Треньорът на Пирин М. Радуканов пред Struma.com: Очакват ни доста трудни и интересни месеци! Когато е трудно очаквам да бъдем едно цяло и да гледаме в една посока

21 декември 2017 16:10   1 коментар   15666 прочита


Наставникът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов даде интервю за Struma.com в навечерието на Коледните празници. В него той говори за изминаващата година, за трудностите в отбора и какво очаква да се случи с Пирин след Нова година.

- Здравейте, г-н Радуканов! Измина близо една година, откакто сте старши треньор на Пирин. Каква е равносметката Ви за този период и каква оценка си поставяте?

- Ами мисля, че изпратихме една добра година, особено през пролетта, свършихме това, за което се бяхме събрали и вече през есента нещата станаха доста по-трудни, но мисля, че пак момчетата се справиха, заедно с усилията на всички и на ръководството, успяхме да спечелим нужния брой точки, за да имаме добра изходна позиция за напролет. Колко ще бъде добра, ще видим?

- Да разбирам ли, че сте изпълнили целите си, които сте си поставили преди началото на сезона?

- Да, ако го говорим за целта, която беше през есента, тя беше да съберем минимум 20 точки, ние имаме 19, така че мисля нещата че са в рамките на нормалното, разбира се можеше да са и много по-добре, можеше да е и по-лошо, с оглед на ситуацията, лятото ни напуснаха доста футболисти и мисля, че това беше максимума, който можеше да вземеме през тази есен.

- Освен вратарят Благой Макенджиев има ли други напуснали и очаквате ли да има такива?

- Към този етап не знам да има други напуснали, но очаквам всичко.

- А нови попълнения има ли и набелязали ли сте такива?

- Не, нямаме, доста ще е трудно за нови попълнения, конкретно за тези неща ще говорим след 8 януари. Тогава ще има конкретика вече и ще са по-изчистени нещата. Сега са само в рамките на приказките.

- Тогава ли започва подготовката, на 8 януари и къде ще протече тя?

- Да, на 8 януари започва, ще сме в Благоевград и от 27 януари до 9 февруари предвиждаме лагер в Турция и там да изиграем 5 контроли.

- Съперници има ли вече или още се търсят?

- Не, нищо няма, не са уточнени и датите.

- Сега да Ви задам няколко въпроса, които вълнуват обществеността в Благоевград. Каква ще бъде съдбата на Пирин, какво очаквате да се случи с отбора и какво е нужно, за да се стабилизира той?

- Очаквам да продължим да работим по същия начин и да изпълним целта, която ни е поставена. Знае се какво е нужно, ръководството прави всичко възможно в тези трудни условия. Знаете, че никой не помага, единствено общината се опитва да се справя, но мисля че нещата, колкото и трудни да са и лятото имахме проблеми, но успяхме да ги разрешим и съм сигурен, че г-н Камбитов ще направи всичко възможно, за да разреши проблемите и нещата да бъдат в нормални граници. Трудно е на много места, не само в България.

- Изплатени ли са Ви всички заплати и премии, които сте си заработили?

- Мисля че всичко ще бъде изплатено преди празниците.

- Някои привърженици на Пирин Ви упрекват, че не давате достатъчно шанс на юношите в отбора, но реално имат ли те качества на този етап, за да играят в Първа лига?

- Пожелавам на всички привърженици да са здрави, да подкрепят отбора през новата година, благодаря им за подкрепата, която ни оказват. Мисля че правим всичко, което можем, за доброто на Пирин и за да изглежда той добре. Какви усилия и нерви ни коства, само ние си знаем.

- Предстоят празници, какво ще пожелаете на всички, свързани с Пирин и на Вас самия?

- Пожелавам на всички привърженици да са здрави, много търпеливи, защото ни очакват доста трудни и интересни месеци, но с общи усилия на футболисти, треньори, ръководство, привърженици, трябва да сме едно цяло и да гледаме в една посока, не при най-малките трудности да се отказваме и да се опрекваме един друг, защото когато върви е лесно, когато е трудно е важно да бъдем заедно, за да го има Пирин и да изглежда добре. Пожелавам здраве, весели празници на всички!

- Благодаря Ви за това интервю, пожелавам Ви успехи и весели празници и на Вас!

Кристиян Трифонов


Още за: м. радуканов   период   оценка   Още от: Отблизо

Принтирай статия
1 коментар
21 Декември 2017 20:34 | СТР
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

стилиан николов отива в септември...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар