Шефът на ДЮШ на Пирин Р. Александров пред Struma.com: „Ще се учим от работата в школата на Хееренвеен, нашите деца вече провеждат и тренировки по спортна гимнастика“

18 юни 2020 11:48   10 коментара   16538 прочита


Новият директор на школата на Пирин Благоевград Радостин Александров даде ексклузивно интервю за struma.com, за да обясни целите си за новия амбициозен проект с "орлите". Бившият шеф на школата на Спартак Плевен засегна най-разнообразни теми, как се е стигнало до започването на проекта в Пирин и какви са целите пред школата на орлетата.

Самият той обеща, че в работата с юношите на клуба ще бъдат използвани редица нововъведения по европейски модел, непознати до момента за българските футболни ширини.

Едва на 28 години а вече директор на школата, дала на света Димитър Бербатов, какво е чувството Г- н Александров?

- За мен е огромна чест да ръководя такава школа, провъзгласена може би за най- продуктивната в България. Надявам се да успея да оправдая очакванията, които има към мен.

Специализация в клубове като „Манчестър Юнайтед“, „Манчестър Сити“, „Ливърпул“, „Барселона“, „Еспаньол“,„Атлетико“ /Мадрид/, „Хееренвеен“, звучи страхотно, но натоварва с огромни очаквания, така ли е ?

- Всички тези специализации са ми дали известен набор от знания и умения, които вярвам че могат да бъдат пренесени и у нас, за да можем да бъдем по – продуктивни в нашата работа и в изграждането на таланти.

От кой от всички тези клубове успяхте да откраднете най- много?

- Безспорно във всички тези клубове организация е огромна, особено в Манчестър Юнайтед и в Манчестър Сити, но най- добре с младите работят в Холандия. От специализацията в Хееренвеен вече прилагам успешно тяхната методика на работа, а именно гимнастика и футбол в едно. От няколко дни юношите на Пирин вече правят гимнастически упражнения, под ръководството на треньори специалисти в тази област.

В едно интервю казвате, че ще се работи по методика, която в България не е работена досега, да открехнем завесата?

- Считам че нещата в Европа напоследък доста се промениха. Ние трябва да следим тези тенденции и да вървим по този път, защото наистина в последните години нашият детскоюношески футбол изостава. Ще взаимстваме най- добрите практики и методики на тренировки от големите европейски клубове, за да може повече юноши да намерят място в първия отбор на Пирин.

Започнахте с подмяна на треньорския състав в школата, това част от стратегията ли е?

- Първото което бе належащо е да увеличим екипа, с който да работим школата. Методиката която ще следваме, налага привличането на нови хора,, като кондиционни специалисти, треньори на вратарите и скаути. Към тях прибавяме и треньорите на всяка отделна група, така че наистина се налагат промени в състава на школата.

Какво ви направи най- голямо впечатление в първите дни от работата ви школата на Пирин?

- За момента най- много съм впечатлен от работата на главния мениджър в клуба Греъм Уорън и президента Ива Уорън, както и на треньора на първия отбор Уорън Фийни. Всички те са професионалисти са силно заинтересовани от това какво се случва в школата. Ежедневно водим разговори за това какво трябва да бъде направено, за да имаме резултати. Влизаме в изключително малки детайли, за да направим така, че всички деца да бъдат добре обгрижени.

Какви цели си поставяте като ръководител на тази школа?

- Основната цел е да подхранваме първия отбор и като цяло да захранваме кадри към професионалния футбол, като не се ограничаваме само с това да реализираме кадри само в България, а и в Европа. Целите са доста амбициозни и големи, но вярвам че с потенциала, които има благоевградския регион съм убеден че ще успеем да ги постигнем. За първи път Пирин ще има три формации в Елитните юношески групи, което е голям успех. Няма да преследваме на всяка цена първите места в тези групи, поне от ръководството нямаме поставени такива цели, но ще се опитаме да достигнем до възможно най- добро класиране.

Да очакват ли феновете новия Бербатов или пък, Петър Михтарски, Ивайло Андонов, Иван Цветков?

- Аз съм убеден че ще излезе следващия голям футболист от школата на Пирин. Убедих се вече, че региона тук предлага страхотни таланти, които се нуждаят от обгрижване и предоставяне на оптимални условия за развитие.

Убеден съм че в следващите две, три, четири години ще имаме не едни и двама добри футболисти, които ще играят професионален футбол на по- високо ниво.


Още за: Р. Александров   Пирин   школа   Още от: Отблизо

Принтирай статия
10 коментара
18 Юни 2020 13:59 | Китан
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Недоносче! Да се запознае с духа на Пирин, който задушиха Венко, Кривия, Галчев, Иво Андонов!


18 Юни 2020 13:59 | 6666
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Не го питайте този голобрадко за Михтарски, Бербатов, Андонов и Цветков той не е чувал за тях. Въведе най-добрите практики и методики в футбола и в Стара Загора и беше изгонен с камъни от родителите на децата. След престоя си в гр. Плевен вече е персона нон грата, оправи футбола и създаде много таланти че сега ги води и в Благоевград. Не луд който яде баницата а който му я дава. Трябва да си голям балък и да нямаш никакви познания в футбола, за да повериш в ръцете на този селски тарикат нещо работещо градено с десетилетия от доказани треньори от региона.


18 Юни 2020 14:46 | ....
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Недоразумение, Ти КОй си!!!!


18 Юни 2020 16:40 | Мишо
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Страшен комплексар, свиркаджия и помолен плъх


18 Юни 2020 16:40 | Мишо
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Подмолен


18 Юни 2020 16:42 | Дир
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Тоя невежа като коронавируса Александър Димитров. Бутан, бутан, та гонен!


18 Юни 2020 17:17 | Хах
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Тоя селтак да се изнася, бързо, ама бързо, и да си вземе и футболисчетата които доведе


18 Юни 2020 17:44 | Румбата
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Елезов газо го доведе този гей


18 Юни 2020 20:43 | Онко
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Да не са гаджета с Елезов?


22 Юни 2020 14:20 | Срам
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Само да не почне и художественна гимнастика да учи децата, че тогава ще я втасаме сериозно. Пълен мазньок, мишок и некомпетентен футболен младеж е този меко казано, лизач"
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар