Председателят на МО на БСП в Благоевград Антон Асиски: БСП има потенциал и кадри да спечели местните избори догодина.

18 юли 2014 14:25   22 коментара   18008 прочита


Общинският председател на МО на БСП Антон Асиски е на 32 години., Магистър по Право ,завършил ЮЗУ „Неофит Рилски”.До момента е работил в областна и общинска администрация в Благоевград, в местния клон на АЛФА Банк. Сега е юрист в енергоразпределитно дружество в столицата. С Асиски разговаряме за младите ,за БСП ,за предстоящите избори ........

Г-н Асиски, вчера издигнахте номинации за председател на БСП. Сред са имената на три генерации политици – кой е вашият фаворит: Паскалев, Нинова или Стойнев?

Да така е, вчера МО на БСП в Благоевград направи своите номинации за председател на Националния съвет на БСП, като това са имената получили най-много номинации и гласове на младежите в БСП Благоевград. И тримата са достойни кандидатури и всеки един от тях има качествата да бъде лидер на Българската социалистическа партия. Все пак като младежка организация изразихме предпочитание към най-младия кандидат.

Вече измина достатъчно време от евровота и направихте ли анализ на сравнително слабия резултат, който левицата получи в община Благоевград и респективно областта? Какви са основните причини за това представяне?

 Безспорно Коалиция за България загуби изминалите избори за европарламент. В община Благоевград ние сме втора политическа сила и въпреки че в сравнение с предходните европейски избори покачваме своя резултат с около 500 гласа, за нас представянето ни е крайно незадоволително.

 Причините за това са комплексни:

1. За да не бягаме от отговорност следва да отбележим, че тези резултати са и в следствие от някои организационни проблеми и пропуски в общинската партийна организация, които отчетохме и приехме редица мерки за тяхното отстраняване.

2. На второ място мога да посоча слабото популяризиране от страна на ръководството на БСП и на самото правителство относно някои добри социални и икономически политики, които реализираха за краткия период на управление.

3. Слабата коалиционна политика и липсата на коалиционно споразумение и ясни правила за политиките, които трябва да провежда правителството.

 Тук трябва да отбележим някои неприемливи кадрови назначения както на национално, така и на местно ниво. Да не забравяме, че за първи път в Благоевградска област е назначен Областен управител от ДПС без да се отчетат особеностите на историческото развитие на Пиринския край. Не трябва да подминем и факта, че най-голямата община няма свой представител в политическото ръководство на Областна администрация.

Очаквате ли да има промени в бъдещата кандидат депутатска листа на БСП за област Благоевград?

Тъй като предстои избор на нов председател и ново ръководство на БСП, съвсем закономерно е да се очаква да има и нова политика и промени в кандидат депутатската листа, не само в област Благоевград, но и в цялата страна с лица, които ще провеждат тази политика.

На местно ниво, постоянно се говори за брожения между областни и общински ръководства. Това няма как да не оказва влияние и на МО. Колко пречат разприте на организацията?

Всички знаят, че БСП е най-демократичната партия и всеки един член свободно изразява своето мнение и позиция. Така че термините „брожения” и „разпри” бих ги заменил с „изразяване на различно мнение”, което по-скоро помага, отколкото пречи за взимане на правилните решения.

Въпреки че са сравнително далеч, след около година престоят и местни избори, а не личи при социалистите в Благоевград да има ясно изразен лидер, който да се включи в кметската надпревара? Има ли все пак човек с нужните качества сред вас?

В БСП има ясни правила за издигане на кандидатури за кмет. Надявам се, че далеч преди местните изборите тази процедура ще приключи с номинирането на печеливша кандидатура. БСП има достатъчно качествени и подготвени кадри и съм убеден, че ще изберем най-достойния кандидат за кмет на община Благоевград.

Как МО оценява работата на ОбС съветниците от БСП в Благоевград през този мандат?

Към настоящия момент групата общински съветници от БСП има поведение на градивна опозиция в местния парламент, като същевременно се стреми да посочва грешките на кметската администрация, но без да пречи за реализирането на важни за община Благоевград политика. Това е именно и разликата в поведението на съветниците от БСП спрямо тези от ГЕРБ в миналия парламент. Потвърждение на това е изявлението на бившия Председател на Общинския съвет в Благоевград /от ГЕРБ/, че ако не са пречели на работата на кмета Паскалев, Благоевград е щял да има поне още 2 обновени булеварда и квартали. В същото време имаме забележка към тях за още по-голяма критичност към работата на настоящия кмет и неговата администрация и по - ярко изявени собствени позиции.

Какво трябва да се свърши до следващите избори, за да може БСП да навакса позагубените си позиции и избиратели в региона?

Моето мнение е, че работа не трябва да се върши от избори на избори, от кампания на кампания, а трябва да бъде постоянна с дългосрочни цели и задачи, за да се постигнат желаните резултати.

Димитър Христов

22 коментара
18 Юли 2014 14:41 | BBB
Оценка:
26
 (
42
 гласа)

Тони, млад човек си опомни се!


18 Юли 2014 14:41 | СЕЛЯК
Оценка:
17
 (
35
 гласа)

Тоя като го гледам как се опнал май е на Серггеей приятел.


18 Юли 2014 14:45 | asen
Оценка:
24
 (
50
 гласа)

Не се занимавай с БСП. Мислях че си умно момче, да ама не!!!
Вашият лидер никога не защити българския Народ.
БСП= Нац. Предатели


18 Юли 2014 15:04 | ivan
Оценка:
30
 (
44
 гласа)

Ех другари, другари до кога така, баща му беше комунист и сега и този иска да е комунист. И ти ли искаш да използваш власта като баща си. Гледай си бизнеса с ВЕЦ ката и друго каквото е успял баща ти да направи и не се занивай с политика. Уреди те и на държавна служба в Общината, какво искаш още?


18 Юли 2014 15:06 | Тате носи, мама меси
Оценка:
25
 (
43
 гласа)

Достоен син на партията-майка


18 Юли 2014 16:00 | Пепи
Оценка:
21
 (
31
 гласа)

Младо момче баща ти там заедно с Паскалев бяха и си остават болшевики, ако не знаеш какво е болшевизъм, прочети малко. Да се надяваме че вашето поколение което сте наследници на тях, нямате да бъдете като тях. Вие дано сте меншевики, защото ако сте като болшевиките лошо ни се пише на тези като нас дето останахме в тази измислена държава.


18 Юли 2014 16:38 | Нищо лично
Оценка:
33
 (
43
 гласа)

Тонка, да не те познава човек, да ти повярва ама като те знам от ученик какъв капацитет си и тати как ти оправяше оценките. Бог да пази България ако Ти ни управляваш, аз ще бъда тоя, който ще затвори вратата, но ти ще гасиш лампите, като последен на Терминал 2. То бива бутани от тати, ама от теб нища не става.


18 Юли 2014 18:25 | Електрончо
Оценка:
28
 (
36
 гласа)

Този тъпак не можа да спечели нито един конкурс в града. В кое ЕРП в София са го уредили другарите?


18 Юли 2014 23:17 | чаваря
Оценка:
18
 (
26
 гласа)

Стиснал е муцката като Мара Пашламата, дето гълта, а не плюва...
СОН те ЛАЖЕ да СПЕЧЕЛИШ нещо НА честни ИЗБОРИ малкия!!!


19 Юли 2014 10:06 | смех
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

а бе тоя на вързано куче хляб не може да хвърли а ми се прави на някакъв лидер-пълен профан


19 Юли 2014 10:19 | xasan
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

АМАН ОТ КРАДЛИВИ КУМОНЯГИ ХУБАВОТО Е ЧЕ КАКТО ТЕХНИТЕ ДАРТИ СИМПАТИЗАНТИ СИ ОТИВАТ ВЕ4Е И ТЯ Е ПОКОИНИЦА МАКСИМУМ ОШТЕ ДВЕ ГОДИНИ И ШТЕ ОСТАНЕ САМО ДЯДО БЛАГОИ НА БУЗЛУДЖА


19 Юли 2014 10:25 | вово
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Справедливо е Общинската организация на БСП да няма представител в Областната управа - БСП в общината е четвъртостепенна политическа сила! Плаши бюрократичният тон на този династиен лидер. Прозира стремежът за постове у младежките лидери. Мисленето в рамките на опорните точки, спуснати от горе, е мислене на посредствеността. Имам усещането, че БСП все по-необратимо става партия на интелектуалната посредственост. И ако на ГЕРБ им отива да имат такова интелектуално ниво, за БСП това е пагубно - силата на левите е била винаги във връзката с върховите научните достижения, с най-бележитите представители на цивилизацията. Облагите на властта прекъснаха тази връзка. Време е за връщане към тези унищожени от посредствеността на ръководството на БСП традиции.


19 Юли 2014 12:48 | аут
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

еееее смешник - що си постигнал ти бе лигло, та ще ми се вживяваш на коментатор и ментор на БСП
дали си произвел нещо, дали си осигурил работа на някой, дали си скопал и два реда домати


21 Юли 2014 09:54 | борба
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Борбата за власт е плашеща и стряскаща. То-детето на баща си, какво очаквате от него-да стане в частна фирма дистрибутор ли или да заработи нещо друго. Няма такива надежди-освен в политиката, няма шанс за друга реализация. Само там грешките не се наказват, докато в живота, който живеем останалите, крепящи икономиката, всяка грешка се наказва. Или с уволнение или със загуба на пари и доверие. Така че -успех и дано стигнеш далече, далече, по- далече от България.


21 Юли 2014 11:39 | 654321
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не е ли Асийски, а не Асиски?


21 Юли 2014 12:26 | до 654321
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

За всички е ясно че е Асийски, а не Асиски, това не променя нещата. Акъла няма да му се промени.


22 Юли 2014 14:54 | 77
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Алчнотията ще ви изяде главата, но трябва още малко време да мине. Младо момче си ама акъл си нямаш.


04 Август 2014 14:01 | ЕЛКА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ТОНИ, ВАШИЯТ ПОТЕНЦИАЛЕ КАТО ТОЗИ НА ВОЖДА ВИ КОСТАДИНОВ, НУЛЕЕЕЕЕВ. ДОКАТО ТОЗИ Е ОТПРЕД ВИЕ ЗАГИВАТЕ.


24 Август 2014 17:13 | демократ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не ми се иска да вярвам, че толкова млад човек се занимава с партия, заради, която ще получи само негативи върху себе си..... освен ако не е потомък на комунистическо кучило..... жалко, много жалко за тоя клоун, който е само на 32 години


25 Август 2014 15:27 | айде бе
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Явно ти се иска да е така, ама не е !!!А ти явно се опитваш да осъществиш болните амбиции на татко си и накрая ще бъдеш мнооооого разочарован


25 Август 2014 15:32 | ха ха
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Комунист е моят татко, комунист ще съм и аз, ах само да порасна, ще ме видите тогаз


09 Октомври 2014 09:00 | |||||
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БСП загива. Вече е в тежка агония и едва ли ще се въстанови. Между членовете на тази партия има честни и почтени хора, знаещи и не знаещи които сега страдат. Целият свят отрича комунизма. Останаха само куба и северна корея
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар