Силни думи! Оценката на първите 3 месеца на "кабинета Томов"! Съветникът от ГЕРБ Кирил Илиев: Общината е в безпомощно латентно състояние, управлява се на автопилот, кметът прави гаф след гаф..

20 януари 2020 12:17   56 коментара   63760 прочита


За мен в момента общината се управлява от двама строителни предприемачи, които до момента не са правили нищо за обществеността в града, и още по лошото, са без ясна политическа визия, но с добър апетит.

Кирил Илиев е съветник пореден мандат от ГЕРБ Благоевград, един от активните политици в Общински съвет -Благоевград, човекът, който многократно е доказвал и показал загрижеността си за съдбините на Благоевград във всичките си мандати като общински съветник.

След като минаха  почти 3 месеца от управлението на новоизбрания кмет на Благоевград Румен Томов, репортер на Struma. com се срещна с г-н Илиев, за да потърсим неговото мнение и отговори на въпроси около управлението на Благоевград

Здравейте, г-н Илиев приближаваме се към първите  100 дни от мандата на кмета Томов, а бях чула, че вашата група ще направи политически толеранс   и ще даде възможност кметът и екипът му да заработят преди да задействате т. нар. опозиционен механизъм за контрол на дейността на администрацията? Та,  минаха почти три месеца  какво е вашето мнение за управлението на кмета Томов до този момент.?

- Здравейте и от мен и благодаря за предоставената ми трибуна чрез вашата медия да изкажа някой позиции, които аз вече няколко месеца поставям на заседанията на Общински съвет Благоевград, но тъй като, явно вече не сме атрактивни за медиите, те не достигат до широката общественост и остават само изказани в зала и хората не научават, а те са важни за града ни.

Благодаря ви още веднъж. Наистина ние като честен и системен участник в политическия живот на общината, бяхме взели решение да дадем шанс на кмета Томов и неговия екип да започне нормално работа, да навлязат постепенно в административния процес на общината, да анализират това кое е добро и кое не е в обслужването на гражданите и прочее, но виждайки изключително грубите грешки, които той направи още първите дни, не успяхме да издържим даже и 10 дни.

Още в първите му изявления пред медиите, той започна едно безумно отричане на всички постижения на предишния екип, започна с омраза и отрицание към всяко едно начинание и даде ясно да се разбере, че няма да има приемственост и уважение.

Сега сме свидетели на едно хаотично лутане говорещо за управленска немощ, която гражданите скоро ще усетят директно за мое и тяхно съжаление.

Виждате ли, аз също считам, че трябва да се дава шанс, все пак такъв беше избора на хората, те искаха промяна, имаше недоволство и то бе ясно изразено чрез вота?.

- Да, ние също знаехме това, знаехме че има недоволство, което малко или много бе създадено и изкуствено чрез няколко онлайн медии, които не отразяваха безпристрастно процесите в обществото ни, а преследваха политически цели, защото работеха директно за един кандидат кмет и една група общински съветници.

Те също не успяха да се преборят за кметското място, но свършиха мръсната работа да дискредитират действащия кмет и хората избраха третия участник вместо каращите се двама, защото в крайна сметка им писна от напрежението.

Това е факт, но и е факт че вотът не бе изцяло за Томов, а бе против Камбитов и Тодоров и може би Томов тогава им се е строил консенсусна личност.

А знаете ли, че нито едно от нещата, които се твърдяха от въпросните „медии“ и техния „гуру“ за управлението на Камбитов не можаха да се докажат и не могат да се докажат и сега, и се оказва, че те са безпочвени и хората трябва да разберат, че всъщност отново ги подведоха.

Ако имаха доказателства за престъпления и нарушения на предходния кмет, защо не ги предоставят на органите, които могат да водят разследване и те да образуват наказателно преследване по надлежния ред. Ще ви кажа защо, защото нямат нищо –нула.

А още по абсурдното за нас по-информираните е, че хората не успяха да разберат, че всяко нещо си има цена и някой правеше инвестиции чрез медиите си да наклони вота им в правилната за него си посока и тези инвестиции сега трябва да бъдат възвърнати.

Няма безплатен обяд и хората отново бяха подведени. За мен в момента общината се управлява от двама строителни предприемачи, които до момента не са правили нищо за обществеността в града и още по лошото са без ясна политическа визия, но с добър апетит.

Интересно загатване, ние медиите също ще следим какво се случва и ще има ли промяна в стандарта на живот на кмета, председателя на общинския съвет и свързаните с тях хора и фирми. Добре не разбрах само какво е вашето мнение как се управлява общината сега?

- Общината се управлява някак си на автопилот, кмета прави гаф след гаф, не коментира нищо, не отговаря на въпросите ни и усещаме, че е в едно безпомощно латентно състояние. Според мен, отново го повтарям, той трябваше няколко месеца да постои в кабинета, да види как работи системата и да се научи да я управлява, но не и да действа неинформирано.

Ние от ПП ГЕРБ му предадохме, ако мога да се изразя така, един добре сработен механизъм, които той не може да управлява, но въпреки това трябва да се научи, защото хората му гласуваха доверие. Не можах да разбера защо започна да разделя, за да владее и не прояви политическа далновидност.

Не може първото нещо което да направиш като изявление в качеството си на кмет, че ще закриеш Франкофоли, защото служело за източване на пари от бюджета, много ясно, че това ще обиди френските ни партньори и че ще изгониш наградите на БГ радио, без да отчетеш какъв е импакта на двете мероприятия върху местната икономика и да си направиш елементарна сметка, че всеки град в тази държава организира фестивали не заради друго, а за да доведе до приходи в местния бизнес.

Сега цяло лято заведенията и хотелите ще са празни – служителите ще се разбягат по морето, после по Банско и града ще обезлюдее още толкова. Няма да има даже и на кой да продават апартаментите, които строят.

Разбрах че и в петък са ходили със зам. -кмета по хуманитарните дейности да търсят подкрепа от френското посолство, но са им отказали категорично и сега търсят помощ пак от министъра на външните работи от правителството на ГЕРБ за помощ и решаване на въпроса. Закъсняло и неудачно.

Правителството няма да им откаже, но как се изтрива такава обида пред посолството? Харесва ми вашата компетентна и убедителна оценка, как ще коментирате новата структура на общинска администрация?

- Да, убеден съм в тези ми твърдения и зная, че нещата ще се влошат, виждайки гласуваната структура на общината и подредбата на звената в нея.

И скоро ще се разбере, че концентрацията на това един човек да взима множество решения, а по-ниските нива да нямат възможност за никаква, дори и частична самостоятелност ще доведе до зацикляне на системата. Не искам да съм на мястото на никой зам. -кмет в близките месеци.

Ние сме го изпитвали на наш гръб и структурата която бе постигната при нас и нашето управление бе изменяна ежегодно, докато се налучка правилната такава и за да отговори на нуждите на по-доброто обслужване на гражданите и по-бързото преминаване на преписките.

А сегашното управление гледа на структурата само и единствено като на инструмент чрез който да махне неудобните хора от администрацията – е по голяма глупост не бях виждал от години, може би над 8.

Говорейки за зам. -кметовете, каква е вашата оценка? Те ще бъдат 4-има ,нали така ?Това потвърждава вашите думи за намаляване на оперативната самостоятелност на звената, която бе постигната сега и концентрирането на компетентности в зам. -кметовете, до какво ще доведе това?

- Виждате ли, аз вярвам че всеки един човек от екипа на кмета има своя професионален и житейски опит, доказал се е малко или много в своята сфера, но не можеш да промениш един механизъм, които не знаеш как работи, не познаваш и 5% от работата му, идваш с добри намерения да го подобриш, но не си изучил нищо от него и не знаеш слабите и силните му страни, нямаш информация, а взимаш решения.

Най-лошото от тези решения е да концентрираш прекалено много отговорности на един човек, и това да е ресорния зам. -кмет, който колкото и много да се старае и колкото и добър професионалист да е, скоро ще бъде погълнат от безбройните преписки, участия в комисии, посещения на проблемни места, не дай си боже аварии и приемни с граждани, а преписките и папките ще се трупат, а с тях и недоволството.

Сигурен съм в това, виждал съм го и преди, и знам, че не работи. Моя коментар за структурата е, че трябваше да покаже повече доверие към служителите, да им даде и делегира повече самостоятелност с цел разтоварване на управлението и упражняване само на контрол върху делегираните задачи. Няма да им е лесно, дано прогнозата ми не се сбъдне и те се справят в интерес на гражданите.

А и преди да съм забравил, защото знам, че те ще прочетат материала, нека ви кажа, че не всички от администрацията са хора на ГЕРБ и Камбитов, хората са си професионалисти, работят си работата и си знаят задълженията.

Повечето, около 70% са дори от времето на уважавания от мен кмет Паскалев и това което искат те е да си вършат работата. Наистина всеки си има своите политически пристрастия и ако те пречат на работата му това следва да бъде отчетено, но в противен случай може да се окаже, че и малките камъчета могат да обръщат.

Не мислите ли, че и вие от ПП ГЕРБ допринесохте за това да има хаос в общинския съвет и той да не може да започне работа толкова време, и да не изберете председател и комисии?

- Може би сте права и ние най-много допринесохме за този хаос като не излъчихме наш кандидат за председател на Общински съвет, каквито бяха очакванията на нашите избиратели, но това е друга тема. Нашият принос за така стеклите се обстоятелства се изчерпа до този момент обаче.

След това заехме принципна позиция, която не се промени до края и считам, че това е достойното и показахме, че няма да търгуваме с нищо и с никой. Ние ясно и категорично и на 7-та избора подкрепяхме един и същ кандидат г-н Динков и когато той се отказа да се кандидатира повече, и нямаше друг консенсуен за нас кандидат спряхме да подкрепяме.

Това е зрялото политическо решение в случая и това ни отличи от останалите партии и показва нашето ниво сред останалите. За нас през цялото време стоеше въпроса, защо останалите 26 -27 съветника не си избраха председател още първия път щом действат заедно и имат мнозинство. Аз имам отговор за себе си, и той е, че те просто не можаха да се разберат по два въпроса, кой е победил на изборите и чий кандидат е кмета Томов.

Те още спорят дори, не можаха да разберат, че кметът е на всички и трябва да бъде на всички. И той самия не го знае дори. Ние отидохме при него още първата седмица, подадохме му ръка и както виждате го подкрепяме в някой от предложенията, които считаме, че са разумни и в интерес на града. Позициите са ни принципни.

Само ден след това той спря комуникация с нас, започна да обсъжда нещата които иска да проведе с всички други, но не и с нас и ние се принудихме да изведем този диалог в залата, но подчертавам не по наша вина.

Той и председателят на съвета, заедно с представители на по-малките партии решиха да ни поставят в изолация, но трябва да знаят, че не могат да ни вземат нито акъла, нито авторитета. Нека хората да не си мислят, че ние му създаваме умишлен дискомфорт, ние просто правим това за което сме избрани всеки със собствените си възможности да подобрява живота в общността и да споделяме и отстояваме нашите виждания по спорните въпроси и ще продължаваме д аги поставяме в зала.

Макар че видяхме, че и в залата той не отговаря на тях, мълчи или дава на г-н Попвасилев да ни дава някакви уклончиви и неясни отговори. Каква е целта, не знаем още.

Говори се, че е имало обаче постигнато споразумение за разпределяне на местата в комисиите, истина ли е това, защото до мен пристигнаха списъци с имена включително и на хора от ГЕРБ в тях с разпределенията?

- Няма да крия от вас, че за да не стават отново скандали, за да няма напрежение и грозни сцени нежелани за никой, и отново някой посредствени и некоректни медии да изопачават информацията и умишлено да уронват престижа на институцията Общински съвет, ние направихме такова разпределение помежду си.

Тези комисии, за да работят, трябва да се попълнят нали така?

- Въз основата на диалог с всички, и с посредничеството на председателя на ОбС, формирахме разпределение на участието в комисиите. Искам да подчертая, че ние направихме редица отстъпки в интерес на общото, а и за да може работата да започне и върви, но не ни хареса, че бяхме игнорирани от председателствата на комисиите, и се наложи да искаме увеличаване на бройката на председателския съвет, защото част от колегите бяха решили да изолират нас и групата на г-н Тасков от него.

Видяхте, че председателските постове на част от комисиите не се оглавяват от хора, които нямат нищо общо с тази дейностите в тях нито по образование, нито по професионална компетентност. Не искам да тръгвам с лошо, все пак това са млади колеги и както ви казах аз съм устроен така, че да давам шанс на всеки да се докаже, но и считам, че мога справедливо да оценявам и да правя разлика между добро и лошо воден от знанията си и опита до момента.

И на последно място, какво е вашето виждане на така подготвения бюджет, видях че сте на публичното обсъждане и бяхте свидетел на размяната на остри реплики между гражданите и кмета, каквото до момента не е имало, но явно такъв ще е подходът  от днес нататък?

- За съжаление не можах да остана до края на общественото обсъждане и не съм свидетел на тази размяна на реплики, но чух за нея.

Търпимостта на гражданите не трябва да бъде подценявана. Основно три неща ми направиха впечатление: този път имаше много общински съветници, което е добре и показва загриженост, второ не се получиха пак никакви отговори както разбрах по-късно, като второто оставам без коментар, и третото е, че постоянно се говори от кмета и администрацията, че общината е едва ли не пред фалит, а цифрите и докладите му пред обществеността не говорят за нищо такова.

Напротив, бюджетът е стабилен, защото бе водена политика на стабилност и голяма част от разходите за подобряване на средата бяха поемани от централния бюджет и се направиха със средства на ЕС. Бюджетът не е свит, нямаме задължения и общината няма финансови трудности, които да не може да преодолее сама без заеми.

Разбира се, говори се и че по някои от проектите ще има финансови корекции, но все още текат дела и изхода от тях не е ясен. Относно бюджета, не можах да се запозная с него в детайли и се надявам да намеря време още тази седмица да го разгледам.

Това обаче, което изостри вниманието ми на „прима виста“ е, че има две приложения под номер 5, едното от които е за фиксираните разходи по капиталовата програма, а другото е евентуално ако се осигурят приходи, да има утвърден списък с разходи от около 17 милиона лева. Но дано не си мислят, че тези средства ще бъдат изразходвани без изричната ни санкция и ние ще приемем предложението като т. нар. информирано съгласие.

Г-н Шумантов е добър финансист и икономист и считам, че ще си свърши работата перфектно и няма да се опита да приложи някоя практика чрез която след това не само аз, но и другите съветници няма да се чувстваме подведени, защото г-н Камбитов създаде и въведе ясна процедура свързана с бюджета и приходите и разходите на общината и никога не е имало проблем с бюджета нито пред сметната палата, нито и при независимите одити, които се правеха, за да се подсигури максимална прозрачност и бюджета да бе ясен и точен за всички.

Темите, свързани с общината са безкрайни, но наистина на последно място да ви попитам и за изказването ви за закриването на „Благоевград фест“ ЕООД. Какво мислите за това  действие,  така и не получихте отговор на вашите питания?

- Ще бъда кратък, но ще почна с шега, администрацията си мислеше, че закрива „Пирин фест“ и сигурно скоро ще направят дружество „Пирин фест“ само и само да го закрият. Така и не ни дадоха разумен довод за закриването на печелившо общинско дружество. Когато умишлено прекратяваш дейността на такова дружество ти значи искаш да дадеш тази дейност на някой друг.

Кметът не знае, че доходи за бюджета могат да бъдат формирани не само от данъци и продажба на имоти, но и от печалбите на общинските предприятия.

Чрез вътрешното възлагане спестяваме милиони левове на бюджета и поддържаме контрол върху няколко основни дейности в интерес на града. Нищо чудно да поиска ликвидирането на Паркинги и гаражи, за да ги даде на някой друг да печели, или Пазари или Биострой, за да докара софийски фирми да управляват чистотата на града.

Нарочиха предприятието под давлението на една "журналистка", че чрез него е плащано на медии за медиен комфорт и решиха да го закрият без диалог и анализ, вместо просто да спрат тази му дейност. Немислимо и неадекватно поведение, но мнозинството решава, а града страда.

Благодаря ви г-н Илиев за искреността и куража да изречете истини, които много ваши колеги коментират недостойно, под сурдинка. Благодаря ви и за това, че сте сред малкото, които придават интелигентен вид на местния общински съвет и сте сред шепата образовани и опитни политици в ОБС! Желая ви успех в битката ви за защита интересите на Благоевград.

Разговаря: П. Костадинова


Още от: Отблизо

Принтирай статия
56 коментара
20 Януари 2020 12:35 | Илия
Оценка:
2
 (
42
 гласа)

Да..., много е прав тзи г-н.


20 Януари 2020 12:37 | Съветник
Оценка:
-8
 (
56
 гласа)

Кой си ти, че да даваш оценка бе Марсол


20 Януари 2020 12:37 | Мира
Оценка:
1
 (
49
 гласа)

Браво, Кирчо!


20 Януари 2020 12:38 | До съветник
Оценка:
7
 (
31
 гласа)

Кирчо Илиев, е общински съветник, като теб бе ГЪЗ.


20 Януари 2020 12:41 | До съветник
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

Бори се, Кирчо. Боят настана, но не трябва сам да си. Колко общински съветника от ГЕРБ са? Къде са тези останалите в момента.


20 Януари 2020 12:42 | �-� ������
Оценка:
4
 (
36
 гласа)

Смешен си.....


20 Януари 2020 12:44 | До съветник
Оценка:
5
 (
31
 гласа)

Е, как бе всеки следващ отрича, хубавото направено от предходният. Не ти прави чест бе Томов. Не си започнал още и почваш да затриваш всичко работещо.


20 Януари 2020 12:44 | Келс
Оценка:
8
 (
26
 гласа)

Градевската снааа управлява общината


20 Януари 2020 12:45 | Лори
Оценка:
0
 (
28
 гласа)

Смешен си ти бе гъзолизец. Кирчо е номер едно. Умен, знаеш и можеш млад човек.


20 Януари 2020 12:46 | Вили
Оценка:
-4
 (
30
 гласа)

Браво, Илиев!


20 Януари 2020 12:47 | Виктория Осеарска
Оценка:
2
 (
36
 гласа)

Кирчо, на теб разчитаме да ни информираш грешките на Томов, неговите авери и какви се вършат в чичо Томовата колиба.


20 Януари 2020 12:47 | ПЕ0
Оценка:
0
 (
28
 гласа)

МНОГО ТОЧНО КАЗАНО, КОЛЕГА


20 Януари 2020 12:50 | Виктория Осеарска
Оценка:
0
 (
32
 гласа)

Кирчо, смел бъди. Не се плаши на никой и от нищо. Истината трябва да излиза винаги. Неможе да се мери с различен аршин. Камбитов се скъсваха да го плюят дори за хубавите неща, а сега ГРЕШКИТЕ на Томов не им се свиди да ги казваш на висок ТОН. Айде с теб сме приятелю.


20 Януари 2020 12:52 | Иванов Петър
Оценка:
6
 (
34
 гласа)

На бунт, да спасим Благоевград!


20 Януари 2020 12:53 | Виктория Осеарска
Оценка:
14
 (
34
 гласа)

Къде сте бе мишоци от ГЕРБ.


20 Януари 2020 12:54 | Паскал
Оценка:
0
 (
40
 гласа)

И дума за сравнение не може да става между Томов и Камбитов. Томов ни върна поне 20 години назад


20 Януари 2020 12:54 | Нагла герберска сган
Оценка:
12
 (
62
 гласа)

Къде бе бяхте 8 години докато града загиваше. Ти проспа ли, че не се разкри нито едно работно място. Не гласува ли да откраднат минералната вода. Кучката познаваш ли го? Що не те питаха какви ги вършеха с Насо! Ама каква алтернатива си ти и каква оценка ще поставяш? Ясно е, че гладиш панталона за кмет, ама след Насо, скоро няма да ви има на картата на Благоевград. Палячо!


20 Януари 2020 13:00 | Виктория Осеарска
Оценка:
0
 (
34
 гласа)

Давай, Кирчо до дупка гони.


20 Януари 2020 13:01 | Евала
Оценка:
2
 (
30
 гласа)

Кире, точно така


20 Януари 2020 13:01 | 123
Оценка:
-9
 (
49
 гласа)

ГЕРБ, много скоро ще имат Кмет в Благоевград. Вижда се краят на това управление-смешн. ГЕРБ са пак на ход. Избори и Кмет от ГЕРБ.


20 Януари 2020 13:04 | Ясно е
Оценка:
3
 (
31
 гласа)

Томов си тръгва, това е. Не оставяйте момчето само да се бори, всич1чки трябва да го направим зартади нас, заради Благоевград


20 Януари 2020 13:05 | Ами сега...
Оценка:
12
 (
30
 гласа)

Герб се държи като деструктивна опозиция, така както БСП в парламента! А това както се вижда не води до никъде! Фирмата създадена от Наско за Христина е абсолютно ненужен цирей на гърба на бюджета на общината, откъдето идва и "печалба на" и, и това е ясно на хората. Е... гювеча свърши!


20 Януари 2020 13:06 | Ами сега...
Оценка:
11
 (
27
 гласа)

Герб се държи като деструктивна опозиция, така както БСП в парламента! А това както се вижда не води до никъде! Фирмата създадена от Наско за Христина е абсолютно ненужен цирей на гърба на бюджета на общината, откъдето идва и "печалбата" и, и това е ясно на хората. Е... гювеча свърши!


20 Януари 2020 13:17 | ГРОБ
Оценка:
17
 (
39
 гласа)

ГЕРБ щели нов кмет да имат?!
Абе те всички са за затвора!
Съсипаха, унищожиха и окрадоха всичко а за още власт мислят, или по точно не им се изпуска кокала. Много скоро обаче народа така ще се надигне, че ще измете тая сган мръсна. Хора какво чакаме? Платиха два милиарда за непроизведени изтебители а хората мизерстват. За каво са ни? Сега нов милиард за ВиК холдинг за да продължи източването!?
ПРОТЕСТИ ТРЯБВАТ ХОРА! НИКОГА БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИЛА РАЗЯЖДАНА ОТ ВЪТРЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!!!


20 Януари 2020 13:38 | до гражданин
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Искам да усетя
твоя дъх от близо,
като някакъв случен
полъх лек на бриза.
Тялото ти живо
с любов да обуздая,
гърдите да целувам
с косата да играя,
да докосвам с пръсти
нежната ти кожа
и на място свидно
глава си да пoложа.
Да проникна бавно
чакан и желан
в твоята утроба,
сладкия капан.


20 Януари 2020 13:44 | бивш приятел
Оценка:
23
 (
45
 гласа)

Кириле, ти си най- големият блюдолизец и си го доказал в мандата на г-н Камбитов. Заради такива като теб, човекът не можа да спечели изборите. Пред него се мазнеше, а зад гърба му говореше простотии. Даже настройваше твои приятели от администрацията да го предават. Хайде помисли. И сега се правиш на много загрижен. За Томов да ти кажа: Вярно, няма опит и се ослушва, но запомни от мен_Ще се справи . Трудно, заради това, че с всички сили и непозволени средства очевадно му пречете, а сега искате резултат. Моят любим кмет- г-н Камбитов също трудно започна след Паскалев, но успя докато такива като теб не го сринаха. За това замълчи малко, има какво и как да се изисква от Томов. Такива като теб трябва да се наврат в миша дупка.


20 Януари 2020 13:45 | ....
Оценка:
25
 (
37
 гласа)

Някой може ли да поясни кой е този? Какво е произвел или дал за града? И къде беше 8 години?


20 Януари 2020 13:47 | аз
Оценка:
20
 (
36
 гласа)

Нищо. Не го величайте Струма. ком. Той се готви за кандидат за кмет и за това се киха. Какви силни думи. По- скоро смешник и самозванко.


20 Януари 2020 13:57 | ������ �������
Оценка:
-14
 (
32
 гласа)

Браво, Кирчо! Дано те чуят и колегите ти в ОбС, Томов и екипът му не знаят къде се намират и какво правят. Добре би било да се осъзнаят, а още по-добре да си вървят.


20 Януари 2020 13:59 | Тонката
Оценка:
-15
 (
31
 гласа)

Даваи Кириле с теб е половината град, да ги махаме тия мърши..


20 Януари 2020 14:00 | ������ �������
Оценка:
-9
 (
29
 гласа)

Кирчо е един от най-добрите и грамотни съветници. Браво! Кирчо, Благоевград е зад теб, момче, дерзай!


20 Януари 2020 14:01 | Томов
Оценка:
0
 (
24
 гласа)

Скоро ще си ида, разбрах, че не ставам за нищо


20 Януари 2020 14:01 | Томов
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Скоро ще си ида, разбрах, че не ставам за нищо


20 Януари 2020 14:07 | Сашо
Оценка:
18
 (
32
 гласа)

Уплашени са гербероните. Структурите им са разбити, изгубих местната власт, на национално ниво е криза след криза, Румъния ни бие по всички показатели, вождът им видимо изглежда отчаян, пълен хаос е. При едни избори в Блг ще ги ошамарят така, че нищо няма да остане от тях. Требва да си луд, за да си кандидат за кмет от Герб. И всички тия движения през платени медии показват колко са безпомощни.


20 Януари 2020 14:08 | Свободата е хубаво нещо !
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Кръв сереш, тъпак


20 Януари 2020 14:13 | Киро
Оценка:
17
 (
33
 гласа)

Струма, напишете този Кирил какво образувание има, къде е специализирал, в каква област е професионалист? Къде работи освен като общински съветник? С две думи представете го. Постигнал ли е нещо за града ни? В какво е успял и има ли управленски опит и къде?
Мисля, че ще ви е доста трудно..
На базата на каво му давате да се изказва?


20 Януари 2020 14:27 | Мими
Оценка:
-12
 (
30
 гласа)

Много силно мното истини цялата истина браво Кирчо


20 Януари 2020 15:43 | Сашо Диков
Оценка:
20
 (
34
 гласа)

Какво направи „милеещият“ за Благоевград Неделчо, след като бе изгонен с камъни:
- пусна донос срещу кмета Томов за казус идентичен с неговия ( Окръжен съд му резна мераците да излезе чист от скандала).
- Черпи една вечеря в софийски ресторант онова франсе, дето организира Франкофоли и го накара да изтегли форума от Благоевград.
- постоянно плаща на една „независима медия“ за да хули новия кмет и да прави евтини пропаганди как всичко преди е било по-добре и как сега всичко ще се срине.
Извод: ГЕРБ не умее да губи, ГЕРБ вреди на Благоевград.


20 Януари 2020 16:16 | Христов
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

Наистина ли заместник-кметът по култура твърди, че не е загуба, че Франкофоли ще се провежда в София??? Сигурно е шега. Не е сериозно нали


20 Януари 2020 16:17 | Христов
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Наистина ли заместник-кметът по култура твърди, че не е загуба, че „Франкофоли“ ще се провежда в София??? Сигурно е шега. Не е сериозно, нали


20 Януари 2020 16:17 | Христов
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

Наистина ли заместник-кметът по култура твърди, че не е загуба, че „Франкофоли“ ще се провежда в София??? Сигурно е шега. Не е сериозно, нали


20 Януари 2020 16:18 | Балък
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Знам го този видях го да лепи плочки


20 Януари 2020 17:09 | До Христов
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

И аз го четох. Точнот определение е нелепо. Ако й бях началник, тръгва си.


20 Януари 2020 17:10 | До до Христов
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Дали тя ще си тръгне не е толкова важно. Важно е, че културата си тръгна от Благоевград. Все повече се убеждавам, че отиде си една епоха.


20 Януари 2020 17:56 | До Сашо Диков
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Браво


20 Януари 2020 20:12 | awerbe
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Тази персона несамо е марсол и гъз а пухтьо-съчетание от путьо и мухльо. Този целуваше подметките на Данчо Окото сам и само да е в общинския съвет. Ттакива хора като него без грам гражданска доблест нямат право да се превръщат в съдници на сегашното управление.


20 Януари 2020 20:35 | До Сашо Диков
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Ти от кое село си бе брат,? Та зададе такъв въпрос.. ужас СМЕШНИ и БЕЗПОМОЩНИ комунисти..


20 Януари 2020 21:40 | Бойко
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Този Кирчо с очилцата много ми прилича на комсомолски секретар от онова време. По възрастните читатели на този сайт ще ме разберат, а на останалите не мога да обяснявам.


20 Януари 2020 22:08 | Шумантов
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

Бойко, на този Кирчо, можеш да му носиш вода, педал си ти


20 Януари 2020 22:31 | Коси
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

В партията има много читави хора и Илиев е един от тях. Златанов, Петров, Бибов все читави хора. Илиев доколкото знам е преподавател по право в УНСС и консултант на американски фондации. Постигнал е много и без герб и не е на държавна хранилка. Ако Камбитов не беше кандидат за кмет на герб, сега Благоевград щеше пак да има кмет на герб.


21 Януари 2020 07:18 | 1
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

Гербери стига манипулирате хората с тия франкофоли! Какви приходи за Благоевград, какви пет лева? Приходи има за шепа алчни бизнесмени, които осигуряват работниците на 4 часа и плащат 600 лв! И два дни фестивал не запълват цялото лято.


21 Януари 2020 08:56 | trio x
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Този съвсем скоро ще бъде изгонен от герб


21 Януари 2020 17:20 | ���
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

БРАВО, Илиев!


21 Януари 2020 17:20 | ���
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

БРАВО, Илиев!


21 Януари 2020 17:20 | ���
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

БРАВО, Илиев!


07 Февруари 2020 12:45 | �� ����� �������
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Усещането в града е наистина за провал, политически маневри на приятелския кръг на Томов и БСП, на нищоправене на практика, което хептен закопава Благоевград.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар