Зам. кметът на Петрич М. Салагьорова за санирането, дупките и какво още следва, вижте

30 януари 2017 15:01   13 коментара   18823 прочита


"В средата на месец февруари, ще започне санирането на три многоетажни жилищни сгради в Петрич като те са разделени на три обособени позиции. Първата обособена позиция е за ж. к. "Изток", бл. 14, вх. А и вх. Б, втората е също в ж. к. "Изток" - бл. 16, вх. А и вх. Б, и третата е в ж. к. "Самуил" - бл. 7, вх. Аи вх. Б, бл. 8, бл. 8А и бл. 9. Естествено, че всичко зависи от метеорологичните условия, при минусови температури не можем да санираме. Ще изчакаме да се оправи времето, за да се пристъпи към действие.

Първият саниран блок в Петрич е в ж. к. "Самуил" бл. 18, на който ремонтните дейности вече са приключени и може да се види колко добре се получи.

В момента се обжалват четири обособени позиции, след което за тях ще обявим кога ще стартира санирането. За блока, намиращ се на ул. "Димитър Гощанов" най- вероятно ще обявим нова обществена поръчка. Както знаете там бе избрана фирма, която отказа да подпише договора за санирането., така започна разговора ни днес със заместник -кметът на Петрич г-жа Минка Салагьорава., която отговори на няколко важни за петричани въпроси :

Г-жо Салагьорова планирате ли по сериозни финанси за ремонтни дейности от бюджета на общината за 2017г.?

- Предвиждаме отново да бъдат извършени ремонти на училища и детски градини, в които през 2016г. не можахме да направим. Включили сме благоустрояване и смяна на водопроводи както в Петрич, така и по населени места. На първо време трябва да бъде завършен сондажа в село Дрангово и направата на такъв в село Марикостиново, където тази зима има сериозен ведостиг на питейна вода. Там този проблем трябва да бъде разрешен. За Петрич не сме заложили финанси за смяна на водопровод, тъй като имаме външно финансиране по споразумение с Министерството на регионалното развитие.

На Общински съвет ще бъдат разгледани всички наши предложения. Погрижили сме се за почти всяко населено място в Община Петрич да има заделени средства. Очакваме решението на ОбС- Петрич, които от нас получиха предложенията, комплексно стойностните сметки и описания на предложенията.

По капиталови разходи се предвижда реконструкция на пътя до Рупите. Трябва да се направи по лесен достъпа до Хераклея Синтика за туристите посещаващи тази забележителност.

Кога ще бъдат запълнени дупките по улиците на града, защото както знаете след тежката зима и обилният снеговалеж пътната настилка на много места в града е в не добро състояние и има големи дупки?

- За сега не можем да предприемем асфалтиране, тъй като снега все още не се е стопил. На първо време ще направя предложение на кмета Димитър Бръчков да бъдат запълнени временно по- големите дупки, докато стартира процедурата по асфалтополагането.

Ани Георгиева

13 коментара
30 Януари 2017 15:06 | qqq
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Браво!


30 Януари 2017 15:37 | петрич
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Ами изчистете го този сняг бе Минке, изчистете го и оправете улицит
Околовръстното е ТРАГЕДИЯ. Скоро минавала ли от там. Една година не можете да го оправите. Кал и дупки до колене - Ужас.


30 Януари 2017 15:43 | 12
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

БРАВО МИНКЕ НЕВЕРОЯТНО ИНТЕРВЮ! ЗАЕЧКИ ТЕ Е СЛОЖИЛ ЗАМ КМЕТ И РЕЗУЛТАТА Е ВИДИМ - ЗАЕШКОТО ХОРО УСПЕШНО КРАДЕ ОБЩИНАТА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА. ЦЕЛИЯ ГРАД Е ПОТЪНАЛ В ДУПКИ, НЕ МОЖА ДА СЕ ОВЛАДЕЕ СИТУАЦИЯТА СЪС СНЕГОПОЧИСТВАНЕТО ВЪПРЕДИ ЧЕ БЯХА РАЗДАДЕНИ НАД 400 000ЛВ ПРЕДИ КОЛЕДА НА ЗАЕЧКИ И ЖИВЕЛ. САШО ДЪЛГИЯ ОТКРАДНА ПАРИТЕ ОТ ТОЯ КРИВ МОСТ (КОЙТО СКОРО МОЖЕ ДА ПАДНЕ), СТОЯН СТОНАС ОТКАДНА ПАРИТЕ ОТ РЕМОНТИТЕ ЗА УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ. СЪСИПВАТЕ ГРАДА НО НЕ ВИ ПУКА - ВИЕ СЛЕД 1-2 ГОДИНИ НЯМА ДА СТЕ ВЕЧЕ В ПЕТРИЧ. ТАКОВА КРАДЕНЕ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ОТ ПАРИТЕ НА ПЕТРИЧАНИ. ВСИЧКИ СТЕ ЗА ЗАТВОРА И МНОГО СКОРО ЩЕ СВЪРШИТЕ ТАМ!


30 Януари 2017 15:46 | Петка
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Минке добре че те докарахме да ни покажиш как да краднем с нашия приятел Митрев - вече от всичко печелим - ние си пускаме конкурсите за проектираме, ние си печелим! Няма кой да ни спре - аз си лапам процента за да си мълча, Заешкото хоро си върви, Кмето лапа трохите, ама он нема шо да каже - държим го здраво с компромати.


30 Януари 2017 15:52 | qqq
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Какво браво бе идиот не виждате ли на какво прилича града? не гледате ли новини както се случва по другите общини? при нас се дават пари само за измислени макети (които сега се оказва че ще се преправят на ново). Митрев изнудва хората той да им проектира за да им минат проектите! спира се развитието на инвестициите и бизнеса в Петрич. Шайка разбойници ни управляват и се разпореждат с парите на Петричани! Бива ги само в пиано бара и по банкетите (пак с пари на петричани)


30 Януари 2017 15:54 | marufo
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

ПОРЕДНАТА СТАТИЯ ЗА ТОЯ ПРЕСТЪПНИК - МИНКА. ТАЯ Я РАЗСЛЕДВАТ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ И КОРУПЦИЯ! ПОИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ МАЛКО ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КОЯ Е МИНКА!


30 Януари 2017 17:57 | 1
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

За сега не можем да предприемем асфалтиране, тъй като снега все още не се е стопил.
АМИ ЧАКАЙТЕ ДА ДОЙДЕ ЛЯТОТО. МОЖЕ ДА АСФАЛТИРАТЕ НА РУПИТЕ И ДА ПРЕДВИЖДАТЕ ТАМ . А ЕДНИ ДУПКИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОПРАВИТЕ.


30 Януари 2017 18:09 | Дебелоподобна Лила
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А бе Я съл ви дала по 17 000 лева на апартамент за аниране. Тука сега кат праим една сметка с моя приятел Цък-Цък доктор по тия и ония науки, се окажува, оти студеното време породено от Глобалното затопляне нещо ни е подвело у сметките. Една дограма от клас Више нема как да е повече от 4 бона, едни стиропори, боядисване и покриви няма как да е повече от 2 бона на апартамент. Турете и за Бог да прости още илядо лева. Ами с останалите 10 бона на апартамент да не стане некой аталък? Ке знаете от мен, оти другите партии са много гладни и гледат лошо. Партийният враг трябва да се държи под бистро око и на прицел и да се разобличава още преди да се е появил и да седне на ....масата.


30 Януари 2017 23:51 | Преподобен Стойчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Абе тия врагиите на ГЕРБ и да седнат на масата, файда за них нема да има. Защото по нашата методика ние делим само на 1. Но вдигат ненужна и политически необоснована аларма и шумотевица, която ни залепоставя пред избиратело.


31 Януари 2017 06:51 | Ийбреее
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Леле, какво е това чудовище? Тази зам. -кметица се е надула като балон? Как се е изпъчила за снимката? От цялата статия само снимката прави впечатление, другото е пародия. Пък и го слушаме от миналата година по това време, но без резултати, само думи.


31 Януари 2017 10:58 | мара
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Тази не я познавам, ама много е подходяша за надзирател в затвора с тази фигура, а най добре ще е нея да надзирават в пандиза .защото само за там е, а не за зам .кметица


06 Февруари 2017 09:50 | 12345
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не съм против ГЕРБ.. Против ПЕТРИЧКИЯ ГЕРБ Съм просто хората виждат за какви хора става въпрос какво общество е тук в община Петрич от Крадльо и ЛЪЖЛьо та чак до кмета стигаме. просто по голями клоуни от тея няма . гласувах за ГЕРБ. но Вельо Илиев ще си го търсим да знаете


13 Март 2017 14:31 | жител на Марикостиново
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Когато приключите в Петрич елате и запълнете дупките в Марикостиново. Такива кратери са станали, че е трудно да минеш по главната улица. Изпотрошихме си колите, но данъците си ги плащаме. Миналата година запълниха дупките с кал и малко цимент, а сега с какво ще ги пълните??? Миналата година минахте да мерите, тази пак сте се разходили по селото, а резултата НЯМА. ПОМИСЛЕТЕ, ЧЕ ХОРА ЖИВЕЯТ И ПО СЕЛАТА, ПРИ ТОВА НЕ ПО-МАЛКО КАЧЕСТВЕНИ ОТ ВАС!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар