2 комисии към ОбС - Петрич решиха: Борсата край Кърналово да остане с един управител

04 декември 2010 00:20   3 коментара   30090 прочита


Сега има 2-ма, но хаосът е пълен

Постоянните комисии към ОбС - Петрич: по бюджет, с председател Георги Ичконов, и по контрол на общинските фирми начело с Димитър Танев, взеха решение зеленчуковата борса край село Кърналово да има един управител, а не както досега - двама. Незнайно защо през последните 3 години четиримата служители имат 2-ма шефове - Димитър Илиев и Петър Андонов.

Преди няколко дни съветникът Владимир Попов открито постави въпроса за двамата управители и за липсата на отчетност при влизането на автомобили в борсата. Местният парламентарист Благой Калъпсъзов вчера заяви:

От две години няма санкциониран нито един търговец или прекупвач заради непочистено място на района, който ползва. Управлението на борсата е башибозук. Не взимат депозити за мястото, което ползват търговците, а съгласно действащата наредба задължително трябва да внасят депозити, и ако не са почистили мястото - губят парите. За лек автомобил депозитът е 10 лева, за микробус - 20 лева, за камион - 50 лева на ден. Управителят Петър Андонов не познава наредбата, на хвърчащи карирани листа прави псевдоотчети до Общинския съвет. Така не може да продължава. Единстеният вариант е отдаването на концесия. Преди година трябваше да се отдадат 30 кв. метра на фирма за кантар, за да се замерват колите, това не стана. Ако имаше кантар, щеше да се знае колко коли влизат. Сега и двамата управители не знаят какво работят.

Шефът на бюджетната комисия Георги Ичконов каза:

Не ни удовлетворяват приходите, от зеленчуковото тържище средно годишно отчитат 85 000 лева, а може много повече. Препоръчваме на кмета да има само един управител и чакаме той да изпълни нашата препоръка. Дали ще остане единият от двамата, или ще се назначи нов управаител на борсата, времето ще покаже. Междувременно вчера Петър Андонов се държа изключително арогантно и отказа да отговори на репортерските въпроси за състоянието на борсата. Той е един от несполучливите кадри на СДС в Петрич и незнайно защо продължават да го лансират. Беше директор на обувна фабрика “Гергана”, но престоят му там бе кратък и бе сменен, след това бе назначен в консервна фабрика “Петричка праскова”, но и от там си отиде безславно, също след кратък престой.

Другият управител Димитър Илиев вчера бе в отпуск и не беше на работното си място.

Председателят на постоянната комисия по стопанисване и управление на общинската собственост Велик Личков заяви, че още през следващата седмица ще предприемат мерки относно бъдещето на така наречената зеленчукова борса, тъй като положението вече е нетърпимо. Ежедневно при тях се оплакват както търговци и наематели, така и потребители, които са принудени да газят във водата и мръсотиите.


Още за: ОбС   борса   управител   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
05 Декември 2010 07:13 | чичо митко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)


всички ибрикчий на кмето управители на зеленчуковата "борса".
Ако това е борса, аз съм Исус Христос. Какъвто народа, такива и управниците.
Малумници.


07 Декември 2010 19:37 | Борсата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Петър Андонов e много тъпо парче


30 Януари 2011 15:45 | митко,рупите
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДИМИТЪР ИЛИЕВ, става дума за Димитър Илиев от Старчево ли? -Ако за него става дума-този е най-мързеливия нагаждач когото познавам. 20 години взима заплата от борсата и затова борсата е на това дередже...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар