сащ е манджа с грозде


08 Февруари 2010 23:37 | аз не съм българин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

аз съм македонец


08 Февруари 2010 23:38 | !към без име
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Това е жива гавра с паметта на тия що са загинали за свободата на Майка България !Бог да ги прости !!


08 Февруари 2010 23:39 | Цветан
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ВМРО бяха основни играчи на пазара за гласове но последните местни избори,е, след краставицопроизводителите. Твърдят,че са много честни и големи патриоти.Въпросът ми към тях е:кой ви даде толкова много пари?


08 Февруари 2010 23:41 | до Цветан
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

ДС ни даде парите


08 Февруари 2010 23:45 | препоръка
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Препоръчвам на ВМРО в Сандански на следващите избори да се приготвят с още по-голяма пачка.Втората ми препоръка е да не използват пак майките на лидерите за покупката на гласове,защото пазаруването е грозно нещо.Не петнете имената на майките си на стари години,макар че никога не е късно да станеш за резил!


08 Февруари 2010 23:49 | до Цветан
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

На следващите избори ВМРО няма да участвуват защото реално вече не съществуват.


09 Февруари 2010 03:07 | ИВАН МАНОЛЕВ
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

ЕЙ МРАВКА, ОТИ НЕ ПОКАНИ БАЙ ТИ ДОНЬО НА КОНФЕРЕНЦИЯТА ЛЕ? НАЛИ Е ТВОЯ ВТОРИ ТАТКО :)))))))))))))))))))) СИЧКИ СЕЛЯНИ НЕ СБРА В ТАА ЗАЛА И СЕ ПИТАХМЕ ДЕКА Е ДОНЬО ТОТЕВ, ОТИ ГО НЕМА. ЧУЙ СЯ, ОБЕЩА ДА НИ ДАИШ ПО 10 ЛВ. ЗА ДА ДОЙДИМ И ДА НАПУНИМ САЛОНО. ПАРИТЕ ОЩЕ НЕ СЪМ СИ ГИ ПОЛУЧИЛ И СИ ГИ ЧЕКАМ. И НЕКА ТИ КАЖА СЯ, ЧЕ АКО НЕ НИ ПЛАТИШ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ, НЕМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБ. ЧИЧО ТИ СТОЯН КАЖА ЧЕ ПО 50 ЛВ. НА ГЛАС СИ НИ ПРИГОТВИЛ. КИ ПОВЕРВАМ АКО НАЙ-НАПРЕЖ СИ ПЛАТИШ ЗА СЪБРАНИЕТО. 10-ТА ЛЕВА СИ ГИ ЧЕКАМ.


09 Февруари 2010 06:10 | Кресна
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

Българи в Македония няма!!!!! Има българомани в Пиринско и по някои бугараш в Република Македония. Македонците в България си искат правата:
Свобода на здружения искаме сега, не утре!!!!!


09 Февруари 2010 06:32 | Македонец
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Ќе продолжиме да ја градиме Македонија како модел на мултиетничко и демократско општество на претстојниот попис идната година. Граѓаните на Албанија ќе можат да ја изразат својата национална припадност и вероисповед. Тоа ќе биде добра можност за Македонците кои живеат во Албанија како лојални граѓани да ја изразат својата национална припадност и да станат поинтегриран дел на албанското општество, изјавил Милошоски.
Всичко друго е баластра и утайки!!!!!!


09 Февруари 2010 06:58 | ! македонец
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Българино, знай своя род и език - завет, който всеки българин трябва да помни! Молба, заповет, която всеки трябва да изпълни!


09 Февруари 2010 07:05 | !
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци.


09 Февруари 2010 07:36 | .
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

към Иван -това ако е вярно е и подсъдно, можеш ли да го докажеш с свидетели !?


09 Февруари 2010 09:14 | кресна
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Българи в Македония няма!!!!! Има българомани в Пиринско и по някои бугараш в Република Македония. Македонците в България си искат правата:
Свобода на здружения искаме сега, не утре!!!!!


09 Февруари 2010 10:05 | анонимен
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Мравчо пак ни изпързаля. Дай си ни парите, които обеща, за да напълним залата и да гласуваме за него и оне дебелак от Ново Делчево, що го направиха кмет. Е, що направи тоя дебелак, взе градинката за жълти стотинки, не оди на работа, па получава заплата от държавата, че е кмет, а Мравчо му пази гръбо в общината. Т


09 Февруари 2010 10:15 | Четете книги
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Айде сега на всички да ви стане ясно, че на "македонците" във форума или им се плаща или имам проблем с психическото си състояние.
Аз им пожелавам здраве, за да видят скоро как ще се поставят картите на масата и как 65 годишната им нация и език няма издържат на историческите факти и доказателства Те между другото и сега не издържат, ама има хора , на които се плаща за да поддържат тия измислици. Ако искате да влезете в Европейския съюз " македонци" ще трябва да се разделите с просръбските си комунистчета във власта иначе може да си останете извън ЕС ама албанците не са съгласни и да не се наложи пак да ви подаряваме танкове и оръжия. Айде ще ви оставя да си заработите дадените парички и да поплюете по рода и езика си


09 Февруари 2010 10:22 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

или им се плаща или ИМАТ проблем с психическото им състояние


09 Февруари 2010 10:59 | Стоян Костадинов
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

до анонимните и кресна да ти го тресна , БЬЛГАРИЯ ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, в границите на бьлгарската екзархия ,парифиран в Сан Стефанския мирен договор 1878г 19 фефруари-ст. стил /3 март . По междонародния правен-юрдически нодекс може да се ревизира Берлинския договор-1879г , ама никоя парламентарна или дьржавна правна институция не смее. "бьлгарската екзархия ,парифиран в Сан Стефанския мирен договор 1878г 19 фефруари-ст. стил /3 мар"- това трябваше да е доктирината на монархо- република Бьлгария след освобождението ни


09 Февруари 2010 11:14 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кресна ти май си мн омотан и си бил регенереран мн от комунистите, на тех треба да се сьрдите . Комунистите обьркаха историята


09 Февруари 2010 12:04 | .
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

до анонимен-ако имаш данни ,че са обещавани пари сезирай прокуратурата


09 Февруари 2010 12:32 | .
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

За кой бай Доне става въпрос,ако е за тоя що си мисля .........отговори му ....он не е лош човек , ама му знаеш побарока му !!отговоримо со кротко со благо замотай го нещо , оти он е малко неврак,лесто се пали ... от малко ,такъв е ............


09 Февруари 2010 12:41 | .
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

За да се сигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите ,много хора требва да са сгазили лука , явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата ,ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !!


09 Февруари 2010 12:44 | Кресна
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Българската нация е продукт на нискокачествения остатак на всички етноси и народности на Балканския полуостров. Всеки етност и народност възпроизвежда определен процент боклук който граветирал и създал българския (днешния български) Разбира се да е нация на Готи,Траки,Прабългари,Кумани, Славяни, Македонци, Гърци и що ли не ...но само боклука от тези етноси.
За време на 18 и 19 век около 2 000 000 християни преки наследници на ромейската и византийска култура имигрират във Влашко, 300 000 славянофили имигрират в Сърбия,500 000 в Русия. Гагаузите напускат България . 500 000 Гърци по един или друг начин са прокудени от България.Над 2 000 000турки са пренудени да търсят Турция за своя родина. В последните 20 години над 1 000 000 български граждани напускат завинаги България..... Така за 200 години етническо почистване в България .......... ОСТАНАХА САМО БОКЛУЦИТЕ !!!!!!
Прав е Бойко Борисов когато казва да
Такъв е МАТЕРИЯЛА в България


09 Февруари 2010 12:54 | .
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

към Кресна ти нормален ли си ?


09 Февруари 2010 12:59 | .
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Георги Николов Делчев, наричан Гоце Делчев е български революционер, водач на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.


09 Февруари 2010 13:19 | менча
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Защо се карате бе хора.21 век е.Света се обединява.Защо давате хляб на тези хора-Ячев,
Стоянов,Каракачанов и т.н.Какви войводи ,а?Смешници!Защо сквернят името?Те с Гоце ли се мерят?За какво се борят-за депутатски места!Я да се разкарат,кой от къде е ,че има чак от Русе май.


09 Февруари 2010 13:43 | Кресна
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Мангал Асен, затвори си вратата на кенефа !!!!!с какво толкова много ти пречим такива като мен-МАКЕДОНЦИТЕ?


09 Февруари 2010 13:44 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Довечера пристигаме в Кресна да подобрим генофонда на нацията
чакай ни "македонецо"


09 Февруари 2010 13:51 | Четете книги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Кресна ти за пари ли плюеш или по принцип си с диагноза
че вчера цял ден се занимавам във форума с шизофреника "!"
да не си същия


09 Февруари 2010 13:58 | вемереовец
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е сега ще ти кажа кой съм ! След 15 минути те чакам при Алф ! Ела ти, да не дойда аз !!!


09 Февруари 2010 13:58 | Четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Айде до довечера Кресна
Подготви се


09 Февруари 2010 14:32 | Стоян Костадинов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

помаци , тракиици, добруджанци ,македонци тва сме по области но сме горди Бьлгари, и живеем за Бьлгария, може да сме млади и да ходим по света , но пак за Бьлгария мислим БЬЛГАРИЯ во веки


09 Февруари 2010 15:02 | Македонците от Пиринска Македония
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Във всички официални документи на Македонският народ в Пиринският дел на Македония, и на Македонците и Македонките в България, да пише националност - МАКЕДОНЕЦ / МАКЕДОНКА. В Пиринският дел на Македония да отвори врати Македонско Школо, за да можем ние, Македонците, да си изучаваме нашата Македонска История и Култура. Неврокопската Епархия да премине към Македонската Православна Църква със седалище в Охрид ,и под Пирин да се избере Македонец за Владика. Във всички Храмове под Пирин да служат свещеници Македонци и Богослужбите да се провеждат по Македонският Църковен Календар. В Пиринска Македония да отвори врати Македонски Радио-Телевизионен Центъра ,a за Македонците и Македонките в България да има Програма на Македонски литературен език по БНТ и БНР.


09 Февруари 2010 15:11 | Кресна
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

България да се извина за злосторствата и пръстъленията извършила над Македония , Македонците и народностите на Македония.


09 Февруари 2010 15:38 | Стоян Костадинов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ха ха смешни сте Нямь нищо Македонско


09 Февруари 2010 16:32 | КЪМ ВСИЧКИ СЕЛЯНДУРИ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

ЕЕЕЕ, СЕЛЯНИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!! ...КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ.
ЩО ТЕРАТЕ ПРИ ТОВА ЧОВЕКОПОДОБНО СЪЗДАНИЕ - НАСЬО МРАВУНЯКА. ВЗЕМИТЕ СИ ГО ТАМ ВЪВ ВАШИТЕ ОБОРИ И НИ ГО МАНХЕТЕ ОТ ГРАДА. А ПОСЛЕ СЕ ВЪРНЕТЕ ДА СИ ПРИБЕРЕТЕ И ДОНЬО ТОТЕВ - КЕЛНЕРА...!!! ....ЕЕЕ, ГРАДЪТ В СЕЛО ГО ПРЕВЪРНАХТЕ! АМАН ОТ ТЪПИ, СМОТАНИ СЕЛЯЦИ!!!!!


09 Февруари 2010 16:36 | анонимен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

е, мравка. чекаме си парите чу ли ле ? обеща да ни платиш ако напълним залата. па не излъга.


09 Февруари 2010 16:48 | Наско мравката
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

хора не ме обиждайте така хора аз не съм мравка аз съм добър човек. спрете да се гаврите така лошо с мен. аз всеки ден слушкам чичо Дончо и що ми каже той всичко изпълнявам. може и да не съм много образован но чета вестник струма секи ден. аз обичам и селото и селяните те сами в душата. никой не съм излъгал и съм си платил за всеки глас на изборите. занапред пак ще рачитам на селяните и няма да ги подведа с плащането. на всеки глас по 50 лв. винаги съм бил точен и съм се разплащал до стотинка.
и нека Бог да пази чичо Дончо че без него съм за никъде. чат пат ме пляска по малката ми глава като не слушкам но аз веднага се поправям. купи ми пежо служебно да ме возат в него. много, много дължа на чичо Дончо и го обичам като мой татко.


09 Февруари 2010 19:20 | вемереовец
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Боко, дебил с дебилите, забранявам ти да споменаваш думите "Македония" и "Кресна". Жабата трябва да те откара в гората и да те върже за най-големия бор, белким малко поумнееш!!!


09 Февруари 2010 20:54 | уили
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ако мравката е войвода, то аз трябва да съм Дарт Вейдър.


09 Февруари 2010 20:55 | Даме Груев
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Една мисла имаме,
еден живот живееме,
Македония цела да е,
секой да я знае!


09 Февруари 2010 20:57 | към уили
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

а ко мравчо е войвода, то присъствашите в залата трябва са дрозофили.


09 Февруари 2010 21:00 | към мравката
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Мравчо, ..бегай се скрий в некой мравуняк бе смотьо. не виждаш ли, че по-смешно създание от теб нема ле.


09 Февруари 2010 21:02 | Митко
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дамян Йованов Груев, наричан Даме Груев е български революционер, деец на българското национално-освободителното движение в Македония и Одринско, един от основателите и идеолозите на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Наричан и "Волята на организацията".


09 Февруари 2010 21:03 | към санданчани
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

еее тия в сандански са много прости щом мравката им е председател на общинскио съвет.


09 Февруари 2010 21:07 | към санданчани
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

санданчани, тъпи копелета смотани оти сте толко залупени ле? как може тва насекомо да ви управлява ле, селяни?


09 Февруари 2010 21:11 | ....
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

еее тоя па Доньо келнера управлява общината ле простак, не четеш ли какво пишат хората по-горе? мравката е само един послушник


09 Февруари 2010 22:12 | Македонците от Пиринска Македония
Оценка:
-17
 (
23
 гласа)

ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ - АВТОНОМИЯ !!!


09 Февруари 2010 22:26 | опа
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

опа
кой призовава за конфликти на етническа и религиозна основа?
кой нарушава конституцията?
на кой ще му сложат бръмбар?
кой премина границата?
да ти е честито бъдещото досие


10 Февруари 2010 14:41 | александър филипов
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

До Четете книги
Никола Димитров от Гоце Делчев съм,сега си пий хапчето
и си лягай спокойно.Разкри ме.


10 Февруари 2010 16:29 | четете книги
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

абе глупак това съм аз бе
не чети между редовете


10 Февруари 2010 16:34 | !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Профил на потребител
александър филипов
(драмски)


10 Февруари 2010 17:01 | четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

и ти ли се появи бе "македонецо"


10 Февруари 2010 17:05 | !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ
Аз съм българче, и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.
Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам -
първа радост е за мене.
Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
сичко българско и родно
любя, тача и милея.
Аз съм българче, и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.***


10 Февруари 2010 17:13 | четете книги
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

а, браво браво


10 Февруари 2010 17:31 | !към четете книги
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Македонци е регионална идентичност (подобно на добруджанци, тракийци, родопчани), иначе сите сме българи !!


10 Февруари 2010 17:32 | !към четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

чел съм много , не само кориците а и вътре що пише !


10 Февруари 2010 17:37 | !към четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

как е времето у Гоцето ?


10 Февруари 2010 17:40 | !към четете книги
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Македонци (Mακεδόνες) могат да се наричат само и единствено жителите на Древна Македония и техните наследници. Тъй като според гръцката историография древните македонци са били гърци, техни наследници са единствено днешните гърци — „македонските гърци (Έλληνες Μακεδόνες)“, независимо дали са „гъркогласни гърци“ (ελληνόφωνοι Έλληνες) или славяногласни, албаногласни, влахогласни или туркогласни гърци (гагаузи) (σλαβόφωνοι, αλβανόφωνοι, βλαχόφωνοι, τουρκόφωνοι Έλληνες), жители на Македония (тоест хората, известни в България, Република Македон


10 Февруари 2010 17:45 | митко
Оценка:
-24
 (
26
 гласа)

Бездейсвието е също наказуемо !!!!!!!!!!!!!!!

ГОСПОДИН СМИЛЕНОВ,ЧЕТРИ МЕСЕЦА СЕ ЛИГАВИТЕ С ЕДНА ЕЛЕМЕНТАРНА ПРОВЕРКА !!
МЪЛЧАНИЕТО ВИ И ПО ТОЯ СЛУЧАЙ Е ПОДИГРАВКА С ХОРАТА ОТ САНДАНСКИ !!
“Жалбите за злоупотреби от страна на Никола Малчев са получени в Областната администрация”, потвърди пред Дарик зам.-областният управител Георги Баханов. Той обаче отказа да коментира конкретни факти, тъй като специализираната проверка на всички документи все още не е приключила.


10 Февруари 2010 17:53 | митко
Оценка:
-26
 (
28
 гласа)

За да се сигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите ,много хора требва да са сгазили лука , явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата ,ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !!


10 Февруари 2010 17:59 | александър филипов
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

До Четящият умник
Аре да се видим,та да те знам кой си,явно имаш голяма "лъчка" тиква
щом си толкоз умен.


10 Февруари 2010 18:03 | ! към драмски
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Чети, чети! То чудо днеска прави
туй дребно нещо под това небе,
то мъртви буди, дава ум на здрави,
туй второ слънце бог ни сам остави:
чети: а, б.
Чети! То прави сляпото окато -
из тоя извор целий свят гребе -
за малко труд дарява то богато,
по-скъпо то е от елмаз и злато:
чети: а, б.


10 Февруари 2010 18:45 | четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

от къде си бе драмски


10 Февруари 2010 18:47 | четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

браво на "!" оня ден останах с впечатление, че поддържаш македонизма
извинявай


10 Февруари 2010 18:54 | александър филипов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ами толкоз сте били" умни" българите,че родоначалника на
великобългарският шовинизъм Вазов,за това го написал
стихотворението,да подтикне ГОВЕДАРЧЕТАТА да четат.
Цитирай точно,как'' чрез него твар ще станеш нова
и силна, за световни бой готова".Тоя е бил по изпушил
и от тебе и Божегрешка Димитров.З


10 Февруари 2010 18:57 | ! към драмски
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Да, слънце то е. Срам за оногова,
кой в мрак духовен жив се погребе!
Чети, чрез него твар ще станеш нова
и силна, за световни бой готова:
чети: а, б.
Ти малко си, но труд те чака тука -
без труд не може нищо - и не бе!
При мишци силни прибави наука -
разковничето там е на сполука.
Чети: а, б!


10 Февруари 2010 18:58 | ! към драмски
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

чети


10 Февруари 2010 19:18 | ! към драмски
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


какви е деца раждала,
раждала, ражда и сега
българска майка юнашка;
какви е момци хранила,
хранила, храни и днеска
нашата земя хубава!


10 Февруари 2010 19:30 | ! към драмски
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Шовинизмът е крайно и сляпо поддържане на собствената група, съчетано със злонамереност и омраза към съперничеща група.
Аз не съм шовинист и никога няма да бъда.
Аз не съм терорист и никога няма да бъда.
Аз съм просто човек.
Аз съм просто човек!
Драмски ти просто си един,заблуден човек и искрено те съжалявам, но ти си млад човек и имаш време да прозреш някой неща от живота ! ЧЕТИ !!


10 Февруари 2010 19:50 | четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

драмски аре кажи от къде си бе


10 Февруари 2010 19:58 | ! към драмски
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Някои фамилни имена показват географския произход на лицето, например Стамболлиев, Кипиловски, Раковски (с наставка -ски от името на географския обект — Кипилово, Раково, и с наставка -ов, -ев от географско прозвище на бащата — Стамболлията — Стамболлиев).
ТИ ДА НЕМАШ НЕЩО ОБЩО С ДРАМА ИЛИ ПЪТЯ КЪМ ДРАМА !!


10 Февруари 2010 20:47 | анти драмски
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

оставете го тоя глупак драмски
той много добре знае как са нещата ама за пари и майка си ще продаде
етакива сепаратисти като него ще сърбат попарата скоро
мислят си, че вечно могат да фалшифицират историята и да я използват
глупак
какво си мислиш бе
че хората са слепи ли
че вечно ще управлява сръбската клика в БЮРМ ли бе
скоро ще се разкрият всички карти
ами ти какво ще правиш бе драмски
ще поемеш народната "любов" на братята ни в македония
мизерник
е такива като тебе са опасни
за човечечеството бе
не всичко е пари бе олигофрен
некадърник
ти сигурно вярваш и в дядо коледа а
ебати говедото


10 Февруари 2010 20:53 | четете книги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

драмски драмски
гледай какво става
айде кажи от къде си не се притеснявай, нали си горд македонИСТ


10 Февруари 2010 21:01 | анти драмски
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

АБЕ ОСТАВЕТЕ ГО ТОВА ГОВЕДО
ИМА КОЙ ДА СЕ ЗАНИМАЕ С НЕГО
ДА ТРЪГНЕШ СРЕЩУ РОДА И МИНАЛОТО СИ Е ПРОЯВА НА ОСТРА ЗАВИСИМОСТ
ПРИ НЕГО ОТ ПАРИ
И НЕСРАВНИМА ГЛУПОСТ И ЛИПСА НА МОЗЪК ПРИ ДРУГИ
ИМА И ТАКИВА КОИТО СТАВАТ ЖЕРТВА НА ТАКИВА ГОВЕДА КАТО ДРАМСКИ
И ЗА ТЯХ ЩЕ СЕ БОРИМ НИЕ
ЗА БРАТЯТА НИ В БЕДА В БРАТСКА МАКЕДОНИЯ
КАКВОТО И ДА РАЗПРАВЯ ДРАМСКИ
ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ ИМА ПОДТЕКСТ
ЕБАТИ НЕКАДЪРНИКА СИ
ТИ ЧУВСТВО ЗА МАЛОЦЕННОСТ ЛИ ИМАШ
АКО ТРЯБВА ИДИ СЕ ПРЕГЛЕДАЙ НЯКЪДЕ
И НЕ ЗАБРАВЯЙ ГОСПОД ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ


10 Февруари 2010 21:16 | мите
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

господин Смиленов бездейстнието Ви по случая с градинката с паметника в с.Ново Делчево община Сандански минава всякакви законови и морални граници !!
Това е жива гавра с паметта на тия що са загинали за свободата на Майка България !Бог да ги прости !!
ЩО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ !!!??


10 Февруари 2010 21:33 | гошо от с. Ново Делчево
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

За да се сигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите ,много хора требва да са сгазили лука , явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата ,ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !! Да излезем на улицата !! То бива наглост но това минава всичко.Криейки се зад някакви идеи да направиш това - то като няма държава то господ требва да ти накаже.Насе оди си !! това е подигравка и с организацията !! що се пори за българищината !! А ти що правиш -- далавери долни!!прочети има едно окръжно където се говори как требва да се наказват золумжиите чиновници !! Що се излагаш като кифлоджия без кифли ! За това да я има България тея хора са умрели с името на уста България!! Насе оди си !! Не гневи хората и господ с твоето стоене у общината !!Оди си со мир!! господ може и да ти прости !!! но хората що продаде не .Оди си со мир!!и с крадливия си замесн Вольо


11 Февруари 2010 17:00 | александър филипов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Добре го е казал поета.


11 Февруари 2010 17:46 | ! към ал. филипов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

драмси най - после се появи с твойто си име -та що цитираш български поет !!


12 Февруари 2010 01:50 | Илинденци
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Абе тъпанари, какъв български език? Вземете да говорите на тюрко-татарския си език и си го наречете български.Вие сте най крадливо племе на света, присвоявате и си го кръщавате.Последните 20 год националшовинистите в България успяха да манипулират целият български народ и да промият мозъците на младежите които израстнаха в тази измислена демокрация.Ние МАКЕДОНЦИТЕ бяхме поставени във ъгала като малко дете което го бият и не му дават глас да се чуе. Ако ние македонците сме измислена нация тогава вас въобще ви НЯМА. Посочете нещо ваше докарано ей там някъде от Азия. Например.... език. някакво културно наследство или строително умение,християнство и т. нататък. Само знаете да бръщолевите без опоненти. Забравете сърбите от един дол дренки сте. Да сега сте силни, има време..........


15 Февруари 2010 22:57 | Никола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Илинденци, понеже пишете гнусни работи в български форум ще ви напиша някои неща...По всичко си личи, че израснали в БРЮМ, просто няма как да е друго! Но все пак погледнете енциклопедиите "Британика" или "Американа", световно признати исторически енциклопедии!Там пишат хората и за езикът и за историята и на България и на Македония!!!Ние в България няма да се изненадаме от написаното, но вие...едва ли ще го приемете, защото от малки ви учат на глупостти и негативизъм против България! Паско Кузман в едно предаване по македонска телевизия беше казал: Какъв е Самуил, нищо от него не сме намерили, никога не е споменал думата Македония...Само да спомена, че Паско Кузман е най-големият архиолог и в Македония...Ами добре Паско, като не сте намерили нищо за Самуил, защо сте написали измислици в учебниците по история, защо лъжете децата си??? Цялата ви история до 1945г. е изопачена! Изопачена от сръбските власти, и го направиха много успешно признавам си!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар