/Видео/ Очи в очи: Благоевградчанката Анна Грозданова, превърнала формата „Fackup Nights“ в запазена марка за успели хора и техните неуспехи

24 ноември 2019 10:54   16 коментара   61156 прочита


Анна Грозданова - млада, позитивна и амбициозна. Родена е в Благоевград, на 41 години. Завършила е НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, след което учи 3 години режисура в ЮЗУ „Неофит Рилски“, но така и не завършва специалността. Завършва обаче „Хотелиерство и туризъм“ в Кипър, след което се завръща в България. Застава зад няколко успешни заведения в София и на морето.

Случва се така, че по една или друга причина, няколко нейни успешни проекти, претърпяват провал /или както самата Анна ги нарича „Fackups“/, била е в дълга връзка, която също в един момент приключва. Така Анна стига до остров Бали, за да намери себе си. Освен себе си, на острова Анна намира и формата „Fackup Nights”, в който успели хора, говорят за своите неуспехи. Именно него благоевградчанката започва успешно да развива в столицата, където срещите стават все по-големи. Повече за Анна и формата ще научите в нашия разговор с нея.

Struma.com: Коя е Анна Грозданова?

Анна Грозданова: Труден въпрос. Аз като един представител на зодия близнаци, имам различни лица…. Коя е Анна? Смятам, че е един добър човек. Обичам да спортувам, да пътувам, да се запознавам с нови култури и интересни хора. Обичам да чета, обичам природата, семейството и приятелите си.

Struma.com: Как се роди идеята за формата “Fackup Nights” и как вашият път от Благоевград, премина през Бали и стигна до столицата?

Анна Грозданова: Живях в Бали година и половина и се прибрах миналото лято. Там като идея видях „ Fackup Nights”. Това е готиното, че в днешно време, благодарение на глобализацията, идеите много бързо прескачат от една точка на света до друга. Виждайки формата в Бали, много ми хареса идеята в него и като се прибрах, случайно в един разговор каза на приятели колко много ми харесва формата и в следващия момент се запитах „Защо да не го направим и в България? Така на шега, на майтап започна цялата идея и в момента се развива много добре, има голям интерес сред хората, остава очаровани и възхитени и започва да набира все по-голяма популярност.

Struma.com: Какво се случва по време на срещите във формата?

Анна Грозданова: На тези срещи каня около 4 различни лектори. Това са хора от различни професионални сфери, които имат истории, в които нещо се е прецакало в професионалната сфера, в която се развиват. Те разказват какво е станало, защо нещата не са успели и разбира се уроците, които са научили от всичко това. Защото в днешно време, много се преекспонира темата за „успеха“ – всичко се върти около успеха и бляскавата му страна, но реално, ние, за да стигнем д успех, минаваме през трудни моменти, „провали“, от които реално извличаме най-много поука. Те са много по-ценни за мен, отколкото успеха. Аз самата наскоро си правех равносметка, че при мен успеха дойде много рано.

Мислех си, че винаги ще бъде така и след това обаче започнаха поредица от неуспехи, което ми даде израстването и осъзнатостта, мъдростта. За мен в неуспеха се крие една много голяма стойност, която е подценявана, защото всички се стремят масово към успеха и говорят за това и подценяват неуспехите сами по себе си.

Struma.com: Какво научихте на остров Бали лично за себе си, освен че взехте идеята за формата и какво искате да споделите на хора, които срещате?

Анна Грозданова: Отидох в Бали, за да се „събера“, след като се разделих с човека, с който бяхме 6 години заедно. В професионален план нещата също не вървяха и отидох там, за да остана сама със себе си и да видя реално какво искам. Отидох там с идеята, че „О, виждаш ли Бали е едно много духовно място, сега ще имам възможност да практикувам и уча от най-добрите гуру-вци и духовни учители“, но всъщност видях как това е една голяма илюзия и това ме свали от облаците на земята и ми даде една по-реална представа за света около мен и това, което се случва. В това отношение ми дойде доста добре. Помогна ми да остана доста време с мен самата, за да мога да осмисля реално коя съм аз, какво искам и да си стъпя на краката отново.

Когато се разпадне всичко и няма за какво да се хванеш, започваш да се обръщаш навътре към себе си и това за мен е много ценно. Всъщност може би най- ценното ми преживяване и наистина в момента започвам да градя върху една много по- здрава и истинска основа.

Struma.com: Когато започнахте формата в България, мечтали ли сте, че той ще стигне нивото, което е в момента, че ще има интерес от толкова много хора?

Анна Грозданова: Има още много работа да се свърши по самия формат. Аз искам да давам най- доброто и винаги има какво още да се желае. Първоначално започвайки този формат, аз знаех, че ще има успех. Имах една визия за стойностни събития и когато предлагаш на хората нещо стойностно, то започват да се случват нещата.

Struma.com: Споделихте, че на последната среща във формата, е имало група от Благоевград? Подкрепят ли Ви Вашите приятели? Видяхме на събитието и благоевградчаните Игор и Иван, каква е връзката Ви с тях? Смятате ли форматът да дойде и в Благоевград?

Анна Грозданова: Да, имаше група от Благоевград, за което им благодаря. С Игор и Иван се познаваме от много отдавна и сме работили заедно. Те бяха част от екипа на заведението, което направихме на морето, заедно с още няколко приятели от Благоевград - Борис Секулски, Любомир Палаханов, Димитър Шалявски.

Благоевград е навсякъде. Иван е водещ на събитието, в някакъв момент и Игор има желание да се включи…Той ми направи и последното видео, Секулски и неговата приятелка Илияна Сарина ми направиха предишните видеа на формата. Една част от приятелите в момента ме подкрепят. Живот и здраве, нека форматът си стъпи на краката в София и да, имам желание да правим формата и в други градове, сред които разбира се е и Благоевград.

Struma.com: Видяхме Ви и в сцена от българския сериал „Пътят на честта“. Как се стигна до там?

Анна Грозданова: /Смее се/ - Абсолютно случайно. Аз още преди да замина за Бали, една позната, ми писа, дали съм заинтересувана за участие в телевизионен проект и аз приех - съвсем случайно, без да съм имала никакви амбиции. Други приятели в рекламни и кастинг агенции са ме канили за участие и аз на шега, от любопитство, се появявам някъде. Забавно ми е! Обичам да експериментирам и пробвам нови неща.

Struma.com: Какво е Вашето послание към млади хора?

Анна Грозданова: Младите хора, които тепърва излизат и трябва да се сблъскат с живота, съвета ми това, което бих казала и на себе си: Да вярват в себе си, независимо колко пъти падат, да намира силата да станат, защото всъщност не неуспехите ни определят, защото ние сме много повече от нашите неуспехи. Аз имам едно късметче, което може би вече 10 години си пазя, в портфейла. То гласи следното: „Вътрешната сила, която имаш е много по-голяма от проблемите и предизвикателствата, които се появява в живота!“ Намирайте сила! Трупайте опит! Когато нещо ви се случи, вижте защо ви се е случило и намерете поуката и продължете напред!

Разговаря Цвети Иванова

16 коментара
25 Ноември 2019 09:32 | БЛАГОЕВРАД
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

На Боята сестра му, пуши не по малко от него.


25 Ноември 2019 13:03 | ???
Оценка:
25
 (
33
 гласа)

е таа винаги ли се смее или по принцип, то много кеф, много нещо и кви са тия чукани нощи, не я познавам и не искам, то толко хилеж не е на добре, па и за улегнала жена на 41 съвсем, ако си нема мъж я разбирам донекъде


25 Ноември 2019 14:10 | Терезия
Оценка:
24
 (
30
 гласа)

Според излиянията и в интервюто е една доста разпиляна и хаотична личност. На тази възраст човек вече трябва да е намерил себе си. И това което сега е организирала не е сигурно дали ще просъществува по-дълго от година, година и половина. Явно животът и до сега е някаква сбирщина от тук-от там


25 Ноември 2019 23:10 | Ко
Оценка:
-22
 (
30
 гласа)

Абе завистници кои колко пуши какво ви влиза в работата а вие какво сте постигнали в този живот селяни


25 Ноември 2019 23:38 | хаха
Оценка:
-18
 (
30
 гласа)

Толкова ли ви е трудно да преглътнете, че има и усмихнати хора?? Щастливи и доволни от това което са и от това което правят?? АА не, забравих, че на 41 трябва да ходи на едната работа, щото така трябва, да има поне 2 деца и един всезайко, на когото да пере гащите и къде що види статия да плюе коментар, за да си ранообразява скучния животец.


26 Ноември 2019 15:53 | до хаха
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Наистина ли мислиш, че семейните хора с деца живеят скучно, като се грижат един за друг, перейки си гащите и тези на децата си и ходейки на работа?! Кой те знае каква въртиопашка си, която мечтае за семейство и да има на кой да пере гащите, но явно вече добре си известна с някои волности и" разнообразен" живот, та затова няма с кого да свиеш гнездо. Иначе за раздумка, питие и иху-аха намираш хора, но за друго няма кой! Живей си разнообразния живот и не ни мисли нас семейните с деца и ежедневна работа!


26 Ноември 2019 18:31 | до семейната светица
Оценка:
-19
 (
19
 гласа)

Бих отговорил "Живей си семейния живот и не мисли свободните въртиопашки! " :)) Странно как критикувате и определяте хората без да ги познавате, а се обиждате, когато някой посмее да коментира вас?? Доста примитивно мислене ...


26 Ноември 2019 22:23 | Аз
Оценка:
-16
 (
20
 гласа)

Прочитайки горните коментари, ме обзе съжаление към някой от изказващите се. Предполагам, че въпросните също не са постигнали сами почти нищо. Много е грозно, когато се прави коментар за човек, когото не познават. Мнението ми е, че това са силно ограничени и хора, които по-далече от носа си не могат да видят.


27 Ноември 2019 12:29 | Ванката
Оценка:
-16
 (
18
 гласа)

Супер си Ани... продължавай напред и бъди винаги "извън рамката". Мечтай и да знаеш, че както казваше Ламбо, "когато някой говори зад гърба ти, това е сигурен знак, че тези хора определено са зад теб! " :) Свиркай си и си гледай кефа, прави това което обичаш и обичай това, което правиш и тогава, успехът определено ще бъде твой спътник!


27 Ноември 2019 13:23 | Христо
Оценка:
-17
 (
17
 гласа)

Браво, Ани! Ти си едно пъстро и готино момиче! Не спирай!


28 Ноември 2019 08:35 | до аз и тази преди нея
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Явно че някои я/ те познават и затова са написали критични коментари!


28 Ноември 2019 21:59 | Савова от южната провинци
Оценка:
-14
 (
14
 гласа)

Поздрави за това слънчево момиче! Когато човек работи и твори собствени проекти е достоен за уважение и насърчаване. Дерзай Ани, бъди себе си и нека усмивката ти никога не слиза от лицето ти.


02 Декември 2019 11:19 | London
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Провинциална, повърхностна, с 5 думички в речника. "Неуспехите на успели хора"? WTF!!! Кой е успел, тая ли или на Заксо сестра му? И в какво точно са успели? Аман от комплекси...


16 Ноември 2020 21:55 | СБ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Чудесно е да виждаме такива примери за млади хора, които са поели по собствен път и успяват да изразят себе си в различни проекти.
Живота е цветен докато следваме мечтите си.
Адмирации, че още един млад човек избира България за да опитва и да създава възможности и да развива собствени идеи. Чудесно е това, че има хора които да вярват, подкрепят и да помагат.
Желая ти успех младо момиче


18 Ноември 2021 09:36 | petrich мн проз
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Чак пък да е млада . Набор ми е ама аз за млади ги имам около 25 годишните. На 41 може да е баба.


18 Ноември 2021 09:42 | Виличка 19 Ф р4
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А аз питам ве отдек има таа пара !??? Тава шетане ис свето е лук с
не работе хиле се пара има силикон нема бращолеве нещо
Ко туй ве
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар