2-ма мъже и дама във финалната битка за горски цар /царица/ на Пиринско

09 декември 2009 00:20   16 коментара   31518 прочита
П. Иванова
П. Иванова


П. Иванова

Зад П. Иванова стои Съветът на старейшините, ексченгето-лесовъд Ж. Василев е подкрепен от депутата Ат. Камбитов, временният шеф Ив. Гергов разчита на председателя на комисия в НС Л. Татарски

Бившата директорка на Държавно горско стопанство -Благоевград Павлина Иванова, експолицаят в Икономическа полиция Живомир Василев и настоящият шеф на Регионална дирекция на горите /РДГ/ Иван Гергов са тримата кандидати да оглавят РДГ - Благоевград, те успяха да се вместят в крайния срок за подаване на документи за участие в конкурса, който изтече завчера. Вчера стана ясно, че и тримата са допуснати до интервюто, което ще се проведе на 15 декември, вторник.

Конкурсът за началник на РДГ бе обявен със заповед на шефа на Агенцията по горите доц. Георги Костов в края на октомври. Изискванията към участниците са завършено лесовъдско образование, степен магистър по специалността горско стопанство, 5 г. професионален опит и чисто служебно досие без дисциплинарни наказания. На събеседването кандидатите за директорския пост в РДГ ще защитават идеите си за стопанисването и опазването на горския фонд, финансиране на дейността и ефективността на охраната.

3 лобита на ГЕРБ стоят зад трите кандидатури, затова е труднопрогнозируемо коя от тях има най-голям шанс за титлата горски цар на Пиринско: Настоящият вр.и.д. директор Ив. Гергов дойде в Благоевград с протекциите на депутата Любен Татарски, двамата се познават от времето, когато Гергов работи в разложкото лесничейство, откъдето бе уволнен. Според осведомени налагането му преди месец и половина за вр.и.д. директор на РДГ силно изнервило благоевградските гербери, за които постът е доста важен.


Още за: ДГС   кандидати   ГЕРБ   Още от: Политика

Принтирай статия
16 коментара
09 Декември 2009 15:17 | Aligera
Оценка:
8
 (
32
 гласа)

Кой ще бъде избран ? Какво имаме Ченге , Крадец и Кокона - залагам за Ченгето, просто Бойко не може да се довери на другите двама!


09 Декември 2009 17:54 | aaaaaaaaaa
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

много ми е интересно коя му е любовница
я кяжете нещо по така


09 Декември 2009 18:02 | 123
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Стига вече,с тези горски!Със стари к... нов бърдак.Не става!Кой и еказал на тази че е "царица"?УЖАС!


09 Декември 2009 18:11 | bbb
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Стига де.В статията не пише за него.А ма, сте клюкари.Човекът се грежи за естетствения прироаст на населението.


09 Декември 2009 19:20 | ха ха ха
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

как така само толкава малко кандидати каде са големите лесонавъди


09 Декември 2009 20:17 | д-РУГ
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

"ЦАРИЦАТА" в гората ,да плаши животните,за друго не става./ Ако не я емнат природозащитниците???/
Въпрос за домашно към ГЕРБ:Защо я свалихте преди 2 месеца като е толкова "ценен кадър"????
АЙ,АЙ,АЙ, да се смее ли човек,да плаче ли .........


10 Декември 2009 09:22 | горски
Оценка:
-6
 (
30
 гласа)

г-жа Иванова заслужава мястото свалиха я от злоба само не ми казвайте че другите двама са по-кадърни от нея че ще ме убиете от смях


10 Декември 2009 09:56 | втори горски
Оценка:
-6
 (
26
 гласа)

г-жа Иванова не става за нищо, уважаеми колега. Нито има ръководни качства, пък като лесовъд да не говорим на колко плачевно ниво е. А относно конкурса защо си мислите, че ще има изненади? Просто ще узаконят длъжността на Гергов. Не го знам що за кадър е, но е ясно, че преди да го накарат да застане на тази длъжност са му обещали, че ако им играе по свиррката ще е до края на мандата. Павлина си е будалица и си вре носа ей така за да всява смут, като си мисли, че може и да я огрее. Като директор на горското основното и занимание се ссъстоеше в това да раздава държавен горски фонд около града и е истина, че много хора се сдобиха с апетитни местенца благодарение на нейното управление на горското. Предполагам, че не е до там загубена и тя си евзела нейното от тази работа. Тези гербери свалиха и кадърни момчета, но тя си го заслужаваше и единствения директор, който си беше за смяна и ги поздравявам за това.


13 Декември 2009 13:05 | трети горски
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

От трите кандидатури най-достойната е на Иван Гергов.Пожелавам му успех! И Бог да му е на помощ!


14 Декември 2009 10:57 | от хайлайфа
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Г-жа Иванова: Най голямата крадла на пиринския край. Само съпругът и може да я превъзхожда по кражби. За подмазване и тя и той си ги бива. С какви очи се мотае там? Или иска да прекрие от предишните си кражби. Такива хора трябва да са в затвора за толкова злоупотреби, а тя на конкурс ще се явява. Стига със старите номера да изписваме вежди на крадците. Достатъчно краде и създаваше неприятности на хората от Кресна. Време е да се захвате да работи като всички хора, а не само на такива длъжности да я назначават та да се чуди как повече да открадне.


14 Декември 2009 11:16 | Директор
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Много добре павлинке, че срам нямяш знам, че искаш да ликвидираш горската система в Региона знам, ама и всички да знаят, че не с конкур ами с нищо не заслужаваш подобен пост.
Не знам само защо г-н Михайлов не се яви?
Залагам на Гергов.


14 Декември 2009 21:44 | трети горски
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Утре е конкурса. Пожелавам късмет на Иван Гергов - най-достойният кандидат! Дано съумее и успее най-сетне да изчисти "боклуците" от гората. Дано има воля! Желая му я от сърце!


15 Декември 2009 12:47 | 676767
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

НЕ МОЖЕ МИХАЙЛОВ ЗАЩОТО ТОЙ И БЕ ЛЮБОВНИК ДО НЕОТДАВНА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар